| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 21
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
TISKALNIKI
Tadeja Pungartnik, 2012, diplomsko delo

Opis: V prvem delu diplomske naloge so podrobneje opisane tehnologije neudarnega tiskanja. Pri tem so izpostavljene nekatere prednosti oz. pomanjkljivosti posamezne tehnologije. Drugi del je namenjen predstavitvi programa za tiskanje glave dokumenta neodvisno od ločljivosti naprave. Program je implementiran v programskem jeziku C++. Podrobneje so opisani posamezni uporabljeni razredi.
Ključne besede: Tiskalniki, tiskanje, brizgalni tiskalnik, laserski tiskalnik, toplotni tiskalnik, tiskanje glave.
Objavljeno: 05.07.2012; Ogledov: 1118; Prenosov: 208
.pdf Celotno besedilo (889,09 KB)

6.
ANIMACIJA DELOVANJA 3D TISKALNIKA V CINEMA 4D
Luka Vodušek, 2013, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo opiše 3D tiskalnike in prikaže pripravo animacije delovanja 3D tiskalnika. Opisane so zadnje naprednejše in moderne tehnike 3D tiskanja. Predstavljeni so uporabni izdelki, ki so že bili natisnjeni in uporabljeni na najrazličnejših področjih. Zadnji del diplomskega dela je prikaz 3D modela tiskalnika in izdelane animacije s pomočjo programa Cinema 4D.
Ključne besede: 3D tiskalnik, Animacija, Cinema 4D
Objavljeno: 10.10.2013; Ogledov: 1442; Prenosov: 164
.pdf Celotno besedilo (2,91 MB)

7.
HIBRIDNA NAPRAVA CNC
Filip Černe, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljen proces izdelave prototipa CNC hibridne naprave in opis njenega delovanja. Naprava ima več funkcij, z njo lahko opravljamo 3D tiskanje, rezkanje in lasersko graviranje, za razliko od večine naprav na trgu, ki ponujajo zgolj eno od teh funkcij. Izdelava je potekala z mislijo na čim večjo zanesljivost naprave, lahko uporabo, cenovno ugodnost in kasnejše trženje. Potrebno je bilo izdelati številna tiskana vezja, vključno z glavnim krmiljem in grafičnim vmesnikom. Prav tako je bila izdelana mehanska konstrukcija naprave in napisan program v Arduino okolju za grafični uporabniški vmesnik. Po izdelavi so bile testirane razne funkcije naprave ter varnost električnih vezij.
Ključne besede: 3D tiskalnik, CNC rezkanje, multifunkcijska naprava, hitro načrtovanje, Arduino
Objavljeno: 06.11.2015; Ogledov: 737; Prenosov: 80
.pdf Celotno besedilo (9,30 MB)

8.
RAČUNALNIŠKA ANIMACIJA 3D BRIZGALNEGA TISKALNIKA
Denis Žele, 2014, diplomsko delo

Opis: Glavni cilj diplomskega dela je izdelati model za prikaz in razlago tiskanja 3D brizgalnih tiskalnikov. Izdelana animacija delovanja 3D tiskalnika omogoča razumevanje delovanja 3D brizgalnih tiskalnikov pa tudi oblik izdelkov, ki jih lahko iztiskamo. Izdelali smo tudi animiran video posnetek, ki prikazuje poenostavljeno delovanje tiskalnika. Za animacijo smo si izbrali model proizvajalca PP3DP.com UP! Plus, saj gre za enega najbolje podprtih 3D tiskalnikov v Microsoftovemu sistemu Windows 8.1, ki je hkrati cenovno dostopen in dosegljiv tudi povprečnemu uporabniku.
Ključne besede: 3D Tiskalnik, 3D modeliranje, Cinema 4D, računalniška animacija
Objavljeno: 17.11.2014; Ogledov: 1073; Prenosov: 157
.pdf Celotno besedilo (4,16 MB)

9.
IZDELAVA TISKALNIKA 3D
Lovro Brdnik, 2015, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo analizira trenutno stanje 3D tiskalnikov na trgu. Prikazan je razvoj in principi delovanja 3D tiskalnikov. Predstavljeni so tipi 3D tiskalnikov, njihove prednosti in slabosti. Podrobneje je predstavljena zgradba in delovanje koračnih motorjev. Opravljene so meritve koračnih motorjev. Opisana je programska oprema za rokovanje s 3D tiskalniki in komponente, ki jih potrebujemo za izdelavo. Diploma se oklepa vprašanja, ali je izdelava 3D tiskalnika bolj ekonomična kot pa naložba v že končani produkt.
Ključne besede: 3D tiskalnik, koračni motor, izdelava 3D tiskalnika, meritev parametrov koračnega motorja
Objavljeno: 30.10.2015; Ogledov: 1414; Prenosov: 467
.pdf Celotno besedilo (4,80 MB)

10.
Razvoj pogonske glave za krmiljenje laporoskopskih klešč za robotsko roko UR5
Luka Mesarić, 2015, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga je bila prilagoditev robotske roke UR5 za kirurške aplikacije. Za ta namen so bile uporabljene EndoWrist klešče, ki se uporabljajo pri laparoskopskih robotskih operacijah za manipulacijo s tkivom. Ker se EndoWrist klešče uporabljajo v da Vinci kirurškemu sistemu, je bilo potrebno narediti krmilje in ohišje za montažu laparoskopsih klešč na robotsko roko. Cilj je dokazati možnost prilagoditve robota UR5 kot kirurškega, seveda pa pričakovana natančnost UR5 robota in da Vinci sistema nista enaka. Ohišje je bilo modelirano v programskem okolju SolidWorks in natisnjeno s 3D tiskalnikom. Za elektronske komponente ki so omogočile napajanje servomotorjev in mikrokrmilnika, je vezje bilo narejeno v Altium Designer. Program za mikrokrmilnik je bil napisan v Code Composer Studio. Rezultat je uspešno krmiljenje laparoskopskih klešč preko robota UR5.
Ključne besede: Da Vinci sistem, laparoskopija, EndoWrist, mikrokrmilnik, PWM, servomotor, 3D tiskalnik, ABS plastika, napetostni regulator, tiskano vezje, SolidWorks, Altium Designer, Code Composer Studio
Objavljeno: 27.10.2015; Ogledov: 575; Prenosov: 53
.pdf Celotno besedilo (4,62 MB)

Iskanje izvedeno v 0.16 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici