| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 247
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
Postavitev spletne trgovine za prodajo lesenih izdelkov
Ivan Peternelj, 2022, diplomsko delo

Opis: V današnjem svetu si podjetništva brez interneta ne moremo več predstavljati. S hitrim razvojem interneta in podjetništva se vse več podjetij odloča, da želijo izdelke ponuditi prek svoje spletne strani oz. prek spletne trgovine. Namen diplomskega dela je izdelava in optimizacija spletne trgovine za domačega obrtnika, ki se na področju mizarstva ukvarja z izdelavo lesenih izdelkov. Spletno trgovino smo izdelali s pomočjo orodja Wordpress in jo optimizirali za spletne brskalnike s pomočjo različnih orodij. Za optimizacijo je potrebna neprestana skrb, saj se optimizacija za spletne brskalnike nenehno razvija in spreminja. Na ta način smo spletno trgovino uvrstili med dobre rezultate iskanj na spletnih brskalnikih. Tako smo naročniku povečali prepoznavnost in prodajo prek spletne trgovine
Ključne besede: leseni izdelek, spletna trgovina, wordpress, woocommerce
Objavljeno v DKUM: 03.03.2023; Ogledov: 93; Prenosov: 23
.pdf Celotno besedilo (1,33 MB)

2.
Sistem upravljanja urnikov
Rok Pahor, 2022, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu smo se lotili optimizacije definiranja, vnosa in prikaza urnika na fakulteti. Trenutni proces je sčasoma postal preveč kompleksen, hkrati pa ga je bilo treba digitalizirati. Z uporabo najnovejših orodij, trenutno dostopnih na trgu, smo proces prenesli iz papirja v spletno aplikacijo, ki nam poleg hitrejšega vnosa in pregleda podatkov zagotavlja tudi lažje dodelave procesa, s tem pa tudi varnejšo hrambo podatkov. Uporabljena orodja so s strani skupnosti razvijalcev nenehno deležna izboljšav, kar bo dolgoročno pozitivno vplivalo tudi na našo rešitev. Poleg omenjenega pa nam poenostavitev celotnega procesa omogoča tudi lažji prenos znanja v obliki uvajanja novih zaposlenih.
Ključne besede: Urnik, fakulteta, informacijska podpora
Objavljeno v DKUM: 01.02.2023; Ogledov: 58; Prenosov: 15
.pdf Celotno besedilo (1,75 MB)

3.
Zdravstveni absentizem
Laura Šinko, 2022, magistrsko delo

Opis: V teoretičnem delu smo opisovali pojem absentizem in njegovo proučevanje. Osredotočili smo se na psihosocialne dejavnike na delovnem mestu, ki pomembno vplivajo na vedenje zaposlenih, in jih podrobneje opisali. Spoznavali smo vrste absentizma, modele, vzroke, zaradi katerih pride do tega pojava, kakšne so njegove posledice, kakšno je stanje v Sloveniji in v Evropi v zvezi z absentizmom ter ukrepe, ki jih uporabljajo nekatere organizacije z namenom preprečitve tega pojava. V empiričnem delu smo obravnavali dve najobsežnejši skupini dejavnosti v bolnišnici, to sta zdravstvena nega in zdravniki. Z zbranimi internimi podatki smo ugotavljali trend bolniškega staleža po letih pri obeh skupinah. S pomočjo anketnega vprašalnika smo želeli pridobiti vpogled v psihosocialne dejavnike tveganj v bolnišnici, ugotoviti, kakšne so razlike pri dejavnikih med obravnavanima skupinama, povezave med njimi in kako so v obeh skupinah zadovoljni z ukrepi. Z analizo in na podlagi anketnega vprašalnika smo prikazali stanje v bolnišnici ter na podlagi zbranih podatkov podali priporočila in opisali ukrepe za preventivno zmanjšanje odsotnosti z dela
Ključne besede: absentizem, zdravstveni absentizem, zdravstvo, bolnišnica, bolniški stalež
Objavljeno v DKUM: 26.01.2023; Ogledov: 149; Prenosov: 62
.pdf Celotno besedilo (2,48 MB)

4.
Uvajanje sprememb v tehnološko-razvojnem podjetju adc sistemi d.o.o.
Luka Iličič, 2022, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela je prikazati uvajanje sprememb v tehnološko-razvojnem podjetju ADC sistemi, ki je ustanovljeno na novo in si želi postavitev standarda ISO 9001:2015. Uporabljena je bila metoda analize razkoraka za primerjavo trenutnega stanja v podjetju z zahtevami, ki jih vsebuje standard. Z intervjujem so bile pridobljene potrebne informacije, ki so pripomogle pri vpeljavi standarda ISO 9001:2015. Podjetju so predložene predloge organizacijskih predpisov, potrebnih za standard.
Ključne besede: standard ISO 9001:2015, kakovost, vpeljava, procesi
Objavljeno v DKUM: 18.01.2023; Ogledov: 92; Prenosov: 17
.pdf Celotno besedilo (1,31 MB)

5.
Izdelava in optimizacija spletne strani za podjetje vrtoglavica s.p
Nejc Biček, 2022, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo opisuje izdelavo ter optimizacijo spletne strani za izbrano podjetje Vrtoglavica, s. p. Opisan je proces izdelave, prijave domene ter gostovanja pri spletnem ponudniku. Predstavljen je celoten postopek izdelave spletne strani od samega začetka do zaključka izdelave. Opisana je optimizacija za boljše delovanje spletne strani in izboljšanje vrstnega reda pri prikazovanju med rezultati na spletnem brskalniku podjetja Google. Domena je bila prijavljena pri ponudniku Domenca, za izdelavo spletne strani je bila uporabljena brezplačna platforma Wordpress. Na spletno mesto smo namestili ustrezne vtičnike in s tem pridobili dodatne funkcije na spletni strani.
Ključne besede: spletna stran, optimizacija, domena
Objavljeno v DKUM: 28.11.2022; Ogledov: 103; Prenosov: 18
.pdf Celotno besedilo (2,81 MB)

6.
Razvoj mobilne aplikacije "Hruski"
Bor Bogožalec, 2022, diplomsko delo

Opis: Prehrana je pomemben del vsakodnevnega življenja in vpliva na kvaliteto življenja ljudi. Na žalost veliko ljudi nima dovolj časa, ki bi ga posvetili temu delu življenja, kar vodi v slabe prehranske navade. Cilj diplomske naloge je razviti aplikacijo, ki bi uporabniku zožila izbor primernih receptov (glede na njegove želje, časovne in denarne omejitve ter prehranske zahteve) in bi ga na ta način spodbudila, da bo sam pripravil obroke ter tako izboljšal svoje prehranske navade in prihranil denar. Aplikacijo Hruski smo razvili v React Nativu in jo objavili na spletni strani Github. Aplikacija uporabniku omogoča hiter dostop do preprostih in cenovno ugodnih receptov, ki so predstavljeni na uporabniku razumljiv način, brez potrebe internetne povezave. Vsi recepti v aplikaciji Hruski so bili lastnoročno pripravljeni, zato so tudi vse uporabljene slike in količine sestavin realistične.
Ključne besede: Razvoj aplikacije, React Native, Javascript, Redux, prehrana, recepti
Objavljeno v DKUM: 21.10.2022; Ogledov: 119; Prenosov: 23
.pdf Celotno besedilo (2,77 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

7.
Digitalizacija prodaje športnih oblačil
Jaka Bochl, 2022, diplomsko delo

Opis: Obravnavamo problematiko reševanja potreb potrošniške družbe, ki vse bolj strmi k unikatnim, okolju prijaznim, a vseeno modernim izdelkom ali storitvam. Rešitev smo našli v novem idejnem podjetju Bullzy, v sklopu katerega bi s spletno trgovino, ki predstavlja orodje za najbolj razširjen način kupovanja, trgu predstavili izdelke iz bambusovih vlaken. Namen diplomskega dela je raziskati spletno prodajo, se seznaniti z delovanjem in postaviti spletno trgovino, ki bo hkrati funkcionalna, pregledna in tako uporabnikom kot skrbniku enostavna za uporabo. V teoretičnem delu smo s pomočjo pregleda literature opredelili pojem spletne prodaje, spletne trgovine in preučili sisteme za upravljanje spletnih vsebin, navedli vrste platform in se bolj podrobno seznanili z delovanjem platforme WordPress. V praktičnem delu pa smo na osnovi pridobljenih znanj postavili spletno trgovino za idejno podjetje Bullzy, ki bo ponujalo nakup športnih oblačil iz bambusovih vlaken. Spletno trgovino smo izdelali na lokalnem strežniku XAMPP, v platformi WordPress, v sklopu katere smo v nadzorni plošči namestili sistem, izbrali želeno temo in vtičnike ter s pomočjo vizije in poslanstva idejnega podjetja oblikovali vsebino spletne trgovine.
Ključne besede: spletna prodaja, spletna trgovina, WordPress, blagovna znamka
Objavljeno v DKUM: 14.10.2022; Ogledov: 99; Prenosov: 17
.pdf Celotno besedilo (2,35 MB)

8.
Razvoj spletne strani za Studio Berlin
Žiga Brcar, 2022, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo predstavili razvoj spletne strani za frizerski salon Studio Berlin. Salon zaenkrat še nima spletne strani, preko katere bi lahko uporabniki dostopali do podatkov ali se naročali na storitve, ki jih nudijo. Zato je glavni cilj diplomske naloge vzpostavitev spletne strani, ki bo uporabniku omogočala naročanje na storitve v frizerskem salonu. Na ta način se bo v bazi kreiral seznam ljudi, ki bodo koristili frizerske storitve, nad katerimi bo imel pregled frizer v salonu. S tem bo bistveno olajšan pregled nad termini naročenih strank. Za razvoj spletne strani smo uporabili CMS sistem WordPress, ki je služil kot osnovno orodje za spletno stran. Preko sistema WordPress smo vpeljali nekaj vtičnikov, ki so nam olajšali razvoj spletne strani. Z izdelavo spletne strani smo pripomogli k promociji in oglaševanju frizerskega salona, saj bo tako pridobival potencialne stranke tudi preko spletne strani in ne le preko družbenih omrežij.
Ključne besede: Studio Berlin, spletna stran, Wordpress, CMS sistem, frizerski salon
Objavljeno v DKUM: 14.10.2022; Ogledov: 115; Prenosov: 21
.pdf Celotno besedilo (1,55 MB)

9.
Spletna prodaja izdelkov iz rabljenih oblačil
Nina Danaja Lamovec, 2022, diplomsko delo

Opis: Obravnavana diplomska naloga opisuje idejno podjetje ND eco, ki izdeluje izdelke iz rabljenih oblačil z namenom zmanjševanja tekstilnih odpadkov. Diplomska naloga je razdeljena na dva dela. V prvem delu je narejen in opisan poslovni načrt po modelu kanvas, v drugem delu pa je bila izdelana spletna trgovina, ki je v diplomski nalogi tudi opisana.
Ključne besede: spletna trgovina, WordPress, poslovni načrt
Objavljeno v DKUM: 14.10.2022; Ogledov: 112; Prenosov: 21
.pdf Celotno besedilo (1,29 MB)

10.
Digitalni marketing vinske police
Gašper Kalar, 2022, diplomsko delo

Opis: Že kar nekaj let ljudje živimo v dobi interneta in brez njega sploh ne znamo več normalno funkcionirati. V današnjih časih pa se je njegov vpliv še precej povečal, velik razlog za to pa je virus Covid-19, ki je svet postavil na glavo. Skoraj 50 % svetovnega oglaševanja poteka na internetu, saj je to za podjetja ceneje, dosežejo lahko večje število ljudi, lažje dosežejo ciljno publiko, prav tako pa lahko, zaradi hitrega kroženja stvari po socialnih omrežjih, dobijo praktično brezplačno oglaševanje. Diplomska naloga pokaže, kako lahko uporabimo internet in socialna omrežja za oglaševanje svojega izdelka in kako se zanj naredi spletna stran. Glavni problem, ki ga diplomska naloga zavzema, je oblikovanje digitalnega marketinga za vinsko polico, ki je nov izdelek na trgu. Cilj je definirati vse elemente digitalnega marketinga za naš izbran izdelek; določitev ciljne publike, izdelava spletne strani in ustvariti spletno oglaševanje na socialnih omrežjih. Spletna stran je izdelana s pomočjo programa Wordpress, ki je v nalogi tudi predstavljen. Ciljna publika in odnos potrošnikov do spletnega oglaševanja sta prikazana s pomočjo spletne ankete. Končni rezultat diplomske naloge jasno pokaže, kako lahko zaženemo oglaševanje in prodajo lastnega izdelka prek spleta
Ključne besede: digitalni marketing, oglaševanje, spletna stran
Objavljeno v DKUM: 22.09.2022; Ogledov: 158; Prenosov: 35
.pdf Celotno besedilo (2,34 MB)

Iskanje izvedeno v 0.18 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici