| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Konstruiranje in dinamična analiza verižnega transporterja
Blaž Ošlaj, 2019, diplomsko delo

Opis: Členkasti transporterji se uporabljajo za transportiranje sipkih ali kosovnih materialov, v posebnih izvedbah pa je možen tudi transport oseb (eskalatorji). V diplomskem delu Konstruiranje in dinamična analiza verižnega transporterja obravnavamo analitičen preračun izbranega transporterja, kjer je izračunana pretočna zmogljivost transporterja, izračunane sile v verigi in potrebna moč pogonskega motorja, temu sledi konstruiranje verižnega transporterja v računalniškem orodju SolidWorks. Dinamična analiza je bila izvedena s programom ADAMS, kjer smo določili odpore pri gibanju transporterja. Na koncu je navedena še primerjava rezultatov z analitičnimi preračuni.
Ključne besede: Premogovnik, transport, proizvodnja premoga, vmesni bunker, členkasti transporter, analiza zmogljivosti.
Objavljeno: 19.09.2019; Ogledov: 343; Prenosov: 61
.pdf Celotno besedilo (2,52 MB)

2.
Konstruiranje, preračun in izdelava linije za pakiranje mesnih izdelkov
Božo Kruhek, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo temelji na snovanju in konstruiranju transportne linije, ki je namenjena za pakiranje različnih kosov govejega mesa. Pakirna linija je zasnovana kot vmesni člen celotnega sistema za predelavo govejega mesa. Predstavljen je celoten proces od idejne zasnove in pregleda tehničnih zahtev do same izdelave transportnega sistema za pakiranje. V uvodu sta pregled obstoječega stanja pri naročniku in na trgu ter opis zahtev in omejitev. V nadaljevanju je opisan materialni tok, predvideno je potrebno število delovnih mest. Sledi preračun transportnega sistema in izbira vgradnih delov. V zaključnem delu pa sta navedena priprava tehnične dokumentacije in modeliranje, ki je potrebno za končno izdelavo samega izdelka.
Ključne besede: transportni sistemi, transportne naprave, členkasti transporter, linija za pakiranje, preračun transporterja
Objavljeno: 14.09.2016; Ogledov: 602; Prenosov: 66
.pdf Celotno besedilo (6,85 MB)

3.
Členkasti transporter za sistem čiščenja ostružkov pri CNC stroju
Marko Pavlič, 2015, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo Členkasti transporter za sistem čiščenja ostružkov pri CNC stroju obravnava preračun členkastega transporterja. Transporter je nameščen pri CNC stroju, kjer poteka mehanska obdelava kovin. Na začetku je kratek opis transportnih naprav, temu sledi izračun obravnavanega transporterja, kjer so izračunane sile v verigi in zmogljivost transporterja. Navedene so tudi zahteve glede vzdrževanja in varnosti pri delu.
Ključne besede: transportne naprave, členkasti transporter, preračun zmogljivosti in sil.
Objavljeno: 14.12.2015; Ogledov: 1340; Prenosov: 166
.pdf Celotno besedilo (2,43 MB)

4.
Koncipiranje in zasnova težkega členkastega transporterja
Nejc Božič, 2015, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo obravnava koncipiranje in zasnovo težkega členkastega transporterja, ki je namenjen transportiranju velikih količin materiala, in sicer do 40.000 kg/h. V magistrski nalogi so opisani obstoječi sistemi in njihove pomanjkljivosti, na podlagi katerih so nastali konceptne ideje in zahtevnik. Prikazani so preračuni za najpomembnejše elemente transporterja ter preglednice, na podlagi katerih smo izbrali posamezne elemente. S pomočjo 3D programskega paketa Autodesk Inventor Professional smo zmodelirali vse posamezne elemente in jih povezali v celoto. Predstavljena sta procesa proizvodnje in montaže idejnega produkta. Na koncu je prikazana stroškovna analiza celotnega projekta. Rezultati, predstavljeni v magistrskem delu, so bili uporabljeni za izdelavo dejanskega težkega členkastega transporterja.
Ključne besede: koncipiranje, modeliranje, težki členkasti transporter
Objavljeno: 04.05.2015; Ogledov: 778; Prenosov: 296
.pdf Celotno besedilo (6,44 MB)

5.
TRANSPORTNI SISTEMI ZA POLNJENJE PRETOČNIH REGALOV
Dejan Kunčnik, 2012, diplomsko delo

Opis: Ideja diplomskega dela z naslovom Transportni sistemi za polnjenje pretočnih regalov je nastala v podjetju NIEROS Metal, d. o. o., med opravljanjem obvezne 6-mesečne prakse. Diplomsko delo zajema modeliranje in konstruiranje transportnih sistemov za polnjenje pretočnih regalov ter tudi preračune transportnih verig in valjčnic. Transportni sistemi bodo pripomogli k boljšemu in učinkovitejšemu delovanju regalnega skladišča. V proces spada tudi avtomatska kontrolna tehtnica, ki je povezana z računalnikom v skladišču. Tehtnica pripomore k avtomatskemu tehtanju E2 zabojev med samim transportom, ločevanju E2 zabojev s pomočjo črtne kode itd. Celotni transport je bil zmodeliran s 3D modelirnim programom pro/ENGINEER Wildfire 5.0. Koeficienti in ostali parametri so bili izbrani iz različnih tabel.
Ključne besede: transporter, členkasti trak, delovna mesta, razrez mesa, pogon, odgon, gnana valjčnica, negnana valjčnica, transportni valjček, E2 zaboj, pnevmatski cilinder
Objavljeno: 29.06.2012; Ogledov: 1596; Prenosov: 195
.pdf Celotno besedilo (2,68 MB)

6.
Konstrukcija transportnega sistema za avtomatsko tehtanje polizdelkov
Aleš Jeseničnik, 2012, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo Konstrukcija transportnega sistema za avtomatsko tehtanje polizdelkov, prikazuje proces izdelave transportnega sistema za avtomatsko tehtanje polizdelkov, od analize tehnoloških in pretočnih zahtev do izdelave transportnega sistema. V uvodnem delu so podrobno predstavljene zahteve za zasnovo in delovanje transportnega sistema, ter prikazana tehnologija obdelovancev. Osrednji del diplomskega dela prikazuje idejno zasnovo transportnega sistema z upoštevanjem podanih zahtev in določitev konstrukcijskih parametrov transporterjev. V zaključnem delu diplomskega dela so predstavljeni ključni segmenti transportnega sistema, ter predstavljena izdelava tehniške dokumentacije.
Ključne besede: transportni sistemi, tračni transporter, členkasti transporter, tehtanje in sortiranje
Objavljeno: 29.06.2012; Ogledov: 1408; Prenosov: 171
.pdf Celotno besedilo (3,06 MB)

Iskanje izvedeno v 0.2 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici