| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 13
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
ANALIZA IN PRIMERJAVA SISTEMOV ZA UPRAVLJANJE VSEBIN IN RAZŠIRITEV NJIHOVIH FUNKCIONALNOSTI
Ožbej Poberžnik, 2010, diplomsko delo

Opis: Vedno bolj nepogrešljivi del vsakega podjetja, ustanove, posameznika ter drugih, je njihova predstavitev na spletu. Kaj delamo, kako delamo, ter kje nas najdejo, so pomembna vprašanja posameznika, ki potrebuje določeno pomoč pri raznolikem delu. Predstaviti se na spletu je lahko draga stvar, še posebej, kadar je na strani veliko podatkov. Zato so nam v pomoč sistemi za upravljanje vsebin, saj lahko sami ažuriramo podatke in s tem prihranimo velike stroške. Sistemov za upravljanje vsebin je več vrst, katerega izbrati je odvisno od samega posameznika in njegovih želja. Nalaganje ter uporaba različnih sistemov sta si lahko zelo podobna, njihove razlike pa se vidijo večinoma v funkcionalnosti.
Ključne besede: sistem za upravljanje vsebin, CMS, Joomla!, Drupal, Bitrix Site Manager, namestitev, uporaba, analiza, primerjava
Objavljeno: 14.01.2011; Ogledov: 1689; Prenosov: 174
.pdf Celotno besedilo (8,90 MB)

2.
PRIMERJAVA SISTEMOV ZA UPRAVLJANJE SPLETNIH VSEBIN
Matej Matjašec, 30, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu bomo obravnavali sisteme za upravljanje spletnih vsebin, razlike sistemov CMS sistemov pa se vidijo večinoma v njihovih funkcionalnostih. Omejili se bomo na sledeče sisteme za upravljanje vsebin Joomla, WordPress, Drupal, Concrete, Modx, Xoops nad katerimi bomo izvedli kriterije in primerjanje funkcionalnosti sistemov. Uporabili bomo odločitveni program Dexi s katerim bomo določili najbolj optimalen sistem za upravljanje vsebin za določeno skupino uporabnikov. Izvedli bomo tudi anketni vprašalnik zaprtega tipa, s katerim bomo analizirali priljubljenost CMS sistemov študentov FERI.
Ključne besede: Sistemi za upravljanje vsebin, Joomla, WordPress, Drupal, Concrete, Modx, Xoops, analiza, funkcionalnosti, primerjava.
Objavljeno: 28.10.2011; Ogledov: 2365; Prenosov: 294
.pdf Celotno besedilo (2,64 MB)

3.
PODPORA PRODAJI MIKRO PODJETJA
Daniel Vlašić, 2011, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga zajema zasnovo in implementacijo novih modulov v sistemu CMS Drupal za izboljšanje informiranosti kupcev in hkrati za izboljšanje poslovanja kozmetičnega distributerja Reno d.o.o.. Lotevamo se problematike seznanjanja kupcev s prodajnim programom podjetja Reno d.o.o.. Informiranost kupcev skušamo poenostaviti s predlogom nove rešitve – razširitve obstoječe spletne strani. Informiranost naročnikov je do vpeljave rešitve potekala predvsem telefonsko ali preko e-pošte in je bilo tudi najbolj zamudno opravilo za zaposlene v podjetju. Z razširitvijo spletne strani je omogočen prikaz artiklov prodajnega programa podjetja in informacije o izobraževanjih. Uporabljen je Drupal CMS sistem.
Ključne besede: Vodenje izdelkov prodajnega programa, Spletna stran, Drupal CMS, PHP skriptni jezik, MySQL podatkovna baza
Objavljeno: 16.05.2012; Ogledov: 1579; Prenosov: 80
.pdf Celotno besedilo (1,31 MB)

4.
ANALIZA IN PRIMERJAVA CMS SISTEMOV, OSNOVANIH NA WEB 2.0
Matjaž Lesjak, 2012, diplomsko delo

Opis: Predstavljen je Splet 2.0, njegove lastnosti, funkcije, storitve, začetek in razvoj. Poudarek je na e-učenju in njegovi povezavi z različnimi stopnjami razvoja spleta. V praktičnem delu je raziskano, kateri CMS sistemi so najbolj priljubljeni. Prikazan je potek njihovih namestitev. Hitrost in zahtevnost namestitve, prilagodljivost ter zahtevnost njihove uporabe so izmerjene, analizirane in primerjane. Z anketnim vprašalnikom je ugotovljeno javno poznavanje pojma Splet 2.0 in uporaba njegovih sistemov. Na podlagi dobljenih rezultatov je izbran uporabnikom najbolj prijazen CMS. Podani so predlogi za nadaljnje izboljšave.
Ključne besede: Splet 2.0, Web 2.0, e-učenje, CMS, Joomla, Wordpress, Drupal
Objavljeno: 06.04.2012; Ogledov: 8798; Prenosov: 269
.pdf Celotno besedilo (5,54 MB)

5.
RAZVOJ SPLETNEGA MESTA S PROGRAMOM DRUPAL
Željko Stanojević, 2012, diplomsko delo

Opis: Spletno oglaševanje oz. spletni marketing je danes najbolj učinkovit način promocije podjetij, dejavnosti, storitev. Spletno oglaševanje je cenovno najugodnejše glede na vsa ostala, kot je recimo po radiju, televiziji ali tisku. Z vsakim dnem, ko smo brez spletne strani, izgubljamo potencialne stranke. Naša spletna stran mora postati ogledalo našega podjetja, podoba, ki jo vidi obiskovalec, ga mora prepričati, da smo ravno mi najboljša izbira za nakup izdelka ali storitve, ki jo išče. Spletna stran Blejske e-konference je na pogled zastarela in ni ustrezna glede na podobo, ki bi jo kot vodilna konferenca na temo e-poslovanja v svetovnem merilu morala predstavljati. V diplomski nalogi smo obravnavali problem prenove spletne strani Blejske e-konference. Naročnik naloge je Falkulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru. Problema smo se lotili tako, da smo najprej analizirali obstoječe stranje, preučili sorodne spletne strani ter naredili načrt novega spletnega mesta. Pri tem smo upoštevali zahteve, ki jih je postavil naročnik ter smernice sodobnega oblikovanja spletnih strani. Prenove smo se lotili s pomočjo odprtokodnega sistema za urejanje spletnih vsebin CMS Drupal. Rezultat naloge je predlog nove spletne strani, implementirane v sistemu za urejanje vsebin Drupal.
Ključne besede: spletno oblikovanje, spletna stran, sistem za upravljanje s spletno vsebino, drupal, blejska e-konferenca
Objavljeno: 02.10.2012; Ogledov: 1279; Prenosov: 113
.pdf Celotno besedilo (3,07 MB)

6.
PRIMERJAVA SISTEMOV ZA UPRAVLJANJE VSEBIN
Simon Cvetek, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo raziskovali sisteme za upravljanje spletnih vsebin (CMS). Z njihovo pomočjo lahko vsakdo, tudi nepoznavalci, upravlja z spletnimi stranmi v vseh fazah (izdelava, urejanje, vzdrževanje). V zadnjih letih smo priča porastu le-teh sistemov. Primerjali smo sisteme, ki so zasedli prva tri mesta na tekmovanju The Open source CMS award 2011, torej sisteme Joomla!, Drupal in Plone. Joomla! je najbolj primerna za začetnike, Drupal za tiste, ki jih zanima, oziroma se vsaj malo spoznajo na programiranje in potrebujejo dodatne dodelave strani, ki jih drugi sistemi niso sposobni zagotoviti, Plone pa za napredne uporabnike, oziroma strani, kjer je varnost nujno potrebna. Ugotovili smo, da enotnega kriterija za izbiro CMS sistema ni, vsi obravnavani imajo približno enako raven kvalitete, tako je izbira odvisna predvsem od namembnosti strani in uporabnika, njegovih osebnih preferenc in nivoja znanja.
Ključne besede: Sistemi za upravljanje spletnih vsebin, Dinamična spletna mesta, Joomla!, Drupal, Plone
Objavljeno: 24.09.2013; Ogledov: 1277; Prenosov: 103
.pdf Celotno besedilo (2,28 MB)

7.
IZDELAVA SISTEMOV ZA UPRAVLJANJE VSEBIN Z ORODJEM WEBMATRIX
Tadej Konkolič, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo najprej opisali lastnosti programskega orodja WebMatrix in sistemov za upravljanje vsebin. V praktičnem delu, katerega smo podrobneje opisali, smo s pomočjo WebMatrix-a in treh različnih CMS sitemov (Joomla, Wordpress, Drupal) razvili tri, po strukturi podobne, novičarske portale. Na koncu smo izdelavo podrobno analizirali in med seboj primerjali prednosti ter slabosti posameznih sistemov. Pri analizi smo se osredotočili predvsem na delo z orodjem WebMatrix.
Ključne besede: Spletne tehnologije, sistem za uporavljanje vsebin, WebMatrix, Joomla, Drupal, Wordpress, razvoj, modul, vtičnik, CMS
Objavljeno: 29.03.2013; Ogledov: 1343; Prenosov: 67
.pdf Celotno besedilo (2,63 MB)

8.
PRENOVA SPLETNE STRANI PODJETJA ISKRATEL
Jure Repnik, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je opisana celotna prenova spletne strani podjetja Iskratel, d.o.o., Kranj. Zaradi zastarele podobe in vsebine se je podjetje odločilo prenoviti tako sistem kot celotno predstavitev vsebine. Prav tako pa je bila želja preiti iz sistema Microsoft SharePoint Server 2007 na odprtokodni sistem, ki omogoča lažji, cenejši in hitrejši nadaljnji razvoj ob nižjih stroških vzdrževanja. Cilj diplomske naloge je bil zgraditi sistem, ki je sodoben, prijazen tako uporabnikom kot tudi urednikom in omogoča nadaljnjo gradnjo spletne strani podjetja. V uvodu je predstavljen problem in kratek opis podjetja Iskratel. Predstavljene so kratke teoretične osnove o izbranem novem sistemu za upravljanje z vsebinami Drupal, uporabljenih programskih jezikih in podatkovni bazi. Ker smo želeli končni izdelek oceniti tudi iz uporabniškega vidika, je predstavljena tudi standardizirana ocenjevalna lestvica uporabniške izkušnje. V osrednjem delu diplomske naloge je prikazano prejšnje stanje in kratka kritična analiza, nato pa sledi potek sistemske in grafične prenove, načrtovanje novih vsebin ter povezovanje z različnimi moduli in zunanjim sistemom za pošiljanje e-novic. Sledi analiza uporabniške izkušnje tako na uporabniškem kot na administrativnem nivoju. V zaključku so predstavljene ocene učinkovitosti in možnosti za nadaljnji razvoj spletne strani.
Ključne besede: Spletne strani, Internet, Sistem za upravljanje vsebin, Drupal, Prenova
Objavljeno: 17.07.2013; Ogledov: 1079; Prenosov: 120
.pdf Celotno besedilo (1,93 MB)

9.
Primerjalna analiza sistemov za upravljanje z vsebinami
Damjan Markovič, 2015, diplomsko delo

Opis: Izbira pravega orodja za izdelavo spletne strani predstavlja zahtevno odločitev. V diplomskem delu smo se osredotočili na analizo treh najbolj razširjenih sistemov za upravljanje z vsebinami in jih primerjali s treh vidikov, in sicer z razvojnega, skrbniško/uporabniškega ter sistemskega vidika. Preučili smo njihovo teoretično ozadje in ga nadgradili z ugotovitvami in izkušnjami, ki smo jih pridobili z razvojem in uporabo sistemov za upravljanje z vsebinami. Temu smo dodali še rezultate sistemskih meritev in tako dobili zelo obsežno, celovito in splošno uporabno primerjalno analizo. Sisteme smo primerjali z vsakega vidika posebej, na koncu smo pa rezultate primerjav povzeli in konkretne ugotovitve predstavili na objektiven način, s ciljem olajšanja izbire najprimernejšega sistema CMS za razvijalce, skrbnike spletnih strani in sistemske administratorje.
Ključne besede: sistemi za upravljanje z vsebinami, primerjalna analiza, CMS, WordPress, Joomla!, Drupal
Objavljeno: 14.10.2015; Ogledov: 674; Prenosov: 99
.pdf Celotno besedilo (1,95 MB)

10.
IZDELAVA PORTALA S POMOČJO SISTEMA ZA UPRAVLJANJE VSEBIN
Matic Sušnik, 2015, diplomsko delo

Opis: Namen diplomske naloge je razjasniti, kaj je spletni portal, po čem se loči od navadne spletne strani in za kaj se uporablja. Preleteli bomo zgodovinski razvoj, namen in klasifikacijo portalov. V tej diplomski nalogi se bomo omejili na tri sisteme za upravljanje spletnih vsebin, to so: WordPress, Joomla in Drupal. Glavni namen diplomske naloge bo izdelava spletnega portala, ki bo služil kot demonstracija prikaza uporabnosti vtičnikov in fleksibilnost uporabniških funkcij ter možnosti, ki so na voljo. Spletni portal, katerega glavna tema bo potovanje, bo izdelan s pomočjo podrobneje opisanega izbranega sistema. Na spletnem portalu bodo na voljo tudi priročne informacije.
Ključne besede: spletni portal, sistemi za upravljanje spletnih vsebin, WordPress, Joomla, Drupal
Objavljeno: 22.12.2015; Ogledov: 1242; Prenosov: 154
.pdf Celotno besedilo (2,49 MB)

Iskanje izvedeno v 0.16 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici