| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
PLATFORMA ZA TESTIRANJE MEHANSKIH LASTNOSTI KOLES V VODILIH DRSNIH VRAT
Damian Murgec, 2016, diplomsko delo

Opis: Testiranje lastnih produktov je ključnega pomena za dolgotrajno sodelovanje podjetja z njihovimi strankami. Med pomembnejšimi dejavniki pri sklepanju novih poslovnih pogodb je zagotovitev za brezhibno delovanje lastnega produkta. Pri tem se je potrebno posvetiti vsaki malenkosti posebej - od funkcijskega delovanja (električni in programski sklop) do mehanskih lastnosti. Diplomsko delo se navezuje na vzdržljivost nosilnih koles drsnih vrat, kar predstavlja mehansko lastnost izdelka. Ta so majhna, in se s časom lahko kritično deformirajo, v primeru slabe lastnosti materiala. Za zagotavljanje vzdržljivosti tega dela izdelka, smo se lotili izdelave testne naprave za pospešeno staranje koles.
Ključne besede: Doorson, Eagle, Keil, CAN komunikacija, Avtomat stanj
Objavljeno: 06.09.2016; Ogledov: 742; Prenosov: 129
.pdf Celotno besedilo (2,37 MB)

2.
Regulacija temperature vode in čiščenje vode v masažnih bazenih
Matevž Reberčnik, 2015, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je opisana regulacija temperature vode v masažnih bazenih v podjetju Apartmaji in Wellnes center Korošec. Regulacijo upravljamo predvsem z električnim in plinskim grelcem vode. Regulacijo in krmiljenje izvaja krmilnik na osnovi Arduino platforme preko namensko izdelanega vezja. Predstavljeni so razlogi za posodobitev regulacije in cilji, ki smo jih želeli s tem doseči, navedene so tudi težave, ki so se pri tem pojavile. Predstavljena je platforma Arduino Yun, program v programskem jeziku Arduino IDE, okvirni izračuni izkoristka, porabe energije in stroškov in spletna stran na strežniku napisana v jeziku HTML in JAVA.
Ključne besede: regulator, spletni vmesnik, Arduino Yun, Arduino IDE, HTML, Eagle, PCB.
Objavljeno: 27.10.2015; Ogledov: 2213; Prenosov: 108
.pdf Celotno besedilo (2,45 MB)

3.
Razvoj elektronike in programske opreme za daljinsko vodeno kosilnico
Luka Jerebic, 2015, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo opisuje načrtovanje, zgradbo in delovanje daljinsko vodene kosilnice. Ta se največkrat uporablja na težko dostopnih ali nevarnih terenih. Kosilnica je sestavljena iz predelanega ohišja klasične kosilnice, namensko razvite pogonske osi s 4 »in wheel« motorji, razvojnega sistema sbRIO-9651 in ostale elektronike. Za delovanje potrebujemo vezja za: napajanje, meritev napetosti enosmerne zbiralke, razširitveno vezje in vezje z varovalkami. Vezje za meritev napetosti med drugim sestavlja tudi mikrokrmilnik ATmega, za katerega smo spisali program v razvojnem okolju Arduino. V razvojnem okolju LabVIEW je bil izdelan program za meritev dolžine pulzov z uporabo razvojnega sistema sbRIO-9651, ki je osnova za delovanje ultrazvočnih senzorjev in RC sprejemnika.
Ključne besede: kosilnica, razvoj, načrtovanje, daljinsko vodenje, Arduino, LabVIEW, National Instruments, Texas, Eagle, PWM, BMS, AHRS
Objavljeno: 20.10.2015; Ogledov: 1283; Prenosov: 192
.pdf Celotno besedilo (2,52 MB)

4.
RAZVOJ TEHTNICE ZA TEHTANJE MEDU NA TERENU
Tomaž Robida, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je podrobneje predstavljen celoten razvoj daljinske tehtnice, ki bo namenjena merjenju prirastka medu v čebeljem panju. Te vrste tehtnic najpogosteje uporabljajo čebelarji, ki imajo panje postavljene na oddaljeni lokaciji. Podobna tehtnica je bila pred časom že razvita, vendar so bile težave zlasti pri oblikovanju ohišja za elektroniko, tiskano vezje je bilo veliko, pa tudi poraba tehtnice se je gibala okrog 100 mA. Osnovna ideja projekta je bila staro tehtnico posodobiti, predvsem pa zmanjšati ter poceniti. Ocenjujemo, da se mora tiskano vezje z uporabo SMD komponent poceniti, zmanjšanje porabe pa lahko dosežemo z dodatnimi programskimi triki. Prav zato smo najprej načrtali električno shemo za predstavitev delovanja. Nato je sledilo risanje ter izdelava tiskanega vezja z mikrokrmilnikom, programiranje in izvedba končnih meritev. Na zadnje je bilo potrebno elektronski modul vgraditi v primerno ohišje.
Ključne besede: daljinska tehtnica, čebelarstvo, merilna celica, Eagle, Sprint-Layout, #C
Objavljeno: 19.09.2013; Ogledov: 2054; Prenosov: 269
.pdf Celotno besedilo (3,28 MB)

Iskanje izvedeno v 0.11 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici