| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 72
Na začetekNa prejšnjo stran12345678Na naslednjo stranNa konec
1.
VLOGA SINDIKATA VZGOJE, IZOBRAŽEVANJA, ZNANOSTI IN KULTURE SLOVENIJE IN VPLIV NJEGOVE POGAJALSKE USPEŠNOSTI NA ČLANSTVO
Sonja Bačar, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo v teoretičnem delu opisuje področje sindikatov: zgodovino sindikalnega gibanja v Evropi in na slovenskem ozemlju, mednarodne in notranje vire sindikalnega prava in predstavi delovanje sindikatov v Sloveniji predvsem pa Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ). V empiričnem delu smo iskali vzroke za zmanjšanje števila članov v sindikatih v Sloveniji. Zanimalo nas je, ali je tudi SVIZ med njimi, zato smo s podatki, ki smo jih pridobili, prikazali, kako se je spreminjala številčnost članstva po dejavnosti v obdobju od 2008 do 2015. Velika težava današnjih sindikatov je tudi sprememba starostne strukture članov zaradi tega, ker se mladi ne vpisujejo vanje. Vključenost mladih v sindikat smo prikazali s podatki o številu vstopov in izstopov v obravnavanem obdobju in ugotavljali, ali se mladi v obdobju krize res ne vključujejo v sindikate. Predstavili smo aktivnosti SVIZ-a in pogajanja z odločevalci ter ugotavljali, ali je pogajalska (ne)uspešnost sindikata vplivala na število sindikalno vključenih. Pregledali smo, kaj in kako so tiskani mediji pisali o delovanju SVIZ-a v času pogajanj z vlado.
Ključne besede: Sindikat, SVIZ, pogajanja, članstvo, mladi
Objavljeno: 27.10.2016; Ogledov: 868; Prenosov: 74
.pdf Celotno besedilo (1,36 MB)

2.
RAZVOJ BAZE PODATKOV ŠPORTNEGA DRUŠTVA
Nejc Kovačič, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: V rekreativnem Športnem društvu Izlake, ki se ukvarja z nogometom, tenisom, namiznim tenisom in tekom, imajo v pregled članov društva narejen v Excelovi tabeli. Težava je v tem, da Excel seznam ni vedno pri roki za razna tekmovanja. Društvo deluje na osnovi članstva, zato je kvalitetna urejenost nujno potrebna. Pri urejanju teh podatkov je verjetnost človeške napake zelo velika, saj ternutno ni nobenega varovala, ki bi napako preprečilo. V spletni aplikaciji na serverju lahko v vsakem trenutku kdorkoli pregleda članstvo, urejanje je omogočeno samo registriranim uporabnikom. S pomočjo spletnih jezikov HMTL, CSS, PHP in SQL je ustvarjena prototipna rešitev. Ustvarjena je baza podatkov, ki omogoča vnos članstva. Z omejitvami sistem znatno zmanjša možnost človeške napake. Športno društvo bo imelo kakovostni in boljši pregled nad člani društva. Aplikacija povezuje članstvo z razpisanimi tekmovanji in tako omogoča pregledno kartico vsakega člana.
Ključne besede: Športno društvo, Relacijska baza podatkov, Prototipni pristop, Urejeno članstvo, Statistika tekmovanj za člana
Objavljeno: 19.10.2016; Ogledov: 641; Prenosov: 66
.pdf Celotno besedilo (2,03 MB)

3.
Is there a gap in economic culture between EU countries and the transition economies?
Milan Zver, Tjaša Živko, Vito Bobek, 2004, izvirni znanstveni članek

Opis: The process of EU enlargement is in its final stage, the CEECs have more or less adapted to the western standards, which is not yet sufficient for successful completion of the transition process successfully. We have learned from the failed communism that the imported norms, institutions and practices can cause entropy, unless they reflect the prevailing cultural orientation in the society. People should believe that what they are presented as right (norms) is also good (values). For this reason the system of norms and values should be developed simultaneously. The research results show that the symptoms of economic cultures are less evident in the CEECs than in the selected EU countries, thus the democratic socialization (stimulated from outside) is the key issue. For this reason the CEECs should be included in the network of the Euro- Atlantic integrations as soon as possible in order to ensure the democratic stability and economic efficiency of Europe.
Ključne besede: EU, Evropska unija, tranzicija, članstvo, kultura, ekonomija, vrednote, demokracija, integracija, integracijski procesi
Objavljeno: 10.07.2015; Ogledov: 834; Prenosov: 53
URL Povezava na celotno besedilo

4.
Monetarno ali inflacijsko ciljanje za zniževanje inflacije v Sloveniji?
Mejra Festić, 2001, izvirni znanstveni članek

Opis: Končni cilj monetarne politike je zniževanje inflacijske stopnje. Za uspešnost strategije monetarnega ciljanja morajo biti obtočne hitrosti monetarnih agregatov, kakor tudi multiplikatorji monetarnih agregatov, stabilni. Nestabilnost obtočnih hitrosti in multiplikatorjev monetarnih agregatov je lahko razlog za uvedbo strategije inflacijskega ciljanja. Monetarni agregati so bolj kontrolabilni kot inflacija, inflacija pa je preglednejša kategorija kot monetarni agregati.
Ključne besede: banke, Slovenija, inflacija, cilj, pridruženo članstvo, Evropa, integracijski procesi, Evropska unija, mednarodne ekonomske integracije, monetarna politika, denar
Objavljeno: 10.07.2015; Ogledov: 673; Prenosov: 73
URL Povezava na celotno besedilo

5.
ISKANJE NOVIH VIROV FINANCIRANJA OOZ RADOVLJICA PO PREHODU IZ OBVEZNEGA V PROSTOVOLJNO ČLANSTVO S POMOČJO TEHNIK ZA REŠEVANJE PROBLEMOV
Petra Ambrožič, 2013, diplomsko delo

Opis: Namen dela diplomskega seminarja je najti nove vire financiranja Območne obrtno-podjetniške zbornice Radovljica po prehodu iz obveznega v prostovoljno članstvo s pomočjo tehnik za reševanje problemov. Delo diplomskega seminarja je razdeljeno na teoretični in praktični del. V teoretičnem delu so predstavljene tehnike za definiranje problemov in tehnike za generiranje idej, s pomočjo katerih smo v praktičnem delu reševali problem iskanja novih virov financiranja Območne obrtno-podjetniške zbornice Radovljica po prehodu iz obveznega v prostovoljno članstvo. V praktičnem delu smo najprej predstavili obrtno-zbornični sistem, njegovo financiranje ter Predlog spremembe Obrtnega zakona (MGRT 2012). V nadaljevanju smo s tehnikama za definiranje problemov natančneje opredelili problem in že dobili prve ideje za pot do rešitve. S tehnikama za generiranje idej smo dobili veliko novih idej o virih financiranja Območne obrtno-podjetniške zbornice Radovljica po uveljavitvi spremenjenega Obrtnega zakona (MGRT 2012). Na koncu smo preverili rezultate izbranih tehnik in jih med seboj primerjali. V praktičnem delu dela diplomskega seminarja smo ugotovili tudi, da so spremembe v obrtno-zborničnem sistemu nujno potrebne, kajti obrtno-podjetniška zbornica je izgubila rdečo nit delovanja in obstajanja. Prenovljen program dela je treba članom predstaviti takoj, kajti samo tako bomo z uveljavitvijo Predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Obrtnega zakona (MGRT 2012) lahko obdržali nekaj članstva. Poleg prostovoljnega članstva pa se bo treba na trgu uveljavljati z različnimi dejavnostmi, o katerih smo pridobili zamisli s tehnikama za generiranje idej, predvsem z zapisovanjem idej. Ugotovili smo tudi, da so tehnike za reševanje problemov zelo koristne in nujno potrebne. Zaposleni na Območni obrtno-podjetniški zbornici Radovljica bodo z njihovo pomočjo našli ustrezne rešitve novih virov financiranja, ki jim bodo zagotovile nadaljnjo poslovno pot.
Ključne besede: Prostovoljno članstvo, ustvarjalno reševanje problemov, tehnika W, ribja kost, zapisovanje idej, miselni vzorec, predlog spremembe Obrtnega zakona, viri financiranja.
Objavljeno: 17.07.2013; Ogledov: 1495; Prenosov: 163
.pdf Celotno besedilo (382,74 KB)

6.
7.
8.
Slovenke in Slovenci v Evropski uniji
2001

Ključne besede: Slovenija, Evropska unija, članstvo, intervjuji, pogajanje
Objavljeno: 01.06.2012; Ogledov: 1469; Prenosov: 46
URL Povezava na celotno besedilo

9.
10.
Iskanje izvedeno v 0.25 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici