| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 12
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Odločitveni model za pomoč pri nakupu viličarja za podjetje Niko Železniki, d.d. : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija
Davor Pintar, 2009, diplomsko delo

Ključne besede: nakup viličarja, pomoč pri odločanju, večparametrsko odločanje
Objavljeno: 18.05.2009; Ogledov: 1725; Prenosov: 133 
(1 glas)
.pdf Celotno besedilo (3,56 MB)

7.
ODLOČITVENI MODEL ZA POMOČ PRI IZBIRI HOKEJSKEGA TRENERJA
Andraž Žnidar, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je obravnavan problem izbire najprimernejšega strokovnjaka za vodenje hokejskega moštva v avstrijski ligi OIHL, za hokejsko moštvo HK Utik. Na izbiro hokejskega strokovnjaka vpliva veliko število najrazličnejših kriterijev. Pomembno je, da so izbrani pravi ter najpomembnejši kriteriji, kajti le tako lahko pridemo do pravilne odločitve. Najprej so opredeljeni osnovni pojmi večparametrskega odločanja, ekspertnih sistemov ter lupine ekspertnega sistema DEX. V nalogi je predstavljen model vrednotenja različni variant z orodjem za večparametrsko odločanje DEXI bo izdelan odločitveni model za pomoč pri izbiri hokejskega trenerja. Model bo izdelan na realnih podatkih, ter tudi dejansko uporabljen pri izbiri hokejskega trenerja za hokejski klub Utik. Ob koncu diplomskega dela je bila s pomočjo orodja VREDANA izdelana še »kaj-če« analiza, na ta način je bilo poskušeno nekatere kriterije popraviti, da bi posamezna varianta trenerja napredovala na višji kakovostni razred oziroma, da bi dobili dodatno potrditev o realnem stanju. Na koncu smo rezultate potrdili z pomočjo programa za večparametrsko odločanje HiView. Z dobljenimi rezultati je bil pokazan vpliv širokega spektra kriterijev na končno oceno. Izbira strokovnjaka je dolgotrajen proces, zato ji bo v prihodnje posvečenega več časa in vanjo bodo vključili primerni strokovnjaki.
Ključne besede: • sistemi za pomoč pri odločanju, • večparametersko odločanje, • izbira hokejskega trenerja • DEX, VREDANA, HiView.
Objavljeno: 25.09.2009; Ogledov: 1707; Prenosov: 107 
(2 glasa)
.pdf Celotno besedilo (944,87 KB)

8.
MODEL ZA POMOČ PRI IZBIRI DELAVCA V ŠČETKARSTVU
Amadej Kopitar, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je obravnavan problem izbire najprimernejšega zaposlenega v ščetkarstvu, za podjetje Boris Žnidar s.p. Ščetkarstvo. Na izbiro delavca v ščetkarski obrti vpliva veliko število najrazličnejših kriterijev. Pomembno je, da so izbrani pravi ter najpomembnejši kriteriji, kajti le tako pridemo do objektivne in pravilne odločitve. Najprej so opredeljeni osnovni pojmi večparametrskega odločanja, ekspertnih sistemov ter lupine ekspertnega sistema DEX. V nalogi je predstavljen model vrednotenja različni variant. Z orodjem za večparametrsko odločanje DEXI bo izdelan odločitveni model, pri izbiri zaposlenega v ščetkarstvu. Model bo izdelan na podatkih, ki jih je podjetje v preteklosti uporabljalo pri izbiri delavca. Ob koncu diplomskega dela je bila s pomočjo orodja Vredana izdelana še kaj - če analiza. Na ta način je bilo poizkušeno nekatere kriterije popraviti, da bi posamezna varianta delavca uvrstila na primeren razred in da bi dobili dodatno potrditev o realnem stanju. Z dobljenimi rezultati je bil pokazan vpliv širokega spektra kriterijev na končno oceno. Izbira delavca je dolgotrajen in zahteven proces, zato bo v prihodnje posvečenega več časa in vanjo bodo vključili primerne strokovnjake.
Ključne besede: • zaposlitev delavca v ščetkarstvu, • sistemi za pomoč pri odločanju, • večparametersko odločanje, • ekspertni sistem, • DEX, VREDANA
Objavljeno: 21.10.2009; Ogledov: 1803; Prenosov: 93
.pdf Celotno besedilo (1,00 MB)

9.
ODLOČITVENI MODEL ZA POMOČ PRI IZBIRI KOMERCIALNEGA LETALA
Denis Kolman, 2010, diplomsko delo

Opis: Sprejemanje odločitev nas v življenju spremlja na vsakem koraku. Toliko bolj pomembne odločitve pa se sprejemajo v poslovnem svetu, z namenom da modeliranje odločitvenega modela v največji meri prispeva k doseganju dolgoročnega cilja. Za dosego tega pa moramo k problemu odločanja pristopiti sistematično. V diplomskem delu sem predstavil večparametrski odločitveni model za pomoč pri izbiri komercialnega letala. S pomočjo programa za odločitvene modele DEXi sem predstavil model z izbranimi kriteriji, ki vplivajo na končno odločitev. Kriteriji, na podlagi katerih je bila odločitev utemeljena, so bili izbrani po razgovoru z odgovornim pri slovenskem prevozniku. Predstavil bom, kaj moramo upoštevati, ko se odločamo za pomoč pri izbiri komercialnega letala, da pridemo do pametne odločitve. V nalogi sem povzel nekaj definicij o odločanju, ovrednotenih s praktičnim primerom, ki so temelj za pomoč pri izbiri letala.
Ključne besede: - Odločanje - Odločitveni model - Pomoč pri odločanju - DEXi - Komercialno letalo
Objavljeno: 09.09.2010; Ogledov: 1287; Prenosov: 96
.pdf Celotno besedilo (690,05 KB)

10.
Iskanje izvedeno v 0.31 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici