| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 9 / 9
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Zajem in uporaba podatkov z nosljivih naprav s pomočjo uporabe komunikacije TCP/IP
Kevin Preac, 2021, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljena večslojna rešitev Interneta stvari, kjer s pomočjo protokolnega sklada TCP/IP upravljamo mikrokrmilnik preko brezžičnega omrežja. V rešitvi se s pomočjo WeMos D1-Mini mikrokrmilnika krmili diode RGB LED-traka. Na začetku so predstavljeni Internet stvari, internetni protokolni sklad TCP/IP ter omrežni protokol HTTP. V nadaljevanju so predstavljene vse strojne komponente končnega izdelka kot tudi vse uporabljene tehnologije za izvedbo programske rešitve naloge. V končnih poglavjih je predstavljena izdelava elektronskega vezja rešitve in izdelava programske arhitekture večslojnega sistema ter povezava posameznih delov rešitve v skupno celoto. S pomočjo izpiskov kode ter diagramov izvajanja posameznih funkcij je opisano delovanje posameznih slojev, rešitve ter medsebojna komunikacija le-teh.
Ključne besede: internet stvari, ESP8266, TCP/IP, LED, mikrokrmilnik
Objavljeno: 26.03.2021; Ogledov: 226; Prenosov: 49
.pdf Celotno besedilo (1,01 MB)

2.
Aplikacija za obveščanje o prispeli pošti v poštnem nabiralniku
Patrik Denša, 2020, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili razvoj programske opreme v okolju Arduino. Uporabili smo razvojno ploščo NodeMCU, ki temelji na mikročipu ESP8266 za vzpostavitev povezave z internetom. V nalogi je opisano pošiljanje in obdelava podatkov na spletni platformi ThingSpeak, ki shranjuje naše podatke. Platforma omogoča, da nad podatki sprožimo spletno zahtevo na spletno platformo IFTTT, ki nam omogoča prikaz obvestil na mobilni napravi.
Ključne besede: Arduino, NodeMCU, ESP8266, ThingSpeak, IFTTT
Objavljeno: 03.07.2020; Ogledov: 687; Prenosov: 149
.pdf Celotno besedilo (1,21 MB)

3.
Brezpilotni letalniki in motilni signali
Domen Colnarič, 2020, diplomsko delo

Opis: V tem diplomskem delu smo sprva izpostavili pravila, ki v Sloveniji veljajo na področju brezpilotnih letalnikov. Razložili smo njihovo delovanje in tehnične podrobnosti. V zadnjem delu smo predstavili čip ESP8266 NodeMCU (vozlišče z mikrokroprocesorsko centralno enoto) in kako ga učinkovito uporabiti za motenje komunikacije dronov. Korak za korakom smo dokazali, kako lahko učinkovito in poceni pretvorimo ESP8266-modul v motilnik komunikacije Wi-Fi. Sledi opis testiranja, pri katerem smo poskušali motiti komunikacijo brezpilotnega letalnika.
Ključne besede: brezpilotni letalnik, dron, deavtentikator, ESP8266, motilni signali
Objavljeno: 06.02.2020; Ogledov: 1107; Prenosov: 153
.pdf Celotno besedilo (3,04 MB)

4.
Daljinsko krmiljenje električnih porabnikov
Tomi Guček, 2017, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu bomo predstavili uporabo mikrokrmilnika in nadzorovanje modula ESP8266 ter krmiljenje električnih porabnikov preko svetovnega spleta. Opisani so elementi modula za krmiljenje električnih porabnikov, njihova medsebojna povezava in predstavljen končni modul. Opisan je tudi način, kako modul prilagoditi za rabo drugačnih potreb.
Ključne besede: Internet stvari, ESP8266, mikrokrmilnik
Objavljeno: 06.10.2017; Ogledov: 1088; Prenosov: 97
.pdf Celotno besedilo (2,18 MB)

5.
Razvoj interaktivnega glasovalnega sistema s spletnim in strojnim vmesnikom
Gašper Pintar, 2017, diplomsko delo/naloga

Opis: Tema diplomske naloge je razvoj interaktivnega glasovalnega sistema s strojnim in spletnim vmesnikom, ki za delovanje ne potrebuje povezave v internet in temelji na odprtokodnosti. Za izdelavo programskega vmesnika smo uporabili obstoječe odprtokodne rešitve in jih prilagodili potrebam diplomskega dela. Razvoj sistema je potekal na računalniku z operacijskim sistemom Ubuntu 14.04 LTS 64-bit (Trusty Tahr) Desktop, na katerem teče strežnik glasovalnega sistema. Strojni del, ki se uporablja v namenskih glasovalnih enotah, temelji na odprtokodni platformi NodeMCU, ki za delovanje uporablja mikrokontroler ESP8266. Zbiranje glasov se vrši prek namenskih glasovalnih enot in prek spletnega vmesnika – spletna glasovalna enota. Glasovalne enote skrbijo za zajem glasov glasovalcev in posredovanje prejetih podatkov prek brezžične povezave na strežnik. Za brezžično povezavo med strežnikom in glasovalnimi enotami skrbi namenski brezžični usmerjevalnik. Strežniški del je razvit v programskem jeziku JavaScript in skrbi za komunikacijo z bazo podatkov Redis, obdelavo zajetih podatkov in vzpostavitev spletnega glasovalnega vmesnika za prikaz vprašanj in rezultatov. Spletni vmesnik glasovalne enote je razvit s pomočjo programskega ogrodja AngularJS kot enostranska aplikacija ter omogoča prikaz vprašanj, dodajanje vprašanj, prikaz vseh odgovorov in prikaz statistike.
Ključne besede: Glasovalni sistem, glasovanje, NodeMCU, Mikrokontroler, ESP8266, Odprta koda, node.js
Objavljeno: 26.09.2017; Ogledov: 595; Prenosov: 44
.pdf Celotno besedilo (1,49 MB)

6.
Razvoj in integracija brezžičnih vhodno/izhodnih modulov v sistem hišne avtomatizacije openhab
Dominik Sedonja, 2017, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava razvoj in izdelavo brezžičnih vhodno/izhodnih modulov ter njihovo integracijo v odprtokoden sistem hišne avtomatizacije openHAB. Celoten sistem hišne avtomatizacije je zgrajen hierarhično, pri čemer centralna enota (računalnik Raspberry Pi 3) s poslanimi sporočili vpliva na delovanje vhodno/izhodnih modulov. Komunikacija med centralno enoto in moduli je izvedena z uporabo brezžičnega Wi-fi omrežja in MQTT-protokola. Centralna enota, na kateri se izvaja sistem hišne avtomatizacije openHAB, mora biti za delovanje priključena v internetno omrežje. S tem je posledično omogočen oddaljen dostop preko mobilne aplikacije do programa openHAB in oddaljeno upravljanje izdelanih vhodno/izhodnih modulov.
Ključne besede: hišna avtomatizacija, openHAB, brezžični moduli, ESP8266, MQTT
Objavljeno: 04.09.2017; Ogledov: 1346; Prenosov: 150
.pdf Celotno besedilo (1,95 MB)

7.
RAZVOJ REŠITVE ZA KONTROLO PRISTOPA
Tim Sladič, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo opisuje področje mikrokrmilnikov in razvoj rešitve za kontrolo pristopa. Rešitev deluje na principu oddaljenosti naprave od senzorja, preko brezžične tehnologije Bluetooth, ki ga imamo danes že skoraj v vsaki napravi.
Ključne besede: mikrokrmilnik, ESP8266, kontrola pristopa, tehnologija bluetooth, moč signala
Objavljeno: 14.11.2016; Ogledov: 558; Prenosov: 64
.pdf Celotno besedilo (3,34 MB)

8.
RAZVOJ IN IMPLEMENTACIJA BREZŽIČNE TEHTNICE NA PLATFORMI ESP8266
Matic Prevolšek, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu opisujemo razvoj in implementacijo brezžične tehtnice na platformi ESP8266. Meritve zajemamo s pomočjo štirih merilnih celic in analogno-digitalnega pretvornika HX711. Uporabniku meritve prikazujemo v obliki spletne strani, ki gostuje na platformi ESP8266 in je dosegljiva znotraj lokalnega omrežja WiFi. Hkrati meritve pošiljamo na zunanji strežnik in jih zapisujemo v podatkovno bazo. S spletno aplikacijo na zunanjem strežniku grafično predstavimo meritve skozi čas.
Ključne besede: WiFi, ESP8266, tehtnica, HX711
Objavljeno: 22.09.2016; Ogledov: 673; Prenosov: 113
.pdf Celotno besedilo (3,88 MB)

9.
Univerzalni daljinec s spletnim vmesnikom na modulu ESP8266
Janko Slatenšek, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu predstavimo koncepte komunikacije in upravljanja naprav s pomočjo infrardeče svetlobe. Preučimo obstoječe standarde za pošiljanje in prejemanje informacij s pomočjo digitalno kodiranih pulzov infrardeče svetlobe in zasnujemo ter izdelamo univerzalni daljinec, ki se lahko prilagaja različnim tipom in protokolom krmiljenj. Pošilja ustrezen infrardeči kodiran signal, za katerega lahko vzorec prebere iz obstoječega daljinca ali pa ročno vnesemo želeno kodo. Interakcija z daljinskim upravljalnikom poteka s pomočjo spletnega vmesnika preko omrežja WiFi.
Ključne besede: univerzalni daljinec, ESP8266, infrardeče krmiljenje, internet stvari
Objavljeno: 06.09.2016; Ogledov: 992; Prenosov: 85
.pdf Celotno besedilo (1,87 MB)

Iskanje izvedeno v 0.15 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici