| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 111
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
Varna prijava z uporabo vmesnika za pametne kartice : diplomsko delo
Nino Galuf, 2024, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili izdelano mobilno aplikacijo, ki omogoča varno prijavo v informacijske sisteme s pomočjo zalednega dela. Za prijavo se uporablja namensko napravo YubiKey, na kateri se hrani podpisan certifikat. V praktičnem delu smo podrobneje predstavili grafični vmesnik mobilne aplikacije, prav tako smo opisali postopek konfiguracije digitalnega certifikata in prijavo z njim v informacijski sistem.
Ključne besede: YubiKey, Android, avtentikacija, Jetpack Compose, Kotlin, Phoenix
Objavljeno v DKUM: 04.06.2024; Ogledov: 172; Prenosov: 0

2.
Uporaba povpraševalnega jezika GraphQL v aplikaciji Intrix : diplomsko delo
Blaž Glogovčan, 2024, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je opisana implementacija povpraševalnega jezika GraphQL v aplikacijo Intrix. Prvi del je posvečen analizi GraphQL-a in posameznih arhitektur za izdelavo aplikacijskih programskih vmesnikov, ki jih omogoča Intrix. Sledijo primerjave njihovih prednosti in slabosti. V drugem sta predstavljena aplikacija Intrix in implementacija GraphQL-a.
Ključne besede: Intrix, API, GraphQL, SOAP, REST
Objavljeno v DKUM: 03.06.2024; Ogledov: 193; Prenosov: 36
.pdf Celotno besedilo (2,31 MB)

3.
4.
Prevajanje programskih jezikov : zbirka nalog in rešitev
Tomaž Kos, Tomaž Kosar, 2023, drugo učno gradivo

Ključne besede: prevajanje programskih jezikov, programski jeziki, e-gradiva
Objavljeno v DKUM: 05.01.2024; Ogledov: 248; Prenosov: 20
.pdf Celotno besedilo (679,23 KB)

5.
Sistem za napredno upravljanje trgovin WooCommerce : diplomsko delo
Aleks Marinič, 2023, diplomsko delo

Opis: Predstavljamo LaraMAS - napredni sistem za upravljanje WooCommerce trgovin, kjer lahko upravljamo eno ali več spletnih trgovin hkrati. Njegov glavni namen pa je upravljanje trgovin s tako imenovano "multibranding" strategijo prodaje, kjer isti prodajalec prodaja enake izdelke v lastnih trgovinah z različnimi imeni in trgovine z ločenimi prodajnimi sistemi glede na državo prodaje. LaraMAS vključuje napreden sistem razporejanja opravil, ki jih lahko dodeljujemo uporabnikom ali različnim skupinam, kot so administratorji, preverjevalci, oglaševalci, prevajalci in drugi, vsaka s svojimi pravicami. Povečana varnost je dosežena z uporabo različnih varnostnih pristopov, vključno z ločenim API strežnikom, napredno avtentikacijo in omejitvijo skupne rabe virov med različnimi viri. Največja prednost sistema je ohranjanje celovitega pregleda nad poslovanjem, kar omogoča zbiranje in analizo podatkov vseh trgovin.
Ključne besede: WooCommerce, upravljanje, sistem, React
Objavljeno v DKUM: 12.10.2023; Ogledov: 418; Prenosov: 48
.pdf Celotno besedilo (8,94 MB)

6.
Prof-Stat: Orodje za strojne inženirje in arhitekte : diplomsko delo
Vili Rajh, 2023, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo opisali razvoj in delovanje aplikacije Prof-Stat, orodje za strojne inženirje in arhitekte. Aplikacija je orodje za računanje lastnosti cevi in profilov, kot so preračun teže/metre, teže po metru, površin A, Wx, i, Ix. Drugi del aplikacije nam omogočata ročen vnos ali uvoz podatkov iz cevi in profilov v modul »Statika«. »Statika« nam omogoča tri različne izračune, ki so obremenitev prereza, potreben prerez ter napetost in poves. Opisali smo tudi potek dela ter posamezna orodja in ogrodja, ki smo jih potrebovali pri izdelavi končnega izdelka. Za razvoj čelnega dela smo uporabljali ogrodje Vue.js ter JavaScript. Pri razvoju zaledja smo uporabljali IDE Goland ter programski jezik Go.
Ključne besede: Vue.js, Go, MongoDB, statika, izračuni
Objavljeno v DKUM: 12.10.2023; Ogledov: 338; Prenosov: 24
.pdf Celotno besedilo (3,04 MB)

7.
Primerjava knjižnice React z ogrodjem Vue : diplomsko delo
Gal Leitgeb, 2023, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu primerjamo knjižnico React in ogrodje Vue. Teoretični del vsebuje podroben opis tehnologij, kjer opišemo in primerjamo koncepte, funkcionalnosti in podporo skupnosti spletnih rešitev. V praktičnem delu implementiramo dve spletni aplikaciji za objavo receptov - eno, narejeno s knjižnico React, in drugo, narejeno z ogrodjem Vue. Uporabljena je bila tudi platforma Vite, ki ponuja zaledni sistem naše aplikacije. V diplomskem delu razložimo celoten razvoj obeh aplikacij in hkrati predstavimo podobnosti ter razlike obravnavanih tehnologij.
Ključne besede: spletna aplikacija, React, Vue, komponenta
Objavljeno v DKUM: 12.10.2023; Ogledov: 367; Prenosov: 47
.pdf Celotno besedilo (2,89 MB)

8.
Aplikacija za organizacijo taekwondo turnirjev : diplomsko delo
Matevž Koren, 2023, diplomsko delo

Opis: V okviru diplomskega dela smo razvili aplikacijo za organiziranje taekwondo turnirjev. Pred samo implementacijo smo preučili obstoječe aplikacije in izpostavili njihove prednosti ter slabosti. Predstavili smo tudi vse uporabljene tehnologije in načrt za njihovo uporabo. Osrednji del diplomskega dela je implementacija funkcionalne delujoče aplikacije, katere bistvene lastnosti so dinamična interakcija, hranjenje in uporaba podatkov iz podatkovne baze ter avtomatsko generiranje žreba. Na koncu smo jo primerjali z že obstoječimi aplikacijami in ji določili omejitve.
Ključne besede: spletno programiranje, organizacija taekwondo turnirjev, Express, Angular, žreb turnirja
Objavljeno v DKUM: 12.10.2023; Ogledov: 494; Prenosov: 53
.pdf Celotno besedilo (2,22 MB)

9.
Izdelava večplatformne aplikacije za spremljanje pohodniških poti z ogrodjem .NET MAUI : diplomsko delo
Vid Kotnik, 2023, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo raziskovali razvoj večplatformne aplikacije za sledenje pohodniškim potem. Aplikacija je bila izdelana v ogrodju .NET MAUI, ki smo ga podrobni raziskali, izpostavili prednosti ter slabosti in primerjali s podobnimi rešitvami. Poglobili smo se tudi v področje večplatformnih aplikacij, podrobneje spoznali platformo .NET ter njene značilnosti. Rezultat naloge je bila večplatformna aplikacija s podporo za platformi Android in Windows, implementirana v ogrodju MAUI. Ob koncu smo ocenili ali je MAUI primeren za izdelavo produkcijske aplikacije, katere so morebitne pomanjkljivosti in prednosti ogrodja ter kaj bi lahko bile nadaljnje nadgradnje na naši aplikaciji.
Ključne besede: MAUI, .NET, večplatformna aplikacija, XAML, MVVM
Objavljeno v DKUM: 05.10.2023; Ogledov: 364; Prenosov: 28
.pdf Celotno besedilo (3,08 MB)

10.
Sistem za realno-časovno prikazovanje telemetrije z enoto ECU : diplomsko delo
Amer Mujagić, 2023, diplomsko delo

Opis: Telemetrija predstavlja zelo pomemben vir informacij tako pri izdelavi kot tudi pri vožnji dirkalnika. V sklopu te diplomske naloge smo naredili sistem za realno-časovno prikazovanje telemetrije z enoto ECU z namenom uporabe za tekmovanja Formula Student. Diplomska naloge vsebuje razlago načrtovanja, dizajna in implementacije sistema ter predloge možnih izboljšav, saj je različica sistema, opisana v diplomski nalogi, delujoč prototip, izdelan iz komponent, izbranih za olajševanje izdelave sistema, ter z implementiranimi funkcionalnostmi, ki so nujne za osnovno prikazovanje podatkov.
Ključne besede: telemetrija, serijska komunikacija, vizualizacija, realno-časovni podatki, Formula Student
Objavljeno v DKUM: 21.09.2023; Ogledov: 324; Prenosov: 15
.pdf Celotno besedilo (1,74 MB)

Iskanje izvedeno v 1.9 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici