SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 13
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
ANALIZA IN PRIMERJAVA PHP OGRODIJ NA PRIMERU IZDELAVE SPLETNEGA DNEVNIKA
Matjaž Kovačič, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi smo predstavili funkcionalnosti in naredili primerjavo med petimi PHP ogrodiji: Zend, CakePHP, Codeigniter, Symfony in Seagull. Ogrodja smo uporabili pri izdelavi spletne aplikacije in jih primerjali glede na njihovo učinkovitost pri izdelavi spletnih aplikacij, zmoglivost in varnost spletnih aplikacij ter ustreznost njihove dokumentacije.
Ključne besede: spletno programiranje, PHP ogrodja, Zend, CakePHP, Codeigniter, Symfony, Seagull
Objavljeno: 20.12.2010; Ogledov: 1490; Prenosov: 156
.pdf Celotno besedilo (1,96 MB)

2.
APLIKACIJA ZA NADZOR PROCESOV IN UPORABNIKOV Z OGRODJEM CODEIGNITER
Roman Šuster, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu predstavljamo CodeIgniter, PHP ogrodje za hitrejšo izdelavo spletnih aplikacij. Najprej opišemo okolje sistema GNU/Linux in spletni strežnik Apache. Nato opišemo skriptni jezik PHP, kjer predstavimo njegovo strukturo in sintakso. Razložimo še delovanje pomnilnika, virtualnega stroja in optimizatorja HipHop. Pri ogrodju CodeIgniter predstavimo arhitekturo MVC in značilnosti ogrodja. Temu sledi opis stilskih predlog CSS in JavaScript knjižnice jQuery. Nato izdelamo aplikacijo, ki nadzoruje procese in uporabnike, z možnostjo urejanja nastavitvene datoteke za storitev cron.
Ključne besede: računalniške arhitekture, PHP, CodeIgniter, linux, jQuery, MVC, cron
Objavljeno: 06.08.2012; Ogledov: 1268; Prenosov: 108
.pdf Celotno besedilo (3,28 MB)

3.
ADMINISTRATIVNO OKOLJE ZA SPLETNO MESTO HOBOTNICA
Dušan Kodrič, 2012, diplomsko delo

Opis: Z razvojem sodobnih tehnologij so se tudi pojavile tehnologije za spletni razvoj, ki nam omogočajo hiter in učinkovit razvoj spletnih strani ter aplikacij. V diplomskem delu bomo obravnavali sodobne spletne tehnologije in druge komponente, ki omogočajo razvoj bogatih spletnih aplikacij. Podrobneje bomo spoznali najpomembnejše lastnosti in prednosti sodobnih spletnih tehnologij in komponent kakor tudi njihovo uporabo ter jih uporabili za razvoj administrativnega okolja. Administrativno okolje je spletna aplikacija, ki omogoča administracijo podjetij, uporabnikov, modulov in postopkov. Uporabniku ponuja bogat uporabniški vmesnik in omogoča dobro uporabniško izkušnjo.
Ključne besede: Tehnologije dinamičnih spletnih rešitev, relacijske podatkovne baze, spletne aplikacije, PHP ogrodje CodeIgniter, JavaScript. AJAX
Objavljeno: 27.02.2014; Ogledov: 919; Prenosov: 50
.pdf Celotno besedilo (1,91 MB)

4.
RAZVOJ STRATEŠKE SPLETNE IGRE Z OGRODJEM NA OSNOVI PHP
Viktorija Krajchevska, 2012, diplomsko delo

Opis: V sklopu diplomske naloge smo izdelali potezno strateško spletno igro v spletnem brskalniku, ki omogoča igranje v nadzorovanem okolju. Pridobili smo izkušnje na področju spletnih tehnologij, brskalniških spletnih iger, relacijskih podatkovnih baz ter algoritmov za igranje. Poskrbeli smo tudi za zaščito aplikacije proti poznanim napadom. Rezultat diplomskega dela je popolnoma delujoča igra, ki je sestavljena s pomočjo ogrodja CodeIgniter na osnovi programskega jezika PHP.
Ključne besede: ogrodje, PHP, strateška spletna igra, CodeIgniter
Objavljeno: 18.12.2012; Ogledov: 1029; Prenosov: 82
.pdf Celotno besedilo (1,81 MB)

5.
SPLETNA IN MOBILNA APLIKACIJA ZA IZDELAVO TURISTIČNIH ZEMLJEVIDOV
Jani Cerar, 2013, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu bomo predstavili novo spletno in mobilno aplikacijo za izdelavo turističnih zemljevidov. Opisali smo tehnologije potrebne za izdelavo aplikacije. Spletno aplikacijo smo izdelali v PHP, JavaScript, HTML, CSS, jQuery in s pomočjo knjižnic in vtičnikov. Mobilna aplikacija je narejena v Titanium studio. Aplikacija omogoča dodajanje in pogled poti, izletov in objektov.
Ključne besede: spletna aplikacija, mobilna aplikacija, zemljevid, turizem, PHP, CodeIgniter, AJAX, JavaScript, Titanium studio
Objavljeno: 19.09.2013; Ogledov: 977; Prenosov: 125
.pdf Celotno besedilo (3,73 MB)

6.
SPLETNO DRUŽBENO OMREŽJE ZA AVTOMOBILIZEM, MOTOCIKLIZEM IN NAVTIKO
Matic Jeznik, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljeno spletno družbeno omrežje, namenjeno navdušencem nad avtomobilizmom, motociklizmom in navtiko. Uporabniki se delijo na osebe in podjetja. Vsak uporabnik si lahko ustvari svojo skupino ljudi, s katero želi komunicirati. Pri izdelavi diplomske naloge smo uporabili označevalni jezik HTML, predloge CSS, skriptni jezik JavaScript, AJAX in knjižnico jQuery. Vključili smo tudi ogrodje CodeIgniter, ki deluje v programske jeziku PHP v kombinaciji s podatkovno bazo MySQL. Rezultat diplomskega dela je delujoče družbeno omrežje, s pomočjo katerega spoznavamo nove razsežnosti avtomobilizma, motociklizma in navtike. Omogoča, da predstavimo svoje prevozno sredstvo širšemu krogu ljudi in prav tako pridobivamo informacije od drugih uporabnikov.
Ključne besede: Družbeno omrežje, CodeIgniter, PHP, MySQL, JavaScript, AJAX
Objavljeno: 19.09.2013; Ogledov: 696; Prenosov: 44
.pdf Celotno besedilo (2,25 MB)

7.
RAZVOJ SISTEMA ZA SLEDENJE VOZILOM IZ VOZNEGA PARKA PREKO SIGNALA GPS
Danijel Ostojić, 2013, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu je predstavljen razvoj sistema za sledenje vozilom voznega parka preko signala GPS. V uvodnem delu najprej predstavimo nekaj osnovnih informacij o postopku lociranja na Zemlji, nato opišemo razvoj sistema skozi več posameznih delov (strežnik in uporabniški del). Da bi lažje prikazali uporabo sistema, je bila razvita aplikacija za Android, ki tako deluje v povezavi z razvitim sistemom. Na koncu je predstavljen uporabniški pogled, možnosti uporabe v praksi in možne izboljšave za nadaljnje delo.
Ključne besede: GPS, sledenje, ogrodje CodeIgniter, geo lociranje, jQuery
Objavljeno: 05.12.2013; Ogledov: 825; Prenosov: 102
.pdf Celotno besedilo (8,03 MB)

8.
RAZVOJ SPLETNIH APLIKACIJ V PROGRAMSKEM JEZIKU PHP S POMOČJO OGRODJA CODEIGNITER
Boris Krauthaker, 2014, diplomsko delo

Opis: Namen diplomske naloge je prikazati razvoj spletnih aplikacij s pomočjo ogrodja CodeIgniter. Na primeru izdelave spletne aplikacije za rezervacijo prostih terminov so prikazane vse prednosti in zmogljivosti, ki jih omogoča ogrodje CodeIgniter. Poleg omenjenega ogrodja so v diplomski nalogi opisane tudi ostale tehnologije, ki smo jih uporabili pri razvoju spletne aplikacije. Opisana in primerjana so tudi ostala priljubljena orodja, napisana v jeziku PHP. V praktičnem delu je narejena analiza obstoječih spletnih aplikacij, ki prav tako omogočajo rezervacijo prostih terminov. Na podlagi analize so izluščene funkcionalnosti in definirane zahteve. Pri načrtovanju spletne aplikacije smo uporabili UML diagramske tehnike. V fazi implementacije predstavimo, kako smo izvedli določeno funkcionalnost, ter katere razrede in knjižnice smo uporabili. Predstavimo tudi, kako zaščititi in poskrbeti za varnost spletne aplikacije, in kako poteka testiranje s pomočjo ogrodja CodeIgniter. V diplomski nalogi ugotavljamo, da lahko razvoj spletne aplikacije s pomočjo ogrodja CodeIgniter bistveno pohitrimo. Z uporabo MVC arhitekture dosežemo ločitev logičnega nivoja od uporabniškega vmesnika spletne aplikacije. To pripomore k boljši preglednosti in vzdrževanju izvorne kode. Ogrodje zelo dobro poskrbi za varnost in zaščito spletne aplikacije. Ogrodje je v primerjavi z ostalimi ogrodji malo okrnjeno, vendar obstaja cela vrsta dodatkov, ki nadomestijo manjkajoče funkcionalnosti.
Ključne besede: spletne aplikacije, CodeIgniter, ogrodje PHP, implementacija, testiranje, spletne tehnologije
Objavljeno: 17.02.2014; Ogledov: 1552; Prenosov: 182
.pdf Celotno besedilo (7,40 MB)

9.
RAZVOJ DRUŽBENE SPLETNE STRANI »INFORMATOR«
Danijel Cigula, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi predstavljamo razvoj spletne strani »Informator«, katera bo omogočila lažje informiranje in obveščanje študentov o dogodkih, novicah in razpisih organizacije. Pri razvoju smo uporabljali ogrodje CodeIgniter, ki temelji na programskem jeziku PHP. Z uporabo ogrodja smo razvoj poenostavili in pohitrili. Za boljšo uporabniško izkušnjo smo uporabili ogrodje Bootstrap, ki nam omogoča izgradnjo odzivnih spletnih strani in uporabo že izdelanih gradnikov. Rezultat diplomskega dela je spletna stran z nadzorno ploščo ter spletna storitev, ki nudi podporo mobilni aplikaciji.
Ključne besede: PHP, ogrodje CodeIgniter, spletna stran, MVC
Objavljeno: 17.11.2014; Ogledov: 682; Prenosov: 73
.pdf Celotno besedilo (3,05 MB)

10.
PORTAL ZA POMOČ STRANKAM
Denis Martinec, 2014, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo vsebuje opis portalnih sistemov, sistemov za pomoč strankam in analizo omenjenih portalov. Prav tako vsebuje opis problematike, ki smo se jo odločili rešiti, opis izbrane platforme, postopek načrtovanja portala in sam proces razvoja portala. Uporabljene so metode kompilacije, komparacije in deskripcije. Kot rezultat diplomskega dela je predstavljen portal za pomoč strankam, ki že lajša delo pobudniku izdelave omenjenega portala.
Ključne besede: portal, pomoč, stranka, CodeIgniter, PHP
Objavljeno: 25.02.2015; Ogledov: 596; Prenosov: 57
.pdf Celotno besedilo (3,24 MB)

Iskanje izvedeno v 0.24 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici