| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 7 / 7
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Monitoring of quality in health care using indicators : challenges and possible solutions
Mircha Poldrugovac, Tit Albreht, 2017, izvirni znanstveni članek

Opis: A number of stakeholders identified the need to revise the national set of quality indicators. The objectives of monitoring quality indicators that were determined in 2010 for the most part were not accomplished. Key reasons include: insufficient communication between stakeholders after the indicator set was introduced, insufficient definition of human and financial resources necessary for indicators' monitoring, lack of a thorough ICT structure that could support indicators' monitoring and weak leadership for these activities. A new performance indicators' set requires a clear identification of the objectives to be pursued and consequently of the theoretical framework for the indicators. Mostly it is necessary in addition to the identification of the challenges so far, to also recognize what are the possibilities to strengthen this area in the future.
Ključne besede: quality, health care, health promotion, efficiency
Objavljeno v DKUM: 09.10.2018; Ogledov: 638; Prenosov: 81
.pdf Celotno besedilo (564,57 KB)
Gradivo ima več datotek! Več...

2.
TERMOENERGETSKI IZRAČUN OGREVANJA STANOVANJSKE HIŠE NA DRVA
Borut Albreht, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljena biomasa kot vir goriva. Opisane so lesne zaloge v Sloveniji in najpogostejše oblike lesnih goriv ter osnovne izvedbe oblike kurišč na polena. V praktičnem delu diplomskega dela je predstavljena stanovanjska hiša in osnovni podatki, ki so potrebni za izračun energetske izkaznice. Prikazane so tudi vse toplotne izgube z izračuni in energetska učinkovitost zgradbe na energetski izkaznici. V zadnjem delu so prikazani vzroki za obstoječe stanje in možni ukrepi. Na podlagi ukrepov smo izbrali način sanacije in ceno predvidene investicije
Ključne besede: biomasa, toplotne izgube, energetska izkaznica, ogrevanje, sanacija
Objavljeno v DKUM: 25.10.2016; Ogledov: 1775; Prenosov: 227
.pdf Celotno besedilo (2,02 MB)

3.
Pesmi življenja
Fran Albreht, 1920

Objavljeno v DKUM: 30.12.2015; Ogledov: 759; Prenosov: 31
URL Povezava na celotno besedilo

4.
Gibanje korupcijskih kaznivih dejanj v času pred in med gospodarsko krizo : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija Varnost in policijsko delo
Nina Albreht, 2015, diplomsko delo

Opis: Korupcija je pojav, ki je tesno povezan z gospodarsko krizo. Gospodarska kriza se je začela v ZDA leta 2008, kmalu pa razširila po celem svetu. Za prvo leto gospodarske krize v Sloveniji smo določili leto 2009, ko se je bruto domači proizvod prvič zmanjšal, in sicer za 8,1 %. Kazenski zakonik (2012) inkriminira osem korupcijskih kaznivih dejanj. Po Zakonu o nalogah in pooblastilih policije (2013), je policija zadolžena za opravljanje dejavnosti preprečevanja, odkrivanja in preiskovanja kaznivih dejanj. Pregon gospodarske kriminalitete, kamor spadajo tudi korupcijska kazniva dejanja, je zadnja leta prednostna naloga policije. Namen diplomskega dela je predstaviti korupcijska kazniva dejanja, obravnavati problematiko korupcije v Sloveniji ter na podlagi podatkov o delu policije od leta 2004 do 2013 preučiti število korupcijskih kaznivih dejanj v Sloveniji. V empiričnem delu diplomskega dela smo predstavili rezultate, ki smo jih pridobili z obdelavo statističnih podatkov pridobljenih iz poročil o delu policije za leta od 2004 do 2013. Rezultati analize so pokazali, da je policija v času med gospodarsko krizo obravnavala več korupcijskih kaznivih dejanj kot v času pred krizo. Največ obravnavanih korupcijskih kaznivih dejanj je bilo s področja korupcije v javnem sektorju.
Ključne besede: korupcija, kazniva dejanja, gospodarska kriza, preiskovanje, statistični podatki, diplomske naloge
Objavljeno v DKUM: 12.08.2015; Ogledov: 1005; Prenosov: 117
.pdf Celotno besedilo (469,93 KB)

5.
VPLIV PREHRANE NA KAKOVOST ŽIVLJENJA BOLNIKOV Z REVMATOIDNIM ARTRITISOM
Nina Albreht, 2015, diplomsko delo

Opis: Revmatoidni artritis je sistemska vnetna bolezen avtoimunske narave, ki prizadene sklepe in omeji gibalne sposobnosti bolnika. V diplomski nalogi je predstavljena vloga pravilne prehrane in vpliv posameznih vrst živil na življenje bolnikov z revmatoidnim artritisom. Predstavljena je tudi vloga medicinske sestre pri zdravstveno vzgojnem delu o pravilni prehrani bolnikov in upoštevanje navodil medicinskih sester glede svetovane prehrane s strani bolnikov. Z anketo medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov na Oddelku za revmatologijo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor je podana raziskava med zaposlenimi o vplivu pravilne hrane na kakovost življenja bolnikov z revmatoidnim artritisom. V raziskavi so se anketiranci opredeljevali do posameznih živil, ki bi lahko vplivala na počutje bolnika. Ugotovili smo, da po mnenju medicinskih sester prehrana močno vpliva na počutje in bolezensko okrevanje bolnikov z revmatoidnim artritisom.
Ključne besede: Medicinska sestra, bolečina, živila, zdravstveno vzgojno delo, svetovanje in navodila.
Objavljeno v DKUM: 30.06.2015; Ogledov: 2069; Prenosov: 228
.pdf Celotno besedilo (1,19 MB)

6.
7.
ZNAMKA IN FIRMA V PRAVU INTELEKTUALNE LASTNINE
Maja Albreht, 2010, diplomsko delo

Opis: Znamko pravno ureja Zakon o industrijski lastnini, ki je tako kot firma, ki je pravno urejena v Zakonu o gospodarskih družbah, pravica industrijske lastnine. Avtorica se v diplomski nalogi ukvarja z vprašanjem razmerja med njima ter navaja možne pravne zahtevke, ki jih ima imetnik prejšnje znamke ali firme proti imetniku kasnejše, enake ali podobne, firme ali znamke. Sprva opredeli teoretične značilnosti firme in znamke ter razlike med njima. Poudarek daje možnim pravnim zahtevkom v pravu industrijske lastnine, ki jih ima imetnik prejšnje pravice, znamke ali firme, v postopku registracije in kasneje v gospodarskem prometu. Na kratko predstavi tudi varstvo znamke in firme v pravu zatiranja nelojalne konkurence in kazenskem pravu. Avtorica ugotavlja, da sama tematika o razmerju med znamko in firmo še zdaleč ni popolno razdelana in zato odpira vrsto vprašanj, na katera praksi do sedaj še ni uspelo podati ustreznih odgovorov. Relevantne sodne odločbe Sodišča Evropske Unije in nacionalnih sodišč avtorici služijo kot pomoč pri boljšem razumevanju same tematike, vendar v omejenem obsegu, saj tudi ta ni preobsežna in dovolj jasna, kar lahko posledično vodi v različne interpretacije.
Ključne besede: firma, znamka, intelektualna lastnina, dobra vera, nelojalna konkurenca, registracija.
Objavljeno v DKUM: 11.03.2010; Ogledov: 3260; Prenosov: 765
.pdf Celotno besedilo (642,59 KB)

Iskanje izvedeno v 0.15 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici