| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
KONKURENČNI POLOŽAJ PODJETJA NA MLEČNEM TRGU: PRIMER MLEKARNE V SLOVENIJI
Natalija Kšela, 2010, diplomsko delo

Opis: Mlečna industrija v Sloveniji je v preteklih letih doživela mnoge spremembe. Po vstopu v Evropsko unijo so bile odpravljene institucionalne omejitve pri trgovanju, pojavili so ostri konkurenčni pritiski velikih evropskih multinacionalk. Tem pritiskom je bilo izpostavljeno tudi podjetje Pomurske mlekarne, saj kot smo prikazali v diplomskem delu, je poslovalo z izgubo. Z željo po uspešnosti podjetja se je novo vodstvo odločilo za temeljito prestrukturiranje podjetja, ki je pripeljalo do želenih rezultatov ter izboljšanja kazalnikov uspešnosti. V mlečno-predelovalni industriji v Sloveniji obstaja razkorak med ponudbo in porabo mleka in mlečnih izdelkov, zato je tudi razvoj podjetja odvisen od uspešne uveljavitve na novih izvoznih trgih. Podjetje se je uspešno uveljavilo na trgu tretjih držav, predvsem Senegala in Mavretanije. Distribucija živil je vse bolj nagnjena h koncentriranju večjih trgovskih verig, ki obvladujejo trg. Prav te trgovske blagovne znamke zadnja leta predstavljajo v največji meri cenovno konkurenco podjetju, saj so cenovno bolj dostopne potrošniku od blagovnih znamk. Kljub temu pa ima podjetje Pomurske mlekarne prevladujoč tržni položaj v kategoriji masla, pri mleku in sirih pa ostaja nišni igralec.
Ključne besede: Ključne besede: SKP, mlečne kvote, odkupna cena, Pomurske mlekarne.
Objavljeno: 21.02.2011; Ogledov: 2249; Prenosov: 377
.pdf Celotno besedilo (782,55 KB)

2.
ANALIZA POSLOVNEGA OKOLJA NA PRIMERU PODJETJA LJUBLJANSKE MLEKARNE D.D.
Monika Sivec, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem seminarju je obravnavano podjetje Ljubljanske mlekarne d.d.. Analizirani so tako zunanji, kot notranji dejavniki, ki imajo ključen pomen in vpliv na samo poslovanje podjetja. Vse predhodne podrobne analize so bile potrebne za dobro narejeno celovito analizo, saj je ta analiza ključnega pomena, ker je temelj za strateška izhodišča. Delo diplomskega seminarja je sestavljeno iz dveh delov. Najprej so opredeljena teoretična izhodišča, v nadaljevanju pa analiza poslovnega okolja izbranega podjetja. Nazadnje smo zapisali strateške cilje, h katerim bi se lahko podjetje usmerilo v bodoče in si tako izboljšalo svoje poslovanje.
Ključne besede: analiza poslovnega okolja podjetja, zunanje okolje, notranje okolje, PESTEL analiza, Porterjev model, analiza interesnih skupin, SWOT analiza, Ljubljanske mlekarne d.d..
Objavljeno: 16.11.2012; Ogledov: 2405; Prenosov: 645
.pdf Celotno besedilo (871,16 KB)

3.
AKTIVNOSTI NOTRANJEGA PODJETNIŠTVA NA PRIMERU LJUBLJANSKIH MLEKARN D.D.
Monika Dimec, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem seminarju smo analizirali aktivnosti notranjega podjetništva na primeru podjetja Ljubljanske mlekarne d.d. Podjetje se ukvarja s predelavo mleka in mlečnih izdelkov za slovenske in tuje potrošnike in je hkrati največji grosist z mlečnimi izdelki v Sloveniji. V obratih Kočevje, Ljubljana in Maribor predelajo okoli 50 odstotkov vsega odkupljenega mleka v Sloveniji. Prodajni program izdelkov združujejo v tri skupine: beli program, sire ter sladolede. Njihove najpomembnejše blagovne znamke so: Ego, Mu, Planica, Lučka, Maxim Premium, Alpsko mleko, Piran, Jošt in Kranjska gauda. V teoretičnem delu diplomskega seminarja smo opredelili pojem notranjega podjetništva, podali dimenzije in korake za uvajanje notranjega podjetništva. Večji poudarek pa smo namenili opisovanju aktivnosti notranjega podjetništva. V empiričnem delu diplomskega seminarja smo predstavili podjetje Ljubljanske mlekarne d.d. Osredotočili smo se na opisovanje aktivnosti notranjega podjetništva. Podjetje daje poudarek na naslednje aktivnosti: razvoj novih izdelkov in storitev, tržne aktivnosti, notranje komuniciranje ter razvoj zaposlenih. Pri razvoju zaposlenih je poudarek na motiviranju, nagrajevanju in izobraževanju. Ugotovili smo, da je notranje podjetništvo v Ljubljanskih mlekarnah pomembno za trženje mlečnih izdelkov in njihovih storitev ter vpliva na razvojno vrednost zaposlenih. Kot pomemben del trajnostnega razvoja vidijo vlaganje v kolektivno energijo delavcev.
Ključne besede: notranje podjetništvo, dimenzije notranjega podjetništva, aktivnosti notranjega podjetništva, Ljubljanske mlekarne d.d., razvoj izdelkov in storitev, motiviranje zaposlenih
Objavljeno: 23.11.2012; Ogledov: 1547; Prenosov: 191
.pdf Celotno besedilo (901,09 KB)

4.
MOTIVACIJA ZAPOSLENIH ZA IZOBRAŽEVANJE V PODJETJU LJUBLJANSKE MLEKARNE D. D.
Lili Omejc, 2012, diplomsko delo

Opis: V prihodnosti bo uspešnost podjetij odvisna predvsem od motiviranih in izobraženih zaposlenih, kajti kadri in znanje so najpomembnejši dejavniki v vsaki organizaciji. Namen in cilj diplomskega dela je bilo ugotoviti, kako pomembna je motiviranost za izobraževanje zaposlenih v podjetju in v kolikšni meri so se zaposleni pripravljeni izobraževati in kaj jih pri tem motivira oziroma demotivira – raziskali pa smo tudi, kako oziroma na kakšen način so zaposleni motivirani za izobraževanje v podjetju Ljubljanske mlekarne, mlekarska industrija, d. d.. Diplomsko delo je sestavljeno iz dveh delov, in sicer je prvi del teoretični, preostanek pa je raziskovalni. V drugem delu smo z anketo, ki jo je izpolnilo 60 zaposlenih v podjetju Ljubljanske mlekarne, ugotavljali njihovo motiviranost za izobraževanje. Rezultati raziskave so pokazali, da so zaposleni v Ljubljanskih mlekarnah zelo dobro motivirani za dodatno izobraževanje, udeležujejo pa se tudi različnih izobraževalnih programov. Raziskava je pokazala, da se največ zaposlenih udeležuje enodnevnih seminarjev. Največji motivatorji za odločitev za izobraževanje je pridobitev znanja, da bi boljše opravljali svoje delo, ter samostojnost in neodvisnost. Ugotovili pa smo tudi, da vodstvo zelo podpira zaposlene pri željah po dodatnem izobraževanju.
Ključne besede: - motivacija, - motivacijske teorije, - izobraževanje, - Ljubljanske mlekarne d. d., - mlekarska industrija.
Objavljeno: 12.11.2012; Ogledov: 1741; Prenosov: 112
.pdf Celotno besedilo (1,19 MB)

Iskanje izvedeno v 0.09 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici