| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 2 / 2
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
ČLOVEŠKI FAKTORJI PRI RAZVOJU PROGRAMSKE OPREME
Griša Černe, 2016, diplomsko delo

Opis: Človeški faktorji pri razvoju programske opreme pridobivajo vedno večji pomen. Sodobne ideologije človeka uvrščajo v središče svojih temeljnih načel. Dosedanje študije na tem področju se večinoma osredotočajo le na posamezne človeške faktorje v povezavi z razvojem programske opreme, primanjkuje pa popolne literature, ki bi ponudila celovit pregled nad vsemi faktorji. V nalogi je bila analizirana obstoječa literatura z namenom predstavitve teh dejavnikov. Raziskani so bili tradicionalni pogledi na razvoj programske opreme in vzroki, ki so privedli do razvoja sodobnih metodologij. Vključeni sta bili analiza različnih metodologij ter njihova uporaba v sodobnih podjetjih. V sklopu projektnega in timskega dela so bili predstavljeni razvoj timov, lastnosti in upravljanje timov ter vpliv človeških faktorjev (npr. osebnostnih lastnosti) na timsko delo, prav tako pa tudi najpomembnejše posledice razvojnega dela na zdravje ljudi in aktualna tehnika upravljanja časa, imenovana pomodoro.
Ključne besede: človeški, faktorji, razvoj, programska, oprema
Objavljeno: 08.09.2016; Ogledov: 382; Prenosov: 44
.pdf Celotno besedilo (1,12 MB)

2.
Analiza človeških faktorjev pri programskem inženirstvu
Marko Karneža, 2018, magistrsko delo

Opis: Namen naloge je pridobiti strnjene aktualne in relavantne informacije, z vidika podjetij in posameznikov, o obsegu in pomembnosti upoštevanja človeških faktorjev pri procesih programskega inženirstva. Osredotočili smo se na širše področje človeških faktorjev, njihov vpliv na uspeh projekta in zadovoljstva s službo. Največ raziskav je bilo izvedenih v socialno najrazvitejših državah. Najbolj raziskani faktorji so osebnost, komunikacija, motivacija, sodelovanje, skupinsko delo, vodenje in drugi, ki se v večini raziskav predstavljajo kot najpomembnejši človeški faktorji, ki jih ne smemo prezreti. Rezultatov ni mogoče generalizirati na posamezno področje, saj moramo upoštevati družbeni in ekonomski status države programskih inženirjev ter različne vplive ostalih povezanih faktorjev. Prav tako izbira paradigme ne vpliva na obseg in pomembnost upravljanja človeških faktorjev. Podjetja se zavedajo, da je prepoznava in upravljanje človeških faktorjev lahko ključni element uspeha podjetja. Mehka znanja so prepoznana kot močan moderator uspeha projekta, medtem ko ima na zadovoljstvo pri delu največji vpliv avtonomija, komunikacija, programiranje v parih, uspeh, pošteno plačilo in nagrade. Področje človeških faktorjev pri programskem inženirstvu je še dokaj neraziskano in posledično neimplicirano v praksi. Na številnih področjih prihaja do nasprotujočih si rezultatov raziskav, prav tako se jih večina osredotoča le na en faktor in enoto analize, pri tem pa prezrejo vplive povezanih faktorjev in njihov vpliv na druge enote analize.
Ključne besede: mehka znanja, programsko inženirstvo, človeški faktorji, analiza, sociološki faktorji, socialna psihologija
Objavljeno: 11.07.2018; Ogledov: 219; Prenosov: 27
.pdf Celotno besedilo (1,66 MB)

Iskanje izvedeno v 0.06 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici