| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 10
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
UVEDBA ELEKTRONSKEGA DOKUMENTIRANJA IN ARHIVIRANJA NA GEOLOŠKEM ZAVODU SLOVENIJE
Edina Huskić, 2010, diplomsko delo

Opis: Urejeno poslovanje in urejena poslovna dokumentacija je velikokrat ključ do konkurenčnosti in uspešnosti podjetja. Trenutni proces poslovanja z dokumenti na Geološkem zavodu je mogoče spremeniti z uvedbo elektronskega dokumentiranja in arhiviranja. Novi, elektronski proces poslovanja, bi zmanjšal stroške poslovanja in omogočil večjo preglednost in urejenost poslovne dokumentacije. Diplomsko delo proučuje vpeljavo elektronskega dokumentiranja in arhiviranja. Prednosti, katere bi novo elektronsko poslovanje prineslo, so predstavljene v nadaljevanju diplomskega dela.
Ključne besede: dokument, elektronski sistem za upravljanje z dokumenti – EDMS sistem, arhiviranje, zakonodaja.
Objavljeno: 03.01.2011; Ogledov: 1923; Prenosov: 160
.pdf Celotno besedilo (793,43 KB)

3.
UVEDBA INFORMACIJSKEGA SISTEMA EBA V PODJETJU GORENJE, D.D.
Jasna Aljić, 2011, diplomsko delo

Opis: V uvodu diplomskega dela je predstavljen informacijski sistem EBA, njegove prednosti in slabosti, določeni so namen in cilji naloge, opis podjetja, ter predpostavke in omejitve, ki so obstajale pri pisanju naloge. V teoretičnem delu naloge smo se osredotočili predvsem na avtomatizirano obdelavo dokumentov. Predstavili smo elektronski sistem za upravljanje dokumentov (EDMS) in prednosti, ki jih prinese organizaciji. Opisali smo tudi elektronsko arhiviranje dokumentov ter zakonodajo in notranja pravila. Na podlagi obstoječega stanja smo naredili kritično analizo. Opisali smo glavne aktivnosti v fazah poslovanja s prejetimi računi in jih prikazali s Flow chart shemo. V tabelah smo prikazali čas, ki ga zaposleni v podjetju investirajo v iskanje dokumentacije, s pomočjo grafov pa smo prikazali analizo procesa likvidacije vhodnih računov. Z uporabo sistema EBA prihranijo največ pri času in papirju. V zadnjem delu smo prikazali potek dela v informacijskem sistemu EBA ter pogoje za uvedbo rešitve in možnosti nadaljnjega razvoja.
Ključne besede: informacijski sistem, dokument, EDMS, organizacija, arhiviranje
Objavljeno: 22.10.2011; Ogledov: 1759; Prenosov: 171
.pdf Celotno besedilo (2,42 MB)

4.
ERP REŠITVE ZA OBVLADOVANJE DOKUMENTOV NA FAKULTETI ZA LOGISTIKO
Ksenija Končan, 2013, diplomsko delo

Opis: Postajamo družba nenehne konkurenčnosti - podjetja in tudi druge organizacije se morajo spoprijeti z izzivi in upoštevati spremembe v današnjem poslovnem okolju. Za preživetje se je potrebno prilagajati zahtevam in spremembam sodobnega tržišča. Organizacije se zato pogosto odločajo za zamenjavo informacijskih sistemov s celovitimi informacijskimi rešitvami (ERP rešitev). V diplomskem delu bomo predstavili razloge za uvedbo ter njihove prednosti, tveganja in ključne dejavnike uspeha. Projekte uvajanja ERP rešitev po svoji kompleksnosti uvrščamo med najzahtevnejše, ki jih uvajajo v organizacijah. Papirnati dokumenti so še vedno najpomembnejši vir informacij v poslovanju. Njihova obdelava, iskanje in pridobivanje podatkov iz tako shranjenih dokumentov ovirata nemoteno delo in hitro odločanje. Hkrati pa pri tem nastajajo zelo visoki stroški. Rešitev tega problema je uvedba elektronskih dokumentnih rešitev (eDMS rešitev), zato smo v diplomskem delu opisali dokumentni sistem, njegovo funkcionalnost, življenjski cikel dokumentov ter predstavili zakonodajna in notranja pravila, ki jih je potrebno upoštevati pri obvladovanju dokumentov v delovnih procesih. V zadnjem delu diplomskega seminarja smo predstavili uvedbo eDMS rešitve v aplikaciji SPIS na Fakulteti za logistiko ter opisali primer elektronskega arhiviranja dokumentacije ob vpisu študenta na omenjeni fakulteti.
Ključne besede: Celovite informacijske rešitve, ERP rešitve, elektronski dokumentni sistem, eDMS, SPIS.
Objavljeno: 27.03.2014; Ogledov: 878; Prenosov: 117
.pdf Celotno besedilo (1,39 MB)

5.
KRITIČNA OCENA UPORABE ELEKTRONSKEGA DOKUMENTNEGA SISTEMA V PODJETJU VZAJEMNA ZDRAVSTVENA ZAVAROVALNICA, D.V.Z.
Jasna Mohor, 2013, diplomsko delo

Opis: Uporaba dokumentov v papirnati obliki v naši družbi je ogromna. Bolj kot družba raste, bolj zapleten postane dostop do ustreznih in natančnih informacij, zato se procesi upočasnijo. Nasprotno so pričakovanja javnosti za hiter in neposredni dostop vedno večja. Vedno večje število podjetij je zato postavljeno pred izziv, kako obvladovati število dokumentov in s tem informacij, s katere se srečuje. Uvedba dokumentnega sistema za srednja in večja podjetja je danes nuja. V diplomski nalogi smo opisali lastnosti in značilnosti elektronskega sistema za upravljanje z dokumenti ter predstavili zajemanje dokumentov, obvladovanje življenjskega cikla dokumentov (angl. workflow) in elektronsko arhiviranje. Dotaknili smo se tudi področja zakonodaje, kjer smo omenili Zakon o elektronskem poslovanju in elektronskem podpisu (ZEPEP), Uredbo o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva (UVDAG) in Zakon o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ter arhivih (ZVDAGA) v sklopu katerega smo predstavili Enotne tehnološke zahteve ETZ in Notranja pravila. V teoretičnem delu smo predstavili prednosti in pomanjkljivosti elektronskega dokumentnega sistema in ga zaključili s poglavjem o ponudnikih sistemov. V drugem delu diplomskega dela smo predstavili uporabo elektronskega dokumentnega sistema v podjetju Vzajemna zdravstvena zavarovalnica, d.v.z. od zajema do arhiviranja dokumenta. Predstavili smo številne procese, ki so se z uvedbo EDMS prevetrili, poenotili in optimizirali. Bolj podrobneje smo predstavili integracijo EDMS v procesu vodenja izvršilnega postopka, kjer smo prikazali prilagoditev in optimizacijo procesa ob uporabi EDMS. V diplomski nalogi smo pokazali, kako učinkovit je EDMS ter da postaja nepogrešljiva stvar v delovnih procesih Vzajemne. Pokazali smo, da proces uvedbe EDMS še ni končan in podali lastno mnenje o možnostih uvedbe uporabe EDMS še na preostalih področjih.
Ključne besede: Elektronski dokumentni sistem, elektronski zajem dokumentov, obvladovanje dokumentov v delovnih procesih, elektronsko arhiviranje, EDMS v Vzajemni
Objavljeno: 21.03.2014; Ogledov: 1101; Prenosov: 161
.pdf Celotno besedilo (795,04 KB)

6.
7.
VPLIV UVEDBE DOKUMENTNEGA SISTEMA NA UČINKOVITOST V THERMANI LAŠKO
Gabrijela Marija Ojsteršek, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga temelji na uvedbi dokumentnega sistema SAOP eRegistrator v podjetju Thermana Laško d.d. V teoretičnem delu naloge smo se osredotočili na prenovo poslovnih procesov z uvedbo dokumentnega sistema(DMS). Opisali smo njegove značilnosti in delovanje ter razloge za uvedbo. Spoznali smo sistem za elektronsko upravljanje z dokumenti (EDMS) in njegov vpliv na izboljšanje poslovnih procesov. Proučili smo zakonodajo, ki ureja brezpapirno poslovanje, ter opisali funkcije računovodenja in računovodsko poročanje. V drugem delu naloge smo predstavili podjetje Thermana in dokumentni sistem eRegistrator. Opravili smo analizo obstoječega in pričakovanega stanja ter prikazali učinke uvedbe dokumentnega sistema v proces dela, vključno s prednostmi in slabostmi. Zaključili smo z ugotovitvijo, da bo uvedba dokumentnega sistema eRegistrator pozitivno vplivala na učinkovitost v Thermani Laško, vendar pod pogojem, da bodo faze priprave na uvedbo opravljene kvalitetno in da bo zagotovljena podpora tako s strani vodstva podjetja kot tudi s strani ponudnika dokumentnega sistema SAOP d.o.o.
Ključne besede: dokumentni sistem, elektronski sistem za upravljanje z dokumenti (EDMS), elektronski podpis, računovodenje, SAOP eRegistrator
Objavljeno: 02.09.2016; Ogledov: 528; Prenosov: 52
.pdf Celotno besedilo (1,42 MB)

8.
ELEKTRONSKO ARHIVIRANJE IN UPRAVLJANJE DOKUMENTOV V PODJETJU
Barbara Domunkoš, 2016, magistrsko delo

Opis: Nenehni razvoj informacijske tehnologije ter orodij je omogočil, da imamo lažji in hitrejši nadzor nad dokumenti in informacijami. Vsako podjetje se srečuje z vedno večjim številom dokumentov, ki pa so v papirni in elektronski obliki. Klasična uporaba papirne oblike dokumentov počasi upada, saj imajo podjetja težji nadzor nad dokumenti, pojavljajo se težave pri iskanju informacij, to pa povzroča zamude pri poslovanju. Da ne bi več prihajalo do teh težav se podjetja odločajo za uvedbo elektronskega poslovanja z dokumenti (EDMS). Za vsako podjetje imajo dokumenti veliko vrednost, zato je v interesu vsakega podjetja, da so dokumenti na razpolago takoj. S pomočjo EDMS sistema lahko podjetja dokumente združijo na enem mestu. Vedno več podjetij se zaveda, da morajo biti konkurenčna saj jim to omogoča obstoj na trgu.
Ključne besede: arhiviranje, dokument, EDMS sistem, EBA DMS, Cogne UK
Objavljeno: 19.08.2016; Ogledov: 600; Prenosov: 70
.pdf Celotno besedilo (1,77 MB)

9.
PRENOVA SISTEMA ZA UPRAVLJANJE DOKUMENTOV V GRADBENEM PODJETJU
Sanja Aščić, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu preučujemo problem prenove elektronskega sistema za upravljanje dokumentov v gradbenem podjetju. V procesu od pridobitve, izvedbe pa do zaključka projekta se v podjetju pripravi veliko papirne dokumentacije. Podjetje ima hkrati odprtih več projektov, zato je težko slediti vsej dokumentaciji, še posebej če je v procesu vpletenih več razvojnih stopenj in ljudi. V diplomskem delu smo zato preučili možnost uvedbe celovite programske rešitve – odločili smo se za programsko rešitev 4BUILD iz podjetja HermeS Krško. V preučevanem podjetju imajo že njihov računovodski program, zato se le-ta program lahko poveže z novim. Poslovanje in pregled sta tako še enostavnejša. Nakup dodatne programske opreme trenutno ni potreben, saj je v podjetju na razpolago dovolj novejše, zmogljivejše opreme. Edine naložbe, v katere bo podjetje, če se bo odločilo za nakup programske rešitve, moralo vložiti, so nakup licence, strežnika in izobraževanje zaposlenih. Taka uvedba celovite programske rešitve (ERP) je za malo podjetje pomembna, saj je podjetje tako lahko konkurenčno na trgu. Uvedba celovite programske rešitve predstavlja za podjetje pomemben in zahteven proces.
Ključne besede: celovita programska rešitev – ERP, elektronski sistem za upravljanje dokumentov – EDMS; 4BUILD HermeS.
Objavljeno: 07.10.2016; Ogledov: 427; Prenosov: 39
.pdf Celotno besedilo (2,44 MB)

10.
Primerjalna analiza dokumentnih sistemov v sloveniji
Nike Vrecl, 2019, diplomsko delo

Opis: Obstajajo ljudje, ki imajo osebno raje kaotične delovne postaje in vztrajajo, da kaos prispeva k njihovi ustvarjalnosti. Čeprav je to res, v poslovnem okolju skoraj ne deluje, saj so ljudje ponavadi opremljeni z ustreznimi orodji za produktivnost, ki opravljajo prave posle. Se pa ponavadi zgodi, da dokument postane napačen, se izbriše ali pa ga brez uspeha iščemo več ur. V trenutku, ko prenehamo iskati določen dokument, se nam zdi, da sedi na kupu drugih dokumentov, na našem stojalu ali na drugih mestih, in se zavemo, kako pomembna je urejena dokumentacija. Takrat je nujno potreben sistem za upravljanje dokumentov. Programska oprema za upravljanje dokumentov podjetjem pomaga združevati papirno dokumentacijo in digitalne datoteke v enotno vozlišče, saj se optični dokumenti uvažajo v digitalne formate. Tako imamo vse dokumente na enem mestu, le-te pa lahko opremimo s podatki za lažje iskanje po ključnih besedah. Dober dokumentni sistem nam tako omogoči, da so naše datoteke varne, dostopne točno določenim osebam ter vedno pri roki. Diplomski projekt bomo razdelili na teoretični in praktični del. V teoretičnem delu bomo opredelili pojem dokumentnega sistema, njegove ključne funkcionalnosti, prednosti in slabosti ter trende na področju brezpapirnega poslovanja. Prav tako bomo navedli trenutno najboljše in najbolj priljubljene ponudnike dokumentnih sistemov na svetu, ki jih bomo izbrali na podlagi različnih raziskav. V teoretičnem delu pa bomo navedli ponudnike dokumentnih sistemov na slovenskem trgu ter analizirali njihove rešitve in jih med seboj primerjali.
Ključne besede: dokumentni sistem, brezpapirno poslovanje, elektronski sistem za upravljanje z dokumenti (EDMS).
Objavljeno: 06.12.2019; Ogledov: 91; Prenosov: 28
.pdf Celotno besedilo (1,43 MB)

Iskanje izvedeno v 0.2 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici