| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
NAČINI OCENJEVANJA IN NAGRAJEVANJA DELOVNE USPEŠNOSTI ZAPOSLENIH NA PRIMERU PODJETJA BOSCH SIEMENS HIŠNI APARATI D.O.O.
Tadej Recek, 2011, delo diplomskega seminarja/zaključno seminarsko delo/naloga

Opis: V svojem diplomskem seminarju z naslovom Načini ocenjevanja in nagrajevanja delovne uspešnosti zaposlenih na primeru podjetja Bosch Siemens Hišni aparati d.o.o. sem se osredotočal na metode in tehnike, s katerimi danes podjetja ugotavljajo in spodbujajo svoje zaposlene k boljši delovni uspešnosti. Po predstavitvi teoretičnih izhodišč za ocenjevanje in nagrajevanje delovne uspešnosti je sledila obravnava vpliva ocenjevanja in nagrajevanja delovne uspešnosti na motivacijo zaposlenih, na koncu pa sem opravil še analizo metod in tehnik ocenjevanja in nagrajevanja, ki jih uporabljajo v izbranem podjetju.
Ključne besede: človeški viri, ocenjevanje, nagrajevanje, motivacija, Bosch Siemens Hišni aparati d.o.o.
Objavljeno: 22.11.2011; Ogledov: 1667; Prenosov: 175
.pdf Celotno besedilo (948,41 KB)

2.
PROUČITEV FAZE RASTI IN RAZVOJA PODJETJA BSH HIŠNI APARATI D. O.O. NAZARJE
Manja Brinovšek, 2011, diplomsko delo

Opis: V razmerah poslovanja, kakršni so današnji, so podjetja nenehno izpostavljena procesom prilagajanja. Skozi življenje podjetja spreminjajo svojo velikost, organizacijo, cilje, strategijo, itd. Vsaka faza rasti in razvoja podjetja je sestavljena iz številnih različnih karakteristik, ki so značilne za določeno razvojno stopnjo. Različni modeli rasti in razvoja podjetja pa podjetju omogočajo lažji prehod iz ene v drugo fazo. Med raziskavo in proučevanjem rasti in razvoja podjetja BSH Hišni aparati d.o.o. smo spoznali, kako pomembno je, da se podjetje razvija in raste v časih, kot so danes. Podjetja so tiste organizacije, ki nam omogočajo zaposlitev, boljše življenje in ne nazadnje tudi preživetje. Pri pisanju diplomskega seminarja smo ob preučevanju modelov rasti in razvoja podjetja spoznali razsežnosti in kompleksnosti procesa rasti in razvoja podjetja in področja, v katerem delujejo.
Ključne besede: • podjetje BSH Hišni aparati d.o.o., • rast in razvoj, • modeli rasti in razvoja podjetja, • cilji in strategije, • okolje, • kompleksnost.
Objavljeno: 15.12.2011; Ogledov: 2836; Prenosov: 418
.pdf Celotno besedilo (2,27 MB)

3.
Optimiziranje materialnega toka med skladiščem in proizvodnjo na oddelku Hrane v podjetju BSH Hišni aparati, d.o.o.
Adina Mlivić, 2014, magistrsko delo/naloga

Opis: Proizvodna podjetja se soočajo s čedalje bolj zahtevnim položajem na trgu. Stranke so vedno bolj zahtevne, pogoji proizvodnje pa vedno bolj kompleksni. Iskanje odgovora na vprašanje, kako proizvesti več in večje število tipov na isti liniji, ki zaseda enako velik prostor, pa postaja ključnega pomena za konkurenčnost. Raznolikost in segmentacija proizvodnje se večata iz dneva v dan, obstoječi procesi pa težko sledijo vsem tem spremembam. Pojavljajo se ozka grla, zastoji in pomanjkanje prostora. Vse to pa ne sme vplivati na število proizvedenih proizvodov. Iskanje rešitev gre zato vedno bolj v smeri dolgoročnih in ne začasnih rešitev. Udeleženi v obremenjene procese se namreč zavedajo, da če se že letos soočajo s prostorskim problemom, je velika možnost, da bo naslednje leto potreba po prostoru še večja. Istočasno se moramo zavedati, da iskanje rešitev zunaj zidov podjetja predstavlja dodatne manipulacije, ki predstavljajo dodaten strošek. Znotraj podjetja BSH Hišni aparati, d. o. o. razpoložljivega prostora na oddelku hrane ni, zato je le-tega možno iskati v edinih neizkoriščenih prostorskih zalogah, tj. v višini. Slednja nam omogoča, da materialne zaloge komisioniramo v dveh, treh ali celo v večjemu številu nadstropij.
Ključne besede: BSH Hišni aparati, d. o. o., oddelek hrana, skladiščni proces, proizvodni proces, optimizacija.
Objavljeno: 20.03.2014; Ogledov: 860; Prenosov: 144
.pdf Celotno besedilo (12,78 MB)

4.
VPLIV KONTROLINGA NA USPEŠNOST PODJETJA
Tanita Jeraj, 2016, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu smo povzeli celotno delo kontrolinga na področju obvladovanja stroškov in prikazali njegov vpliv na uspešnost podjetja. Delovanje kontrolinga smo v prvem delu opredelili teoretično, v drugem delu pa so spoznanja iz literature uporabljena na praktičnem primeru enega produkta, proizvedenega v podjetju BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje. Cilj je bil prikazati različna področja, metode in orodja, s katerimi kontroling posredno in neposredno vpliva na kazalnike gospodarnosti, likvidnosti in plačilne sposobnosti. Podatke za oceno uspešnosti smo pridobili iz bilance stanja in izkaza poslovnega izida. V zadnjem koraku smo ovrednotili končne rezultate poslovanja podjetja, poiskali razloge za spremembe in prikazali vpliv kontrolinga na uspešnost podjetja. Delo kontrolerja smo tako razvili od preprostih analiz do vpliva na odločitve, ki aktivno posežejo v poslovanje in končne rezultate. Znotraj področja kontrolinga smo se osredotočili na stroškovne analize, ki smo jih kategorizirali v skupine glede na vrsto stroškov. Teoretično smo opredelili najbolj pogosto uporabljene metode, ki jih je v drugem delu naloge možno zaznati v praktičnem delovanju. Z izbranim projektom smo simulirali analize stroškov preko kalkulacij in stroškovnih mest. Analize smo nadgradili s kontrolniškim projektom, preko katerega je mogoče ne le slediti stroškovnim izboljšavam, temveč tudi graditi računovodstvo odgovornosti in omogočiti utemeljene odločitve vodstva.
Ključne besede: kontroling, uspešnost, stroški, finančni kazalniki, kalkulacija, stroškovna mesta, BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje.
Objavljeno: 10.03.2016; Ogledov: 842; Prenosov: 29
.pdf Celotno besedilo (5,47 MB)

Iskanje izvedeno v 0.12 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici