| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 80
Na začetekNa prejšnjo stran12345678Na naslednjo stranNa konec
1.
Prenova spletne strani podjetja Rang d.o.o.
Aleš Tekauc, 2019, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi si bomo pogledali prenovo spletne strani podjetja Rang d. o. o. Na začetku bodo opisani osnovni pojmi, kot so: splet, brskalnik, spletno gostovanje ipd. Nadaljevali bomo s področjem baze podatkov in zakaj so baze podatkov pomemben del spletne strani. Obrazložili bomo, kako se naloži programe za nastavitev spletne strani na lokalnem omrežju, nato si bomo pogledali, kako prenesti spletno stran na splet. Po namestitvi lokalnega omrežja bomo naredili administracijski račun in prikazali, kako dostopamo do različnih računov in kako upravljati s pravicami ostalih uporabnikov spletne strani. Potem bomo povedali, kateri jeziki se uporabljajo v ozadju naše spletne strani in jih na kratko opisali. Pokazali bomo, zakaj je trenutna spletna stran zelo pomanjkljiva in kako jo izboljšati na raznih področjih. Nato bomo primerjali trenutno spletno stran in našo, da pokažemo, kje so izboljšave, in obrazložili, zakaj smo naredili vsako spremembo. Ko pridemo do te točke, bomo obrazložili, kako spletno stran optimiziramo. Za zaključek bomo povedali, kako se lahko trenutna spletna stran razvija, da ostane konkurenčna drugim tekmecem.
Ključne besede: HTML, CSS, Spletna stran, MYSQL, PHP, Optimizacija, Baza podatkov, Strežnik, WordPress, SEO
Objavljeno: 08.05.2019; Ogledov: 357; Prenosov: 49
.pdf Celotno besedilo (1,73 MB)

2.
ZAJEM IN BREZŽIČNI PRENOS PODATKOV Z MIKROKRMILNIKOM ARDUINO
Ferdin Shotani, 2017, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: V projektnem delu je predstavljen mikrokrmilnik Arduino Uno in njegova integracija v internetno omrežje. Za potrebe prenosa podatkov preko brezžičnega omrežja je uporabljen Wifi shield podjetja Arduino, za meritev toka je uporabljen senzor ACS712-5b, napetost pa se meri preko uporovnega delilnika. Vsi zajeti podatki se shranjujejo na SD mini kartico in jih je mogoče s programom Processing tudi izrisati v graf.
Ključne besede: Termoelektrični element, brezžični prenos, baza podatkov, analogno digitalni pretvornik, Arduino
Objavljeno: 30.01.2018; Ogledov: 1382; Prenosov: 204
.pdf Celotno besedilo (1,04 MB)

3.
Analiza in primerjava tehnik za shranjevanje podatkov na mobilnih napravah
Klemen Sagadin, 2017, magistrsko delo

Opis: V magistrski nalogi smo raziskali področje tehnik za obdelavo podatkov na mobilnih napravah in opredelili potrebe po lokalnem shranjevanju in obdelavi podatkov. Na podlagi preliminarne analize smo izbrali tehnike shrambe podatkov, ki smo jih na podlagi komparativne metode in eksperimentov podrobneje analizirali z vidika njihove uporabnosti za razvijalca, zmogljivosti delovanja in kompleksnosti pri razvoju programskih rešitev. V analizo smo vključili relacijsko bazo SQLite, objektno bazo Realm in relacijsko-objektni preslikovalnik OrmLite. Ugotovili smo, da tehnika shrambe podatkov vpliva na analizirane koncepte, saj med izbranimi tehnikami obstajajo signifikantne razlike v njihovi uporabnosti za razvijalca, zmogljivosti delovanja in kompleksnosti pri razvoju programskih rešitev.
Ključne besede: tehnike obdelave in shrambe podatkov na mobilnih napravah, analiza zmogljivosti, kompleksnost razvoja z uporabo shrambe podatkov, funkcionalnosti tehnik shrambe podatkov, objektna podatkovna baza Realm, relacijska podatkovna baza SQLite, preslikovalnik OrmLite
Objavljeno: 28.08.2017; Ogledov: 647; Prenosov: 134
.pdf Celotno besedilo (5,00 MB)

4.
Migracija podatkovne baze v različna računalniška okolja
Hinko Rosulnik, 2017, magistrsko delo/naloga

Opis: V magistrski nalogi je na osnovi izdelane analize kriterijev tehnološke ustreznosti in tveganj informacijske varnosti, predstavljena tehnološka rešitev nadgradnje in prenosa Oracle baz podatkov iz HP-Unix na Linux operacijski sistem, ki vključuje postopke: • zamenjava računalniškega okolja (platform migration), • zamenjava operacijskega sistema, • zamenjava vrstnega reda zlogov (endianness migration) • nadgradnja verzije (version migration). Naloga temelji na izvedbi posredovane revizijske zahteve zamenjave informacijske tehnologije, na analizi in pripravi teoretičnih izhodišč postopkov testiranja. V izvedbenem postopku so predstavljeni tehnološki postopki namestitve sistemske programske opreme, nove verzije Oracle baze podatkov in izvajanje migracije baze podatkov z obsežnim seznamom testiranj pravilnega delovanja poslovnih aplikacij. Rezultat naloge je migracija in nadgradnja Oracle baze podatkov s spremenjenim zapisom zloga na novi informacijski infrastrukturi in uspešno izvajanje vseh poslovnih procesov v organizaciji po izvedeni migraciji.
Ključne besede: Baza podatkov Migracija Vrstni red zlogov Neoperativnost
Objavljeno: 07.07.2017; Ogledov: 686; Prenosov: 76
.pdf Celotno besedilo (2,14 MB)

5.
Implementacija aplikacije »OSEBNI ORGANIZATOR« v zavarovalno zastopniški družbi
Sebastijan Stibilj, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Informacijska tehnologija je dandanes prisotna domala na vsakem koraku povprečnega prebivalca naše družbe, tako na področju privatnega življenja kot na področju službenih dejavnosti in obveznosti. Dandanes si življenja brez računalnika ali pametnega telefona ne znamo in ne moremo več predstavljati.V diplomski nalogi se bomo na ta način dotaknili le delčka zelo širokega spektra že omenjene tematike, ki je iz dneva v dan bolj aktualna in to v skoraj vseh gospodarskih in negospodarskih panogah, tj. čedalje večje avtomatizacije delovnih procesov, oziroma čedalje močnejše podpore informacijske tehnologije v posameznih delovnih procesih. Ravno tako je delna avtomatizacija dela prisotna, oziroma dobrodošla tudi pri delu svetovalca za osebna zavarovanja. Gradivo za izdelavo diplomske naloge smo zbirali od oktobra 2003 naprej (lastne evidence, formirane med 1. novembrom 2003 in 1. majem 2016). V začetku, ob zaposlitvi na agenciji (1. november 2003), sem aplikacijo »Osebni organizator« uporabljal sam. Prek poletja 2010 pa se je program ob soglasju vodstvenega kadra agencije prilagodil za uporabo na nivoju družbe Triglavko d.o.o. Program je za svetovalce agencije od 25. novembra 2010 nadalje vpeljan kot nujno potreben za uporabo pri njihovem delu. Trenutno aktualna različica programa je podprta za delo v operacijskem sistemu Windows. Cilj diplomske naloge je bil analizirati vpeljavo in uporabo aplikacije »OSEBNI ORGANIZATOR« v splošno uporabo družbe Triglavko in svetovalcev, zaposlenih v njej, pri svojih vsakodnevnih službenih aktivnostih. Oceniti je bilo potrebno tudi racionalnost in efektivnost vpeljave s strani zavarovalno zastopniške agencije Triglavko d.o.o. in s strani posameznih svetovalcev za osebna zavarovanja, zaposlenih na agenciji kot uporabnikih aplikacije.
Ključne besede: informacijska podpora delovnemu procesu, svetovalec za osebna zavarovanja, osebno zavarovanje, aplikacija "Osebni organizator", baza podatkov
Objavljeno: 11.11.2016; Ogledov: 687; Prenosov: 47
.pdf Celotno besedilo (9,38 MB)

6.
PRENOVA PROGRAMSKE REŠITVE ZA KONFERENČNI CENTER NA GOSPODARSKI ZBORNICI
Rok Harter, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Z diplomskim delom smo skušali rešiti težavo Gospodarske zbornice Slovenije, ki v svojem konferenčnem centru za rezervacije uporablja zastarelo in nedokumentirano aplikacijo. S ponovno zasnovo programa, namenjenega učinkovitejšemu pregledu in delu, smo delno uspeli implementirati rešitve, ki poenostavijo pregled in delo z rezervacijami. Program smo izdelali s pomočjo orodja Microsoft Visual Studio, uporabili pa smo različne programske jezike, med drugim C#, Visual basic, XML, SAP Crystal Reports in odprtokodno rešitev za prikaz koledarja v naši aplikaciji. Nova rešitev omogoča statistične preglede rezervacij ter prenovljene in poenostavljene izpise za različne uporabnike, obenem pa ohranja veliko mero dobrih rešitev stare aplikacije.
Ključne besede: baza podatkov, aplikacija, Visual Basic, statistična obdelava baz podatkov
Objavljeno: 08.11.2016; Ogledov: 601; Prenosov: 45
.pdf Celotno besedilo (2,55 MB)

7.
RAZVOJ BAZE PODATKOV ŠPORTNEGA DRUŠTVA
Nejc Kovačič, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: V rekreativnem Športnem društvu Izlake, ki se ukvarja z nogometom, tenisom, namiznim tenisom in tekom, imajo v pregled članov društva narejen v Excelovi tabeli. Težava je v tem, da Excel seznam ni vedno pri roki za razna tekmovanja. Društvo deluje na osnovi članstva, zato je kvalitetna urejenost nujno potrebna. Pri urejanju teh podatkov je verjetnost človeške napake zelo velika, saj ternutno ni nobenega varovala, ki bi napako preprečilo. V spletni aplikaciji na serverju lahko v vsakem trenutku kdorkoli pregleda članstvo, urejanje je omogočeno samo registriranim uporabnikom. S pomočjo spletnih jezikov HMTL, CSS, PHP in SQL je ustvarjena prototipna rešitev. Ustvarjena je baza podatkov, ki omogoča vnos članstva. Z omejitvami sistem znatno zmanjša možnost človeške napake. Športno društvo bo imelo kakovostni in boljši pregled nad člani društva. Aplikacija povezuje članstvo z razpisanimi tekmovanji in tako omogoča pregledno kartico vsakega člana.
Ključne besede: Športno društvo, Relacijska baza podatkov, Prototipni pristop, Urejeno članstvo, Statistika tekmovanj za člana
Objavljeno: 19.10.2016; Ogledov: 601; Prenosov: 64
.pdf Celotno besedilo (2,03 MB)

8.
Programska rešitev za razvrščanje IZDELKOV
Boris Krejić, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi sta predstavljeni podjetji Infotrade IT d.o.o. in Orbico d.o.o., ki sodelujeta pri razvoju programske rešitve. S pomočjo informacijske tehnologije je bil izdelan sistem, ki razvršča izdelke glede na donosnost. Z uporabo bazne funkcije in s PL/SQL jezikom smo izdelkom določili status donosnosti. Uporabniki lahko v določenem časovnem obdobju glede na postavljen algoritem v trenutku postavljajo statuse donosnosti izdelkom, s pomočjo katerih se potem lažje osredotočajo na razvoj, prodajo in naročanje ter zmanjševanje dni vezave v skladiščih. S tem bodo omogočeni možnost analiziranja spremembe prodaje ter lažje predvidevanje in planiranje prodaje v prihajajočem letu; posredno ti postopki vplivajo tudi na boljšo uspešnost, donosnost in večji zaslužek.
Ključne besede: informacijski sistem, Oracle relacijska baza podatkov, postopkovni strukturirani poizvedovalni jezik PL/SQL, donosnost, metodologija dela
Objavljeno: 11.10.2016; Ogledov: 716; Prenosov: 43
.pdf Celotno besedilo (1,23 MB)

9.
MOBILNA APLIKACIJA ZA NAKUP SMUČARSKIH KART
Matija Bergant, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi je podan predlog mobilne aplikacije, s katero bi bilo mogoče kupiti smučarsko vozovnico, za izvedbo nakupa pa bi bil potreben le pametni telefon. V prvem delu diplomske naloge so predstavljene teoretične osnove s področja mobilnih aplikacij. V drugem delu pa je predstavljen papirnati prototip rešitve nakupa smučarske vozovnice z uporabo mobilne aplikacije. Hkrati so predstavljene vse podatkovne baze, potrebne za nemoteno izpeljavo nakupa smučarske vozovnice. Poleg teorije je predstavljen tudi osnovni slikovni prikaz aplikacije in podatkovne poti pri izpeljavi nakupa. V zaključku so podane ugotovitve, do katerih sem prišel med pisanjem diplomske naloge. Omenjene so tudi možne izboljšave in širitve aplikacije na ostala področja.
Ključne besede: mobilna aplikacija, pametni telefon, QR-koda, plačilni promet, Pay-pal, baza podatkov, avtomat za prodajo smučarskih vozovnic
Objavljeno: 05.10.2016; Ogledov: 864; Prenosov: 37
.pdf Celotno besedilo (1,02 MB)

10.
PROJEKT CELOVITE ZASNOVE GLOBALNE BAZE NAVODIL ZA PONOVNO UPORABO IN OBDELAVO ODPADNE ELEKTRIČNE IN ELEKTRONSKE OPREME
Katarina Požar, 2016, diplomsko delo

Opis: Uredba o odpadni električni in elektronski opremi predpisuje, da morajo proizvajalci električne in elektronske opreme vse informacije, ki jih predelovalci odpadne električne in elektronske opreme potrebujejo za ponovno uporabo in obdelavo ter za pripravo odpadne električne in elektronske opreme, brezplačno predati predelovalcem. Informacije za vsako posamezno vrsto odpadne električne in elektronske opreme si morajo predelovalci pridobiti sami od proizvajalcev. Prikazali smo, da je na vzorcu desetih izbranih državah Evropske unije več kot 30.000 proizvajalcev in količina informacij, ki jih potrebujejo, je prevelika, da bi jih lahko posamezni center za ponovno uporabo vzpostavil v pregledni obliki, obvladoval in vzdrževal. Na podlagi tega smo v tej diplomski nalogi predstavili možnost za globalno bazo navodil, ki bo olajšala posredovanje informacij tako proizvajalcem kot tudi centrom za ponovno uporabo. Predstavili smo tudi standardiziran obrazec, ki bo služil za pridobivanje potrebnih informacij od proizvajalcev. V nalogi smo podrobno predstavili model globalne baze navodil v obliki projektne zasnove.
Ključne besede: Električna elektronska oprema, odpadna električna elektronska oprema, globalna baza podatkov, obdelava, ponovna uporaba, projekt
Objavljeno: 09.08.2016; Ogledov: 457; Prenosov: 39
.pdf Celotno besedilo (795,86 KB)

Iskanje izvedeno v 0.34 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici