| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 16
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Integracija naprav v pametni rešitvi na osnovi platforme Eclipse IoT
Nino Klajnšek, 2018, diplomsko delo

Opis: Internet stvari velja za eno najhitreje rastočih tehnoloških področij na svetu, saj predstavlja ključno komponento avtomatizacije industrije; prav tako se vrednost interneta stvari pozna v družbi in okolju. S hitrim razvojem interneta stvari so se razvile platforme, ki omogočajo kvalitetnejši in hitrejši razvoj. V tem delu smo pregledali področje IoT in platforme, ki jih ponuja. Obširneje smo preučili odprtokodno platformo Eclipse IoT. Zanimalo nas je, kaj platforma ponuja, katere projekte vključuje in katere standarde le-ti implementirajo. Z razvojem lastne rešitve smo preizkusili razvoj v okolju Eclipse IoT in preverili, kako aktivno se vključeni projekti razvijajo; preverili smo tudi kvaliteto dokumentacije.
Ključne besede: internet stvari, Eclipse IoT, platforma IoT, odprtokodna platforma, pametna rešitev
Objavljeno: 14.11.2018; Ogledov: 602; Prenosov: 108
.pdf Celotno besedilo (980,66 KB)

2.
Predstavitev in analiza orodij za predmet JavaScript
Žiga Čadež, 2017, diplomsko delo/naloga

Opis: Avtor prikaže delovanje demonstracijske kode v programih NetBenas in Eclipse.
Ključne besede: JavaScript, Integrirano razvojno orodje (IDE), Hibridna mobilna aplikacija, Eclipse, NetBeans, Android, IDE
Objavljeno: 28.08.2017; Ogledov: 578; Prenosov: 50
.pdf Celotno besedilo (1,62 MB)

3.
PROGRAMSKA REŠITEV ZA IZBOR ZDRAVILNIH RASTLIN
Primož Granda, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Vsakodnevno se srečujemo z različnimi tegobami kot so: prebavne težave, kolcanje, prehlad, piki žuželk ipd. Na voljo so razni zdravilni napitki, zdravila različnih vrst ter zdravilne rastline, ki nam lahko odpravijo ali pa oblažijo tegobe. Po navadi nas tegobe presenetijo in nanje nismo pripravljeni, ne vemo, kako bi si pomagali, pa čeprav imamo morda rešitev ves čas v bližini. Z zdravilnimi rastlinami kot so čebula, peteršilj, česen, bazilika ipd, si lahko olajšamo ali pa celo odpravimo tegobe. Problem se pojavi, ko ne vemo, katero zdravilno rastlino bi uporabili za lajšanje tegob, ker ne poznamo njihovih učinkov. Če bi se hoteli podučiti, bi morali prebrati kar nekaj knjig, kar pa je zelo zamudno. Z namenom, da bi si lažje pomagali pri lajšanju tegob, smo naredili raziskavo na spletu in knjižnicah, da bi našli knjigo ali pa spletno stran, ki vsebuje čim več podatkov. Našli smo knjigo z naslovom »Ščepec védenja«, ki vsebuje preglednico s tegobami in zdravilnimi rastlinami ter natančnejšimi opisi zdravilnih rastlin. Vendar pa ostaja iskanje po knjigi in preglednici zamudno in je težko najti željeno vsebino, ko jo potrebujemo. Odločili smo se, da izdelamo namizno aplikacijo, s katero si lahko hitreje pomagamo pri odpravljanju tegob. Namizna aplikacija s preprostim uporabniškim vmesnikom vsebuje zdravilne rastline s katerimi si lahko lajšamo različne tegobe. Izdelali smo jo s pomočjo odprtokodnega okolja Eclipse, medtem ko smo za podatkovno bazo zdravilnih rastlin in tegob uporabili MS SQL Server. Testiranje delujoče prototipne rešitve je izvedlo pet oseb, ki so različnih starosti in stroke, podali so mnenje o uporabnosti ter videzu aplikacije. Izkazalo se je, da prototipna rešitev lahko služi kot pripomoček k uporabi knjige »Ščepec védenja« ter skrajša zamudno iskanje po spletu ali ostalih knjigah o zdravilnih rastlinah in tegobah.
Ključne besede: MS SQL Server, Eclipse, zdravilne rastline
Objavljeno: 13.05.2016; Ogledov: 911; Prenosov: 68
.pdf Celotno besedilo (2,61 MB)

4.
Modeliranje programske kode z Eclipse Modeling Framework
Ines Marko, 2015, diplomsko delo

Opis: Eclipse Modeling Framework je modelirno orodje, ki omogoča generiranje javanske programske kode na osnovi vnaprej pripravljenih modelov, ki predstavljajo med seboj smiselno povezane razrede. Predpostavljamo, da lahko z uporabo modelirne platforme in vizualno predstavitvijo programske kode olajšamo razumljivost le-te, saj ljudje veliko lažje razumemo informacije, predstavljene v obliki miselnih vzorcev. V sklopu diplomskega dela smo tako opisali značilnosti orodja Eclipse Modeling Framework, njegove razširitve Graphical Modeling Framework, transformacijskega jezika ATL ter postopek razvoja in transformacije modelov v programsko kodo, na koncu pa smo pridobljeno znanje združili v praktično implementacijo primera.
Ključne besede: Eclipse Modeling Framework, Graphical Modeling Framework, ATL, modeliranje, Ecore model
Objavljeno: 12.10.2015; Ogledov: 461; Prenosov: 56
.pdf Celotno besedilo (2,14 MB)

5.
PLANINSKI DNEVNIK NA MOBILNI PLATFORMI ANDROID
Nino Sever, 2015, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu predstavljamo mobilno platformo Android, na kateri temelji tudi naša končna mobilna aplikacija Planine. Podrobneje smo se posvetili opisu, uporabi in arhitekturi platforme Android. Nadalje predstavljamo mobilne naprave, ki smo jih uporabili za testiranje aplikacije in njihove specifikacije. Potem sledi opis razvojnih okolij Eclipse in Android Studio. Nadaljevali smo z funkcionalno zasnovo, razvojem in opisom funkcionalnosti aplikacije, ki je namenjena za vodenje evidence obiskanih planin in poti, ponuja pa še nekaj uporabnih funkcionalnosti. Delo zaključujemo z opisom objave aplikacije v trgovini Google Play.
Ključne besede: Android aplikacija, mobilna platforma Android, planine, planinski dnevnik, Eclipse, Android Studio
Objavljeno: 27.08.2015; Ogledov: 1681; Prenosov: 274
.pdf Celotno besedilo (12,63 MB)

6.
MERJENJE VLAGE IN TEMPERATURE Z ANDROIDNIM PROGRAMSKIM VMESNIKOM
Simon Pečovnik, 2015, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo temelji na izdelavi androidne aplikacije za pametni telefon, namenjene daljinskemu nadzoru želene merjene veličine v industrijsko nevarnem okolju. Brezžični povezavi sta z ustreznima moduloma izvedeni preko omrežij Bluetooth in Wi-Fi. Uporabljen je Arduinov mikrokrmilnik, s pomočjo katerega so zajeti, programsko obdelani ter brezžično, na pametni telefon poslani merjeni podatki. Opisana sta strojna oprema merilnega sistema ter celoten postopek izdelave aplikacije v programskem paketu Eclipse. V zaključku so povzete prednosti in slabosti ene in druge brezžične povezave.
Ključne besede: android, aplikacija, Arduino, senzor vlage in temperature, Wi-Fi, Bluetooth/modri zob, Java, Eclipse
Objavljeno: 29.05.2015; Ogledov: 1896; Prenosov: 219
.pdf Celotno besedilo (3,82 MB)

7.
PODAJANJE INFORMACIJ S POMOČJO BRALNIKA QR-KODE NA PAMETNEM TELEFONU
Marko Žlahtič, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljena mobilna aplikacija za podajanje informacij s pomočjo bralnika QR-kode, ki je bila izdelana za operacijski sistem Android. V teoretičnem delu je predstavljena QR-koda. Razložene so njene lastnosti, razvoj, struktura, postopek razpoznave in primeri praktične uporabe. Podan je tudi opis nekaterih drugih črtnih kod. Nato je opisan operacijski sistem Android in njegova struktura. Predstavljeno je razvojno okolje Android Development Tools in okolji za testiranje aplikacije. Sledi praktični del, kjer je opisan uporabniški vmesnik, pomembnejše aktivnosti in podatkovna baza. Na koncu sta podana testiranje in uporaba.
Ključne besede: Android, Eclipse, mobilna aplikacija, QR-koda
Objavljeno: 06.03.2015; Ogledov: 1581; Prenosov: 118
.pdf Celotno besedilo (2,61 MB)

8.
ANALIZA IN PRIMERJAVA MOBILNIH PLATFORM IZ VIDIKA RAZVIJALCA
Nejc Kokol, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi se ukvarjamo s platformami Android, iOS in Windows Phone. Predstavili smo sam začetek pametnih telefonov in prelomnico, ki so jo povzročili na globalnem trgu. Predvsem pa smo se osredotočili na vodilne mobilne platforme Android, Windows Phone in iOS. Opisali smo njihovo zgodovino razvoja in strukturo. Izpostavili smo tudi njihove prednosti in slabosti, ki so še danes prisotne. Velik poudarek smo namenili vidiku razvijalca, kateremu so danes ponujene različne priložnosti za razvoj mobilnih aplikacij. Predstavili in opisali smo razvojna orodja Eclipse, Visual Studio in Xcode. Orodja spadajo med uradno podprta razvojna orodja za mobilne aplikacije, ki so na razpolago razvijalcem. Izpostavili smo razvojne pakete in razširitve, ki so nujno potrebne znotraj posameznih orodji. Na koncu diplomskega naloge pa smo direktno primerjali vse omenjene platforme in razvojna orodja ter s tem prikazali vidne razlike med njimi. Na koncu smo še dodali praktični primer gradnje identične mobilne aplikacij v razvojnih orodjih Eclipse in Visual Studio.
Ključne besede: Android, iOS, Windows Phone, mobilni operacijski sistem, mobilne platforme, Xcode, Eclipse, Visual Studio
Objavljeno: 10.12.2014; Ogledov: 1498; Prenosov: 265
.pdf Celotno besedilo (2,34 MB)

9.
BRALNIK ČRTNE KODE IZDELKOV S PAMETNIM TELEFONOM
Denis Trstenjak, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili aplikacijo za pametne mobilne telefone, grajeno za operacijski sistem Android. V današnjem času je veliko trgovcev, ki svoje artikle ponujajo po različnih cenah. Za lažji pregled njihovih cen smo izdelali aplikacijo »Kupuj pametneje«. Aplikacija »Kupuj pametneje« omogoča branje črtnih kod preko kamere in posredovanje informacij o cenah artiklov pri različnih trgovskih verigah. Aplikacija se povezuje z bazo MySQL, kjer so hranjeni podatki o cenah. Grajena je s pomočjo razvojnega okolja Eclips. Za posredovanje podatkov iz baze smo uporabili strežniški skriptni jezik PHP. Ker aplikacija deluje na osnovi bralnika črtnih kod, bomo v uvodnih poglavjih predstavili vrste črtnih kod, njihov namen in uporabo. V drugem delu diplomske naloge bomo obravnavali operacijski sistem Android in predstavili implementacijo aplikacije.
Ključne besede: Android, Eclipse, mobilna aplikacija, črtna koda
Objavljeno: 26.08.2014; Ogledov: 3096; Prenosov: 356
.pdf Celotno besedilo (2,20 MB)

10.
APLIKACIJA ANDROID - ASISTENT DROID
David Žalik, 2014, magistrsko delo

Opis: Pričujoče magistrsko delo predstavi pametni sistem za avtomatizirano pripravo, obdelavo, objavo in hranjenje podatkov za poljuben preizkus znanja. V sklopu dela je opisan odprtokodni sistem Android, na katerem temelji tudi mobilna aplikacija končnega izdelka. Končni sistem poleg mobilne aplikacije dopolnjujejo tudi namizna aplikacija, spletni servis in podatkovna baza. Kot celota nudi lažjo in hitrejšo obdelavo izpitnih pol za popravljavca, obenem pa skrbi za trajnejše hranjenje slikovnih dokazil o oddanih polah.
Ključne besede: Android aplikacija, spletni servis, podatkovna baza, SQLite, Eclipse, Android, obdelava zajete slike, iText, OpenCV, Java, C#.
Objavljeno: 28.03.2014; Ogledov: 1361; Prenosov: 133
.pdf Celotno besedilo (4,03 MB)

Iskanje izvedeno v 0.19 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici