| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 89
Na začetekNa prejšnjo stran123456789Na naslednjo stranNa konec
1.
Logistika letalskega transporta farmacevtskih izdelkov
Aleš Dejak, 2018, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu smo prikazali delovanje prevoza temperaturno občutljivih farmacevtskih izdelkov po zraku, ki zahteva vzpostavitev zapletenih logističnih metod za ohranitev celovitosti farmacevtske pošiljke. Zahteva posebno opremo, posebne skladiščne prostore, usklajene postopke upravljanja in predvsem tesno sodelovanje med partnerji s hladno verigo. Trg farmacevtskih izdelkov še naprej narašča in kaže trajnosten in hiter razvoj. Ker je hitrost na trgu ključnega pomena, se v farmacevtski industriji vedno bolj zanašajo na letalski prevoz blaga. Izziv za vse udeležence v dobavni verigi je, da farmacevtske izdelke ohranijo v zahtevanem temperaturnem območju in tako zagotovijo neprekinjeno hladno verigo ter ohranijo kakovost izdelka.
Ključne besede: letalski tovorni transport, odprema temperaturno občutljivih farmacevtskih izdelkov, pokvarljivo blago, špedicija, embalaža
Objavljeno: 27.02.2019; Ogledov: 460; Prenosov: 70
.pdf Celotno besedilo (2,51 MB)

2.
Trženje storitev v podjetju RCM d.o.o.
Anja Križan, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Trženje storitev v podjetju RCM d. o. o. V nalogi obravnavamo trženje logističnih storitev. Z njo želimo opredeliti svoj pogled na strategijo trženja v špediciji ter načine, s katerimi dosegajo zaupanje in zadovoljstvo kupcev. V uvodnem delu smo predstavili podjetje. Analizirana je strategija trženja na podlagi špedicijskega podjetja, prikazana je predvsem strategija do kupcev ter strategija do konkurentov. Predstavili smo pomen špedicije in špediterja ter prikazali njegove naloge, ki jih opravlja za organizacijo. V zadnjem delu diplomske naloge smo predstavili obstoječe stanje podjetja, kako je poslovalo pred in po vstopu Hrvaške v Evropsko unijo ter analizirali anketo. Na osnovi zbranih ugotovitev smo podali ključne rešitve, s katerimi bi pridobili kupce.
Ključne besede: trženje, špedicija, špediter, storitev.
Objavljeno: 14.12.2016; Ogledov: 844; Prenosov: 113
.pdf Celotno besedilo (1,43 MB)

3.
POSLOVNI NAČRT ZA NOVO POSLOVALNICO ŠPEDICIJE
Damjan Pungarčič, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava in oceni realnost razvojnih izzivov podjetja AP Logistika d.o.o.. Predstavi špedicijske dejavnosti, analizira sedanje poslovanje špedicije AP Logistika d.o.o. in podaja predlog poslovnega načrta odprtja nove poslovalnice špedicije. Z analizo sedanjega poslovanja in analizo prodajnega trga poda pozitivno oceno o upravičenosti ustanovitve nove poslovalnice špedicije v Gruškovju na slovensko – hrvaški meji.
Ključne besede: špedicija, špedicijsko poslovanje, špedicijski posli, analiza trga, poslovni načrt
Objavljeno: 29.09.2016; Ogledov: 898; Prenosov: 111
.pdf Celotno besedilo (1,03 MB)

4.
Raziskava zbirnih prevozov v Sloveniji
Tajana Bach, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo je sestavljeno iz teoretičnega in analitičnega dela. V teoretičnem delu smo opisali in predstavili teoretične osnove zbirnih prevozov, njihovo organiziranje in izvajanje ter vse potrebne logistične procese. V analitičnem delu so predstavljeni rezultati ankete, ki je bila opravljena med prevoznimi podjetji v Sloveniji. Glede na dobljene podatke je bil možen oris trenutnega realnega stanja zbirnih prevozov v Sloveniji. Raziskava je pokazala, da se veliko podjetij že poslužuje zbirnih prevozov in da njihova uporaba vse bolj narašča. V zadnjem delu smo podali še možne rešitve, ki bi izboljšale organiziranje in izvajanje zbirnih prevozov, pri čemer je poseben poudarek na povezovanju z ostalimi podjetji in uporabi informacijske tehnologije.
Ključne besede: zbirni prevoz, logistika, špedicija, organiziranje zbirnih prevozov, analiza raziskave
Objavljeno: 04.07.2016; Ogledov: 685; Prenosov: 132
.pdf Celotno besedilo (1,18 MB)

5.
Logistički sustavi
Sabina Kamnik Zebec, 2006, recenzija, prikaz knjige, kritika

Ključne besede: logistika, distribucija, sistemi, mreže, optimizacija, struktura, terciarne dejavnosti, promet, skladišča, špedicija, recenzije
Objavljeno: 10.07.2015; Ogledov: 1170; Prenosov: 54
URL Povezava na celotno besedilo

6.
Organizacija transportnih storitev v podjetju Hart d.o.o.
Katja Berglez, 2013, diplomsko delo

Opis: Organizacija transportnih storitev v podjetju Hart d.o.o. V diplomski nalogi smo se osredotočili na organizacijo transportnih storitev. V prvem delu smo podali nekaj, z našo temo diplomskega dela relevantnih, teoretičnih osnov, kjer nas je zanimala mednarodna logistika in mednarodni transport. Sledila je špediterska dejavnost, pri kateri smo opisali dejavnost špedicije, vlogo špedicije in kako mora biti le-ta organizirana. Prav tako smo podrobneje proučili opisali špedicijo in špediterja ter opisali špediterske storitve. V drugem delu naloge smo predstavili problem s katerim se srečuje podjetje Hart d.o.o., to je konkurenca. Naredili smo analizo obstoječega stanja v podjetju ter opisali njihovo poslovanje, s pomočjo kritične analize pa smo ugotavljali pomanjkljivosti podjetja v primerjavi s konkurenco. Nato smo glede na pomanjkljivosti, ki smo jih ugotovili s SWOT-analizo podali nekaj predlogov, kako izboljšati poslovanje in na tak način pridobiti tudi nekaj konkurenčnih prednosti pred ostalimi organizatorji podobnih transportnih storitev. Ključne besede: logistika, transport, mednarodna špedicija, špedicija, špediter, konkurenca. Organization of transport services in the company Hart d.o.o.
Ključne besede: Ključne besede: logistika, transport, mednarodna špedicija, špedicija, špediter, konkurenca.
Objavljeno: 22.10.2013; Ogledov: 2612; Prenosov: 150
.pdf Celotno besedilo (607,71 KB)

7.
IZVAJANJE ŠPEDITERSKIH STORITEV S PRIMEROM PODJETJA AZ INTERKONTRAKT
Silvija Borko, 2013, diplomsko delo

Opis: V prvem delu naloge sem predstavila pomen špediterja, špediterske storitve in vlogo špediterja pri carinskem posredništvu, v nadaljevanju pa mednarodno združenje špediterskih organizacij (International Federation of Freight Forwarders Association – FIATA) in njene dokumente. V empiričnem delu obravnavam špedicijsko dejavnost in z njo povezane logistične procese majhnega špediterskega podjetja AZ Interkontrakt. Posebej orišem aktivnosti podjetja pri organiziranju transportov tovora na Hrvaško. Izvedem anketo med špediterskimi podjetji o njihovi dejavnosti. Težišče je na obravnavi problematike špediterskih podjetij po vstopu Hrvaške v Evropsko unijo. Vstop Hrvaške v EU bo bistveno vplival na nadaljnje poslovanje špediterjev, saj bodo odpadle storitve carinskega posredovanja. Najbolj spodbudna ugotovitev analize je, da se kljub izgubi pomembnega dela poslov, ki ga predstavlja carinsko posredovanje, špediterska podjetja ne bodo odločila za opustitev dejavnosti. Špediterji bodo intenzivneje izvajali temeljne logistične storitve, delno pa se lahko preusmerijo tudi v izvajanje drugih dejavnosti.
Ključne besede: Ključne besede: špedicija, špediterske storitve, carinsko posredovanje, mednarodno združenje špediterskih organizacij (FIATA), podjetje AZ Interkontrakt, carinsko posredovanje pri zunanjetrgovinskih poslih s Hrvaško.
Objavljeno: 20.08.2013; Ogledov: 1130; Prenosov: 226
.pdf Celotno besedilo (5,29 MB)

8.
Mednarodni transport v podjetju Transport Stojnšek, Darko Stojnšek s.p.
Blaška Pecigos, 2013, diplomsko delo

Opis: V nalogi je zajeta problematika stroškov prevoza, komunikacije v podjetju, porabe goriva in terjatve plačila opravljenega prevoza. V prvem delu naloge so opredeljene teoretične osnove same logistike, njenih ciljev, stroškov ter terjatve v logistiki. Prav tako sta teoretično opredeljena špedicija in naloge špediterja ter transport in mednarodni transport. Sledi ugotavljanje trenutnega stanja in kritična analiza problemov v mednarodnem prometu. V zadnjem delu naloge so predstavljeni predlogi izboljšav in predlogi rešitev problemov, ki smo jih navedli. Podali smo tudi predloge za nadaljnji razvoj podjetja.
Ključne besede: Ključne besede: logistika, transport, mednarodni transport, špedicija, stroški, gorivo, komunikacija, terjatve.
Objavljeno: 12.04.2013; Ogledov: 1923; Prenosov: 361
.pdf Celotno besedilo (2,14 MB)

9.
Organizacija zbirnega transporta na relaciji Slovenija-Iran
Jure Jontez, 2013, diplomsko delo

Opis: Svetovna gospodarska kriza, ki traja že kar nekaj let, je v posamezne regije prinesla vse prej kot pozitivne posledice. Z željo lastnikov po večjih dobičkih in s selitvijo proizvodenj v regije z nižjo delovno silo se posledice teh akcij čutijo v vseh sektorjih. Storitveni sektor, v katerega spadajo tudi špedicijska podjetja, se spopada z upadom prometa. Vse višji fiksni stroški vplivajo na konkurenčnost ne samo velikih tovrstnih podjetjih temveč tudi malih in srednjih. Obdržati trenutno stanje zahteva od podjetij še dodatne napore. Trenuten preboj in osvajanje novih trgov je še vedno možen vendar z natančno vizijo podjetja in dobro začrtano strategijo. Podjetje VIT Logistika je eno izmed mnogih, ki kljubuje trenutnim razmeram. Ritem, ki je prisoten pri samem poslovanju, zahteva od zaposlenih iz dneva v dan več. Več znanja in več izkušenj pa podjetju alternativno zagotavljata čvrste temelje v tej krizni situaciji. Kratki stiki, ki nastanejo kot pomanjkanje teh dveh elementov, so vse prej kot zanemarljivi. Izzivi s področja transporta, skladiščenja, komuniciranja s strankami in samo organizacijo pa zahtevajo odločna posredovanja ter preudarne akcije za doseganje boljših poslovnih rezultatov. Navsezadnje dobri poslovni rezultati vplivajo tudi na socialno varnost zaposlenih. V teh časih, ko se soočamo s pomanjkanjem zaposlovanja, je tudi to dobra spodbuda za zaposlenega.
Ključne besede: VIT Logistika, Incoterms 2010, špedicija
Objavljeno: 15.03.2013; Ogledov: 1086; Prenosov: 97
.pdf Celotno besedilo (1,16 MB)

10.
POMORSKI KONTEJNERSKI TRANSPORT PRI MEDNARODNI TRGOVINI MED SLOVENIJO IN KITAJSKO
Metka Balaban, 2012, magistrsko delo

Opis: Skozi magistrsko nalogo smo sprva predstavili teoretičen vidik pomorskega transporta, ki je eden izmed bistvenih elementov, ki omogoča razvoj mednarodne trgovine. Sam transport in trgovina sta dobila nove razsežnosti z razvojem kontejnerjev, ki omogočajo stroškovno in prostorsko učinkovit transporta blaga, še posebej na razdaljah, kjer je tranzitni čas daljši. Velikost in prostornina kontejnerja sta izbrana glede na vrsto blaga in težo. Pri pomorskem kontejnerskem transportu je potrebno posebej poudariti ekonomski vidik tovrstnega načina transporta, kot je zmanjševanje stroškov pakiranja, povečanje varnosti pri samem prevozu, hitrejše manipuliranje, poenostavljanje administrativnih poslov in drugo. Kljub koristnim učinkom, pa se tudi pomorski kontejnerski transport ni mogel izogniti učinkom svetovne gospodarske krize. Kriza je povzročila in zabeležila padec opravljanja tovrstnega prevoza tovora, zmanjšala se je potreba po proizvodnji ladij, nekateri ladjarji so izgubili svoje ključne prevozne poti, vse to pa je posledica zmanjšanega povpraševanja po tujih proizvodih, kar pomeni manjši uvoz oziroma izvoz. Ta padec mednarodne menjave je bil zabeležen tudi v trgovinski bilanci med Slovenijo in Kitajsko v zadnjih treh letih, ki pa se počasi stabilizira. Ljudska republika Kitajska je z vstopom v Svetovno trgovinsko organizacijo leta 2001 pridobila veliko, saj ji je bilo omogočeno trgovanje z večjim delom Evropskih držav, med njimi tudi Slovenijo. Odnosi med omenjenima državama so se utrdili z nekaterimi sporazumi, ki urejajo trgovinske odnose med njima. V magistrski nalogi je osvetljen tudi problem oziroma dejstva, ki se navezujejo na analizo uvoza pošiljke iz Kitajske. Sama menjava dobrin zagotovo ne bi bila uspešna brez skrbno organizirane transportne poti. Sprva je v nalogi predstavljen teoretičen vidik izbire ustrezne poti in pravilne organizacije poti ter zavarovanja. Ključen pomen pri mednarodni menjavi pa imajo tudi pravila ICC zato so v nalogi predstavljene tiste klavzule, ki so ključnega pomena za pomorski transport. Podjetja se za brezhibno opravljen transport blaga obračajo na špediterska podjetja. Predstavljen je pomen in razvoj špedicije ter njihove naloge. Za boljšo in nazornejšo analizo primera uvoza pošiljke iz Kitajske, smo za pomoč zaprosili večje špeditersko podjetje, izpostava Koper. S svojimi izkušnjami in prakso so nam razložili kakšen je potek uvoza blaga.
Ključne besede: pomorski transport, kontejnerizacija, mednarodna menjava, uvoz kontejnerja, špedicija, gospodarstvo Ljudske republike Kitajske
Objavljeno: 23.08.2012; Ogledov: 2527; Prenosov: 418
.pdf Celotno besedilo (3,91 MB)

Iskanje izvedeno v 0.26 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici