| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 41
Na začetekNa prejšnjo stran12345Na naslednjo stranNa konec
1.
NAČRT ORGANIZACIJE UREDITVE GRADBIŠČA ZA OBJEKT CENTRALNA ČISTILNA NAPRAVA HRASTNIK
Branka Emeršič, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je prikazana izdelava načrta organizacije ureditve gradbišča za objekt Centralna čistilna naprava Hrastnik. Diplomska naloga zajema predhodno proučevanje pogojev grajenja, dimenzioniranje začasnih gradbiščnih kapacitet, tehnično poročilo, izris sheme organizacije ureditve gradbišča, popis pripravljalnih del ter varnostni načrt in požarne zahteve za gradnjo objekta. Sledi opis opažev, ki so se uporabili pri gradnji. Na koncu je predstavljen tudi projekt betona.
Ključne besede: gradbeništvo, gradbena dela, organizacija gradbišča, tehnologija opaženja, projekt betona, čistilna naprava
Objavljeno: 06.09.2010; Ogledov: 4897; Prenosov: 1029
.pdf Celotno besedilo (6,92 MB)

2.
ORGANIZACIJA GRADBIŠČA IN VODENJE GRADBIŠČNE DOKUMENTACIJE ZA NOVOGRADNJO VEČSTANOVANJSKEGA OBJEKTA V POLJČANAH
Jernej Kuhar, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je prikazana izdelava projekta organizacije gradbišča in predstavitev dokumentacije, ki je potrebna na gradbišču večstanovanjskega objekta Blok Poljčane. Vsebina diplomske naloge zajema predhodno preučevanje pogojev grajenja, dimenzioniranje gradbiščnih kapacitet, tehnično poročilo, shemo ureditve gradbišča in vsebino gradbiščne dokumentacije.
Ključne besede: gradbeništvo, gradbena dela, organizacija gradbišča, gradbiščna dokumentacija
Objavljeno: 12.11.2010; Ogledov: 3563; Prenosov: 426
.pdf Celotno besedilo (2,28 MB)

3.
ORGANIZACIJA GRADBIŠČA IN TERMINSKO PLANIRANJE GRADNJE ŠPORTNE DVORANE MOZIRJE
Niko Brinovšek, 2012, diplomsko delo

Opis: V tej diplomski nalogi je obravnavana organizacija gradbišča za Športno dvorano Mozirje, ki vsebuje: opis objekta, proučitev pogojev gradnje, dimenzioniranje začasnih objektov in instalacij, tehnično poročilo k projektu organizacije gradbišča, planiranje gradnje omenjenega objekta ter predračun pripravljalnih in zaključnih del. Prav tako je obravnavano terminsko planiranje gradnje omenjenega objekta. Na koncu diplomske naloge sta prikazana tudi organizacijska shema ureditve gradbišča in modificiran gantogram za terminski plan gradnje objekta.
Ključne besede: Gradbeništvo, organizacija grajenja, organizacija gradbišča, terminsko planiranje
Objavljeno: 16.02.2012; Ogledov: 2274; Prenosov: 502
.pdf Celotno besedilo (2,07 MB)

4.
ORGANIZACIJA GRADBIŠČA IN TERMINSKO PLANIRANJE GRADNJE MODULARNEGA VRTCA AJDA NA RAVNAH NA KOROŠKEM
Aleš Gril, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljena organizacija gradbišča in terminsko planiranje gradnje modularnega vrtca Ajda na Ravnah na Koroškem. Vsebina diplomske naloge zajema opis objekta, predhodno preučitev pogojev gradnje, dimenzioniranje začasnih objektov in inštalacij na gradbišču, tehnično poročilo k projektu organizacije gradbišča, popis pripravljalnih in zaključnih del, izris sheme ureditve gradbišča s prilogami in terminski plan izvedbe del v obliki modificiranega gantograma in strukturno mrežnega diagrama.
Ključne besede: gradbeništvo, gradbena dela, organizacija gradbišča, terminski plan
Objavljeno: 10.04.2012; Ogledov: 2304; Prenosov: 308
.pdf Celotno besedilo (11,28 MB)

5.
ORGANIZACIJA GRADBIŠČA IN TERMINSKO PLANIRANJE GRADNJE VARSTVENO DELOVNEGA CENTRA MOZIRJE
Žana Uratnik, 2013, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo predstavlja organizacijo gradbišča in terminsko planiranje gradnje Varstveno delovnega centra Mozirje. V prvem delu se bralec seznani s predstavitvijo objekta, njegovo zasnovo, lokacijo gradnje ter namembnostjo. Vsebinski del osrednjega dela diplomske naloge je podroben opis proučitve pogojev za gradnjo objekta, organizacija gradbišča in terminsko planiranje gradnje. Za lažjo predstavo je v zadnjem zaključnem delu diplomske naloge prikazana shema organizacije gradbišča in terminski plan izvajanja del.
Ključne besede: gradbeništvo, gradbena dela, organizacija gradbišča, terminski plan
Objavljeno: 06.09.2013; Ogledov: 1347; Prenosov: 204
.pdf Celotno besedilo (5,41 MB)

6.
OPERATIVNO PLANIRANJE GRADNJE ENOTE VRTCA ŠENTJUR V HRUŠEVCU
Manca Glinšek Risman, 2013, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava problematiko operativnega planiranja gradnje objekta vrtca v Šentjurju. V teoretičnem delu so pojasnjeni osnovni pojmi in pomeni operativnega planiranja, terminskega planiranja ter statičnih in dinamičnih spremljajočih planov. Cilji diplomskega dela so določitev aktivnosti, določitev časov trajanja in določitev vrstnega reda izvajanja aktivnosti ter izdelava statičnih in dinamičnih spremljajočih planov. Sledi splošna predstavitev projekta z arhitekturnimi in tehničnimi značilnostmi predvidene gradnje. V analitičnem delu je predstavljen postopek terminskega planiranja. Rezultat tega je modificiran gantogram in mrežni diagram. V obliki tabel so izdelani tudi statični spremljajoči plani delovne sile, mehanizacije in materialov ter dinamični spremljajoči plani količin delovne sile mehanizacije materialov in finančnih sredstev v obliki histogramov, gantogramov ali tabel. V zaključku dela so povzeti rezultati in njihova ocena.
Ključne besede: Operativno planiranje, terminski plani, statični plani, dinamični plani, gantogram, planiranje gradnje.
Objavljeno: 15.10.2013; Ogledov: 1323; Prenosov: 133
.pdf Celotno besedilo (1,86 MB)

7.
ORGANIZACIJA GRADBIŠČA IN TERMINSKO PLANIRANJE GRADNJE POSLOVNEGA OBJEKTA ELEKTRA CELJE V MESTINJU
Andrej Žolnir, 2014, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava organizacijo gradbišča in terminsko planiranje gradnje poslovnega objekta Elektra Celje v Mestinju. Prvi del je namenjen spoznavanju osnovnih pojmov organizacije in terminskega planiranja. V nadaljevanju sledijo opis objekta, lokacija in tehnične značilnosti. V tretjem delu obravnava organizacijo gradbišča, ki zajema predhodne proučitve pogojev gradnje, dimenzioniranje začasnih objektov deponij in napeljav, tehnično poročilo in shemo organizacije gradbišča. Zadnji del diplomskega dela predstavlja terminsko planiranje gradnje objekta z mrežno in gantogramsko tehniko planiranja.
Ključne besede: gradbeništvo, gradbena dela, organizacija gradbišča, terminsko planiranje
Objavljeno: 12.09.2014; Ogledov: 1299; Prenosov: 118
.pdf Celotno besedilo (55,77 MB)

8.
Kalkulacija stroškov in operativni plani pri neposredni pripravi na gradnjo enostanovanjske stavbe s podporo bim
Tomi Kresnik, 2017, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo obravnava 3D, 5D in 4D-informacijski model objekta enostanovanjske stavbe s podporo informacijskega modeliranja gradbenih objektov (engl. Building Information Modeling; BIM) v fazi neposredne priprave na gradnjo. V tej fazi je za aktivnost razpisa za izbor izvajalca pomembna dobra priprava ponudbe, ki je za izvajalca odvisna predvsem od kvalitetno pripravljenega popisa del in na tej osnovi pripravljene ponudbene cene, na podlagi katere investitor običajno izbere izvajalca, le-ta pa pripravi ustrezne operativne plane za določitev časa trajanja izvedbe gradnje objekta. V ta namen smo v teoretičnem delu preučili podporo BIM, njeno uporabnost in aktualno programsko opremo. V fazi neposredne priprave na gradnjo smo preučili aktivnosti razpisa in sklenitve gradbene pogodbe, za nadaljnjo razumevanje pa smo podali teoretična izhodišča o stroških in kalkulaciji cen ter operativnih planih. V aplikativnem delu smo na podlagi arhitekturnih načrtov in popisa gradbenih del s programsko opremo Graphisoft ArchiCAD 18 in Vico Office R 5.2 izdelali 3D, 5D in 4D BIM-model enostanovanjske stavbe. Pri tem smo za nekaj osnovnih gradbenih del izdelali lastno referenčno bazo. Končni rezultat modeliranja smo za gradbena dela enostanovanjske stavbe predstavili s ponudbeno ceno in časom trajanja izvedbe gradnje. Končni model enostanovanjske stavbe pa smo prikazali še s 4D-simulacijo terminskega poteka izvedbe gradnje gradbenih del. V poglavju diskusija smo za obravnavano stavbo podali prednosti in slabosti, ki smo jih s podporo BIM v tem delu uvideli.
Ključne besede: kalkulacija stroškov, operativno planiranje, enostanovanjska stavba, informacijski model gradbenega objekta (BIM)
Objavljeno: 20.01.2017; Ogledov: 1127; Prenosov: 136
.pdf Celotno besedilo (5,63 MB)

9.
SODOBNE METODE TERMINSKEGA PLANIRANJA IN SPREMLJANJA GRADNJE OBJEKTOV
Zoran Pučko, 2009, diplomsko delo

Opis: Za uspešno izvedbo gradbenega projekta so ključnega pomena čas, stroški in kakovost, ki jih je potrebno medsebojno ustrezno uskladiti glede na potrebe in zahteve posameznih pogodbenih partnerjev in to v vseh fazah gradbenega projekta. Pri tem ima pomembno vlogo izbor in uporaba ustrezne informacijske tehnologije oz. ustreznih programskih orodij za planiranje in spremljanje gradbenih projektov. Razvoj teh programskih orodij ponuja sodobne metode terminskega planiranja in spremljanja gradnje objektov. Izvedena primerjava med klasičnimi metodami terminskega planiranja in spremljanja gradnje objektov ter sodobnimi metodami, ki temeljijo na 3D in 4D modelih in vizualizaciji gradbenih objektov in procesov, podaja prednosti in pomanjkljivosti posameznih metod, smernice za uporabo najprimernejše metode, ter nakazuje potrebo po nadaljnjih raziskavah.
Ključne besede: gradbeni projekti, terminsko planiranje, spremljanje gradnje objekta, sodobne metode planiranja
Objavljeno: 21.12.2009; Ogledov: 3121; Prenosov: 411
.pdf Celotno besedilo (7,80 MB)

10.
Iskanje izvedeno v 0.23 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici