| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 9 / 9
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
ŽIČNICE ZA SMUČANJE NA VODI
Andraž Hudomalj, 2016, diplomsko delo

Opis: Žičnice za smučanje na vodi so prirejene žičnice nad vodno gladino. Njihov namen je, da uporabnika, ki stoji na vodnih smučeh ali deski, vlečejo po vodni gladini. V diplomskem delu smo predstavili sam šport smučanja/deskanja na vodi s pomočjo teh žičnic, se dotaknili zgodovine in opisali samo gradnjo teh žičnic. Nato smo predstavili prvi takšen projekt izgradnje večje žičnice za smučanje na vodi v Sloveniji, in sicer na Šmartinskem jezeru pri Celju, ki pa žal še ni bil realiziran (zaradi finančnih težav).
Ključne besede: gradbeništvo, športni obljekti, vodni športi, žičnice za smučanje na vodi, Šmartinsko jezero
Objavljeno v DKUM: 22.07.2016; Ogledov: 1477; Prenosov: 220
.pdf Celotno besedilo (2,31 MB)

2.
3.
VETRNE TURBINE NA STEBRIH ŽIČNICE
Lovro Bačun, 2014, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava postavitev male vetrne elektrarne na steber žičnice in analizo vetrovnih razmer za področji Krvavca in Rogle. Na osnovi analize vetrovnih razmer je v diplomskem delu izbrana vetrna turbina. Zanjo je predstavljen pas v katerem obratuje. Izračunana je predvidena proizvodnja električne energije, predstavljen pa je tudi denarni tok v življenjski dobi vetrne elektrarne. Slednji omogoča ovrednotenje ekonomske opravičljivosti investicije.
Ključne besede: vetrna elektrarna, analiza vetrovnih razmer, stebri žičnice
Objavljeno v DKUM: 05.05.2014; Ogledov: 1293; Prenosov: 203
.pdf Celotno besedilo (1,98 MB)

4.
Analiza zmogljivosti žičniške naprave za prevoz oseb
Anto Briševac, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljena splošna žičniška tehnika ter sistemi, ki omogočajo delovanje žičniških naprav. Osrednjo temo diplomskega dela predstavlja podrobna analiza obstoječega stanja žičniške naprave Smrekovec na smučišču Golte. V diplomskem delu smo analizirali dejansko zmogljivost omenjene žičniške naprave, saj glede na porast števila smučarjev in glede na pričakovano nadaljevanje naraščanja v prihodnjih letih trenutna žičniška naprava ne zagotavlja želene oz. potrebne zmogljivosti. Prav tako bo nov hotel, ki se nahaja v smučarskem centru, še povečal število smučarjev. Na osnovi poglobljenega posnetka obstoječega stanja in kritične analize smo predlagali rešitve v zvezi s povečanjem zmogljivosti oz. zamenjavo obstoječe žičniške naprave. V okviru rešitev smo izvedli analizo učinkovitosti obstoječe in predlagane nove žičniške naprave ter analizirali predvideno stroškovno oceno predlagane variante.
Ključne besede: žičnice, žičniške naprave za prevoz smučarjev, preračun zmogljivosti, analiza učinkovitosti.
Objavljeno v DKUM: 20.12.2012; Ogledov: 1748; Prenosov: 230
.pdf Celotno besedilo (3,16 MB)

5.
Žičniški promet in projekt izgradnje pohorske vzpenjače : diplomsko delo univerzitetnega študija
Luka Fiedler, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo predstavlja teorijo o ţičniškem prometu in projekt izgradnje nove Pohorske vzpenjače. Predstavljenih je nekaj teoretičnih osnov o ţičniškem prometu ter zakonodaja, ki ureja področje ţičniškega prometa in transporta. V letu 2009 se je zaradi dotrajanosti podrl osmi nosilni steber stare Pohorske vzpenjače. Zaradi izrednega pomena naprave za mesto Maribor, je projekt zaţivel in bil realiziran v rekordnem času. Poleg zadovoljevanja pravnih določil pa se je bilo potrebno spopasti tudi s terenom, ki je oteţeval gradnjo. In prav gradnji ţičnice na teţko dostopnem terenu in iznajdljivosti izvajalcev je v nalogi namenjeno največ pozornosti. Predstavljene so tudi tehnične lastnosti stare in nove naprave, primerjava le-teh, in ugotovljene izboljšave, ki v veliki meri temeljijo na subjektivnih opaţanjih.
Ključne besede: žičniški transport, žičniški promet, žičniška naprava, trasa žičnice, nedostopen teren, Mariborsko Pohorje
Objavljeno v DKUM: 04.05.2011; Ogledov: 2296; Prenosov: 0

6.
7.
8.
9.
Iskanje izvedeno v 0.16 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici