| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 11
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Merjenje signala EKG
Tilen Benčina, 2019, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga obravnava načrtovanje vezja s katerim je možno meriti EKG signale srca. Podana je zgodovina, ki je privedla do raziskav v zvezi s srcem in kasneje zavedanja pomembnosti obravnave srca in posledično razvoja opreme za analizo srca. V sklopu diplomske naloge je narejen simulacijski program v programskem paketu Multisim, ki je bil podlaga za izdelavo vezja. Skladno s simulacijo je bilo narejeno elektronsko vezje z uporabo instrumentacijskega ojačevalnika. Na koncu diplomske smo s pomočjo vezja naredili več meritev signalov ponovljivih gibov
Ključne besede: Ojačevalnik, EKG, elektroda, Altium Designer
Objavljeno: 21.05.2019; Ogledov: 954; Prenosov: 111
.pdf Celotno besedilo (3,48 MB)

2.
MIKROKRMILNIŠKI SISTEM ZA MERJENJE TEMPERATURE IN RELATIVNE VLAŽNOSTI
Žiga Obojnik, 2016, diplomsko delo

Opis: V prvem delu diplomskega dela je na kratko predstavljena zgodovina merjenja temperature in temperaturne lestvice. Podrobneje so opisani ključni elektronski elementi, ki smo jih uporabil in sicer senzor za merjenje temperature in relativne vlažnosti SHT75, mikrokrmilnik PIC16f648a, štirivrstični zaslon LCD, napajalnik Traco Power ter programska oprema MikroC, Altium Designer in PICkit2. V zadnjem delu diplomskega dela je prikazana električna shema, 3D model vezja, izdelava tiskanine , opis delovanja programa z diagramom poteka ter samo preiskušanje vezja in naše ugotovitve.
Ključne besede: senzor temperature in vlage, mikrokrmilnik, zaslon s tekočimi kristali, programska oprema MikroC, Altium Designer
Objavljeno: 28.09.2016; Ogledov: 797; Prenosov: 106
.pdf Celotno besedilo (1,69 MB)

3.
RAZŠIRITVENI SENZORSKI MODUL ZA HIŠNO AVTOMATIZACIJO
David Kasabji, 2015, diplomsko delo

Opis: Za diplomsko nalogo je bilo izdelano elektronsko vezje, ki služi kot razširitveni senzorski modul za hišno avtomatizacijo in meri temperaturo, vlago ter svetilnost. V senzorskem modulu sta bila uporabljena dva različna protokola za komunikacijo z napravami. Interno med mikrokrmilnikom ter senzorjema se uporablja I2C komunikacija, na izhodu pa mikrokrmilnik pošilja podatke po 1-Wire komunikaciji. Diplomska naloga je potekala v dveh fazah: prva faza je bila izdelava strojniške opreme v Altium Designer, druga pa je bila faza implementacije programske opreme. Na koncu so bile opravljene tudi meritve z referencami ter na podlagi teh zapisani sklepi celotnega projekta.
Ključne besede: ATTiny25, SHT21, OPT3001, Altium Designer, C++
Objavljeno: 29.10.2015; Ogledov: 761; Prenosov: 75
.pdf Celotno besedilo (1,34 MB)

4.
Razvoj pogonske glave za krmiljenje laporoskopskih klešč za robotsko roko UR5
Luka Mesarić, 2015, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga je bila prilagoditev robotske roke UR5 za kirurške aplikacije. Za ta namen so bile uporabljene EndoWrist klešče, ki se uporabljajo pri laparoskopskih robotskih operacijah za manipulacijo s tkivom. Ker se EndoWrist klešče uporabljajo v da Vinci kirurškemu sistemu, je bilo potrebno narediti krmilje in ohišje za montažu laparoskopsih klešč na robotsko roko. Cilj je dokazati možnost prilagoditve robota UR5 kot kirurškega, seveda pa pričakovana natančnost UR5 robota in da Vinci sistema nista enaka. Ohišje je bilo modelirano v programskem okolju SolidWorks in natisnjeno s 3D tiskalnikom. Za elektronske komponente ki so omogočile napajanje servomotorjev in mikrokrmilnika, je vezje bilo narejeno v Altium Designer. Program za mikrokrmilnik je bil napisan v Code Composer Studio. Rezultat je uspešno krmiljenje laparoskopskih klešč preko robota UR5.
Ključne besede: Da Vinci sistem, laparoskopija, EndoWrist, mikrokrmilnik, PWM, servomotor, 3D tiskalnik, ABS plastika, napetostni regulator, tiskano vezje, SolidWorks, Altium Designer, Code Composer Studio
Objavljeno: 27.10.2015; Ogledov: 791; Prenosov: 79
.pdf Celotno besedilo (4,62 MB)

5.
DIGITALNI MERILNIK TEMPERATURE IN VLAGE Z AVTOMATSKIM VKLOPOM LUČI
Borislav Lazić, 2015, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je opisan postopek izdelave merilne naprave za merjenje temperature in vlage z avtomatskim vklopom luči. Zajema opis programske kode, ki je bila napisana s programsko opremo BASCOM in izdelana s pomočjo programske opreme Altium Designer. Navaja in obdeluje tudi podatke, ki smo jih pridobili ob izvajanju meritev.
Ključne besede: mikrokrmilnik Atmega8, senzor temperature in vlage HSM-20G, fotoupor, LED-diode, LCD zaslon, AVR programator, BASCOM, Altium Designer
Objavljeno: 08.07.2015; Ogledov: 1232; Prenosov: 146
.pdf Celotno besedilo (2,35 MB)

6.
Letalski instrument za prikazovanje letal v okolici s sistemom FLARM
Primož Raner, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljena izdelava tiskanega vezja za letalski instrument, ki bo prikazoval letala v naši okolici na podlagi prejetih stavkov preko RS-232 komunikacije iz Flarm naprave. Predstavljen je celoten potek načrtovanja od zahtev in omejitev, priprave, načrtovanja sheme, izbire komponent do risanja vezij. Instrument bo poganjal mikrokrmilnik LPC2368 z ARM7 jedrom. Ta bo skrbel za izris slike na barvnem zaslonu, branje enkoderja in tipke, komunikacijo s pomnilniško kartico ter za interakcijo s Flarm napravo. Opisani so načini komunikacije s temi elementi, ob koncu pa tudi opis testiranja, izdelava dokumentacije za potrebe serijske proizvodnje tiskanih vezij in rezultati do katerih smo prišli.
Ključne besede: Flarm, Altium Designer, letalski instrument, načrtovanje tiskanega vezja, ARM
Objavljeno: 25.02.2015; Ogledov: 924; Prenosov: 72
.pdf Celotno besedilo (2,80 MB)

7.
VU-METER Z PRIKAZOVALNIKOM LCD IN LED-DIODAMI
Boštjan Peserl, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je opisan postopek načrtovanja ter izdelave VU − metra s prikazovalnikom LCD in LED – diodami. Zajet je podroben opis programiranja mikrokrmilnika AtMega8 s programsko opremo Bascom in izdelave tiskanine s programsko opremo Altium Designer ter samo izdelavo izdelka.
Ključne besede: Bascom, Altium Designer, Avr programator, mikrokrmilnik Atmega8, audio ojačevalnik TDA2050, zaslon Lcd, LED – diode, zvočniki.
Objavljeno: 13.11.2013; Ogledov: 2596; Prenosov: 284
.pdf Celotno besedilo (4,72 MB)

8.
VODENJE MIKROKRMILNIŠKEGA MERILNEGA SISTEMA PREKO OSEBNEGA RAČUNALNIKA
Tomaž Šic, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu sta opisani zasnova in izgradnja mikrokrmilniškega merilnega sistema. Tak sistem se lahko uporablja v avtomatizirani industriji ali pa kot sklop grajenega robota za interno uporabo. Mikrokrmilniški merilni sistem sestavljajo IR senzorji, ki pošiljajo signale do mikrokrmilnika. Programiran mikrokrmilnik izvaja inštrukcije in posreduje informacije na željo uporabnika. Uporabnik vodi mikrokrmilniški merilni sistem preko osebnega računalnika. Komuniciranje med računalnikom in mikrokrmilniškim merilnim sistemom poteka po zastavljenem protokolu. Celoten projekt je zasnovan in zgrajen modularno, saj sta s tem omogočena lažja nadgradnja in nadaljnji razvoj.
Ključne besede: vodeni mikrokrmilnik, IR senzor, merilni sistem, Altium Designer, LabView, AVR studio 6.
Objavljeno: 16.04.2013; Ogledov: 1003; Prenosov: 85
.pdf Celotno besedilo (3,58 MB)

9.
FPGA KRMILNIK ZA BLAC MOTOR PRALNEGA STROJA
Matej Juhart, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu obravnavamo uporabo BLAC (brezkrtačni izmenični) motorja oz. sinhronskega motorja s trajnimi magneti v pralnih strojih. Osredotočamo se na regulacijski sistem BLAC motorja, ki je zgrajen z Nexys 2 FPGA razvojno ploščo, trifaznim mostom in vmesno kartico. V okviru diplomskega dela je opisana izdelava vmesne kartice, ki povezuje trifazni most z Nexys 2 razvojno ploščo. Tiskano vezje vmesne kartice smo izdelali s programskim orodjem Altium Designer. Programiranje FPGA vezja na Nexys 2 razvojni plošči je izvedeno s programskim orodjem Xilinx ISE WebPACK, v VHDL programskem jeziku. Algoritem vodenja motorja po hitrosti je implementiran na FPGA vezju. Krmilnik se lahko poveže z namenskim merilnim sistemom preizkuševališča pralnega stroja.
Ključne besede: Pralni stroj, BLAC, FPGA, Xilinx ISE WebPACK, Altium Designer
Objavljeno: 02.11.2011; Ogledov: 2243; Prenosov: 200 
(1 glas)
.pdf Celotno besedilo (4,04 MB)

10.
REGULACIJA ENOFAZNEGA RAZSMERNIKA ZASNOVANEGA NA DVEH PRETVORNIKIH NAVZGOR
Rok Pajer, 30, diplomsko delo/naloga

Opis: Razsmernik, zasnovan na 2 pretvornikih navzgor je tip električnega pretvornika, ki ga lahko uporabimo v fotonapetostnih sistemih zaradi številnih prednosti kot sta minimalno število elementov in čista sinusna napetost brez potrebe po dodatnem filtriranju. Razsmernik pretvarja enosmerno napetost v izmenično, za dobro delovanje in stabilno izhodno napetost pa je potreben regulator, saj nanjo vpliva tako vhodna napetost kot tudi obremenitev. V diplomskem delu je predstavljeno načrtovanje regulatorja, programiranje DSP procesorja - AD pretvorniki in diskretni regulator ter načrtovanje in izdelava vezja za senzor izhodnega toka. Na koncu so podani rezultati testiranja in primerjava med krmiljenjem in regulacijo pri istih pogojih.
Ključne besede: enofazni razsmernik, kaskadna regulacija, pred-krmilje, PI regulator, pol-ničla regulator, DSP procesor, AD pretvornik, Altium Designer
Objavljeno: 16.09.2011; Ogledov: 1565; Prenosov: 148
.pdf Celotno besedilo (8,51 MB)

Iskanje izvedeno v 0.28 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici