| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 28
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
Vloga embalaže v logističnih procesih podjetja p&f jeruzalem d.o.o.
Jožica Plohl, 2017, diplomsko delo/naloga

Opis: Vloga embalaže v logističnih procesih podjetja P&F Jeruzalem Ormož, d. o. o. je izrazitega pomena, saj je glavna naloga embalaže varovanje izdelka, da pride nepoškodovan v roke končnega uporabnika. V diplomskem delu se bomo ukvarjali s problematiko s področja upravljanja z embalažo. Namen diplomskega dela je opredeliti vlogo embalaže, kako je embalaža pomembna z vidika logistike in pakiranja embalaže v logističnih procesih podjetja P&F Jeruzalem Ormož, d. o. o.. Osredotočili se bomo prav tako na najpogostejše oblike transportne embalaže, prav tako pa analizirali sortiranje povratnih palet v podjetju. Skušali bomo opredeliti kako bi z reorganizacijo sortiranja povratnih palet omogočili lažje, varnejše ter hitrejše izvajanje logističnih procesov v skladišču ter predlagati možne izboljšave. V nadaljevanju bomo opisali obstoječe stanje podjetja ter izvedli kritično analizo z izvedbo predlogov izboljšav. Glavni rezultati kažejo, da problem predstavlja upravljanje embalaže v logističnih procesih. Tako smo predlagali uporabo drugačnih materialov, lastno izdelavo embalaže, ki bi bila skladna s predpisi ter prijazna okolju ter vzpostavitev sistema za vzdrževanje embalaže.
Ključne besede: logistika, embalaža, pakiranje, povratne palete
Objavljeno: 02.08.2018; Ogledov: 525; Prenosov: 59
.pdf Celotno besedilo (1,38 MB)

2.
Predlog izboljšave komercialnega pakiranja v maloprodajni trgovini mercator d.d.
Vildan Šljivar, 2017, diplomsko delo/naloga

Opis: Embalaža je ena od najpomembnejših vidikov pri sami prodaji izdelkov in ima pomembno vlogo pri logistiki trgovine. V diplomskem delu bomo obravnavali problem komercialnega pakiranja pri procesu zlaganja izdelkov na prodajne police. Diplomska naloga je sestavljeno iz teoretičnega in praktičnega dela. V teoretičnemu delu bomo definirali pojem trgovine ter embalaže. V praktičnem delu bomo predstavili trenutno stanje v maloprodajni trgovini Mercator, d. d., ter s pomočjo opravljenih analiz izpostavili problem, ki nastane pri procesu polnjenja prodajnih polic. Na podlagi opravljenih analiz smo se odločili, da je shelf ready embalaža najbolj idealna rešitev za maloprodajno trgovino. Omenjena embalaža bi trgovcem omogočala hitrejše ter enostavno zlaganje izdelkov na prodajne police. V zaključnem delu diplomske naloge bomo podali oceno učinka shelf ready embalaže ter možnost nadaljnjega razvoja.
Ključne besede: embalaža, komercialno pakiranje, shelf ready pakiranje, maloprodajna trgovina, proces polnjenja polic.
Objavljeno: 04.07.2018; Ogledov: 521; Prenosov: 64
.pdf Celotno besedilo (2,23 MB)

3.
NADGRADNJA INFORMACIJSKEGA SISTEMA ZA UPRAVLJANJE SKLADIŠČA V PODJETJU KOVIS
Marija Urbanica, 2016, diplomsko delo

Opis: Sodobni logistični trendi stremijo k prehodu na vitko proizvodnjo, katere cilj je skrajševanje pretočnih časov in minimiziranje obsega zalog. Za učinkovito uporabo logističnega sistema pa je potrebna učinkovita informacijska podpora, ki potrebuje konstantno nadgradnjo. Podjetje Kovis je ugotovilo pomanjkljivosti v svojem informacijskem sistemu, zato so na podlagi analize skladiščnega poslovanja prišli do zaključka, da je njihov sistem potreben nadgradnje. Analiza je pokazala, da novi sistem TRACE (WAREHOUSE) pozitivno vpliva na delovanje celotnega podjetja. Uvedba novega sistema je privedla do večje učinkovitosti in produktivnosti, saj je bistveno zmanjšan čas izvajanja logističnih procesov, hkrati pa povečan nadzor nad logističnimi procesi. Nov sistem dopušča več časa za kvalitetno obravnavo kupca, kar posledično pomeni dolgotrajnejše sodelovanje in pozitiven vpliv na uspešnost podjetja.
Ključne besede: Trace warehouse, Hydra, embalaža, klikanje, sistem, ERP, transport, skladiščenje, informacijski sistem, podjetje, pakiranje
Objavljeno: 13.10.2016; Ogledov: 813; Prenosov: 67
.pdf Celotno besedilo (631,00 KB)

4.
TRANSPORTNA EMBALAŽA
Katja Debevc, 2015, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo je razdeljeno na šest poglavij. V prvem poglavju je opredeljen namen in cilj diplomskega dela, uporabljene naloge obdelave in raziskovanja ter kompozicija dela. V drugem poglavju bomo predstavili embalažo in njene funkcije ter opredelili predpise v zvezi z embalažo in standardizacijo na tem področju. V tretjem poglavju bomo opisali vrste embalaž glede na uporabljene materiale in njihove lastnosti. Četrto poglavje opisuje uporabo ustrezne embalaže za posamezne vrste blaga. Transportno embalažo, njeno zlaganje na transportne pripomočke, označevanje embalaže in embalažo prihodnosti bomo opredelili v petem poglavju. V šestem poglavju na kratko povzamemo bistvo ter ključne ugotovitve diplomskega dela.
Ključne besede: Embalaža in pakiranje, Embalažne palete, Transportna embalaža, Plastična embalaža, Papirna in kartonska embalaža, Kovinska embalaža, Steklena embalaža, Lesena embalaža, Tekstilna embalaža, Embalaža bele tehnike
Objavljeno: 08.04.2016; Ogledov: 1538; Prenosov: 322
.pdf Celotno besedilo (1,56 MB)

5.
Racionalizacija transporta in embalaže pakiranega mesa
Rok Robič, 2015, diplomsko delo/naloga

Opis: Zaradi zelo hitrega in kontinuiranega razvoja tehnologije transporta ter tehnologije pakiranja mesa so podjetja prisiljena k nenehnim spremembam. Potrebe kupcev so iz dneva v dan večje in zahtevnejše, zato morajo podjetja vsak dan spremljati trg in konkurenco ter se prilagajati. Da pa bi bilo podjetje učinkovito in uspešno, je v veliki meri odvisno od številnih procesov, ki potekajo v njem. Eden izmed zelo pomembnih procesov je delovni proces, ki mora v podjetju potekati nemoteno, da bo ustrezno poslovalo. V prvem delu diplomske naloge bomo predstavili osnovne pojme, ki so potrebni za lažje razumevanje diplome. V nadaljevanju bo sledil opis obstoječega stanja podjetja Celjske Mesnine d. d., podrobno pa bo predstavljena tudi embalaža. Na koncu pa bodo opisane še rešitve za odpravo pomanjkljivosti v podjetju.
Ključne besede: transport, logistika, embalaža, pakiranje
Objavljeno: 06.10.2015; Ogledov: 730; Prenosov: 62
.pdf Celotno besedilo (699,36 KB)

6.
Reorganizacija embalaže programa LED svetil v podjetju STRIP's d.o.o.
Mateja Škorjanc, 2014, diplomsko delo/naloga

Opis: Namen diplomskega dela je analiza načina embaliranja specifičnih izdelkov (LED profilov), raziskava možnih izboljšav in na koncu predlog izboljšanja embaliranja v podjetju STRIP's d.o.o. V času obratovanja procesa je potrebno stremeti k novim trendom, biti ekološko ozaveščen in z inovativnostjo pomagati k rasti podjetja. Zato bom v diplomskem delu analizirala in raziskala del logističnega procesa podjetja, in sicer embaliranje specifičnih izdelkov.
Ključne besede: LED profil, pakiranje, kartonska embalaža, STRIP's d.o.o.
Objavljeno: 28.01.2015; Ogledov: 736; Prenosov: 63
.pdf Celotno besedilo (1,46 MB)

7.
Racionalizacija pakiranja rezervnih delov v avtomobilski industriji
Žiga Zupanc, 2014, diplomsko delo/naloga

Opis: Namen diplomskega dela je opredeliti in predstaviti probleme, s katerimi se podjetje srečuje. Prvi del diplomskega dela bo zaradi lažjega razumevanja vseboval teoretične osnove o embalaži in pakiranju. Drugi del diplomskega dela bo vseboval predstavitev in opis procesa pakiranja rezervnih delov. V nadaljevanju se bomo osredotočili na izpostavljene probleme velike količine embalažnih materialov in na postopek pakiranja rezervnih delov. Predstavljeno bo trenutno stanje v podjetju in opisan bo postopek pakiranja. Prav tako bodo predstavljeni embalažni materiali, proizvodnja linija pakiranja rezervnih delov in ostali stranski procesi, ki se izvajajo vzporedno s pakiranjem. Temu bo sledila kritična analizna stanja. Ob koncu bodo predlagane spremembe, ki bi pomenile možne rešitve, s katerimi bi se učinek problema zmanjšal ali vsaj omejil. Predstavljene spremembe bodo podprte z izračuni prihrankov za podjetje.
Ključne besede: embalaža, pakiranje, avtomobilska industrija
Objavljeno: 28.01.2015; Ogledov: 1135; Prenosov: 46
.pdf Celotno besedilo (1,53 MB)

8.
Racionalizacija odpreme aparata v lesenem zabojniku
Jana Verdnik, 2014, diplomsko delo/naloga

Opis: Cilj logistike je zagotoviti prave dobrine kot tudi storitve na pravem mestu, ob pravem času, kakovosti in količini, z najnižjimi stroški in vplivi na okolje, skladno s sklenjeno pogodbo med udeleženci. Pri pripravi blaga za prevoz sta pakiranje in embalaža sestavna dela. Temeljiti morata na učinkovitosti in gospodarnosti. Vsako podjetje mora optimirati stroške pakiranja in distribucije lastnih izdelkov. To lahko dosežemo z ustreznim izborom embalaže, načinom pakiranja ter z dobrim poznavanjem predpisov. Izbrano podjetje bo izdelek, namenjen v tujino, odposlalo v lesenem zabojniku, izdelanem po meri, pri čemer je potrebno paziti, da se izdelek med transportom ne bi poškodoval, ter da bo lesena embalaža odgovarjala standardom glede škodljivcev, ki se lahko pojavljajo v lesu. Izdelek bo znotraj zabojnika še dodatno zaščiten s folijo in robniki iz pene.
Ključne besede: pakiranje, embalaža, lesen zabojnik, standardi za lesene embalaže
Objavljeno: 26.01.2015; Ogledov: 751; Prenosov: 98
.pdf Celotno besedilo (1,77 MB)

9.
POMEN PAKIRANJA ZA POTEKANJE LOGISTIČNIH PROCESOV V PODJETJU GORENJE D.D. - PROGRAM SERVIS
Tjaša Dolinšek, 2014, diplomsko delo

Opis: Diplomski seminar zajema najprej teoretični del, in sicer opis razvoja logistike, opredelitev logistike nasploh, opredelitev njenih ciljev in predstavitev logističnih podsistemov. Predstavljena je opredelitev embalaže, njene funkcije, njen pomen in vrste embalaž, ki obstajajo. V drugem delu pa smo se osredotočili na pakiranje za potekanje logističnih procesov na primeru podjetja Gorenje d.d. program Servis, kjer smo najprej na kratko predstavili podjetje Gorenje d.d. in Gorenje Servis. Sledila je analiza embalaž, ki se uporabljajo v Servisu ter njenih dobaviteljev in kratka predstavitev postopkov embaliranja na treh embalirnih strojih. Ker smo osredotočeni na pomen pakiranja, smo v nadaljevanju predstavili, kako v Servisu poteka prevzem rezervnih delov, pakiranje rezervnih delov, skladiščenje rezervnih delov in odprema blaga. Za konec smo predstavili še pomemben dokument v Servisu, ki se imenuje skladiščna kartica.
Ključne besede: logistika, embalaža, prevzem, pakiranje, skladiščenje, odprema blaga, skladiščna kartica
Objavljeno: 29.10.2014; Ogledov: 1353; Prenosov: 133
.pdf Celotno besedilo (993,36 KB)

10.
POMEN PAKIRANJA ZA LOGISTIČNE PROCESE PODJETJA
Sašo Popović, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem seminarju smo definirali in opredelili pojme glede pakiranja ter logistike. V uvodnem delu diplomskega seminarja smo določili okvire, znotraj katerih smo nadalje postopali pri izdelavi seminarja. Osrednjega dela smo se lotili tako, da smo najprej postavili teoretična izhodišča različnih avtorjev in virov iz spleta. Ti so nam služili kot upora pri razumevanju problema. Dokazali smo, da sta embaliranje in proces pakiranja nuji sodobnega življenja. Brez primernega pakiranja ni moč slediti ciljem logistike, ta pa je neizogiben člen uspešnega delovanja večine proizvodnih podjetij. Potrebno se je zavedati, da je bil prav vsak izdelek, ki ga najdemo na trgovskih policah, podvržen določenemu logističnemu servisu. Brez učinkovite logistike ga tam ne bi bilo. Prav tako je zelo malo izdelkov takšnih, ki ne potrebujejo embaliranja oziroma pakiranja kot procesa priprave proizvoda za transport. Zato je nujno, da se proces pakiranja prilagodi zahtevam logistike. Velik izziv za embalerja predstavlja že dejstvo, kateri pakirni material izbrati za posamezno vrsto blaga. Material mora zadostiti vsaj desetim funkcijam embalaže. Hkrati je smiselno opredeliti dopustne stroške embalaže in procesa pakiranja blaga. Dotaknili smo se tudi področja ekologije, saj sta oba ključna pojma neposredno povezana s to tematiko; embalaža predvsem z odlaganjem in njeno proizvodnjo, logistika pa takrat, ko za transport uporabljamo okolju neprijazne tehnologije in sredstva. Ta povzročajo hrup in onesnaževanje. V zadnjem delu diplomskega seminarja smo poskušali svoja teoretična spoznanja podkrepiti s primeri iz prakse. Proučili smo poslovanje ter potek logističnih in pakirnih dejavnosti v podjetju Kema d.o.o. iz Puconcev. Prav tako je bil opravljen intervju z odgovornimi v podjetju za določena področja. Na podlagi ugotovitev smo lahko zaključili, da se dognanja v praksi v veliki meri skladajo s teorijo različnih avtorjev.
Ključne besede: pakiranje, embaliranje, embalaža, materiali, logistika, logistični procesi, logistični sistemi, transport, podjetje
Objavljeno: 12.11.2013; Ogledov: 1499; Prenosov: 196
.pdf Celotno besedilo (1,01 MB)

Iskanje izvedeno v 0.13 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici