| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 96
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
TETRIS NA MOBILNI PLATFORMI ANDROID
Gorazd Pšaker, 2010, diplomsko delo

Opis: Cilj diplomskega dela je raziskati mobilno platformo Android in razviti zabavno aplikacijo, ki se bo izvajala na mobilniku z nameščenim operacijskim sistemom Android. Razvili bomo mobilno igro Tetris, pri kateri like (tj. tetromine) obračamo z uporabo pospeškometra oziroma rotacijo mobilnika. Naša aplikacija bo tudi primerna in prilagodljiva za različne zaslonske ločljivosti. V diplomskem delu bomo tudi opisali vsa razvojna okolja, orodja in druga potrebna znanja, ki so nujna za razvoj mobilne aplikacije.
Ključne besede: mobilna aplikacija, mobilna platforma Android, Tetris, maskiranje
Objavljeno: 13.12.2010; Ogledov: 1965; Prenosov: 293
.pdf Celotno besedilo (1,35 MB)

2.
RAZVOJ APLIKACIJE ZA SLEDENJE POTI NA MOBILNI PLATFORMI ANDROID
Bojan Šel, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo opisali stanje na trgu pametnih telefonov in njihovih operacijskih sistemov. Med operacijskimi sistemi smo podrobneje predstavili Android mobilno platformo, na kateri smo kreirali aplikacijo. Podrobneje smo predstavili razvojno okolje Eclipse in pametni telefon Motorola Milestone, ki smo ju uporabljali pri kreiranju aplikacije za sledenje poti na mobilni platformi Android preko GPS vmesnika. Implementirali smo aplikacijo, ki omogoča prikaz zemljevida z označitvijo opravljene poti uporabnika, hitrost, maksimalno hitrost, čas opravljanja poti, razdaljo poti, nadmorsko višino in maksimalno in minimalno nadmorsko višino. Po predstavitvi nastajanja aplikacije, smo v zadnjem poglavju opisali testiranje implementirane aplikacije na emulatorju in mobilni napravi Motorola Milestone. Pravilnost delovanja aplikacije smo preverili s primerjavo delovanja navigacijske naprave in ure Garmin.
Ključne besede: Android, mobilna platforma, mobilna aplikacija, pametni telefoni, razvoj aplikacije, operacijski sistem
Objavljeno: 06.04.2011; Ogledov: 2647; Prenosov: 287
.pdf Celotno besedilo (9,14 MB)

3.
RAZVOJ RAČUNALNIŠKIH IGER Z GRAFIČNIM POSPEŠEVANJEM NA MOBILNIH NAPRAVAH
Aljaž Babič, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: Cilj diplomske naloge je razviti računalniško igro za operacijski sistem android. Igra je narejena po zgledu arkadne igre Whack a mole. V igri igralec uporablja zaslon na dotik in je primerna za zaslone vseh ločljivosti. Na kratko pregledamo zasnovo podobnih iger in lastnosti operacijskega sistema android. Posebej se posvetimo tudi grafičnemu pospeševanju, katerega vpliv preverjamo pri izvajanju razvite računalniške igre. Zato smo izvedli niz poskusov, katerih rezultati govorijo o vplivu grafičnega pospeševanja na interaktivnost razvite igre. Ugotavljamo, da se igra izvaja na večini današnjih mobilnikov s 60 sličicami na sekundo, kar je maksimum, ki ga podpira operacijski sistem android.
Ključne besede: računalniška igra, mobilna aplikacija, operacijski sistem android, grafično pospeševanje
Objavljeno: 27.09.2011; Ogledov: 1455; Prenosov: 137
.pdf Celotno besedilo (2,16 MB)

4.
RAZVOJ APLIKACIJE KINOTEKA NA MOBILNI PLATFORMI ANDROID
Žiga Cepec, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: Pametni mobilni telefoni in operacijski sistemi zanje so v zadnjih treh letih doživeli razcvet na področju mobilne telefonije. Operacijski sistem Android pridobiva na popularnosti in počasi prevzema vlogo vodilnega operacijskega sistema za mobilne naprave. Cilj diplomskega dela je spoznati platformo Android in razviti aplikacijo za operacijski sistem Android. V prvem delu diplomskega dela tako predstavljamo platformo Android, sam razvoj, sestavne elemente in tudi arhitekturo operacijskega sistema Android. Sledi opis razvojnega okolja Eclipse, v katerem smo razvili aplikacijo Kinoteka. Podrobneje opisujemo tudi potek razvoja aplikacije Kinoteka. V okviru razvoja smo najprej pripravili načrt za aplikacijo, ter predvideli potrebne grafične gradnike in željen izgled uporabniškega vmesnika. Na koncu naloge predstavljamo tudi test aplikacije in končni izgled grafičnega vmesnika.
Ključne besede: mobilna aplikacija, operacijski sistem Android, razvojno okolje Eclipse
Objavljeno: 25.09.2011; Ogledov: 2155; Prenosov: 187
.pdf Celotno besedilo (1,52 MB)

5.
IZRAČUN OBSTOJEČIH ZOBNIKOV NA MOBILNI NAPRAVI
Andraž Krevh, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi opisujemo potek izdelave programa za izračun obstoječih zobnikov za potrebe strojnih inženirjev, ki se ukvarjajo z rekonstrukcijo gonil. Program sestavljata okenska aplikacija in mobilna aplikacija. Mobilna različica, ki omogoča delo na terenu in pošiljanje rezultatov v podjetje, kar pospeši in olajša delo inženirja z zobniki, ki jih zaradi velikosti ne morejo prenesti v pisarno. V uvodnem delu se posvetimo opisu izdelave in uporabe okenske aplikacije, ki teče na operacijskem sistemu Microsoft Windows, nato se lotimo opisa izdelave mobilne aplikacije, ki teče na operacijskem sistemu Android. V zadnjem delu diplomske naloge prikažemo primer uporabe okenske in mobilne aplikacije v realnem okolju in predstavimo odziv strokovnjakov na novo orodje.
Ključne besede: Android, Windows, okenska aplikacija, mobilna aplikacija, čelni zobniki, stožčasti zobniki, polževo gonilo, izračun zobnikov
Objavljeno: 21.06.2012; Ogledov: 1526; Prenosov: 416
.pdf Celotno besedilo (3,43 MB)

6.
RAZPOZNAVANJE IN UPORABA SPLETNIH VIROV NA PRIMERU ANDROID APLIKACIJE: NAKUPOVALNI SEZNAM
Primož Pernat, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili način implementacije Android aplikacije. Namen aplikacije je uporabniku smiselno prikazati podatke, ki smo jih pridobili z razpoznavanjem spletnih strani. Uporabili smo dva načina razpoznavanja in ju primerjali med seboj. Vse dobljene podatke smo shranili v podatkovno bazo in jih prenašali na mobilno napravo preko spletne storitve. Želeli smo, da aplikacija deluje hitro in enostavno. Uporabili smo servis in asinhrono opravilo, ki deluje v ozadju aplikacije. Zaradi velike količine podatkov smo ustvarili lokalno bazo za shranjevanje le-teh. Zgledovali smo se po drugih aplikacijah za nakupovalne sezname, vendar smo našo prilagodili slovenskemu trgu.
Ključne besede: spletni vir, Android, razpoznavanje, aplikacija
Objavljeno: 23.07.2012; Ogledov: 1471; Prenosov: 183
.pdf Celotno besedilo (17,88 MB)

7.
VODENJE QUADCOPTERJA Z OMREŽJEM ZIGBEE
Bojan Miličević, 2012, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo opisuje strojno opremo plovila AR.Drone. Opisani so elementi, ki so nameščeni na plovilu, njihove lastnosti, komunikacija med plovilom in klientom. Nameščene kamere na plovilu omogočajo prepoznavanje oznak drugih plovil, ter orientacijo v okolju. Med letenjem plovila poteka prenos navigacijskih podatkov in podatkov slike oz. videa preko brezžičnega omrežja. Za upravljanje plovila uporabljamo napravo z operacijskim sistemom android, ki komunicirata preko brezžičnega omrežja. V sami aplikaciji pa lahko prilagajamo nastavitve upravljanja plovila. Klient se direktno poveže na strežnik, ki je implementiran na AR.Drone. AR.Drone ima implementiran standard IEEE 802.11 g/n za brezžično povezavo. V diplomskem delu smo preučili možnost priklopa plovila na standard IEEE 802.15.4.
Ključne besede: plovilo AR.Drone, operacijski sistem Android, aplikacija AR.Free Flight
Objavljeno: 26.11.2012; Ogledov: 1153; Prenosov: 110
.pdf Celotno besedilo (2,03 MB)

8.
RAZVOJ MOBILNE REŠITVE ZA DOSTOP DO PORTALA FERI
Jernej Zorec, 2013, diplomsko delo

Opis: Pametne mobilne naprave se v zadnjih letih zelo hitro razvijajo, trend njihove uporabe narašča, z dostopnostjo naprav preko naročniških paketov pri mobilnih operaterjih pa so dostopne tudi študentskemu žepu. V sklopu diplomskega dela smo predstavili razvoj mobilne aplikacije za dostop do spletnega portala FERI. Aplikacija je namenjena študentom in obsega najbolj pogosto uporabljene sklope, s čimer nudi lažji, hitrejši, predvsem pa prijaznejši pregled vsebin spletnega portala. Podrobneje je opisan postopek razvoja, primerjava najsodobnejših načinov razvoja mobilnih aplikacij in različnih medplatformskih ogrodij. Izvorna koda je izdana pod odprtokodno licenco in tako dopušča možnost nadaljnega razvoja in izboljšav mobilne aplikacije FERI.
Ključne besede: mobilne rešitve, mobilne aplikacije, FERI mobilna aplikacija, mobilne naprave, medplatformski mobilni razvoj, mobilna razvojna okolja, Android, iOS, odprta koda
Objavljeno: 18.02.2013; Ogledov: 1517; Prenosov: 254
.pdf Celotno besedilo (12,61 MB)

9.
KOORDINIRAN PRENOS GPS PODATKOV MOBILNE NAPRAVE DO STREŽNIKA
Miha Ravber, 2012, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga opisuje razvoj Android aplikacije in strežnika ter vso uporabljeno tehnologijo. Predstavljen je koordiniran prenos GPS (ang. Global Positioning System) podatkov iz mobilne naprave do strežnika. Aplikacija pridobi GPS podatke naprave in jih pošlje strežniku, ki te podatke prejema. Strežnik bo tudi krmilil hitrost pošiljanja GPS podatkov s telefona na strežnik. Implementiran sistem tako omogoča uporabo GPS podatkov v različne namene.
Ključne besede: operacijski sistem Android, mobilna aplikacija, prenos podatkov GPS, model odjemalec-strežnik.
Objavljeno: 15.11.2012; Ogledov: 1243; Prenosov: 97
.pdf Celotno besedilo (2,08 MB)

10.
MOBILNA APLIKACIJA ZA POMOČ PRI NASTAVITVAH AVTOMOBILA
Stipe Grgić, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu opisujemo izdelavo aplikacije, ki nam s pomočjo mobilnega telefona pomaga pri nastavitvah avtomobila. V uvodnem delu smo opisali operacijski sistem Android, na katerem se bo naša aplikacija izvajala. V glavnem delu opisujemo izdelavo aplikacije, ki nam omogoča različne meritve s pomočjo sprejemnika GPS in pospeškometra. Aplikacija omogoča tudi snemanje vožnje ter pošiljanje zabeleženih podatkov. V zadnjem delu diplomskega dela prikažemo primer uporabe naše aplikacije v realnem okolju.
Ključne besede: Android, mobilna aplikacija, merjenje zmogljivosti, avtomobil, GPS, kamera, pospeškometer, java
Objavljeno: 19.12.2012; Ogledov: 1038; Prenosov: 98
.pdf Celotno besedilo (2,01 MB)

Iskanje izvedeno v 0.2 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici