| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 17
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Izdelava večplatformne aplikacije za pregled statističnih podatkov nogometne lige v razvojnem okolju Flutter in oblačni platformi Firebase : diplomsko delo
Kristjan Jesih, 2023, diplomsko delo

Opis: Cilj diplomske naloge je izdelava večplatformne aplikacije z ogrodjem Flutter, ki bo zapisnikarju pomagala in omogočila hitrejši vnos, lažje urejanje podatkov, shranjevanje podatkov v realnočasovno podatkovno bazo Firebase ter olajšala objavo rezultatov in lestvic. Poleg enostavnejšega administrativnega dela pa bo uporabnikom nudila razumljiv in celovit pregled nad obsežnimi statističnimi podatki nogometne lige.
Ključne besede: Flutter, Firebase, statistični podatki, nogometna liga
Objavljeno v DKUM: 05.10.2023; Ogledov: 77; Prenosov: 7
.pdf Celotno besedilo (1,50 MB)

2.
Mobilna aplikacija za pomoč umetnikom pri prodaji njihovih izdelkov in storitev : diplomsko delo
Zdravko Brdarovski, 2023, diplomsko delo

Opis: Namen tega diplomskega dela je, kako razviti mobilno aplikacijo za pomoč umetnikom pri prodaji njihovih izdelkov in storitev na napravah z operacijskim sistemom Android. Med procesom razvoja je bilo izvedenih šest faz oblikovanja prototipa. Aplikacija je bila zasnovana tako, da umetnikom omogoča objavljanje, urejanje in brisanje objav, njihovim potencialnim strankam pa filtriranje objav umetnikov ter pregledovanje njihovih profilov. Ugotovljeno je bilo, da je uporaba naše mobilne aplikacije s strani umetnikov znatno povečala njihovo mesečno prodajo umetnin in število obiskovalcev njihovih galerij.
Ključne besede: mobilna aplikacija, pomoč umetnikom, android, firebase, kotlin
Objavljeno v DKUM: 05.10.2023; Ogledov: 90; Prenosov: 12
.pdf Celotno besedilo (2,42 MB)

3.
Razvoj mobilne aplikacije za pomoč pri upravljanju z loviščem : diplomsko delo
Vito Cizel, 2023, diplomsko delo

Opis: V zaključnem delu smo večinoma opisovali postopek izdelave mobilne aplikacije, za razvojno platformo Android, s pomočjo ogrodja Flutter in programskega jezika Dart. Preučili smo obstoječo dokumentacijo, se seznanili z ogrodjem in programskim jezikom ter izdelali lastno implementacijo rešitve za avtomatizacijo nekaterih nalog upravljanja z loviščem, kot so prikaz mej lovišča, prikaz lokacije za lažjo orientacijo, ter dodajanje in urejanje točk interesa na zemljevidu.
Ključne besede: mobilna aplikacija, Flutter, Dart, Firebase
Objavljeno v DKUM: 21.09.2023; Ogledov: 219; Prenosov: 22
.pdf Celotno besedilo (2,44 MB)

4.
Razvoj mobilne aplikacije MyDrive : diplomsko delo
Matic Lang, 2023, diplomsko delo

Opis: V okviru diplomskega dela smo ustvarili nativno mobilno aplikacijo za diagnostiko in snemanje vožnje vozila. Za pridobivanje podatkov vozila smo v projekt vključili sistem OBD, za določanje lokacije pa GPS sistem mobilne naprave. Pred začetkom implementacije naše aplikacije smo analizirali stanje na trgu. To smo naredili tako, da smo poiskali dela, ki se ujemajo z našo tematiko. Po analizi produktov, ki so trenutno na trgu, smo ugotovili, da obstajajo produkti za avtodiagnostiko in sledenje vožnje, kar smo izbrali za osnovno funkcionalnost naše aplikacije. Prav tako smo pred implementacijo predstavili vse uporabljene tehnologije in razloge za njihovo uporabo in razvojna okolja, v katerih smo razvili produkt. Osrednji del diplomskega dela predstavlja razvoj in implementacija produkta. Najprej smo razvili aplikacijo za mobilne naprave, ki imajo operacijski sistem Android. Za potrebe obdelave podatkov in avtorizacije smo uporabili sistem Firebase. Ker ta ni zadostoval za potrebe pridobivanja podatkov vozila, smo razvili svoj zaledni sistem, ki nam je omogočil prav to. Na koncu smo opisali tudi testiranje aplikacije, ki je potekalo vzporedno z razvojem tudi na terenu.
Ključne besede: OBD, Android, Firebase, analiza vožnje, mobilna aplikacija
Objavljeno v DKUM: 12.06.2023; Ogledov: 372; Prenosov: 85
.pdf Celotno besedilo (1,74 MB)

5.
Primerjava programskih ogrodij react native in flutter za razvoj mobilnih aplikacij na primeru izdelave uporabniških vmesnikov : diplomsko delo
Natalija Paskova, 2023, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo predstavlja ogrodji React Native in Flutter za razvoj uporabniškega vmesnika mobilnih aplikacij. Na samem začetku so predstavljene njune značilnosti ter prednosti in slabosti. V drugem delu je analizirano, katero ogrodje se bolj uporablja med ljudmi v programerskem svetu. Zatem sta razviti dve popolnoma enaki aplikaciji z uporabo dveh ogrodij, ki sta bili izbrani in uporabljeni za primerjavo, da bi bilo ugotovljeno, katero je boljše. Diplomsko delo je zaključeno s predstavitvijo dobljenih rezultatov testiranja obeh aplikacij.
Ključne besede: React Native, Flutter, Firebase, uporabniški vmesnik
Objavljeno v DKUM: 29.05.2023; Ogledov: 591; Prenosov: 97
.pdf Celotno besedilo (2,45 MB)

6.
Razvoj spletne strani web 3.0 za kovanje digitalnih kovancev NFT : diplomsko delo
Kristijan Grizhev, 2022, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je razložen postopek izdelave spletne aplikacije za kovanje NFT. Namen diplomske naloge je prikazati eno od številnih možnosti uporabe nove tehnologije NFT. Prikazuje postopek ustvarjanja osebne umetniške zbirke NFT in omogočanje uporabnikom, da iz te zbirke s pomočjo spletne aplikacije, ki smo jo prav tako ustvarili, kujejo NFT. Diplomska naloga obravnava tudi vse tehnologije in orodja, ki jih potrebujemo za izdelavo spletnega mesta za kovanje NFT.
Ključne besede: nezamenljivi žetoni, web 3.0, react, firebase, kovanje digitalnih kovancev, NFT
Objavljeno v DKUM: 21.10.2022; Ogledov: 283; Prenosov: 33
.pdf Celotno besedilo (13,16 MB)

7.
Izdelava aplikacije za spletno klepetanje na več različnih platformah z uporabo ogrodja Angular in oblačne platforme Firebase : diplomsko delo
Tomaž Vidovič, 2022, diplomsko delo

Opis: Cilj diplomskega dela je predstaviti prednosti in slabosti uporabe oblačnih storitev Firebase platforme kot zaledna storitev in ogrodje Angular kot čelna aplikacija. Skozi delo bomo spoznali oblačne storitve in pokazali njihovo vlogo pri izdelavi spletne klepetalnice. Storitve bomo uporabili v aplikaciji Angular in predstavili postopek izdelave spletne aplikacije, ki se bo lahko izvajala na različnih platformah.
Ključne besede: Angular, Firebase, klepetalnica, oblačne storitve
Objavljeno v DKUM: 21.10.2022; Ogledov: 251; Prenosov: 19
.pdf Celotno besedilo (2,18 MB)

8.
Spletna aplikacija za vizualni prikaz vremenskih podatkov z ogrodjem Angular 10+, knjižnico OpenLayers, ter oblačno platformo Firebase : diplomsko delo
Matic Lakota, 2022, diplomsko delo

Opis: Cilj diplomske naloge je opisati in predstaviti razvoj sodobne spletne aplikacije, ustvarjene s pomočjo tehnologij, ki so primerne za produkcijsko okolje, in se danes uporabljajo v nekaterih najbolj obiskanih spletnih aplikacijah. Spletna aplikacija služi kot informativni portal, ki uporabnikom omogoča pregled nad trenutnimi vremenskimi razmerami, izdanimi opozorili s strani agencije ARSO, in vpogled v interaktivno vremensko karto. Uporabniki si lahko ustvarijo tudi svoj račun in si shranijo lokacije, ki so za njih relevantne, kar jim ob naslednjih obiskih portala omogoča hitrejši dostop do želenih informacij o vremenu.
Ključne besede: angular, openlayers, firebase, spletna aplikacija
Objavljeno v DKUM: 21.10.2022; Ogledov: 537; Prenosov: 47
.pdf Celotno besedilo (10,36 MB)

9.
Razvoj mobilne aplikacije Moj klub : diplomsko delo
Žan Plahuta, 2022, diplomsko delo

Opis: Osrednji cilj diplomske naloge je povezati sodobne tehnologije in razviti mobilno aplikacijo za digitalizacijo poslovanja manjših klubov in društev. Pred razvojem aplikacije smo najprej preučili trg in že obstoječe aplikacije ter njihove funkcionalnosti. Lastna aplikacija bo nudila urejanje dogodkov, inventarja, rezultatov in uporabnikov. Tekom naloge pa smo preučili in opredelili prednosti in slabosti uporabljenih tehnologij.
Ključne besede: Android, Firebase, mobilna aplikacija, Java
Objavljeno v DKUM: 17.10.2022; Ogledov: 329; Prenosov: 31
.pdf Celotno besedilo (3,02 MB)

10.
Uporaba platforme firebase za razvoj spletne rešitve : diplomsko delo
Žiga Pigac, 2022, diplomsko delo

Opis: Zaradi vse večje potrebe po hitrem razvoju in možnosti skaliranja se je v informatiki razširila uporaba oblačnih storitev. V diplomskem delu smo pregledali storitve, ki jih ponuja brezstrežniška platforma Firebase, ter preverili, kakšne so njihove posebnosti. Za namen ugotavljanja teh smo razvili primer spletne trgovine. Skozi razvoj so se pokazale specifike delovanja podatkovne baze Firestore. Pri implementaciji Cloud Functions se je prikazala razlika v hitrosti delovanja, glede na to, ali je instanca funkcije že vzpostavljena. Storitev Firebase Authentication se je izkazala za preprost in hiter način implementacije prijave in registracije. Implementirali smo zbiranje podatkov o učinkovitosti delovanja s Firebase Performance Monitor ter ocenjevanje uporabniške izkušnje z Google Analytics for Firebase.
Ključne besede: Firebase, storitve v oblaku, brezstrežniška arhitektura, Firestore, Cloud Functions
Objavljeno v DKUM: 06.07.2022; Ogledov: 713; Prenosov: 130
.pdf Celotno besedilo (5,26 MB)

Iskanje izvedeno v 0.23 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici