| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 16
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
RAZVOJ VTIČNIKOV ZA PLATFORMO ECLIPSE
Jernej Tuljak, 2009, diplomsko delo

Opis: V tem diplomskem delu smo opisali nekatere vidike razvoja vtičnikov za platformo Eclipse. Navedli smo informacije o tem, kaj vse razumemo pod imenom Eclipse, naredili pregled zgodovine platforme in na njej zgrajenega integriranega razvojnega okolja ter jo umestili v svetu razvoja programske opreme. Spoznali smo odprtokodno naravo razvoja platforme, vlogo vtičnikov v njeni arhitekturi in predstavili tehnologijo OSGi, ki vtičnike omogoča. Kot primer uporabe tehnologije Eclipse v drugih produktih, smo opisali tudi platformo Jazz. V praktičnem delu diplomskega dela so predstavljene podrobnejše lastnosti vtičnikov in nekatera orodja, ki se pri njihovem razvoju uporabljajo.
Ključne besede: informacijske rešitve, integrirana razvojna okolja, Eclipse, vtičniki, OSGi
Objavljeno: 16.11.2009; Ogledov: 1519; Prenosov: 118
.pdf Celotno besedilo (1,94 MB)

4.
RAZVOJ APLIKACIJE KINOTEKA NA MOBILNI PLATFORMI ANDROID
Žiga Cepec, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: Pametni mobilni telefoni in operacijski sistemi zanje so v zadnjih treh letih doživeli razcvet na področju mobilne telefonije. Operacijski sistem Android pridobiva na popularnosti in počasi prevzema vlogo vodilnega operacijskega sistema za mobilne naprave. Cilj diplomskega dela je spoznati platformo Android in razviti aplikacijo za operacijski sistem Android. V prvem delu diplomskega dela tako predstavljamo platformo Android, sam razvoj, sestavne elemente in tudi arhitekturo operacijskega sistema Android. Sledi opis razvojnega okolja Eclipse, v katerem smo razvili aplikacijo Kinoteka. Podrobneje opisujemo tudi potek razvoja aplikacije Kinoteka. V okviru razvoja smo najprej pripravili načrt za aplikacijo, ter predvideli potrebne grafične gradnike in željen izgled uporabniškega vmesnika. Na koncu naloge predstavljamo tudi test aplikacije in končni izgled grafičnega vmesnika.
Ključne besede: mobilna aplikacija, operacijski sistem Android, razvojno okolje Eclipse
Objavljeno: 25.09.2011; Ogledov: 2251; Prenosov: 195
.pdf Celotno besedilo (1,52 MB)

5.
RAZVOJ MOBILNIH APLIKACIJ NA PLATFORMI ANDROID
Damjan Ternar, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu predstavljamo najbolj pogosto uporabljane mobilne platforme. Med njimi se še posebej posvetimo platformi Android, pri čemer smo izpostavili njegove prednosti, uporabo in arhitekturo. Nadalje predstavljamo tudi razvojno okolje Eclipse in uporabo le-tega pri razvoju mobilnih aplikacij za platformo Android. Nalogo zaokrožujemo z mobilno aplikacijo za obveščanje o športnih rezultatih, ki smo jo za platformo Android razvili v razvojnem okolju Eclipse.
Ključne besede: mobilne platforme, platforma Android, Android aplikacije, razvojno okolje Eclipse
Objavljeno: 04.06.2012; Ogledov: 1618; Prenosov: 398
.pdf Celotno besedilo (2,56 MB)

6.
Androidni programski vmesnik za zajemanje merilnih podatkov preko WI-FI povezave
Žiga Bobek, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je opisan programski del zajemanja in prikazovanja podatkov, katere izmerimo s pomočjo mikrokrmilnika in jih preko Wi-fi povezave pošljemo na mobilno napravo z operacijskim sistemom Android. Prikazan je način, kako izdelamo programsko Android aplikacijo, način povezovanja mobilne naprave z mikrokrmilnikom in način prikaza rezultatov. Prikazano je tudi dinamično spremljanje meritev na zaslonu mobilne naprave in kako te merilne podatke prenesemo na računalnik in jih tam tudi grafično prikažemo. Narejena je bila eksperimentalna aplikacija, ki nakazuje najnovejši pristop povezovanja Androidnih naprav z oddaljenimi merilnimi vmesniki.
Ključne besede: Android, Eclipse, A Chart Engine, daljinsko merjenje, Mbed, uporabniški vmesnik, Wi-fi
Objavljeno: 17.10.2013; Ogledov: 994; Prenosov: 73
.pdf Celotno besedilo (1,09 MB)

7.
APLIKACIJA ANDROID - ASISTENT DROID
David Žalik, 2014, magistrsko delo

Opis: Pričujoče magistrsko delo predstavi pametni sistem za avtomatizirano pripravo, obdelavo, objavo in hranjenje podatkov za poljuben preizkus znanja. V sklopu dela je opisan odprtokodni sistem Android, na katerem temelji tudi mobilna aplikacija končnega izdelka. Končni sistem poleg mobilne aplikacije dopolnjujejo tudi namizna aplikacija, spletni servis in podatkovna baza. Kot celota nudi lažjo in hitrejšo obdelavo izpitnih pol za popravljavca, obenem pa skrbi za trajnejše hranjenje slikovnih dokazil o oddanih polah.
Ključne besede: Android aplikacija, spletni servis, podatkovna baza, SQLite, Eclipse, Android, obdelava zajete slike, iText, OpenCV, Java, C#.
Objavljeno: 28.03.2014; Ogledov: 1165; Prenosov: 113
.pdf Celotno besedilo (4,03 MB)

8.
ANALIZA IN PRIMERJAVA MOBILNIH PLATFORM IZ VIDIKA RAZVIJALCA
Nejc Kokol, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi se ukvarjamo s platformami Android, iOS in Windows Phone. Predstavili smo sam začetek pametnih telefonov in prelomnico, ki so jo povzročili na globalnem trgu. Predvsem pa smo se osredotočili na vodilne mobilne platforme Android, Windows Phone in iOS. Opisali smo njihovo zgodovino razvoja in strukturo. Izpostavili smo tudi njihove prednosti in slabosti, ki so še danes prisotne. Velik poudarek smo namenili vidiku razvijalca, kateremu so danes ponujene različne priložnosti za razvoj mobilnih aplikacij. Predstavili in opisali smo razvojna orodja Eclipse, Visual Studio in Xcode. Orodja spadajo med uradno podprta razvojna orodja za mobilne aplikacije, ki so na razpolago razvijalcem. Izpostavili smo razvojne pakete in razširitve, ki so nujno potrebne znotraj posameznih orodji. Na koncu diplomskega naloge pa smo direktno primerjali vse omenjene platforme in razvojna orodja ter s tem prikazali vidne razlike med njimi. Na koncu smo še dodali praktični primer gradnje identične mobilne aplikacij v razvojnih orodjih Eclipse in Visual Studio.
Ključne besede: Android, iOS, Windows Phone, mobilni operacijski sistem, mobilne platforme, Xcode, Eclipse, Visual Studio
Objavljeno: 10.12.2014; Ogledov: 1273; Prenosov: 248
.pdf Celotno besedilo (2,34 MB)

9.
BRALNIK ČRTNE KODE IZDELKOV S PAMETNIM TELEFONOM
Denis Trstenjak, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili aplikacijo za pametne mobilne telefone, grajeno za operacijski sistem Android. V današnjem času je veliko trgovcev, ki svoje artikle ponujajo po različnih cenah. Za lažji pregled njihovih cen smo izdelali aplikacijo »Kupuj pametneje«. Aplikacija »Kupuj pametneje« omogoča branje črtnih kod preko kamere in posredovanje informacij o cenah artiklov pri različnih trgovskih verigah. Aplikacija se povezuje z bazo MySQL, kjer so hranjeni podatki o cenah. Grajena je s pomočjo razvojnega okolja Eclips. Za posredovanje podatkov iz baze smo uporabili strežniški skriptni jezik PHP. Ker aplikacija deluje na osnovi bralnika črtnih kod, bomo v uvodnih poglavjih predstavili vrste črtnih kod, njihov namen in uporabo. V drugem delu diplomske naloge bomo obravnavali operacijski sistem Android in predstavili implementacijo aplikacije.
Ključne besede: Android, Eclipse, mobilna aplikacija, črtna koda
Objavljeno: 26.08.2014; Ogledov: 2787; Prenosov: 344
.pdf Celotno besedilo (2,20 MB)

10.
PODAJANJE INFORMACIJ S POMOČJO BRALNIKA QR-KODE NA PAMETNEM TELEFONU
Marko Žlahtič, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljena mobilna aplikacija za podajanje informacij s pomočjo bralnika QR-kode, ki je bila izdelana za operacijski sistem Android. V teoretičnem delu je predstavljena QR-koda. Razložene so njene lastnosti, razvoj, struktura, postopek razpoznave in primeri praktične uporabe. Podan je tudi opis nekaterih drugih črtnih kod. Nato je opisan operacijski sistem Android in njegova struktura. Predstavljeno je razvojno okolje Android Development Tools in okolji za testiranje aplikacije. Sledi praktični del, kjer je opisan uporabniški vmesnik, pomembnejše aktivnosti in podatkovna baza. Na koncu sta podana testiranje in uporaba.
Ključne besede: Android, Eclipse, mobilna aplikacija, QR-koda
Objavljeno: 06.03.2015; Ogledov: 1373; Prenosov: 100
.pdf Celotno besedilo (2,61 MB)

Iskanje izvedeno v 0.25 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici