| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
MODEL ZA IZBIRO KANDIDATA ZA IZVAJANJE DEGUSTACIJ
Edita Dakaj, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo obravnavali problematiko izbire najprimernejšega kandidata za opravljanje degustacij mlečnih izdelkov Ljubljanskih mlekarn. Primeren kandidat je tisti, ki izpolnjuje vrsto pogojev, ki so povrh vsega še težko opisljivi in merljivi. Odločitveni problem je večkriterijski, zato smo za reševanje uporabili metodologijo večkriterijskega odločanja. Na osnovi metodologije večkriterijskega odločanja in s pomočjo računalniškega programa DEXi, smo izdelali model, ki vključuje najpoglavitnejše kriterije. Te smo celovito opisali, dobljene rezultate ovrednotili in na podlagi analiz ovrednotili primernost kandidatov. Končne ocene kandidatov so bile različne. Analizirali smo kateri kriteriji so bistveno vplivali na rezultat ter tako pri posamezniku odkrili njegove prednosti oziroma pomanjkljivosti. Tak način izbiranja nam lahko prihrani veliko časa. Pridemo lahko do natančnejših rezultatov, hkrati pa kot nadgradnjo lahko izdelamo model za merjenje uspešnosti.
Ključne besede: Večkriterijsko odločanje, odločitveni model, DEXi, selekcija kadrov, kriteriji izbire
Objavljeno: 06.03.2012; Ogledov: 1378; Prenosov: 60
.pdf Celotno besedilo (608,31 KB)

2.
ODLOČITVENI MODEL ZA IZBOR POSLOVODJE V TRGOVINI
Metoda Tekavec, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljen odločitveni model pri izbiri primernega kandidata za delovno mesto poslovodje v trgovskem podjetju. Odločitveni model smo zgradili s pomočjo računalniškega programa DEXi, ki nam je predvsem pri končni odločitvi izjemno olajšal postopek. Predvsem pa smo s pomočjo programa pridobili kvalitetnejše, bolj objektivne rezultate. S pomočjo Dexi-ja smo namreč oblikovali drevo kriterijev, z naborom kriterijev, ki so za delovno mesto velikega pomena. Primer smo uporabljali na izbranem podjetju, vsekakor pa se je izkazal kot zelo uporabnega v vsakodnevni praksi nabora in izbire kandidatov za določeno delovno mesto.
Ključne besede: Načrtovanje kadrov, Večparametrsko odločanje, Odločitveni model, DEXi.
Objavljeno: 16.05.2012; Ogledov: 1107; Prenosov: 151
.pdf Celotno besedilo (880,67 KB)

3.
ODLOČITVENI MODEL ZA IZBOR ASISTENTA ZA PODPORO POSLOVANJU V PODJETJU
Dejan Krstev, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Ustrezni, usposobljeni, učinkoviti in motivirani kadri so vse bolj ključen faktor uspešnosti podjetja. Zaradi trenutnih gospodarskih in ekonomskih razmer ter visoke stopnje brezposelnosti v državi podjetja vsakodnevno prejemajo številne ponudbe za delo, še posebej takrat, ko objavijo povpraševanje po določenem delovnem mestu. Ker je konkurenca med iskalci zaposlitve ogromna, je za podjetje tako bistvenega pomena, da si pri odločanju in izbiri pomaga tudi z orodji oziroma modeli, ki so namenjeni hitri, a objektivni in kvalitetni izbiri. Cilj diplomske naloge je predstaviti odločitveni model, zgrajen v računalniškem programu DEXi, ki nam je pomagal izbrati najustreznejšega kandidata za delovno mesto asistenta za podporo poslovanju, s tem pa se je sam postopek izbire bistveno pospešil in hkrati tudi olajšal. V programu DEXi smo namreč s pomočjo vnaprej določenih parametrov izdelali drevo kriterijev, katerega smo ocenili s pomočjo merskih lestvic. Parametre smo izbrali in določili glede na potrebe izbranega podjetja in razpisanega delovnega mesta. Predstavljeni računalniški program za večparametrsko odločanje se je izkazal za zelo uporabnega, saj ne le da je njegova uporaba dokaj enostavna, temveč omogoča celovitejšo analizo posameznih kriterijev, posledično pa hitrejšo, objektivno in kvalitetnejšo izbiro kandidata za določeno delovno mesto. Prav tako je predstavljeni program zadovoljil pričakovanja vodstva podjetja.
Ključne besede: proces zaposlovanja, odločitveni model, izbira kadrov, asistent za podporo poslovanju, večparametrsko odločanje, program DEXi
Objavljeno: 04.07.2016; Ogledov: 520; Prenosov: 33
.pdf Celotno besedilo (1,31 MB)

4.
UPORABA VEČPARAMETRSKEGA MODELA PRI RAZVOJU KADROV V PODJETJU
Jernej Potočnik, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: V podjetju novi PLAMEN, Kropa, d.o.o. ima vodstvo podjetja premalo informacij in časa za sistematično in organizirano kadrovanje. V diplomski nalogi smo predstavili večparametrski odločitveni model pri razvoju kadrov v podjetju novi PLAMEN, Kropa, d.o.o.. Odločitveni model smo zgradili s pomočjo orodja DEXi. S pomočjo DEXi-ja smo oblikovali drevo kriterijev, kriterijem dali pomembnost in dobili kvalitetnejše rezultate. Predstavljen model bo koristil vodstvu podjetja novi PLAMEN, Kropa, d.o.o. pri vsakokratnih odločitvah o izbiri kandidata za dodatna izobraževanja. Služilo bo kot glavno orodje ali pa kot pomagalo pri sprejemanju odločitev. Model je prilagodljiv in ga je možno spreminjati s časom glede na potrebe.
Ključne besede: • razvoj kadrov • večparametrsko odločanje • program Dexi
Objavljeno: 05.10.2016; Ogledov: 330; Prenosov: 33
.pdf Celotno besedilo (4,03 MB)

Iskanje izvedeno v 0.09 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici