SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
PROJEKT RAZVOJA MODULA ZA SPLETNO APLIKACIJO
Ciril Sem, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo opisuje projekt razvoja programske opreme na primeru modula za spletno aplikacijo, ki smo jo razvili v podjetju Margento R&D d.o.o., in se uporablja za administracijo Margento procesnega centra. Namen diplomskega dela je prepoznavanje in zapis vseh aktivnosti in faz v razvoju programske opreme ter izbira primerne metode razvoja, kar je eden izmed pogojev za dobro planiranje in izvajanje projektov ter kvaliteten izdelek. Na osnovi dobrega planiranja projektov izboljšamo procese v načrtovanju, razvoju in vzdrževanju programske opreme, izboljšamo učinkovitost in povečamo izkoristek razpoložljivih virov ter zmanjšamo stroške razvoja, kar služi za boljše planiranje in optimizacijo nadaljnjih projektov.
Ključne besede: razvoj programske opreme, življenjski cikel, projekt
Objavljeno: 26.07.2010; Ogledov: 1319; Prenosov: 102
.pdf Celotno besedilo (6,51 MB)

2.
MODEL IMPLEMENTACIJE DIREKTIV ZA IT V ŽIVLJENJSKEM CIKLU PROGRAMSKE OPREME
Sergej Kovač, 2010, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo obravnava vpliv direktiv za IT v življenjskem ciklu programske opreme. Kratko so predstavljeni modeli razvoja programske opreme. Podan je pregled direktiv regulatornih organov FDA in EMA, standarda ISO12207 in priporočil GAMP na področju farmacevtske industrije in njihov vpliv na življenjski cikel informacijskega sistema. Direktive FDA so najstrožje direktive, ki predpisujejo delovanje posameznih informacijskih sistemov v farmacevtskem okolju. EMA je evropski regulatorni organ, ki v večini povzema direktive FDA prilagojene evropskemu tržišču.Predstavljen je nabor konceptov in praks za razvoj in podporo IT operacij ITIL. Za konkretno podjetje je izdelana primerjava klasifikacij informacijskih sistemov po direktivah in klasifikacija po korporacijskih pravilih. Ta primerjava omogoča enostavnejše sledenje zahtevam regulatornih organov, ki so povezane z razvojem in vzdrževanjem informacijskih sistemov. Podani predlogi za izboljšave trenutno vpeljanega življenjskega cikla informacijskega sistema so neposredno povezani z izpolnjevanjem zahtev obravnavanih direktiv za IT v farmacevtski industriji.
Ključne besede: Življenjski cikel razvoja programske opreme, Regulatorni organ, FDA, EMA, Upravljanje kakovosti, Validacija IS
Objavljeno: 30.11.2010; Ogledov: 1879; Prenosov: 168
.pdf Celotno besedilo (1,32 MB)

3.
TESTIRANJE PROGRAMSKE OPREME NA OSNOVI ORODIJ MICROSOFT
David Herman, 2016, diplomsko delo

Opis: Predstavili smo pomen testiranja programske opreme ter prikazali, kako uspešno testirati programsko opremo skozi njen razvojni življenjski cikel in kaj dosežemo z uspešnim testiranjem. V drugem delu diplomske naloge smo predstavili orodja in tipe testiranja ki so na voljo v Visual Studio 2013. Na kratko smo opisali delo s testnimi rezultati in zaključek testiranja. V zadnjem delu smo prikazali praktično uporabnost orodij za testiranje Visual Studia 2013 po tehniki V-modela, ki je zasnovan tako, da se proces testiranja začne v zgodnjem razvoju programske opreme, in zapisali ugotovitve. Končni rezultat je strnjen opis in predstavitev orodij ter tipov za testiranje programske opreme, ki jih nudi Visual Studio 2013, ter praktična uporaba pri testiranju.
Ključne besede: testiranje programske opreme, faze in življenjski cikel testiranja, V-model testiranja, orodja za testiranje, Visual Studio 2013.
Objavljeno: 27.09.2016; Ogledov: 292; Prenosov: 55
.pdf Celotno besedilo (9,37 MB)

4.
Primerjava življenjskih ciklov razvoja programske opreme
Tajda Bogovič, 2017, diplomsko delo

Opis: Programska oprema (ang. Software) je zbirka računalniških programov, ki omogočajo delovanje računalnika kot celoto. Predstavlja ključno sredstvo za izvajanje poslovnih procesov, zato je razvoj programske opreme nepogrešljiv element za uspešno poslovanje. V diplomskem delu smo opredelili pojem življenjskega cikla programske opreme, predstavili faze njenega razvoja ter podali opis modelov razvoja. Nato je sledila analitična primerjava posameznih modelov razvoja programske opreme (prednosti, slabosti oz. pomanjkljivosti) in razlogi za najprimernejšo uporabo teh. Na podlagi anketiranja študentov smo preučili njihovo poznavanje ter ustreznost uporabe agilnega modela pri razvoju programske opreme v okviru projektnega dela.
Ključne besede: življenjski cikel programske opreme, razvoj programske opreme, modeli razvoja programske opreme
Objavljeno: 18.08.2017; Ogledov: 504; Prenosov: 94
.pdf Celotno besedilo (982,47 KB)

Iskanje izvedeno v 0.06 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici