| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 2 / 2
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Ocenjevanje policijskega dela v skupnosti na območju občine Črnomelj : diplomsko delo univerzitetnega študija
Jasmina Matešić, 2012, diplomsko delo

Opis: V teoretičnem delu diplomskega dela predstavimo policijsko delo v skupnosti. Primerjamo besede različnih avtorjev, ki na podoben način opisujejo policijsko delo v skupnosti. Policijsko delo v skupnosti najlažje razložimo kot delo policije, ki sodeluje z občani, da bi skupaj dosegli večjo varnost, manj kriminalitete, nereda ter strahu pred njimi. Za enostavnejše razumevanje policijskega dela v skupnosti ga primerjamo s policijskim delom usmerjenim v reševanje problemov. Posebej se osredotočimo na policijsko delo v skupnosti v Sloveniji, kjer opišemo razvoj policijske dejavnosti in ugotovimo, da je policijsko delo v skupnosti v Sloveniji šele na začetku in potrebuje še veliko sprememb in napredka. V drugem delu so navedeni in predstavljeni podatki, pridobljeni s pomočjo anketnega vprašalnika o policijskem delu v skupnosti, izvedenega na območju občine Črnomelj. Anketiranih je bilo 117 oseb, te so bile naključno izbrane med prebivalci občine Črnomelj. Najprej smo predstavili njihove demografske podatke, nato še preostale rezultate. V zaključnem delu smo še preverili hipoteze ter zapisali ključne ugotovitve. Rezultati so pokazali, da je policijsko delo v skupnosti v občini Črnomelj dobro razvito. To lahko podkrepimo z ugotovitvami, da prebivalci menijo, da so njihovi stiki s policijo kakovostni, ne zaznavajo kriminalitete in nereda kot velik problem, v svojem okolju se počutijo varni in zase trdijo, da so v skupnosti medsebojno povezani.
Ključne besede: policija, policijsko delo, policijsko delo v skupnosti, Črnomelj, diplomske naloge
Objavljeno: 12.10.2012; Ogledov: 879; Prenosov: 135
.pdf Celotno besedilo (716,51 KB)

2.
Od Maribora do Bele krajine
Ana Vovk Korže, Sara Repolusk, Kristina Pečovnik, Vito Lavrenčič, 2017, slovar, enciklopedija, leksikon, priročnik, atlas, zemljevid

Opis: Bela Krajina je najbolj jugovzhodna pokrajina v Sloveniji. Poleg izrazitih kraških značilnosti je Bela krajina znana kot ravnik, saj je geološko del Slunjske plošče. Prav ta odprtost proti vzhodu omogoča neposredne vplive iz Panonske kotline ter Kvarnerja. Geografska pestrost privablja mnoge, da si ogledajo ta del Slovenije. V priročniku je nanizana predstavitev panonskih, alpskih in kraških pokrajin, ki jih lahko opazujemo na poti med Mariborom in Belo krajino. Opisi pokrajin so geografski, posebna pozornost je namenjena naravnogeografskim dejavnikom, torej geološko-litološki podlagi, vodam, podnebju, prsti in vegetaciji. Raba tal kot rezultat prepleta naravnih in družbenih značilnosti je najbolj viden element v pokrajini. Soavtorji prispevkov posameznih pokrajin so študentje geografije. Strokovno so spoznavali na to pokrajino na terenskem delu v okviru predmeta Geografija slovenskih pokrajin.
Ključne besede: Bela krajina, Jugovzhodna Slovenija, nizki kras, reka Kolpa, Črnomelj
Objavljeno: 20.02.2018; Ogledov: 459; Prenosov: 42
.pdf Celotno besedilo (4,06 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

Iskanje izvedeno v 0.05 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici