| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 1 / 1
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
PEKA KRUHA IN POTIC NA TRADICIONALEN NAČIN KOT DOPOLNILNA DEJAVNOST NA KMETIJI PUKŠIČ
Valerija Pukšič, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: V raziskavi smo se ukvarjali z analizo ekonomske upravičenosti uvedbe dopolnilne dejavnosti na kmetiji Pukšič. Dopolnilna dejavnost, ki smo jo obravnavali, je peka kruha in potic na tradicionalen način. V delu smo analizirali ekonomsko upravičenost izdelkov, kot so potratna potica, orehova potica, mešani rženi kruh in sadni kruh. V teoretičnem delu naloge sta uporabljeni metodi kalkulacije skupnih stroškov s pripadajočo analizo pomembnejših ekonomskih parametrov in interpretacije literature (predpisane zakonodaje, Evropskih priporočil). Primerjani so modeli, priporočila EU in zakonodaja v Sloveniji na področju kmetijstva. Ugotovili smo, da je priprava vseh izdelkov ekonomsko upravičena oziroma da pripomorejo k finančni stabilnosti kmetije, saj se z njihovo prodajo krepijo finančni prilivi na kmetiji in s tem možnosti širitve, amortizacije in vpeljave določenih izboljšav oziroma novitet.
Ključne besede: dopolnilna dejavnost / peka kruha in potice / ekonomska upravičenost
Objavljeno: 12.10.2016; Ogledov: 1179; Prenosov: 110
.pdf Celotno besedilo (1,26 MB)

Iskanje izvedeno v 0.05 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici