| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 14
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
Predstavitev žrtev umorov v časopisu Večer : diplomsko delo
Maja Gojkovič, 2009, diplomsko delo

Ključne besede: kazniva dejanja, umori, žrtve, poročanje, mediji, časniki, članki, analize, Večer, diplomske naloge
Objavljeno: 07.12.2009; Ogledov: 2186; Prenosov: 162
.pdf Celotno besedilo (378,25 KB)

3.
4.
PLESNA VZGOJA PREDŠOLSKIH OTROK V PRIROČNIKIH IN STROKOVNIH ČLANKIH GORDANE SCHMIDT
Helena Vogrinec, 2010, diplomsko delo

Opis: Tema diplomskega dela nosi naslov Plesna vzgoja predšolskih otrok v priročnikih in strokovnih člankih Gordane Schmidt. Naloga je teoretična in ponuja vpogled življenjskega in znanstvenega dela omenjene avtorice. V svojih delih in priročnikih je avtorica združila teorijo in prakso ter podala izhodišča za praktično delo na področju plesne vzgoje predšolskih otrok. Strokovni članki in priročniki temeljijo pretežno na primerih gibalnega izražanja, kar pa pripomore h kakovosti dela vzgojiteljev pri razvijanju in spodbujanju celostnega razvoja predšolskega otroka.
Ključne besede: Ključne besede: Gordana Schmidt/metodika plesne vzgoje/ples/igre/priročnik/strokovni članki
Objavljeno: 09.07.2010; Ogledov: 5459; Prenosov: 663
.pdf Celotno besedilo (2,21 MB)

5.
Poročanje medijev o kriminaliteti : diplomsko delo
Mateja Štolfa, 2010, diplomsko delo

Ključne besede: kriminaliteta, mediji, novinarstvo, poročanje, časniki, članki, analize, diplomske naloge
Objavljeno: 09.09.2010; Ogledov: 1854; Prenosov: 188
.pdf Celotno besedilo (929,70 KB)

6.
7.
Pregled poročanja slovenskih časopisov o kriminaliteti po 2. svetovni vojni : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija Varnost in policijsko delo
Živa Bregar, 2012, diplomsko delo

Opis: Ko ljudje odprejo časopis, najprej pogledajo črno kroniko. Zato uredniki namenjajo poročanju o kriminaliteti večjo pozornost. Razvoj medijev je pripomogel k različnemu obsegu in načinu pisanja o kriminaliteti. Najpomembnejša prelomnica v zgodovini poročanja je Gutenbergova iznajdba tiskarske stiskalnice iz leta 1450. Sprva so se novice o kriminaliteti širile s komunikacijo med ljudmi, kasneje pa preko časopisov, radia in televizije. Danes pa ta proces poteka večinoma preko interneta. Obseg poročanja o kriminaliteti je bil odvisen od družbenega razvoja in politične ureditve. V prvih letih po 2. svetovni vojni so mediji posvečali manj pozornosti kriminaliteti, kasneje pa je poročanje postalo obsežnejše. Prvi članki s kriminalno vsebino so bili kratki, jedrnati, podajali so le znana dejstva. Obseg in vsebina člankov sta se skozi zgodovino povečevala. V opravljeni analizi člankov je prevladovala tema o nasilniški kriminaliteti. Manj pozornosti pa je bilo posvečene družinskemu nasilju in organiziranemu kriminalu.
Ključne besede: kriminaliteta, mediji, poročanje, časniki, članki, analize, diplomske naloge
Objavljeno: 21.06.2012; Ogledov: 1311; Prenosov: 91
.pdf Celotno besedilo (307,87 KB)

8.
Poročanje primorskih časopisov o kriminaliteti po 2. svetovni vojni : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija Varnost in policijsko delo
Boštjan Sever, 2012, diplomsko delo

Opis: V teoretičnem delu diplomskega dela smo predstavili osnovne pojme kriminalitete in novinarstva, njihov razvoj in delitve v skupine. Dotaknili smo se tudi senzacionalističnega poročanja ter se pri tem vprašali, ali takšno pisanje privabi ali odvrača bralce. V nadaljevanju smo oba pojma združili v predstavitvi, ki se nanaša na poročanje o kriminaliteti. V empiričnem delu smo zbrali in analizirali časopisne članke o kriminaliteti, ki so bili objavljeni v časopisih Slovenski Jadran in Primorske novice. S pomočjo grafov in tabel smo ponazorili povečanje ali upadanje objav člankov, ki obravnavajo kriminaliteto. V nadaljevanju smo iz primorskih dnevnih časopisov izbrali določen odmeven članek in ga primerjali v dveh časopisih, da bi ugotovili, kakšno je poročanje o le-tem in koliko ter na kakšen način časopis posveti svoj prostor za odmeven in pretresljiv dogodek.
Ključne besede: kriminaliteta, kazniva dejanja, novinarstvo, poročanje, članki, analize, diplomske naloge
Objavljeno: 10.05.2013; Ogledov: 865; Prenosov: 173
.pdf Celotno besedilo (2,00 MB)

9.
10.
Iskanje izvedeno v 0.18 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici