| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 10
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Optimizacija in načrtovanje razmestitve delovne opreme v podjetju uniforest d.o.o.
Svit Ribič, 2020, magistrsko delo

Opis: Med slovenskimi in tujimi podjetji lahko pogosto zasledimo veliko razliko v stopnji njihove organizacijske zrelosti in organiziranosti. Številna slovenska podjetja imajo tako precejšnje možnosti izboljšanja na področju organiziranosti. Med tovrstna podjetja lahko uvrstimo tudi podjetje Uniforest d.o.o., ki večino svojih produktov izvaža v tujino. Izvozno naravnana podjetja so pod stalnim pritiskom doseganja dobavnih rokov. Samo ob učinkovitih proizvodnih procesih in uspešnem vodenju lahko slovenska podjetja konkurirajo in preživijo na tujem trgu. V magistrski nalogi bomo preučili podjetje Uniforest d.o.o., optimizirali proces montaže gozdarskih vitel in na podlagi montažnih operacij določili optimalno razmestitev delovnih mest. Magistrsko delo bo obsegalo tudi aktivacijski načrt celotnega projekta z opredeljenim časovnim načrtom in ekonomiko projekta. Glavni cilj naloge je z realnimi podatki ovrednotiti montažno linijo in podati predlog nove razmestitve delovnih mest. Podjetje bo pridobljene podatke lahko uporabilo za norme, ki jih sedaj ni.
Ključne besede: razmestitev, časovni normativi, organizacija dela, optimizacija, stroški
Objavljeno: 01.12.2020; Ogledov: 372; Prenosov: 0

2.
Optimizacija izdelovalnih procesov z uvedbo sodobnih pristopov merjenja časa
Gašper Oswald, 2016, magistrsko delo

Opis: Obravnavana tematika magistrskega dela vsebuje predstavitev in implementacijo sodobnih pristopov optimizacije različnih tehnoloških procesov na podlagi časovnih normativov. Z analizo obstoječega stanja in s pomočjo zajetih podatkov je bilo ob podpori regresijskih izračunov mogoče izdelati interne standardne kataloge časovnih izvedb. Poenotena shema normativov tako bistveno olajša nadaljnje delo priprave tehnologije pri terminiranju proizvodnih procesov, kar se še posebej pozna pri produktivnosti in optimiranju izdelovalnih procesov v proizvodnem okolju.
Ključne besede: časovni normativi, planski časi, REFA, DRIGUS, MEZA, PLAZET
Objavljeno: 26.09.2016; Ogledov: 1083; Prenosov: 129
.pdf Celotno besedilo (8,29 MB)

3.
NORMAR - INFORMACIJSKO PODPRT SISTEM ZA UGOTAVLJANJE PODATKOV V PROIZVODNJI
Sašo Sršen, 2014, diplomsko delo

Opis: Enega izmed temeljnih podatkov vsake urejene proizvodnje v smislu organizacije prav gotovo predstavljajo časovni podatki, točneje časovni normativi. Ker v svetu obstajata samo dve metodologiji za določanje časovnih normativov, ki sta globalno priznani (ena izmed njih je REFA), so se srednja in večja proizvodnja podjetja primorana odločiti katero pot bodo ubrala. Diplomsko delo predstavlja prvo slovensko informacijsko podprto implementacijo REFA metodologije, t.i. sistem NORMAR. Vsebuje tako teoretična ozadja kot tudi uporabniški in tehnični nivo rešitve, dotakne pa se tudi aplikacije sistema v praksi.
Ključne besede: normar, časovni normativi, proizvodnja, informacijski sistem, REFA
Objavljeno: 06.03.2015; Ogledov: 1164; Prenosov: 396
.pdf Celotno besedilo (2,94 MB)

4.
RAČUNALNIŠKO PODPRTA IZDELAVA ČASOVNIH NORMATIVOV
Sandi Kešpret, 2012, diplomsko delo

Opis: Čas postaja oz. je že eden od glavnih akterjev v proizvodnji. Podjetja težijo k čim boljši učinkovitosti, produktivnosti, racionalizaciji... Ena od možnosti za optimizacijo oz. racionalizacijo je analiza časa. Le z dobrim poznavanjem časovnih vrednosti v proizvodnji lahko pridemo do želenih ciljev. Diplomska naloga nam poda določena teoretična znanja računalniškega določanja časovnih normativov, predvsem na področju sistemov vnaprej določenih časov. Vključuje tudi predstavitev najsodobnejše programske opreme, ki se trenutno nahaja na tržišču. Danes bi bilo brez računalniških paketov, določanje časovnih normativov zelo dolgotrajno. V diplomi so prikazane določene prednosti posameznega programskega paketa, ki nam pomagajo pri izbiri ustrezne opreme.
Ključne besede: WF, MTM, REFA, časovni normativi, analiza časa
Objavljeno: 15.11.2012; Ogledov: 1714; Prenosov: 365
.pdf Celotno besedilo (2,32 MB)

5.
Oblikovanje normativa izdelovalnega časa s pomočjo MTO analize
1989, diplomsko delo

Ključne besede: študij časa, časovni normativi, šivalnica, konfekcija, študij dela
Objavljeno: 26.07.2007; Ogledov: 2296; Prenosov: 0

6.
7.
8.
9.
10.
Iskanje izvedeno v 0.18 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici