| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Tržna analiza in razvoj rezalno-cepilnega stroja z metodologijo vrednostne analize v podjetju Fortis Maribor d.o.o.
Uroš Lobenwein, 2019, diplomsko delo

Opis: Vsa podjetja, ne glede na gospodarsko panogo, morajo izdelke izpopolnjevati ali izvajati projekte razvoja novega izdelka. Vrednostna analiza se je najbolj uveljavila pri razvoju novih proizvodov, omogoča pa predvsem občutno skrajšanje časov in znižanje stroškov. Pogoj za uspešno izvedeno vrednostno analizo je učinkovita tržna analiza. Podjetje Fortis Maribor d.o.o. želi dopolniti svoj prodajni repertoar z inovativnim rezalno-cepilnim strojem. V diplomski nalogi sem uporabil znanstveno-raziskovalne metode, kot so analiza podatkov in zbiranje informacij, pa vse do eksperimentalnih metod. S pomočjo tržne analize in vrednostne analize sem določil najboljšo rešitev variante novega izdelka in potrdil soodvisnost navedenih raziskovalnih metod.
Ključne besede: tržna analiza, vrednostna analiza, rezalno-cepilni stroj, razvoj izdelka, COMBINEX metoda, SWOT analiza, FAST analiza, vrednotenje funkcij, Fortis Maribor d.o.o.
Objavljeno: 11.09.2019; Ogledov: 425; Prenosov: 87
.pdf Celotno besedilo (1,72 MB)

2.
VREDNOSTNA ANALIZA DVIGALA V REŠEVALNEM VOZILU ZA PACIENTE NA INVALIDSKEM VOZIČKU
Marko Jokić, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo teoretično predstavili metodo vrednostne analize ter s pomočjo le-te na praktičnem primeru poiskali najprimernejšo rešitev za izdelavo dvigala v reševalnem vozilu za paciente na invalidskem vozičku. Dvigalo smo stroškovno ovrednotili in skonstruirali do te mere, da je pripravljeno za izdelavo in vgraditev v reševalno vozilo.
Ključne besede: vrednostna analiza, dvigalo, reševalni prevozi, combinex metoda
Objavljeno: 22.09.2016; Ogledov: 559; Prenosov: 68
.pdf Celotno besedilo (2,62 MB)

3.
Optimizacija procesa razvoja izdelkov z uporabo metode analize koristnosti
Nejc Majhen, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava razvoj novega izdelka od same ideje pa vse do končnega razvoja novega izdelka. Problemi v podjetjih se kažejo v premalem sodelovanju tehnične, kot tudi ekonomske stroke v podjetju pri razvijanju novih izdelkov. V ta namen sem v diplomi teoretično prikazal možnost sodelovanja področij analize koristnosti in projektnega managementa pri sami ocenitvi in izboru najboljše ideje s pomočjo Combinex metode in primerjavo izvedbe analize koristnosti po domači literaturi in metodo Nutzwertanalyse, ki jo uporabljajo v Nemčiji.
Ključne besede: razvoj izdelkov, vrednostna analiza, metoda analize koristnosti, Combinex metoda, Nutzwertanalyse
Objavljeno: 19.09.2016; Ogledov: 730; Prenosov: 60
.pdf Celotno besedilo (3,69 MB)

4.
Uporaba vrednostne analize pri razvoju ščitnika okvirja kolesa
Katja Koren, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljen koncept in začetki vrednostne analize, predstavljene so tudi metode in postopki vrednostnega inženiringa, s katerimi optimiziramo vrednost izdelka, pri čemer se zavzemamo za čim manjše stroške ob čim večji koristi za svojega potencialnega kupca. Na podlagi ščitnika okvirja kolesa je predstavljena metoda razvoja novega izdelka z uporabo vrednostne analize, kjer smo določili in ovrednotili pomembnost funkcij izdelka, izvedli stroškovno-funkcijsko analizo, iskali rešitve za izbrane funkcije ter s pomočjo COMBINEX metode izbrali končno variantno rešitev ščitnika gorskega kolesa. Pri razvoju izdelka smo upoštevali tudi zbrane tržne podatke in izsledke izvedene ankete. Za izbran izdelek je v delu predstavljena tudi ekonomika poslovanja in finančni kazalci.
Ključne besede: vrednostna analiza, ščitnik okvirja kolesa, funkcijsko-stroškovna analiza, Combinex metoda, ekonomika izdelka
Objavljeno: 16.10.2014; Ogledov: 1129; Prenosov: 105
.pdf Celotno besedilo (2,58 MB)

5.
Uporaba metod vrednostne analize pri razvoju novega izdelka
Jurij Kokalj, 2013, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga obsega uvod – 1. poglavje, jedro – poglavja 2, 3 in 4 ter zaključne ugotovitve v 5. poglavju Diplomska naloga obsega v 2. poglavju teoretičen opis pojmov in metod vrednostne analize, ki se uporabljajo pri razvoju novega izdelka, s pomočjo študija navedene literature in elektronskih virov. Te metode so: • analiza funkcij izdelka • metoda 635 • ocenjevanje idej • Combinex metoda V 3. poglavju smo te iste metode uporabili pri razvoju izdelka Večnamenski stol s pomočjo vsebine projektne naloge Razvoj izdelka Večnamenski stol. Izdelku smo določili funkcije, njihove tehnične rešitve, na podlagi tega so se odlikovale variante izdelka, med katerimi smo izbrali najprimernejšo. Četrto poglavje obsega še računovodsko obravnavo razvoja novega izdelka po slovenskih računovodskih standardih.
Ključne besede: vrednostna analiza, analiza funkcij izdelka, slovenski računovodski standardi, Combinex metoda, metoda 635
Objavljeno: 26.11.2013; Ogledov: 1449; Prenosov: 217
.pdf Celotno besedilo (2,25 MB)

Iskanje izvedeno v 0.18 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici