| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 14
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Primerjava sistemov upravljanja vsebin za nogometne klube : diplomsko delo
Tadej Cverlin, 2021, diplomsko delo

Opis: Vsak nogometni klub si želi lepo oblikovano in odzivno spletno stran. Velikim klubom ni težava najti nekoga, ki bo izdelal takšno stran. Težava se pa pojavi pri majhnih klubih, ki si tega ne morejo privoščiti. Tukaj nastopijo sistemi za upravljanje vsebin, s katerimi lahko sami zgradimo spletno stran. V diplomskem delu nas zanima, s katerim sistemom za upravljanje vsebin je najbolje izgraditi nogometno spletno stran. Izdelali smo štiri spletne strani z uporabo naslednjih orodij: Wix, Joomla, Drupal in WordPress. Te štiri sisteme opišemo in nato izpostavimo, kaj od njihovih funkcionalnosti smo uporabili pri izdelavi spletnih strani. Sisteme tudi primerjamo na podlagi uporabniške izkušnje in možnosti oblikovanja. Naredili smo tudi primerjavo posamičnih strani, kjer izpostavimo prednosti in slabosti pri vsakem sistemu. Sistemi ponujajo razširitve za nogomet; tudi te smo med seboj primerjali. Naše spletne strani smo primerjali tudi s stranmi nogometnih klubov. Čeprav lahko z vsakim sistemom zgradimo stran za nogometne klube, najbolj izstopa WordPress, saj je lahek za uporabo, ponuja preprosto spreminjanje strani in v našem primeru ponuja najboljše zastonj razširitve.
Ključne besede: sistem za upravljanje vsebin, Wix, Joomla, Drupal, WordPress.
Objavljeno v DKUM: 18.10.2021; Ogledov: 996; Prenosov: 77
.pdf Celotno besedilo (1,01 MB)

2.
Primerjalna analiza razvoja spletnega mesta v različnih sistemih za upravljanje vsebin : diplomsko delo
Tina Časar, 2019, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili sistem za upravljanje vsebin (krajše tudi CMS), ki velja za priljubljeno orodje za izdelavo spletnih strani brez posebnega tehničnega znanja. Ob pregledu sistemov, smo glede na tržni delež izbrali tri najbolj priljubljene WordPress, Joomla in Drupal. Izvedli smo meritve časa in števila korakov namestitve sistemov na strežnik ter rezultate opisali. Prav tako smo predstavili meritve in ugotovitve, ki smo jih pridobili med razvojem spletnega mesta v prej omenjenih CMS. Čeprav so si omenjeni sistemi za upravljanje vsebin zelo podobni, se razlikujejo v funkcionalnostih, ki smo jih izpostavili v primerjalni analizi.
Ključne besede: Sistem za upravljanje vsebin, WordPress, Joomla, Drupal
Objavljeno v DKUM: 23.11.2019; Ogledov: 1403; Prenosov: 121
.pdf Celotno besedilo (962,73 KB)

3.
Analiza in primerjava orodij za razvoj spletnih portalov
Žiga Kramar, 2018, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela je bila analiza in primerjava orodij za razvoj spletnih portalov. Najprej smo splošno opisali portale in njihovo uporabo ter nato analizirali štiri različna odprtokodna orodja. Ker je na trgu veliko različnih orodij, smo analizirali prve tri, ki so najbolj uporabljeni in pa eno orodje, ki je manj znano in manj uporabljeno v praksi. Na koncu smo naredili primerjavo med analiziranimi orodji in zapisali sklep.
Ključne besede: portal, wordpress, joomla, drupal, liferay
Objavljeno v DKUM: 08.10.2018; Ogledov: 1171; Prenosov: 107
.pdf Celotno besedilo (1,16 MB)

4.
ANALIZA IN IZBOR PROSTIH SPLETNIH SISTEMOV ZA UPRAVLJANJE Z VSEBINAMI
Miha Gregorič, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Uporaba interneta postaja ena najpomembnejši komunikacijskih sredstev. Spletna stran je osnovni element vsakega podjetja, vedno bolj pa tudi vsakega posameznika. Včasih je bila izdelava spletnih strani zelo dolgotrajen in zahteven proces. Da bi izdelava spletnih strani bila hitrejša, so razvili sisteme za upravljanje z vsebinami (v nadaljevanju CMS). Veliko CMS sistemov je odprtokodnih. Najbolj razširjeni CMS sistemi danes so Joomla, Wordpres in Drupal. Zgradili bomo odločitveni model in jih primerjali med sabo. Uporabili bomo računalniški program DEXi. Namen primerjave je ugotoviti, kateri CMS sistem je najbolj primeren in za katerega uporabnika.
Ključne besede: Sistemi za upravljanje z vsebinami, Joomla, Wordpress, Drupal, DEXi
Objavljeno v DKUM: 12.10.2016; Ogledov: 1187; Prenosov: 101
.pdf Celotno besedilo (2,82 MB)

5.
IZDELAVA PORTALA S POMOČJO SISTEMA ZA UPRAVLJANJE VSEBIN
Matic Sušnik, 2015, diplomsko delo

Opis: Namen diplomske naloge je razjasniti, kaj je spletni portal, po čem se loči od navadne spletne strani in za kaj se uporablja. Preleteli bomo zgodovinski razvoj, namen in klasifikacijo portalov. V tej diplomski nalogi se bomo omejili na tri sisteme za upravljanje spletnih vsebin, to so: WordPress, Joomla in Drupal. Glavni namen diplomske naloge bo izdelava spletnega portala, ki bo služil kot demonstracija prikaza uporabnosti vtičnikov in fleksibilnost uporabniških funkcij ter možnosti, ki so na voljo. Spletni portal, katerega glavna tema bo potovanje, bo izdelan s pomočjo podrobneje opisanega izbranega sistema. Na spletnem portalu bodo na voljo tudi priročne informacije.
Ključne besede: spletni portal, sistemi za upravljanje spletnih vsebin, WordPress, Joomla, Drupal
Objavljeno v DKUM: 22.12.2015; Ogledov: 2249; Prenosov: 295
.pdf Celotno besedilo (2,49 MB)

6.
Primerjalna analiza sistemov za upravljanje z vsebinami
Damjan Markovič, 2015, diplomsko delo

Opis: Izbira pravega orodja za izdelavo spletne strani predstavlja zahtevno odločitev. V diplomskem delu smo se osredotočili na analizo treh najbolj razširjenih sistemov za upravljanje z vsebinami in jih primerjali s treh vidikov, in sicer z razvojnega, skrbniško/uporabniškega ter sistemskega vidika. Preučili smo njihovo teoretično ozadje in ga nadgradili z ugotovitvami in izkušnjami, ki smo jih pridobili z razvojem in uporabo sistemov za upravljanje z vsebinami. Temu smo dodali še rezultate sistemskih meritev in tako dobili zelo obsežno, celovito in splošno uporabno primerjalno analizo. Sisteme smo primerjali z vsakega vidika posebej, na koncu smo pa rezultate primerjav povzeli in konkretne ugotovitve predstavili na objektiven način, s ciljem olajšanja izbire najprimernejšega sistema CMS za razvijalce, skrbnike spletnih strani in sistemske administratorje.
Ključne besede: sistemi za upravljanje z vsebinami, primerjalna analiza, CMS, WordPress, Joomla!, Drupal
Objavljeno v DKUM: 14.10.2015; Ogledov: 1351; Prenosov: 137
.pdf Celotno besedilo (1,95 MB)

7.
PRIMERJAVA SISTEMOV ZA UPRAVLJANJE VSEBIN
Simon Cvetek, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo raziskovali sisteme za upravljanje spletnih vsebin (CMS). Z njihovo pomočjo lahko vsakdo, tudi nepoznavalci, upravlja z spletnimi stranmi v vseh fazah (izdelava, urejanje, vzdrževanje). V zadnjih letih smo priča porastu le-teh sistemov. Primerjali smo sisteme, ki so zasedli prva tri mesta na tekmovanju The Open source CMS award 2011, torej sisteme Joomla!, Drupal in Plone. Joomla! je najbolj primerna za začetnike, Drupal za tiste, ki jih zanima, oziroma se vsaj malo spoznajo na programiranje in potrebujejo dodatne dodelave strani, ki jih drugi sistemi niso sposobni zagotoviti, Plone pa za napredne uporabnike, oziroma strani, kjer je varnost nujno potrebna. Ugotovili smo, da enotnega kriterija za izbiro CMS sistema ni, vsi obravnavani imajo približno enako raven kvalitete, tako je izbira odvisna predvsem od namembnosti strani in uporabnika, njegovih osebnih preferenc in nivoja znanja.
Ključne besede: Sistemi za upravljanje spletnih vsebin, Dinamična spletna mesta, Joomla!, Drupal, Plone
Objavljeno v DKUM: 24.09.2013; Ogledov: 2198; Prenosov: 131
.pdf Celotno besedilo (2,28 MB)

8.
PRENOVA SPLETNE STRANI PODJETJA ISKRATEL
Jure Repnik, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je opisana celotna prenova spletne strani podjetja Iskratel, d.o.o., Kranj. Zaradi zastarele podobe in vsebine se je podjetje odločilo prenoviti tako sistem kot celotno predstavitev vsebine. Prav tako pa je bila želja preiti iz sistema Microsoft SharePoint Server 2007 na odprtokodni sistem, ki omogoča lažji, cenejši in hitrejši nadaljnji razvoj ob nižjih stroških vzdrževanja. Cilj diplomske naloge je bil zgraditi sistem, ki je sodoben, prijazen tako uporabnikom kot tudi urednikom in omogoča nadaljnjo gradnjo spletne strani podjetja. V uvodu je predstavljen problem in kratek opis podjetja Iskratel. Predstavljene so kratke teoretične osnove o izbranem novem sistemu za upravljanje z vsebinami Drupal, uporabljenih programskih jezikih in podatkovni bazi. Ker smo želeli končni izdelek oceniti tudi iz uporabniškega vidika, je predstavljena tudi standardizirana ocenjevalna lestvica uporabniške izkušnje. V osrednjem delu diplomske naloge je prikazano prejšnje stanje in kratka kritična analiza, nato pa sledi potek sistemske in grafične prenove, načrtovanje novih vsebin ter povezovanje z različnimi moduli in zunanjim sistemom za pošiljanje e-novic. Sledi analiza uporabniške izkušnje tako na uporabniškem kot na administrativnem nivoju. V zaključku so predstavljene ocene učinkovitosti in možnosti za nadaljnji razvoj spletne strani.
Ključne besede: Spletne strani, Internet, Sistem za upravljanje vsebin, Drupal, Prenova
Objavljeno v DKUM: 17.07.2013; Ogledov: 1582; Prenosov: 159
.pdf Celotno besedilo (1,93 MB)

9.
IZDELAVA SISTEMOV ZA UPRAVLJANJE VSEBIN Z ORODJEM WEBMATRIX
Tadej Konkolič, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo najprej opisali lastnosti programskega orodja WebMatrix in sistemov za upravljanje vsebin. V praktičnem delu, katerega smo podrobneje opisali, smo s pomočjo WebMatrix-a in treh različnih CMS sitemov (Joomla, Wordpress, Drupal) razvili tri, po strukturi podobne, novičarske portale. Na koncu smo izdelavo podrobno analizirali in med seboj primerjali prednosti ter slabosti posameznih sistemov. Pri analizi smo se osredotočili predvsem na delo z orodjem WebMatrix.
Ključne besede: Spletne tehnologije, sistem za uporavljanje vsebin, WebMatrix, Joomla, Drupal, Wordpress, razvoj, modul, vtičnik, CMS
Objavljeno v DKUM: 29.03.2013; Ogledov: 2186; Prenosov: 87
.pdf Celotno besedilo (2,63 MB)

10.
RAZVOJ SPLETNEGA MESTA S PROGRAMOM DRUPAL
Željko Stanojević, 2012, diplomsko delo

Opis: Spletno oglaševanje oz. spletni marketing je danes najbolj učinkovit način promocije podjetij, dejavnosti, storitev. Spletno oglaševanje je cenovno najugodnejše glede na vsa ostala, kot je recimo po radiju, televiziji ali tisku. Z vsakim dnem, ko smo brez spletne strani, izgubljamo potencialne stranke. Naša spletna stran mora postati ogledalo našega podjetja, podoba, ki jo vidi obiskovalec, ga mora prepričati, da smo ravno mi najboljša izbira za nakup izdelka ali storitve, ki jo išče. Spletna stran Blejske e-konference je na pogled zastarela in ni ustrezna glede na podobo, ki bi jo kot vodilna konferenca na temo e-poslovanja v svetovnem merilu morala predstavljati. V diplomski nalogi smo obravnavali problem prenove spletne strani Blejske e-konference. Naročnik naloge je Falkulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru. Problema smo se lotili tako, da smo najprej analizirali obstoječe stranje, preučili sorodne spletne strani ter naredili načrt novega spletnega mesta. Pri tem smo upoštevali zahteve, ki jih je postavil naročnik ter smernice sodobnega oblikovanja spletnih strani. Prenove smo se lotili s pomočjo odprtokodnega sistema za urejanje spletnih vsebin CMS Drupal. Rezultat naloge je predlog nove spletne strani, implementirane v sistemu za urejanje vsebin Drupal.
Ključne besede: spletno oblikovanje, spletna stran, sistem za upravljanje s spletno vsebino, drupal, blejska e-konferenca
Objavljeno v DKUM: 02.10.2012; Ogledov: 1961; Prenosov: 165
.pdf Celotno besedilo (3,07 MB)

Iskanje izvedeno v 6.81 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici