| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
PREDNOSTI ŠTIRIKRAKEGA ENOPASOVNEGA KROŽNEGA KRIŽIŠČA S STALIŠČA ZAGOTAVLJANJA PROMETNE VARNOSTI V PRIMERJAVI S KLASIČNIM ŠTIRIKRAKIM KRIŽIŠČEM
Maja Kukovec, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je prikazana primerjava štirikrakega enopasovnega krožnega križišča in klasičnega štirikrakega križišča s stališča prometne varnosti udeležencev. Predstavljeni so dejavniki, ki vplivajo na prometno varnost, ter opisana je zgodovina krožnih in klasičnih križišč. Predstavljeni so tudi elementi, posebnosti in prometna varnost v štirikrakem enopasovnem krožnem križišču in klasičnem štirikrakem križišču. Narejena je primerjava konfliktnih točk in statističnih podatkov prometnih nesreč v Sloveniji od leta 2008 do leta 2012 za klasična in krožna križišča. Analizirana je anketa uporabnikov prometne varnosti, in sicer o varnosti v štirikrakem enopasovnem krožnem križišču in klasičnem štirikrakem križišču. V zadnjem delu diplomskega dela so podane ugotovitve o tem, katero križišče je prometno varnejše – enopasovno štirikrako krožno križišče ali klasično štirikrako križišče.
Ključne besede: Prometna varnost, cestni promet, štirikrako enopasovno krožno križišče, klasično štirikrako križišče.
Objavljeno: 04.09.2013; Ogledov: 817; Prenosov: 88
.pdf Celotno besedilo (3,38 MB)

2.
PREVERITEV VARIANTNIH REŠITEV REKONSTRUKCIJE KRIŽIŠČA NA MARKOVI IN STRESOVI ULICI V KOBARIDU
Luka Leiler, 2013, diplomsko delo

Opis: V našem diplomskem delu, ki se dotika področja mestnih prometnih površin in cestnih križišč, smo poskušali rešiti problem, ki se pojavlja v kraju Kobarid, in sicer v križišču Markove in Stresove ulice. Skozi teoretični del smo predstavili problematiko križišč v urbanem okolju, v sklopu katere smo se osredotočili predvsem na problematiko daljinskega vodenja prometnic v mestnih središčih, problematiko urejanja križišč v mestnih središčih, problematiko nemotoriziranih udeležencev v prometu in na problematiko mirujočega prometa. Poglobili smo se tudi v študijo obstoječe problematike in jo analizirali. Na osnovi tega smo v praktičnem delu pozornost namenili trem variantnim rešitvam, izmed katerih smo izbrali najbolj optimalno rešitev rekonstrukcije obstoječega križišča na Markovi in Stresovi ulici v Kobaridu. Le ta se v veliki meri navezuje na idejno arhitekturno zasnovo ureditve kobariškega trškega jedra, predvsem pa ima funkcionalno rešitev za obstoječe stanje in nudi dolgoročno rešitev.
Ključne besede: cestna križišča, mestne prometne površine, problematika križišč v urbanem okolju, štirikrako križišče, mini krožno križišče, skupni prometni prostor
Objavljeno: 19.09.2013; Ogledov: 1048; Prenosov: 168
.pdf Celotno besedilo (4,42 MB)

3.
PRESOJA MOŽNIH REŠITEV REKONSTRUKCIJE KRIŽIŠČA »LOKOVICA« na državni cesti G2; 112, odsek 1254 Holmec–Poljana
Aleš Krevh, 2016, diplomsko delo

Opis: Predmet obravnave diplomske naloge je presoja možnih rešitev rekonstrukcije križišča »LOKOVICA« na državni cesti G2; 112, odsek 1254 Holmec–Poljana. Prikazani so postopek in metoda planiranja rekonstrukcije križišča z opisom obstoječega stanja, podatki o prometu, analiza prometne varnosti, prognoza prometnih tokov za plansko obdobje ter predstavitev dveh variant rekonstrukcije s prikazom njune prometne učinkovitosti. Kot prva rešitev je predstavljena izvedba nesemaforiziranega štirikrakega križišča z levo zavijalnim pasom na državni cesti, kot druga pa izvedba krožnega križišča. Izdelana je medsebojna primerjava posameznih rešitev po gradbenotehničnih, okoljskih in prometno-ekonomskih parametrih ter prometnovarnostnih pogojih.
Ključne besede: krožno križišče, nesemaforizirano štirikrako križišče z levo zavijalnim pasom, rekonstrukcija, kriteriji upravičenosti, primernost izvedbe, promet.
Objavljeno: 08.07.2016; Ogledov: 611; Prenosov: 44
.pdf Celotno besedilo (4,50 MB)

Iskanje izvedeno v 0.11 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici