| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 38
Na začetekNa prejšnjo stran1234Na naslednjo stranNa konec
1.
SPLETNE STORITVE NA WINDOWS MOBILE IN ANDROID
Marko Čulibrk, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo pregledali uporabo spletnih storitev na mobilnih telefonih. Osredotočili smo se na telefone z operacijskim sistemom Windows Mobile in Android. Slednja smo vzeli pod drobnogled in raziskali zmožnosti za povezovanje s spletnimi storitvami. V okviru tega smo raziskali povezovanje s spletnimi storitvami SOAP in REST. Prav tako smo raziskali, kako lahko vzpostavimo varno povezavo preko obeh. V praktičnem delu diplomske naloge smo prikazali, kako implementirati povezovanje na spletne storitve. Pri tem smo tudi pokazali, kako bi lahko to zmogljivost uporabili za bolj praktično aplikacijo, ki izkorišča GPS na telefonu.
Ključne besede: spletne storitve, SOAP, REST, mobilne platforme, Windows Mobile, Android, kSOAP, .Net Compact Framework, WSDL
Objavljeno: 26.07.2010; Ogledov: 2585; Prenosov: 270
.pdf Celotno besedilo (2,13 MB)

2.
CAMERA NAVI - NAVIGACIJA S PRETOČNO VSEBINO V ŽIVO
Bojan Žlahtič, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo obravnava izkoriščanje naprednih zmožnosti modernih mobilnih telefonov in združevanje teh naprednih zmožnosti za uporabo v preprosti navigacijski aplikaciji. Poznavanje posameznih lastnosti teh naprednih naprav, ki jih ponujajo moderni mobilni telefoni, nam omogoča, da te lastnosti uporabimo za pridobivanje nam relevantnih informacij, ki lahko obogatijo malone vsako aplikacijo, ki te informacije pravilno izkoristi. Tako v naši aplikaciji združujemo globalno določanje položaja, zaznavanje pospeškov in koristimo kamero telefona na način, ki omogoča preprosto in intuitivno navigacijo.
Ključne besede: Ključne besede: navigacija, sistem globalnega določanja položaja, pospeškometer, kamera, senzor, mobilni telefon, mobilna aplikacija, Windows Mobile, knjižnica Microsoft Foundation Class.
Objavljeno: 02.02.2012; Ogledov: 1999; Prenosov: 122
.pdf Celotno besedilo (1,31 MB)

3.
RAZVOJ MOBILNIH SPLETNIH APLIKACIJ Z UPORABO OGRODJA JQUERY MOBILE
Uroš Berglez, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: Pametne mobilne naprave, kot so tablični računalniki in pametni telefoni, hitro postajajo del našega vsakdana. Zaradi velike raznolikosti proizvajalcev tako strojne, kot tudi programske opreme, se moramo razvijalci spletnih, predvsem pa mobilnih aplikacij pogosto odločati med različnimi programskimi okolji in orodji. Diplomsko delo obravnava nova programska ogrodja primerna za izgradnjo mobilnih spletnih aplikacij, ki temeljijo na novih spletnih tehnologijah. Skupni cilj teh tehnologij je podpreti čim širši spekter mobilnih naprav in s tem razbremeniti razvijalce programske opreme.
Ključne besede: jQuery, jQuery Mobile, JavaScript, mobilne aplikacije, spletne aplikacije
Objavljeno: 26.09.2011; Ogledov: 1796; Prenosov: 203
.pdf Celotno besedilo (1,98 MB)

4.
SIMULACIJA POKRITOSTI Z RADIJSKIM SIGNALOM Z ORODJEM RADIO MOBILE
Marko Orthaber, 2011, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava delovanje in sestavo brezžičnega sistema Air, programsko orodje Radio Mobile in osnovne funkcije, ki so potrebne za razumevanje delovanja simulatorja. Izdelali smo simulacijo, ki simulira oddajni stolp z bazno postajo in uporabnike. Rezultate simulacij in meritev s terena smo primerjali in ocenili kolikšna so odstopanja. Namen diplomskega dela je ugotoviti ali je programsko orodje Radio Mobile primerno za uporabo, glede na odstopanje rezultatov simulatorja od meritev. Če se izkaže za pozitivno rešitev, bi pomenilo, da lahko meritve na terenu izvajamo v manjšem obsegu ter uporabimo rezultate simulacij, ki so dovolj relevantni.
Ključne besede: Radio Mobile, simulacija radijskega valovanja, sistem Air.
Objavljeno: 03.01.2012; Ogledov: 1629; Prenosov: 164
.pdf Celotno besedilo (2,87 MB)

5.
MOŽNOSTI UVEDBE SATELITSKE POVEZAVE TETRA OMREŽIJ
Aleš Frank, 2012, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga opisuje profesionalni radijski sistem TETRA, možnost uvedbe satelitske povezave TETRA omrežij, tehnične značilnosti TETRA sistema, integracijo TETRA sistema s sateliti, prednosti in slabosti njegove uporabe in namene, v katere se uporablja. Ugotovitve so pokazale, da je povezovanje TETRA omrežij preko vmesnika ISI mogoče in da obstajajo potrebe po razvoju TETRA sistema in učinkovitejšega pretoka podatkov. Primer možnosti uporabe TETRA omrežja prikazuje izvedba simulacije z odprtokodnim programom Radio Mobile. Pri poskusu postavitve radijskih naprav po terenu in vnosu parametrov se je izkazalo, da ponekod povezave nekaterih radijskih naprav niso možne zaradi dejavnikov, kot so razgibanost terena, vremeski vplivi, lomljivost signala. Tu se pojavi potreba po uporabi satelitskih povezav, saj je v primerih hudih naravnih nesreč pomemben hiter odziv reševalnih enot. Program Radio Mobile je zasnovan tako, da omogoča načrtovanje postavitve radijskih naprav, ker prikaže vse dejavnike, ki lahko vplivajo na uspešnost povezav med radijskimi napravami.
Ključne besede: TETRA sistem, satelitska omrežja, WiFi, Radio Mobile.
Objavljeno: 15.01.2013; Ogledov: 1224; Prenosov: 122
.pdf Celotno besedilo (2,25 MB)

6.
SPREMLJANJE LOKACIJE VOZILA IN NJEGOVE STATISTIKE MOTORJA PREKO DLANČNIKA - PROGRAMSKI DEL
Igor Žižek, 2012, diplomsko delo

Opis: Uspelo nam je vzpostaviti povezavo med avtomobilom in pametnim mobilnim telefonom preko povezave Bluetooth in omrežja GPRS. Podatki se zajemajo iz avtomobilskega motorja in GPS-a ter se prikazujejo v mobilni aplikaciji preko Bluetootha s pomočjo grafov, števcev in geografske karte. Diplomsko delo obsega podroben opis izdelave aplikacije in predstavitev vseh razvojnih okolij, knjižnic, SDK-jev in protokolov, uporabljenih za uspešen prikaz podatkov. Za branje podatkov iz avtomobila je bil uporabljen protokol OBD2, za komunikacijo med strojno opremo in našo aplikacijo pa lasten protokol preko povezave Bluetooth. Omrežje GPRS je bilo uporabljeno za prenos podatkov na strežnik, kjer se jih lahko opazuje s pomočjo spletne aplikacije. V diplomskem delu je predstavljeno, kako je mogoče zajeti podatke iz avtomobila in jih prikazati na mobilnem telefonu z operacijskim sistemom Windows Mobile 6.1.
Ključne besede: sledenje avtomobilu, povezava OBD2, Windows Mobile, .Net compact framework, GPS, GDI+, Samsung SDK, statistika avtomobilskega motorja, avtomobilska armaturna plošča, Bluetooth
Objavljeno: 31.05.2012; Ogledov: 1652; Prenosov: 104
.pdf Celotno besedilo (1,92 MB)

7.
PRENOVA ORGANIZACIJE PREVOZOV BETONA V PODJETJU ŽIHER D.O.O.
Andreja Jurič, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi bomo obravnavali problem, kako izboljšati organizacijo prevoza betona v podjetju Žiher d.o.o. Problem se nanaša na izbiro voznika za posamezno vožnjo. Izbira zahteva veliko časa, visoke stroške telefoniranja, zamude pri dostavi … Da bi izboljšali navedene procese, predlagamo prenovo organizacije prevozov betona z uvedbo sistema za nadzor in sledenje nad vozili. Sistemi sledenja zagotavljajo višjo varnost, točnost in kontrolo v transportnem procesu. Na tak način lahko pridobimo kar nekaj koristi, kot so: znižanje stroškov, varnost za voznika in vozila, povečanje izkoristka vozil in pridobivanje podatkov za potrebe analize. Za uvedbo bomo potrebovali določena finančna sredstva, čas za namestitev potrebne opreme in ustrezno usposabljanje zaposlenih.
Ključne besede: organizacija prevoza, sistem za nadzor in sledenje, GPS, VTS Live, CVS Mobile.
Objavljeno: 11.09.2012; Ogledov: 1389; Prenosov: 117
.pdf Celotno besedilo (1,80 MB)

8.
Digital broadcasting and new services : invited paper
Žarko Čučej, 2008, izvirni znanstveni članek

Opis: The paper contain brief overview of a recent progress on digital broadcasting development. Main attention is given to the DVB-H standardisation and to possible services which can DVB-H offer. Also the DVB-H support to the IP data casting and IPTV in general is enlightened.
Ključne besede: digital broadcasting, new services, DVB-H, 3G mobile telecommunication, IPTV
Objavljeno: 31.05.2012; Ogledov: 1180; Prenosov: 22
URL Povezava na celotno besedilo

9.
Mobile computing in construction
Danijel Rebolj, Karsten Menzel, 2004, predgovor, spremna beseda

Ključne besede: civil engineering, mobile computing
Objavljeno: 01.06.2012; Ogledov: 950; Prenosov: 26
URL Povezava na celotno besedilo

10.
Effective control of unanticipated on-site events : a pragmatic, human-oriented problem solving approach
Aleš Magdič, Danijel Rebolj, Nataša Šuman, 2004, izvirni znanstveni članek

Opis: Unanticipated events on building sites are inevitable. The frequency of unanticipated events is usually high due to the inherent complexity and dynamics of construction projects. A proper mobile interactive personal network can make use of the rich knowledge and experience of site staff, to handle and effectively resolve on-site problems caused by unanticipated events. Immediate on-site problem solving significantly impacts subsequent project characteristics and leads to a more productive organizational processes as a whole. This paper focuses on the importance of interactive personal communication as a basis for immediate on-site problem solving. For communications support, a human-oriented pragmatic solution in the form of a mobile, interactive, context-sensitive personal network is presented.
Ključne besede: civil engineering, information technology, mobile computing, project management, construction site, rapid communication
Objavljeno: 01.06.2012; Ogledov: 1414; Prenosov: 35
URL Povezava na celotno besedilo

Iskanje izvedeno v 0.27 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici