| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Nadgradnja transportnega sistema z uporabo Siemens TIA programskega orodja in SICK čitalnika črtne kode : diplomsko delo
Žiga Grilc, 2021, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljena nadgradnja transportnega sistema. Cilj naloge je bil nadgraditi transportni sistem s čitalnikom črtne kode ter prebrane črtne kode shranjevati v bazo podatkov. Prebrane črtne kode smo preko SCADE z uporabo programskega jezika VBScript vpisovali v tabeli, ki se nahajata v bazi podatkov. Izdelan je bil program za avtomatsko in ročno vodenje transportnega sistema. Narejen pa je tudi SCADA sistem za spremljanje delovanja čitalnika črtne kode, ki omogoča prikaz že prebranih črtnih kod iz baze podatkov.
Ključne besede: transportni sistem, črtne kode, čitalnik črtnih kod, baza podatkov, SCADA
Objavljeno v DKUM: 24.08.2021; Ogledov: 973; Prenosov: 114
.pdf Celotno besedilo (2,56 MB)

2.
Vpeljava črtne kode v iSYSTEM Labs d.o.o.
Jure Cirar, 2021, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo opisuje postopek izbire črtne kode, tiskalnika črtnih kod, čitalcev črtnih kod in vpeljavo črtne kode v proizvodno bazo podatkov v podjetju iSYSTEM Labs d.o.o. V diplomskem delu so predstavljeni obstoječi način izvajanja proizvodnih postopkov in prenova z izbrano strojno opremo ter nadgradnja obstoječe podatkovne baze. Pri izdelavi diplomskega dela smo se osredotočili na to, da bo vpeljava črtne kode zmanjšala možnost napak pri delu ter omogočala lažje in hitrejše iskanje materiala in izdelkov v proizvodni bazi podatkov. V teoretičnem delu diplomskega dela je opisan postopek izbire tipa črtne kode in ostale strojne opreme za uporabo črtne kode. Praktični del diplomskega dela predstavlja opis prenovljenih procesov.
Ključne besede: prenova procesa, uvedba črtne kode, črtna koda, delovni proces, čitalnik črtne kode, tiskalnik črtne kode, informacijska podpora
Objavljeno v DKUM: 05.05.2021; Ogledov: 677; Prenosov: 40
.pdf Celotno besedilo (3,16 MB)

3.
Prenova sistema identifikacije v prodajnem skladišču podjetja Štore Steel, d.o.o.
Urška Škorc, 2019, diplomsko delo/naloga

Opis: Štore Steel, d. o. o., je ena izmed treh proizvajalk jekla v Sloveniji in deluje predvsem na trgu evropskih proizvajalcev avtomobilske industrije na segmentu komercialnih kot tudi osebnih vozil. Podjetje proizvaja vzmetna, inženirska (jekla za kovanje) in Exem jekla. V diplomskem delu je na začetku predstavljeno na kratko o podjetju Štore Steel, d. o. o. Teoretični del vsebuje teme o skladiščnem poslovanju, skladišču, črtni kodi in čitalnikih črtne kode. Obstoječe stanje prikazuje prodajno skladišče danega podjetja in prisotne skladiščne ter logistične procese, ki so potrebne za izvajanje uskladiščenja, manipuliranja in odpreme jeklenih vezi. Na podlagi analiziranja časovnih izgub pri skladiščnem poslovanju s pomočjo vzročno-posledičnega diagrama, procesne karte ter diagrama poteka aktivnosti pri odpremi jeklenih vezi smo lažje podali predloge rešitev. Glavni problem je zamudna izsledljivost gotovih izdelkov v prodajnem skladišču. Kot rešitev problema smo zaznali uporabo čitalnikov črtne kode, glede na to, da so črtne kode že izpisane na identifikacijskih listkih jeklenih vezi. Na ta način skrajšali čas iskanja uskladiščenih jeklenih vezi, namenjenih za odpremo, in prenovili sistem identifikacije, ki trenutno temelji na delu s papirno dokumentacijo in ročnem knjiženju zalog. Prav tako bi zmanjšali število napak pri odpremi jeklenih vezi in pri nadaljnji inventuri gotovih izdelkov ter povečali ažurnost knjiženja zalog ob odpremljanju.
Ključne besede: skladiščno poslovanje, skladišče, čitalnik črtne kode, črtna koda
Objavljeno v DKUM: 13.01.2020; Ogledov: 1336; Prenosov: 271
.pdf Celotno besedilo (2,19 MB)

4.
OPTIMIZACIJA SKLADIŠČNEGA POSLOVANJA V PODJETJU Z NADGRADNJO SISTEMA ČRTNE KODE
Gregor Kveder, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu smo obravnavali optimizacijo skladiščnega poslovanja z nadgradnjo sistema črtne kode v podjetju, ki se ukvarja s prodajo profesionalne čistilne opreme. Z analizo obstoječega stanja smo ugotovili, da imajo v skladišču podjetja težave z neurejenimi zalogami in počasnimi skladiščnimi procesi, zaradi katerih prihaja do izgube časa in nepotrebnih dodatnih stroškov. Kupci zaradi velikosti artiklov te prevzemajo v skladišču, osebni prevzem blaga pa je v podjetju dolgotrajen in nestrokoven, saj se artikli v informacijskem sistemu iščejo ročno, prihaja tudi do napak in neustreznih zalog. SWOT-analiza je pokazala veliko slabosti obstoječega stanja in priložnost za nadaljnji razvoj skladiščnega poslovanja. Za rešitev problema smo predlagali uvedbo čitalnikov črtne kode in mobilnega terminala. S čitalniki črtne kode smo skrajšali čas osebnega prevzema, z mobilnim terminalom pa smo skrajšali in izboljšali procese prevzema in odpreme blaga ter inventure. Z optimizacijo skladiščnega poslovanja smo v podjetju uredili zaloge, skrajšali čas trajanja skladiščnih procesov in znižali stroške dela, s tem pa povečali konkurenčnost na trgu.
Ključne besede: - skladiščni procesi - črtna koda - zaloge - čitalnik črtne kode
Objavljeno v DKUM: 29.02.2016; Ogledov: 1168; Prenosov: 123
.pdf Celotno besedilo (381,01 KB)

5.
UPORABA ČRTNE KODE ZA UPRAVLJANJE IZDELKOV V SKLADIŠČU
Darja Drofenik, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo predstavili sistem upravljanja izdelkov v skladišču z uporabo črtne kode. Opisali smo različne vrste črtnih kod, njihovo uporabo in strukturo. Seznanili smo se s čitalniki črtne kode. Spoznali smo, kaj je pomembno pri izdelavi črtnih kod. V praktičnem delu pa smo posebno pozornost posvetili postopku izvažanja in dovažanja izdelkov v skladišču. Opisali smo potrebne ukrepe za uvedbo črtne kode v postopek skladiščenja. Na koncu smo še predstavili delovanje aplikacije za upravljanje skladišča.
Ključne besede: skladišče, črtna koda, tehnologija RFID, čitalnik črtne kode
Objavljeno v DKUM: 16.07.2012; Ogledov: 3386; Prenosov: 742
.pdf Celotno besedilo (2,17 MB)

Iskanje izvedeno v 0.13 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici