| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 2 / 2
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
POSLEDICE RECESIJE NA PODROČJU FINANČNEGA LEASINGA NEPREMIČNIN V SLOVENIJI
Nataša Brvar, 2011, diplomsko delo

Opis: Namen diplomske naloge je na praktičnem primeru prikazati postopek pridobitve finančnega leasinga nepremičnine, ugotoviti, kako se posledice gospodarske krize kažejo pri poslovanju leasing hiš v Sloveniji, prikazati vpliv gospodarske krize na pogoje za pridobitev leasinga v slovenskih leasing hišah, razložiti pravice in obveznosti pogodbenih strank po leasing pogodbi in opisati postopek odvzema predmeta leasinga zaradi plačilne nediscipline leasingojemalcev. Predstavljenih je več vrst leasinga, ki so na voljo fizičnim in pravnim osebam, poudarek je na postopku pridobitve finančnega leasinga za nakup nepremičnine. Ob raziskovanju podatkov se izkaže, da je povpraševanje po leasing ponudbi zaradi recesije nekoliko upadlo, preseneti pa rezultat, da se pogoji za pridobitev leasinga v času krize niso posebno zaostrili. Plačilna nedisciplina leasingojemalcev sicer lahko privede do prekinitve pogodbe in odvzema predmeta leasinga, vendar je to skrajni ukrep, ki ga leasing hiše redko uporabijo. Pri pisanju naloge se odpirajo še številna zanimiva vprašanja. Naloga je tako hkrati prikaz stanja na trgu leasing poslov predvsem v povezavi z nepremičninami, obenem pa ostaja odprta za nadaljnje poglobljeno raziskovanje.
Ključne besede: Leasing, finančni leasing nepremičnin, EURIBOR, vpliv recesije na pogoje za pridobitev leasinga, plačilna nedisciplina, odvzem predmeta leasinga, leasing pogodba.
Objavljeno: 26.08.2011; Ogledov: 2267; Prenosov: 268
.pdf Celotno besedilo (535,89 KB)

2.
BANČNI KREDITI PREBIVALSTVU NA PRIMERU HRANILNICE LON D.D. KRANJ
Slađana Šumar, 2009, diplomsko delo

Opis: S pomanjkanjem denarja se v svojem življenju sreča skoraj vsak povprečni Zemljan. Mnogi vidijo rešitev v najetju kredita. Postopek pridobitve kredita zgleda enostavno, zbrati potrebno kreditno dokumentacijo in dobiti pritrdilen odgovor kreditne komisije. Kreditojemalci so si med seboj različni. Mnogo kreditojemalcev niti ne ve, kaj je efektivna obrestna mera oz. interkalarne obresti. Mnogi sklenejo kreditno razmerje z banko oz. hranilnico, zaradi prijaznosti uslužbencev. To je pa tudi dejstvo, ki mu je posvečeno moje diplomsko delo, katerega namen je predstaviti potrošniško kreditiranje na primeru Hranilnice Lon d.d., Kranj. Rdeča nit tega diplomskega dela se vrti okoli potrošniškega kreditiranja, zbiranja potrebne dokumentacije, pogojev kreditiranja,… V prvem poglavju sem pojasnila osnovne pojme, s katerimi se srečujemo pri potrošniškem kreditiranju. Drugo poglavje je namenjeno predstavitvi Hranilnice Lon d.d., Kranj. Tu sem predstavila ustanovitev in razvoj hranilnice. Dotaknila sem se tudi bilance stanja in uspeha Hranilnice Lon d.d., Kranj. V tretjem poglavju konkretno predstavim kreditno ponudbo Hranilnice Lon d.d., Kranj. Podrobno predstavim pogoje in potrebno kreditno dokumentacijo za odobritev potrošniškega kredita. Vse to ponazorim na praktičnem primeru. Četrto poglavje je namenjeno splošni predstavitvi medbančnega informacijskega sistema SISBON. V petem poglavju diplomskega dela je predstavljena analiza ankete, ki sem jo opravila z določenim številom ljudi.
Ključne besede: kredit, obrestna mera, EURIBOR, SISBON
Objavljeno: 14.07.2010; Ogledov: 2269; Prenosov: 259
.pdf Celotno besedilo (1,36 MB)

Iskanje izvedeno v 0.06 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici