| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 9 / 9
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Načrtovanje spletnega mesta športnega društva
Kevin Belšak, 2020, diplomsko delo

Opis: Organizacija je v digitalni dobi bistvenega (ključnega) pomena, saj z njo dosežemo zainteresirane strani in se lotimo konkurence. Velika večina preden vstopi v stik z organizacijo poišče spletno mesto le te in se vnaprej prepriča in pouči o organizaciji. Zato torej spletno mesto tako na nek način služi kot orodje za predstavitev organizacije potencialno novim obiskovalcem/ ljudem kot tudi drugim organizacijam. Sledeče velja ravno za športne klube, torej neprofitne organizacije in podjetja. Viri za razvoj spletnega mesta so običajno omejeni, zato smo v ta namen raziskali, da je s pomočjo uporabe nepoklicnih orodij in veščin mogoče razviti celotno spletno mesto. Raziskava je bila izvedena na primeru športnega kluba, pri čemer je bil preučevan postopek načrtovanja spletne strani. Ker športno društvo KMN Tomaž ŠIC bar še nima svojega spletnega mesta, smo se odločili, da s pomočjo spletne razvojne storitve WIX, z razvojem prototipa oblikujemo načrt spletnega mesta. Potrebe in želje smo zbrali v seriji delno strukturiranih intervjujev na podlagi katerih smo dobili za oblikovanje ustreznega prototipa in načrta za razvoj spletne strani dragocene in potrebne informacije. Med procesom oblikovanja smo upoštevali vse informacije o tem, kaj ljudem najbolj pade v oči, kaj na spletni strani pravzaprav iščejo in jih vključili v prototip. Tako bi lahko potrdili vse tri zastavljene hipoteze: - H1: Dobro načrtovano spletno mesto zadosti potrebam oseb, povezanih s spletnim mestom., - H2: Procesi načrtovanja spletnega mesta športnega društva imajo posebnosti in se razlikujejo od drugih spletnih mest. - H3: Spletno mesto športnega društva je mogoče izdelati brez profesionalne pomoči. S pomočjo naše spletne strani bi tako športni klub razširil svojo prepoznavnost in si pridobil nove navijače, ki bi se udeleževali tekem. Spletno mesto bi omogočalo tudi predvajanje in ogled tekem za navijače, ki se tekem ne bi mogli udeležiti v živo.
Ključne besede: načrtovanje, spletno mesto, splet, športno društvo, prototip.
Objavljeno: 08.12.2020; Ogledov: 190; Prenosov: 44
.pdf Celotno besedilo (1,85 MB)

2.
Motivacija za izobraževanje v športnem društvu Atemi
Nejc Repanšek, 2019, diplomsko delo

Opis: Pri odločitvi za izobraževanje pomembno vlogo igra motivacija, saj povzroča in usmerja naša dejanja. V primeru, da je posameznik slabo motiviran, se bo posledično manj verjetno izobraževal. V nalogi smo želeli ugotoviti kakšna je stopnja motivacije za izobraževanja v športnem društvu Atemi. Za zbiranje podatkov smo uporabili anketo anonimnega tipa, ki je bila elektronsko posredovana članom društva Atemi. Poizvedeli smo, kaj je tisto, kar jih za izobraževanje motivira, in kateri so dejavniki, ki jih pri tem ovirajo. Ustrezno izpolnjenih je bilo 50 anket. Rezultati so pokazali, da je osebno zadovoljstvo tisti dejavnik, ki najbolj motivira člane za izobraževanje. V najmanjši meri pa posameznike motivirajo vpliv in ugled ter položaj v društvu. V največji meri jih za izobraževanje ovirajo situacijski dejavniki, kot npr. pomanjkanje časa in družinske obveznosti. Ugotovili smo tudi, da si člani želijo več praktičnih izobraževanj in seminarjev. Podatki bodo društvu Atemi morda lahko v pomoč za pridobitev novih članov in povečanje prepoznavnosti.
Ključne besede: motivacija, športno društvo, izobraževanje, osebno zadovoljstvo, situacijski dejavniki
Objavljeno: 02.12.2019; Ogledov: 396; Prenosov: 92
.pdf Celotno besedilo (848,10 KB)

3.
PRENOVA SPLETNE STRANI K.Š.D. SANDŽAK
Alen Alibašič, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Sodobna baza podatkov in aktivno e-poslovanje je v današnjem času tudi odraz uspešnega poslovanja. Trenutna baza podatkov in spletna stran Kulturnega in športnega društva »Sandžak« v Sloveniji (KŠD Sandžak) imata pomanjkljivosti, ki bi jih bilo treba odpraviti, zato se je vodstvo društva odločilo za temeljito prenovo spletne strani in integracijo nove baze podatkov članstva. V diplomskem delu predstavim izdelavo nove prototipne spletne strani in integracijo baze podatkov v Kulturnem in športnem društvu »Sandžak« v Sloveniji. Diplomsko delo obsega teoretične osnove izdelave spletne strani, samo izdelavo prototipne spletne strani, prenos in izgradnjo nove baze podatkov članov ter njihove aktivnosti v društvu. Rezultate diplomskega dela sem predstavil vodstvu društva, ki so na osnovi moje raziskave in mojih predlogov že prešli na novo bazo podatkov in jo aktivno uporabljajo v svojem poslovanju.
Ključne besede: - izdelava spletne strani - baze podatkov - WordPress - Microsoft Access - Kulturno in športno društvo »Sandžak«
Objavljeno: 17.11.2016; Ogledov: 567; Prenosov: 94
.pdf Celotno besedilo (2,55 MB)

4.
RAZVOJ BAZE PODATKOV ŠPORTNEGA DRUŠTVA
Nejc Kovačič, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: V rekreativnem Športnem društvu Izlake, ki se ukvarja z nogometom, tenisom, namiznim tenisom in tekom, imajo v pregled članov društva narejen v Excelovi tabeli. Težava je v tem, da Excel seznam ni vedno pri roki za razna tekmovanja. Društvo deluje na osnovi članstva, zato je kvalitetna urejenost nujno potrebna. Pri urejanju teh podatkov je verjetnost človeške napake zelo velika, saj ternutno ni nobenega varovala, ki bi napako preprečilo. V spletni aplikaciji na serverju lahko v vsakem trenutku kdorkoli pregleda članstvo, urejanje je omogočeno samo registriranim uporabnikom. S pomočjo spletnih jezikov HMTL, CSS, PHP in SQL je ustvarjena prototipna rešitev. Ustvarjena je baza podatkov, ki omogoča vnos članstva. Z omejitvami sistem znatno zmanjša možnost človeške napake. Športno društvo bo imelo kakovostni in boljši pregled nad člani društva. Aplikacija povezuje članstvo z razpisanimi tekmovanji in tako omogoča pregledno kartico vsakega člana.
Ključne besede: Športno društvo, Relacijska baza podatkov, Prototipni pristop, Urejeno članstvo, Statistika tekmovanj za člana
Objavljeno: 19.10.2016; Ogledov: 600; Prenosov: 64
.pdf Celotno besedilo (2,03 MB)

5.
PRENOVA SPLETNE STRANI ŠPORTNIKA
Žan Košir, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Prenova spletne strani športnika Žana Koširja nam bo omogočila povezovanje informacij o aktivnostih društva KD Zakon, katerega član je športnik, in dosedanje prakse informiranja javnosti o Žanovih deskarskih zgodbah preko bloga. Z uspehi športnika se je posledično razvijalo tudi društvo, ki je svojim simpatizerjem želelo ponuditi bogato preživljanje njihovega prostega časa ter ustvariti skupnost, ki bo podpirala Žanovo profesionalno kariero. Z namenom enotnosti in izkazovanja pripadnosti so se oblikovali navijaški artikli, katerih nakup je bil možen le na sedežu društva. Cilj je razpršenost teh informacij po različnih socialnih omrežjih združiti na enem mestu s pomočjo nove spletne strani, ki bo omogočila spletni nakup izdelkov, vključevanje novih članov, informiranje obstoječih in potencialnih o aktivnostih kluba in Žana. Po pregledu teoretičnih osnov smo se odločili za orodje WordPress, ki nam omogoča izdelavo ustreznega spletišča, ki bo rešilo problem slabše dostopnosti informacij o aktivnostih KD Zakon, ki se navezujejo na deskarja. Po analizi delovanja društva in analizi obstoječe spletne strani Koširja in nekaterih njegovih kolegov smo najprej načrtovali prenovo, nato pa izdelali novo spletno stran. Ta vsebuje spletno trgovino, predstavitev in informacije o športniku, dogodkih in treningih, prispevke v obliki novic društva in blog Žana kontaktni obrazec ter informacije o članstvu. Rešitev smo testirali 30 dni v realnem svetu in z njeno pomočjo organizirali tri dogodke, na katerih je bilo skupaj preko 300 obiskovalcev. Realizirali smo spletno prodajo artiklov in pridobili nove uporabnike naših storitev. KD Zakon ima sedaj dobro orodje za širjenje svoje dejavnosti, ki se bo nemoteno lahko razvijala tudi po športnikovi upokojitvi.
Ključne besede: - prenova spletne strani - spletna stran športnika - športno društvo
Objavljeno: 10.10.2016; Ogledov: 562; Prenosov: 94
.pdf Celotno besedilo (11,01 MB)

6.
OBDAVČITEV ŠPORTNIH TRENERJEV V SLOVENIJI
Valerija Veberič, 2015, diplomsko delo

Opis: Osebni dohodki fizičnih oseb ter njihova obdavčitev je vedno zanimiva tema pogovora. V našem diplomskem seminarju smo podrobneje proučili obdavčitev dohodkov športnih trenerjev v Republiki Sloveniji. Naredili smo primerjavo med športnimi trenerji, ki so zaposleni v športnem društvu, in športnim trenerjem, kot samostojnim podjetnikom. Namen diplomskega seminarja je bil, proučiti obdavčitev športnih trenerjev v Republiki Sloveniji po veljavni zakonodaji. V prvem delu diplomskega seminarja smo opredelili status športnega trenerja. Predstavili smo športnega trenerja kot samostojnega podjetnika ter športnega trenerja, ki je zaposlen v športnem društvu. Definicije o športnih trenerjih in dohodkih smo podkrepili z Zakonom o dohodnini in Zakonom o športu. Drugi del diplomskega seminarja temelji na izračunih dohodnine športnih trenerjev. Pod drobnogled smo vzeli štiri športne trenerje. Dva športna trenerja sta zaposlena v športnem društvu, kjer ima eden dohodek bruto plačo 789,15 €, drugi pa dohodek v višini 1.498,51 €. Prav tako smo vzeli pod drobnogled dva športna trenerja, ki sta samostojna podjetnika. Naredili smo primerjalne izračune za samostojna podjetnika, ki vodita poslovne knjige na osnovi dejanskih prihodkov in odhodkov. Prav tako smo naredili izračun dohodnine samostojnega podjetnika, ki si plačuje prispevke od minimalne zavarovalne osnove 789,15 €, in športnega trenerja kot samostojnega podjetnika, ki si plačuje prispevke od zavarovalne osnove, v skladu z doseženim dobičkom, katerega slednja je 1.620,00 €. Na podlagi podatkov iz leta 2014 smo naredili simulacije izračunov dohodnin športnih trenerjev, ki so zaposleni v Republiki Sloveniji. Na podlagi izračunov dohodnin športnih trenerjev smo prišli do zaključka, da je obdavčitev športnega trenerja kot samostojnega podjetnika, z vidika obdavčitve ugodnejša, in sicer v primeru doseganja nižjih prihodkov, kjer davčna osnova ne presega 10.866,37 €. Obdavčitev športnega trenerja kot samostojnega podjetnika pri doseganju višjih dohodkov pa je obdavčitev manj ugodna, kot če bi bil športni trener zaposlen v društvu.
Ključne besede: športni trener, samostojni podjetnik, športno društvo, dohodnina, primerjava, analiza.
Objavljeno: 26.08.2015; Ogledov: 890; Prenosov: 200
.pdf Celotno besedilo (650,31 KB)

7.
RAZVOJ SPLETNE REŠITVE ZA ALPINISTIČNI ODSEK KRANJ
Matej Žvan, 2014, diplomsko delo/naloga

Opis: V okviru diplomske naloge smo pripravili spletno mesto za potrebe dejavnosti športnega plezanja znotraj AO Kranj. AO Kranj se že dalj časa ukvarja s poučevanjem in treniranjem športnih plezalcev, ti procesi pa potrebujejo sodobno tehnično podporo. Prototip spletnega mesta omogoča urejanje in izdajo računov svojim članom za opravljene storitve. Podpora za urejanje taborov, tečajev in tekem je pripravljena samo v podatkovnem modelu. V nadgradnji bi lahko dodali še grafični vmesnik za prikaz podatkov na spletni strani. V prvem delu diplomske naloge smo opisali teoretične osnove pristopov k programiranju, ki so bili uporabljeni pri izdelavi spletnega mesta. V drugem delu pa smo opisali proces izdelave spletnega mesta. Tako smo teoretične osnove iz prvega dela podprli s konkretnim primerom. Izdelali smo delujoč prototip spletnega mesta, ki bo z nadgradnjo služil kot orodje za podporo procesov in promocijo športnega plezanja.
Ključne besede: spletno mesto, športno plezanje, športno društvo
Objavljeno: 28.01.2015; Ogledov: 938; Prenosov: 53
.pdf Celotno besedilo (3,44 MB)

8.
PREDSTAVITEV POKLICA - UČITELJ GOLFA
Hermina Ogrizek, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu predstavljamo poklic učitelj golfa. Skušali smo — pri nas sorazmerno nov in redek poklic — opisati čimbolj celovito. V teoretičnem delu smo med drugim prikazali osnove klasifikacije dejavnosti in pojmovanja ter standardne klasifikacije poklicev. V empiričnem delu smo podrobno orisali okvir za delovanje tega poklica (društva, Golf zveza Slovenije, Profesionalno golfsko združenje profesionalcev Slovenije…). Izčrpno smo predstavili sistem licenc za opravljanje poklica, zakone oziroma predpise za opravljanje poklicne dejavnosti, pogoje in dimenzije lastnosti učitelja golfa, njegovega dela z mladino in podobno. Delo zaključujemo s krajšim intervjujem, ki smo ga opravili z učiteljem golfa. V osmih prilogah smo dodali nekaj ključnih dokumentov, ki so pomembni za opravljanje tega poklica.
Ključne besede: učitelj golfa, Golf zveza Slovenije, Profesionalno golfsko združenje profesionalcev Slovenije, licenca, športno društvo, zasebni športni delavec, samostojni podjetnik posameznik
Objavljeno: 23.02.2010; Ogledov: 2257; Prenosov: 121
.pdf Celotno besedilo (1,46 MB)

9.
VLOGA IN POMEN MANAGEMENTA ZA RAZVOJ SLOVENSKEGA NOGOMETA
Goran Gutalj, 2009, diplomsko delo

Opis: Skladno z razvojem vrhunskega športa in managementa v športu se v Sloveniji pojavljajo športni managerji. Njihova vloga v športnem managementu je po mnenju mnogih interesnih skupin na področju športa zelo pomembna za pravilni razvoj tako športnih društev kot nadarjenih športnikov. Diplomsko delo bo napisano v petih vsebinskih sklopih, v katerih bo predstavljena obravnavana tematika. V uvodu je predstavljen pomen športa in posledično njegova profesionalizacija. V drugem poglavju je na kratko opisana zgodovina razvoja nogometa v Sloveniji in v svetu. V tretjem poglavju je opredeljen management športa in njegove funkcije s poudarkom na področja in oblike s katerimi se ukvarja (management organizacij v športu, management objektov, management prireditev idr) ter zakonodaja in financiranje športa. V četrtem poglavju je opisana vloga managerja v športu in njegove naloge. Navedeni so ključni elementi dobrega delovanja managerja v športu, predstavljene so tudi lastnosti dobrega managerja. V petem poglavju je podrobneje predstavljena organizacija, delovanje in financiranje športnih društev s poudarkom na konkretnem primeru ND MURA05 ter pomen licenciranja nogometnih klubov. V sklepu je izpostavljena vloga managementa in pomen infrastrukture za uspešno trženje športnih dogodkov.
Ključne besede: športni management, manager v športu, športno društvo, financiranje športa
Objavljeno: 23.07.2009; Ogledov: 2685; Prenosov: 322
.pdf Celotno besedilo (343,83 KB)

Iskanje izvedeno v 0.25 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici