| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 8 / 8
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Numerična simulacija odrezavanja gredic : magistrsko delo
Gorazd Fortin, 2022, magistrsko delo

Opis: Za potrebe naročila podjetja SIJ Ravne Systems je bilo treba skonstruirati škarje za rezanje gredic v vročem in pripadajoči valjčni progi. Od tega je naš del obsegal konstrukcijo sestavov noža, ki sta bila koncipirana in snovana po delih in razdelana v razdelavi. Pripravljeni so bili materialni modeli uporabljenih materialov, izvedeni sta bili termična in eksplicitna simulacija za validacijo konstrukcije sestavov noža in poleg ostalih rezultatov so bile pri tem pridobljene največje sile, ki delujejo na škarje v procesu rezanja. Pripravljene so bile tudi sestavne in delavniške risbe delov sestavov noža in v zaključku, po razmisleku glede na izpolnjevanje zahtev zahtevnikov, je bila ugotovljena ustreznost konstrukcije sestavov noža in rezultatov simulacij.
Ključne besede: rezanje v vročem, gredica, škarje, sestav noža, materialni model, konstruiranje, termična simulacija, eksplicitna simulacija
Objavljeno v DKUM: 27.09.2022; Ogledov: 632; Prenosov: 50
.pdf Celotno besedilo (5,63 MB)

2.
Avtomatizacija centralnega mazalnega sistema na škarjah WT zdvajalec
Blaž Dovnik, 2013, diplomsko delo

Opis: Na škarjah WT zdvajalec »duplomat« je prihajalo do zastojev, zaradi ročnega mazanja ležajev in do mešanja maziva z izdelkom. Pri tem so zaradi zastojev nastajali nepotrebni stroški. Zato se je začela izgradnja avtomatiziranega centralnega mazalnega sistema. Uporabil se je več-linijski in progresivni centralni mazalni sistem. V diplomskem delu je predstavljen celotni mazalni sistem in njegovo delovanje. Predstavljena je montaža mazalnega sistema in ekonomska upravičenost projekta.
Ključne besede: škarje, aluminijska folija, centralni mazalni sistem, več-linijski in progresivni mazalni sistem, montaža
Objavljeno v DKUM: 11.12.2013; Ogledov: 1458; Prenosov: 122
.pdf Celotno besedilo (1,87 MB)

3.
PREGLED IN ANALIZA SODOBNIH PREOBLIKOVALNIH STROJEV ZA REZANJE IN UPOGIBANJE
Blaž Jelen, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu so prikazani in opisani stroji za striženje in upogibanje pločevine. Predstavljene so mizne škarje, valjčne škarje, kolutne škarje, profilne škarje, ročne vzvodne škarje, izsekovalni stroji, stroji za upogibanje na letvi, stroji za upogibanje pločevine v prizmi, stroji za izdelavo valjastih (cevnih) profilov, stroji za izdelavo robov in stroji za upogibanje pločevine v cevi. Predstavljeni so predvsem stroji, ki se uporabljajo najpogosteje.
Ključne besede: preoblikovalni stroji, škarje, upogibni stroji, preoblikovanje pločevine
Objavljeno v DKUM: 06.01.2011; Ogledov: 3029; Prenosov: 480
.pdf Celotno besedilo (4,24 MB)

4.
RAZVOJ ŠKARIJ ZA REZANJE NAVOJNIH PALIC
Andrej Celcer, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljen projekt razvoja škarij za rezanje navojnih palic. Škarje, ki so rezultat dela razvojno tehnološke službe v podjetju UNIOR d.d., so namenjene rezanju navojnih palic treh različnih dimenzij brez povzročitve poškodb navoja in brez nastanka drobnih odpadkov. Naloga vsebuje nekatere teoretične osnove, ki nas usmerjajo k enostavni in cenovno ugodni izdelavi funkcionalnega izdelka. V nalogi je izdelan analitični preračun obremenitev, ki se pojavijo v konstrukciji, opisana je funkcionalnost, delovanje in nenazadnje celovit razvoj škarij. Naloga se zaključuje z rezultati in idejami za izboljšavo trenutnega modela.
Ključne besede: razvoj, konstruiranje, konstruiranje za proizvodnjo, modeliranje, škarje, navojna palica.
Objavljeno v DKUM: 02.11.2010; Ogledov: 2031; Prenosov: 327
.pdf Celotno besedilo (3,04 MB)

5.
ANALIZA SODOBNIH PREOBLIKOVALNIH STROJEV IN SISTEMOV
Filip Fijavž, 2009, diplomsko delo

Opis: Preoblikovalne stroje razlikujemo po njihovih karakterističnih veličinah, pri čemer so lahko karakteristične veličine npr. velikost sile, dela in delovni ter pomožni pomik. V skupini strojev, ki jih karakterizirajo velikosti opravljenega dela po enem gibu, imamo kladiva in vretenske stiskalnice. V skupini strojev, ki jih karakterizirajo poti, imamo ročične stiskalnice in kolenaste stiskalnice. V skupini strojev, ki pa jih karakterizirajo sile, pa imamo hidravlične stiskalnice. Poleg standardnih preoblikovalnih strojev bodo predstavljeni posebni primeri preoblikovalnih strojev, kot so stroji za valjanje navojev, škarje, upogibni stroji, obrezovalni stroji, izsekovalni stroji, stroji za fino izsekovanje, stroji za potisno preoblikovanje, hitro tekoče stiskalnice in orodjarske stiskalnice. Poleg standardnih preoblikovanih strojev in posebnih primerov preoblikovalnih strojev bodo predstavljene tudi strežne naprave za preoblikovalne stroje.
Ključne besede: strojna kladiva, mehanične stiskalnice, vretenske stiskalnice, hidravlične stiskalnice, škarje, upogibni stroji
Objavljeno v DKUM: 08.12.2009; Ogledov: 2839; Prenosov: 571
.pdf Celotno besedilo (54,19 MB)

6.
7.
Konstrukcija škarij za razrez gredic : diplomska naloga univerzitetnega študijskega programa
Janez Robnik, 2000, diplomsko delo

Ključne besede: škarje, konstrukcija, rezanje, trdnost, zvarni spoji
Objavljeno v DKUM: 26.07.2007; Ogledov: 2506; Prenosov: 0

8.
Iskanje izvedeno v 0.79 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici