| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 139
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
PROCES ZAPOSLOVANJA KADROV V ZAVAROVALNICI TRIGLAV D.D., OBMOČNA ENOTA LJUBLJANA
Suzana Janušič, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo predstavlja proces zaposlovanja kadrov v Zavarovalnici Triglav d.d., Območna enota Ljubljana. Predstaviti želimo, kako se podjetje zaveda pomena človeškega vira in kako se je podjetje sposobno prilagajati novim razmeram na trgu delovne sile. Namen raziskave je analiza procesa zaposlovanja kadrov. Ugotoviti želimo, kako poteka proces zaposlovanja od trenutka, ko se sprosti delovno mesto, oziroma, ko se ugotovi potreba po novem delavcu. V Zavarovalnici Triglav se zavedajo, da je potrebno hitro reagirati in zapolniti prosto delovno mesto z najprimernejšim delavcem. Kadrovska služba v Zavarovalnici Triglav je pri tem uspešna. Če bi skrajšali čas od dneva, ko se ugotovi prosto delovno mesto do njegove zapolnitve, bi bili še bolj uspešni. Anketni list bi bilo potrebno posodobiti, saj jim le-ta ni v veliko pomoč. Anketni list naj bi bil sestavljen tako, da izvemo čimveč podatkov o kandidatu.
Ključne besede: Zaposlovanje Kadri Kadrovska politika Delovno mesto
Objavljeno: 04.06.2009; Ogledov: 3487; Prenosov: 508
.pdf Celotno besedilo (1,27 MB)

3.
BREZPOSELNOST IN ZAPOSLOVANJE MLADIH
Sandra Aljančič, 2009, diplomsko delo

Opis: Brezposelnost med mladimi je danes velik problem družbe. V Sloveniji trenutno brezposelnost narašča. To bi lahko pripisali trenutni recesiji ter propadu nekaterih podjetij. Mladi dandanes precej časa namenijo izobraževanju oz. pridobivanju primerne izobrazbe. Posledica tega je, da precej pozno v stopajo na trg dela. Mladim primanjkuje samozavesti, ker nimajo delovnih izkušenj. Delo, ki ga opravljajo kot študentje pa jim v večini prinaša samo zaslužek, ne pa izkušenj, ki bi jim koristile pri iskanju redne zaposlitve. Cilj diplomske naloge je raziskati kakšne možnosti imajo mladi pri iskanju prve redne zaposlitve ali delodajalci upoštevajo študentsko delo kot primerne delovne izkušnje, kakšne možnosti imajo pri zaposlovanju ženske v primerjavi z moškimi. Skozi raziskavo bomo ugotavljali, ali bi se brezposelnost zmanjšala, če bi se mladi usmerili v bolj perspektivne oz. iskane poklice. Raziskali bomo, kako so ljudje, ki so bili prijavljeni na zavodu za zaposlovanje zadovoljni z zaposlenimi in njihovim delom. V sklepnem delu so predstavljeni predlogi za zmanjšanje brezposelnosti med mladimi. Pričujoče delo daje odgovore na vrsto zastavljenih vprašanj in nakazuje potrebo po nadaljnjih usmeritvah na področju zaposlovanja mladih.
Ključne besede: - Brezposelnost - Mladi - Zaposlovanje - Zavod za zaposlovanje
Objavljeno: 16.07.2009; Ogledov: 5422; Prenosov: 1291
.pdf Celotno besedilo (481,34 KB)

4.
POLETNO DELO SLOVENSKIH ŠTUDENTOV V ZDA
Karmen Skodlar, 2009, diplomsko delo

Opis: Čeprav večina študentov ponavadi preživlja počitnice na Jadranski obali, se nekateri odločijo za daljše destinacije iz različnih razlogov. Nekateri bi radi izboljšali ali se naučili tujega jezika, pridobili izkušnje v drugih kulturah in spoznali nove prijatelje. Ker številne države pripadajo Evropski uniji, je veliko lažje preživeti počitnice kot študent izmenjave v drugi državi. Vendar, poleg Evrope, so na voljo še druge možnosti, predvsem ZDA, ki ima veliko število organizacij za zagotavljanje študentske izmenjave. CCUSA je ena od teh organizacij, ki jo bomo predstavili v diplomskem delu.
Ključne besede: trg dela, zaposljivost, študentsko delo, CCUSA
Objavljeno: 16.07.2009; Ogledov: 1817; Prenosov: 195 
(1 glas)
.pdf Celotno besedilo (520,77 KB)

5.
RAZVOJ KADROV V AGROMEHANIKI D.D.
Marjana Belehar, 2009, diplomsko delo

Opis: POVZETEK V kolikor želi biti podjetje v današnjem svetu uspešno, se mora zavedati hude konkurence in nepredvidljivega, ter hitro spreminjajočega se okolja. Prepoznavanje poslovnih priložnosti in spreten odziv nanje so pomembna postavka uspešnega podjetja. Predvsem mora podjetje uporabiti raznovrstne ukrepe, če želi uspešno poslovati. Uspešnost podjetja je odvisna od smotrnega usklajevanja in razvijanja različnih virov, to je od kadrovskih, finančnih, tržnih in tehnoloških virov, kar pa je odvisno od začrtanih ciljev. Kadrovski viri oziroma človek so postali vedno bolj konkurenčna prednost današnjih podjetij. Marsikatero podjetje se še tega ne zaveda dovolj. Prav zato ostajajo nedojemljiva za spremembe in ukrepe na tem področju, ter ne izrabljajo in ne razvijajo zmožnosti zaposlenih. Omenjena problematika nas je vodila v raziskavo kadrovskih problemov v podjetju Agromehanika d.d. Diplomsko delo je sestavljeno iz treh delov. V prvem delu smo teoretično predstavili pomen razvoja kadrov in podjetje. V drugem delu smo prikazali rezultate ankete izvedene v podjetju. Poudarek je na primerjavi mnenj med delničarji podjetja in ostalimi zaposlenimi glede kadrovske politike podjetja in razvoja kadrov. V zaključku podajamo predloge, za katere menimo, da bi jih v podjetju kazalo upoštevati. obsega predlagano rešitev
Ključne besede: KLJUČNE BESEDE · Kadrovanje · Razvoj kadrov · izobraževanje
Objavljeno: 16.07.2009; Ogledov: 2075; Prenosov: 201
.pdf Celotno besedilo (424,84 KB)

6.
RAZVOJ KADROV V PODJETJU NOVEM CAR INTERIOR DESIGN, D. O. O.
Silva Levc, 2009, diplomsko delo

Opis: Kadrovanje je uspešno takrat, kadar so v procesu kadrovanja pravočasno izpopolnjeni pogoji pridobivanja kadrov, pridobivanje potrebnega števila kadrov, pridobivanje in spremljanje ustreznih kadrov za predvidena delovna mesta ter razvijanje kadrov v pozitivni smeri za čim boljšo rast podjetja. Uspešnost podjetja je odvisna tudi od razvoja kadrov, ki naj bi pripeljal do optimalne usposobljenosti za delo. Hkrati pa naj bi poudarjal tudi občutek pripadnosti podjetju. Temelji na predpostavki, da imajo ljudje dovolj časa in volje, da se usposobijo in razvijejo svoje talente. Med planiranjem kadrov in njihovim razvojem mora obstajati tesna povezanost, to naj bi se zagotovilo z ustreznimi kadrovskimi načrti. Temeljna naloga razvoja kadrov je, da zagotavlja optimalno poklicno, izobraževalno in kvalifikacijsko strukturo vseh zaposlenih glede na sedanjo razvitost in strateške cilje organizacije. Instrumenti razvoja kadrov so med seboj povezani in prepleteni sistemi spremljanja, razmeščanja, napredovanja in izobraževanja kadrov. Diplomsko delo je razdeljeno na teoretični in raziskovalni del. V teoretičnem delu smo predstavili kadrovanje, kadrovsko politiko, vse pristope procesa kadrovanja, v nadaljevanju pa smo se osredotočili na razvoj kadrov. Opisali smo kaj razvoj kadrov pomeni za podjetje ter kakšne metode so na voljo. V raziskovalnem delu smo izvedli anketo o uvajanju in matriki usposobljenosti, ki jo uporabljajo v podjetju Novem car interior design, d.o.o. Ugotovili smo, kako pomembna se zdi matrika usposobljenosti proizvodnim delavcem in vodjam izmen, kakšen vpliv ima na njihovo delo. Ugotovili smo tudi kakšne so prednosti in slabosti matrike usposobljenosti, ki se pojavljajo ob spremljanju usposobljenosti pri vodij izmen in pri proizvodnih delavcih. V zaključnem delu diplomske naloge so podani predlogi, za katere menimo, da bi jih kazalo v podjetju Novem car interior design, d.o.o. upoštevati in bi lahko še povečali zadovoljstvo delavcev in uspešnost podjetja.
Ključne besede: • Kadrovanje. • Razvoj kadrov. • Uvajanje. • Usposobljenost.
Objavljeno: 20.07.2009; Ogledov: 4086; Prenosov: 563
.pdf Celotno besedilo (2,51 MB)

7.
UPRAVLJANJE S ČLOVEŠKIMI VIRI V CM CELJE, D.D.
Polona Perčič, 2009, diplomsko delo

Opis: Upravljanje s človeškimi viri zajema širok in učinkovit sistem ravnanja z ljudmi pri delu, nove stile vodenja in razumevanja psihologije človeka. Zaposleni so pri delu uspešni le, če vedo, katere so zahteve organizacije, oz. kaj se od njih pričakuje. V organizacijah, kjer managerji poskušajo doseči lastne cilje na račun zaposlenih, se v ljudeh razvija zgolj sposobnost, da ustrežejo drugim. Zaposlenim je potrebno omogočiti več, da razvijajo željo po proizvajanju, doseganju in odlikovanju. Le v tem primeru je mogoče ustvariti dobičke, doseči produktivnost, rast in pozitivno spremembo. Zaradi navedenega sem v nalogi namenila poudarek novim stilov vodenja kjer je pomembno znanje motivacije, komunikacije, letnih razgovorov, coachinga, kariernega razvoja, nagrajevanja, ugotavljanja veščin in kompetenc zaposlenih. Zadovoljstvo zaposlenih pri delu se odraža ravno preko naštetih znanj, ki jih uporabljajo managerji pri dobrem upravljanju s človeškimi viri. V organizacijah je zato priporočljivo letno merjenje zadovoljstva oz. klime kjer se lahko preko anket in analiz odkrijejo morebitne pomanjkljivosti, ki lahko služijo nenehnim izboljšavam. Z diplomskim delom smo želeli bolje spoznati odnose med vodji in zaposlenimi v podjetju CM Celje, d.d. in ugotoviti določene probleme, ki jim v podjetju posvečajo premalo pozornosti. Podali smo predloge za učinkovitejše upravljanje s človeškimi viri, kot je vpeljava letnih razgovorov na vseh ravneh (oddelkih, enotah) družbe.
Ključne besede: Človeški viri, komunikacija, letni razgovori med vodjo in podrejenim, treniranje, motivacija
Objavljeno: 20.07.2009; Ogledov: 1815; Prenosov: 190
.pdf Celotno besedilo (528,16 KB)

8.
Interakcije med piščančjimi intestinalnimi epitelnimi celicami B1OXI in bakterijami Campylobacter jejuni
Vesna Novak, 2009, diplomsko delo

Opis: Bakterije rodu Campylobacter jejuni uvrščamo med glavne povzročitelje črevesnih enteritisov. Najpogostejši način okužbe s kampilobakterji predstavlja zaužitje kontaminirane hrane, predvsem nezadostno toplotno obdelanega piščančjega mesa, svežega mleka in kontaminirane vode. V nalogi smo preučevali znotrajcelično preživelost, adhezivnost ter invazivnost bakterij v piščančjih intestinalnih celicah. Rezultati so pokazali, da imajo največjo adhezivnost in invazivnost pri piščančjih intestinalnih epitelijskih celicah B1OXI bakterije Campylobacter jejuni, in sicer po 10 h infekcije. Pri prašičjih PSI celicah, pa imajo bakterije ob kratkotrajni izpostavitvi atmosferske koncentracije kisika ali pa, ko niso izpostavljene stresnim pogojem največjo adhezivnost in invazivnost. Potencial je pri vseh okuženih adheriranih bakterijah negativen ali pa je blizu 0 V. Za invadirane celice velja, da je potencial največji pri razredčinah, po 10 h infekcije. Poskusi za prašičje celice kažejo, da Campylobacter jejuni povzroča majhne spremembe v TER, in sicer pri 10 urah po infekciji. Tam, kjer gentamicin ni uporabljen, pa lahko najdemo bakterije še 24 h po okužbi. Iz dobljenih rezultatov lahko rečemo, da piščanci za bakterijo Campylobacter jejuni ne zbolijo tako kot prašiči, ampak so le prenašalci te bolezni.
Ključne besede: Campylobacter jejuni, adhezija, invazija, rezistenca, potencial
Objavljeno: 29.07.2009; Ogledov: 2782; Prenosov: 233
.pdf Celotno besedilo (1,51 MB)

9.
IZBIRA IN USPOSABLJANJE OBČINSKIH REDARJEV
Nina Debeljak, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo je razdeljeno na teoretični in raziskovalni del. V teoretičnem delu smo opredelili pojem kadrovanje in razložili pomen kadrov v podjetju. Nato smo podrobneje opisali izbiro kadrov in njihovo usposabljanje. V raziskovalnem delu smo opravili analizo obstoječega stanja glede izbora in usposabljanja občinskih redarjev. Na podlagi ugotovitev smo naredili kritično analizo in podali predloge za izboljšanje obstoječega stanja.
Ključne besede: Kadrovanje, usposabljanje, učenje. izobraževanje, občinski redar.
Objavljeno: 04.12.2009; Ogledov: 1676; Prenosov: 216
.pdf Celotno besedilo (316,11 KB)

10.
PROCES IZBIRE IN POSTOPEK UVAJANJA KADROV V KLICNEM CENTRU TEHNIČNE POMOČI
Katarina Terner, 2009, diplomsko delo

Opis: Pomen kadrovske funkcije v podjetjih narašča, ker zaposleni v podjetju postajajo ključni dejavnik uspešnosti podjetja in sicer predvsem v storitvenih podjetjih, kjer konkurenčno prednost podjetja gradijo na zaposlenih, ki povečujejo potrošnikov presežek in so osnova za diferenciacijo storitev v očeh kupcev. Tema diplomske naloge je proces izbire in postopek uvajanja kadrov v klicnem centru tehnične pomoči v podjetju Telekom Slovenija d.d., ker v podjetju obstaja problemsko stanje visoke fluktuacije kadrov, predvsem zaposlenih, ki v podjetju opravljajo delo preko študentskih napotnic. Rdeča nit diplomske naloge je analiza procesa izbire in postopek uvajanja kadrov v klicnem centru tehnične pomoči v podjetju Telekom Slovenija d.d.. V teoretičnem delu je predstavljen proces planiranja kadrov ter pridobivanje, izbira in uvajanje kadrov, podana so spoznanja že napisanega glede področja kadrovanja. Omenjeni procesi so ključnega pomena za pridobitev ustreznih kadrov, saj le ti omogočajo podjetju dosegati primerno učinkovitost in posledično poslovno uspešnost. Izbor neustreznih kadrov podjetju povzroča nepotrebne stroške ter slabše poslovne rezultate, zato je za podjetje ključnega pomena, da pri poslovanju ne zanemari kadrovske funkcije, ki podjetju pomaga optimalno izkoristiti kadrovski potencial. Raziskovalni del je namenjen analizi pridobivanja kadrov v podjetju Telekom Slovenija d.d., kjer obstaja problem visoke fluktuacije kadrov. Namen analize je bil preučiti strukturo kadrov, ki so se prijavili na razpisana delovna mesta in ki so šli skozi prvo sito selekcije. Cilj analize je bil pridobiti oceno o ustreznosti procesa pridobivanja in izbora kadrov v omenjenem podjetju.
Ključne besede: kadrovski procesi, planiranje kadrov, izbor kadrov, uvajanje in izobraževanje kadrov, spremljanje kadrov
Objavljeno: 03.12.2009; Ogledov: 2414; Prenosov: 656
.pdf Celotno besedilo (1,56 MB)

Iskanje izvedeno v 0.27 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici