| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 13
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
ZAGOTAVLJANJE PRENOSA PRETOČNIH SPLETNIH VSEBIN V REALNEM ČASU
Aleš Osolnik, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je raziskan najbolj učinkovit in obenem stroškovno gledano najugodnejši način distribucije pretočnih spletnih vsebin v realnem času (v nadaljevanju: prenos videa v živo) od ponudnika, do večjega števila (več tisoč) odjemalcev. Raziskal sem različne programske sisteme, ki omogočajo zajem, kodiranje in distribuiranje videa ter pregledal nekaj video predvajalnikov. Na podlagi zbranih podatkov sem izbral najboljšo rešitev in najboljši predvajalnik, ki bo uporabniku doma povzročal najmanj težav ob ogledu pretočnih spletnih vsebin v realnem času. Za potrditev napisanega, pa sem opravil tudi praktični primer postavitve strežniške aplikacije in objavil spletni prenos videa v živo.
Ključne besede: Prenos pretočnih spletnih vsebin v realnem času Večpredstavnostne vsebine Flash Media Server Adobe Flash Media Encoder Wowza Media Server Adobe Flash Media Server
Objavljeno: 04.06.2009; Ogledov: 1793; Prenosov: 87
.pdf Celotno besedilo (1,68 MB)

3.
RAZVOJ APLIKACIJ ZA PRENOSNE TELEFONE V OKOLJU ADOBE® FLASH®
Simon Jurič, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu predstavimo okolje Adobe Flash Lite®, ki omogoča razvoj prenosljivih aplikacij za prenosne telefone. Naloga se začne z opisom platforme in njene arhitekture. Nadaljujemo s predstavitvijo razvojnega okolja in prednostmi uporabe. Predstavimo razvojni proces in opišemo omejitve, pravila dobre prakse, navodila za optimizacijo, tehnike razširitve, testna okolja, pakiranje aplikacij in distribucijske poti. Na podlagi prejetega znanja razvijemo aplikacijo, ki omogoča ogled video vsebin, branje novic in pregled galerij fotografij. Na koncu komentiramo prihodnost okolja Adobe® Flash® na prenosnih napravah.
Ključne besede: okolje Adobe® Flash®, okolje Adobe Device Central, okolje Adobe Flash Lite®, pametni telefoni, mobilne aplikacije, hibridne mobilne aplikacije, uporabniški vmesnik
Objavljeno: 01.06.2010; Ogledov: 2114; Prenosov: 161
.pdf Celotno besedilo (3,41 MB)

4.
RAZVOJ NAPREDNEGA SPLETNEGA PREDVAJALNIKA MULTIMEDIJSKIH VSEBIN
Zoran Smilevski, 2010, diplomsko delo

Opis: Cilj diplomske naloge je razviti spletno aplikacijo, ki bo predvajala video vsebine in ji bo možno spremeniti izgled v skladu z blagovno znamko. Najprej bomo predstavili platformo Adobe Flash in ogrodje Flex SDK, ki sta temelj aplikacije. Nato bomo spoznali programska jezika MXML in ActionScript 3 ter predstavili orodja za razvijanje aplikacij. Pri praktičnem delu bomo najprej pregledali delovanje obstoječega sistema za pretočne video vsebine in produkte, ki ta sistem že izrabljajo. Nadaljevali bomo s podrobnejšim opisom delovanja aplikacije. Diplomsko delo bomo zaključili z ugotovitvami in predstavili smernice za nadaljnji razvoj.
Ključne besede: spletni predvajalnik, multimedijske vsebine, Adobe Flash, Flex SDK, Flex Builder
Objavljeno: 23.03.2011; Ogledov: 1506; Prenosov: 88
.pdf Celotno besedilo (3,33 MB)

5.
SISTEM INDIKACIJE ZASEDENOSTI GARAŽNIH HIŠ IN VMESNIK ZA NADZOR
Marko Čerič, 2011, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo se osredotoča na izdelavo sistema indikacije zasedenosti garažne hiše. Zaradi natančnejšega odčitavanja trenutnega stanja v garažni hiši sistem deluje na odčitavanju zasedenosti posameznega parkirnega mesta. Za določanje zasedenosti posameznega parkirnega mesta je uporabljen ultrazvočni senzor, ki s pomočjo odboja zvoka določa stanje zasedenosti. Senzorji vsebujejo led indikacijo, kar omogoča uporabnikom enostaven pregled nad zasedenostjo posameznih parkirnih mest. Komunikacija indikacijskih senzorjev s strežnikov poteka preko naprave imenovane koncentrator. Celotno dogajanje vseh enot in samo stanje v garažni hiši je možno nadzirati in opazovati v spletnem vmesniku narejenem z orodjem Adobe Flex, ki je eno izmed vodilnih orodij bogatih spletnih aplikacij na tržišču.
Ključne besede: parkirnih hiš, Adobe Flex, prometni tokovi, ultrazvok
Objavljeno: 04.04.2011; Ogledov: 1681; Prenosov: 89
.pdf Celotno besedilo (2,78 MB)

6.
ELEKTRONSKI UČBENIK O UREJANJU FOTOGRAFIJ IN VIDEA ZA MLADOSTNIKE ZAVODA JANEZA LEVCA
Hermina Zec, 2011, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga predstavlja dva elektronska učbenika, in sicer o urejanju fotografij in o urejanju videa. Oba učbenika sta namenjena in prilagojena posebni populaciji, mladostnikom z lažjimi motnjami v duševnem razvoju Zavoda Janeza Levca. Vsebina je predstavljena enostavno za lažje spremljanje, hitrejše pridobivanje informacij in motivacijo pri učenju. V diplomski nalogi predstavim Zavod Janeza Levca, učbenik o urejanju fotografij (s pomočjo programa Picasa) in e-učbenik o urejanju posnetkov (s pomočjo programa Windows Movie Maker) ter potek izdelave s pomočjo programov Camtasia Studio in Adobe Audition.
Ključne besede: Elektronski učbenik, Picasa, Windows Movie Maker, Camtasia Studio, Adobe Audition
Objavljeno: 16.08.2011; Ogledov: 1486; Prenosov: 101
.pdf Celotno besedilo (1,01 MB)

7.
ELEKTRONSKA VIZITKA KOT MEDIJ PREDSTAVITVE
Sanel Zec, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljena elektronska vizitka oz. multimedijska predstavitev delovne enote Dom Zavoda za usposabljanje Janeza Levca, sam postopek izdelave elektronske vizitke in orodja, s katerimi je bila izdelana. Elektronska vizitka je bila narejena z metodo DVD Authoring, s katero smo smiselno in na zanimiv način medsebojno povezali elemente vsebine elektronske vizitke. Elektronska vizitka je sestavljena iz vseh elementov, ki smo jih večinoma pripravili sami, kar smo tudi opisali v diplomski nalogi. Za izdelavo elektronske vizitke smo uporabili programsko opremo proizvajalca Adobe Systems.
Ključne besede: Elektronska vizitka, Multimedijska predstavitev, Programska oprema Adobe, DVD Authoring
Objavljeno: 16.08.2011; Ogledov: 1617; Prenosov: 115
.pdf Celotno besedilo (2,27 MB)

8.
PREDNOSTI UPORABE HTML5 IN CSS3
Aleksandra Gornik, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo obravnavali področje razvoja HTML5 in CSS3, osredotočili smo se predvsem na prednosti, raziskali, kako se standarda obneseta v praksi ter kakšna je podpora brskalnikov. Najprej smo definirali pomen HTML in CSS ter njuno zgodovino, potem pa smo se osredotočili na novosti, ki sta jih prinesla standarda HTM5 in CSS3, jih predstavili ter opisali. Naša ugotovitev je, da HTML5 in CSS3 omogočata hitrejšo, krajšo in boljšo rešitev oblikovanja spletnih strani. Raziskali smo še možnosti podpore brskalnikov, ki smo jih ponazorili s pomočjo tabel. V sklopu naloge smo tudi izdelali spletno stran, ki prikazuje prednosti uporabe HTML5 in CSS3, uporabili smo izbrane gradnike od enostavnejših do kompleksnejših. Ugotovili smo, da so novosti pomembne, saj poenostavijo izdelavo spletnih strani. Posebej so pomembni gradniki, ki omogočajo vključitve medijskih vsebin. Na težave smo naleteli zgolj pri slabi podpori, ki jo nudijo brskalniki. Vedno več snovalcev spletnih strani uporablja HTML5 in CSS3, ki bosta zaradi novosti, ki jih prinašata, postala nepogrešljiva. Brskalniki bodo sčasoma v celoti podpirali oba standarda.
Ključne besede: HTML5, CSS3, Javascript, Adobe Dreamweaver CS5
Objavljeno: 21.11.2012; Ogledov: 5891; Prenosov: 288
.pdf Celotno besedilo (1,78 MB)

9.
IZDELAVA E-UČBENIKA ZA PRVO POMOČ S PROGRAMOM ADOBE CAPTIVATE
Sonja Vrščaj, 2013, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga predstavlja in govori o izdelavi elektronskega učbenika za izbrano podjetje, ki se nanaša na tematiko prve pomoči. E-učbenik bo predstavljal obliko izobraževanja ob podpori računalniške tehnologije v programu Adobe Captivate 5.5., ki je namenjen oblikovanju interaktivnih vsebin za elektronsko učenje. V nalogi bodo obdelane teme, ki so pomembne za izdelavo e-učbenika. Podrobno si bomo ogledali potek izdelave e-učbenika v navedenem programu, proučili pa bomo tudi koncept izobraževanja zaposlenih, v okviru katerega bo poudarek na e-izobraževanju. Z izdelanim e-učbenikom bomo zaposlenim v podjetju omogočili, da se samoizobražujejo s pomočjo računalnika in obnovijo znanje iz prve pomoči. S tem bomo v podjetju spodbudili zaposlene, da se samoiniciativno izobražujejo, in pokazali, da so lahko e-učbeniki v podjetju zelo koristen in učinkovit dodatek h klasičnemu učenju.
Ključne besede: elektronsko izobraževanje, elektronski učbenik, Adobe Captivate, izobraževanje zaposlenih v podjetju, orodja za izdelavo e-izobraževanja
Objavljeno: 12.12.2013; Ogledov: 1105; Prenosov: 85
.pdf Celotno besedilo (1,56 MB)

10.
Obdelava digitalnih slik
Nuša Bratovščak, 2014, diplomsko delo

Opis: Namen tega diplomskega dela je podrobneje spoznati digitalne slike in nekatere programe za obdelavo slik. Digitalne slike poznamo že več kot 100 let. Fotografiranje je bila včasih domena le redkih posameznikov, saj so bile cene fotoaparatov zelo visoke. Ker lahko digitalne fotografije obdelamo, smo preučili programa za obdelavo digitalnih slik Adobe Photoshop in Gimp ter ju med seboj primerjali. Diplomsko delo smo razdelili na teoretični in praktični del. V teoretičnem delu se bomo seznanili z nastankom in lastnostmi digitalnih slik in primerjali bomo dva programa za obdelavo slik. V empiričnem delu smo izdelali nekaj filtrov in si ogledali rezultate le-teh.
Ključne besede: digitalna slika, slikovna točka, Gimp, Adobe Photoshop, filtri, filtriranje, Blur.
Objavljeno: 28.01.2014; Ogledov: 1503; Prenosov: 215
.pdf Celotno besedilo (1,49 MB)

Iskanje izvedeno v 0.18 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici