SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 17
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
Vpliv koeficienta trenja zavore na oprijemanje koles
Sergej Težak, 1992, diplomsko delo

Ključne besede: cestna vozila, zavore
Objavljeno: 26.07.2007; Ogledov: 1603; Prenosov: 0

5.
PRIMERJAVA ŽIČNIŠKIH SISTEMOV ZA DOSTOP NA MARIBORSKO POHORJE
Vojko Rusjan, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je podrobno analizirana primerjava različnih tipov žičniških naprav, kot možnosti povezave Mariborskega Pohorja od vznožja do vrha. Predstavljeni so različni tipi žičniških naprav, podrobno analizirani mehanski sklopi in potrebni vzdrževalni pristopi ki so potrebni za nemoteno delovanje določene vrste žičniške naprave. Vsak tip žičniške naprave je postavljen v obstoječo traso Pohorske vzpenjače, glede na relief terena se je ugotavljalo ali je sploh mogoče oziroma če je, s kakšnim vplivom na naravno okolje postaviti določen objekt. Primerjane so kapacitete, hitrosti vožnje, namembnosti, udobnosti in investicije posameznih žičniških naprav, ter na podlagi rezultatov in zahtev izbrana najoptimalnejša rešitev za povezavo Mariborskega Pohorja.
Ključne besede: žičniške naprave, sedežnice, Pohorska vzpenjača, proga žičniške naprave
Objavljeno: 05.07.2010; Ogledov: 2108; Prenosov: 240
.pdf Celotno besedilo (4,67 MB)

6.
ANALIZA NOVEGA PRAVILNIKA O TEHNIŠKIH PREGLEDIH ŽIČNIŠKIH NAPRAV NA PRIMERU POHORSKE VZPENJAČE
Srečko Mavsar, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je analizirana vsebina starega in novega pravilnika o tehničnih pregledih žičniških naprav na primeru Pohorske vzpenjače. Predstavljen je žičniški prometni podsistem po vertikali, posebej njegov pravni vidik, in krožno kabinska žičnica Pohorska vzpenjača z vsemi njenimi tehničnimi značilnostmi.
Ključne besede: žičniške naprave, Pohorska vzpenjača, pravilnik o tehničnih pregledih
Objavljeno: 19.01.2012; Ogledov: 1485; Prenosov: 171
.pdf Celotno besedilo (3,98 MB)

7.
Modern cableways - the base of mountain sports tourism
Sergej Težak, 2012, samostojni znanstveni sestavek ali poglavje v monografski publikaciji

Ključne besede: cableway traffic, chairlifts, tourism
Objavljeno: 01.06.2012; Ogledov: 930; Prenosov: 13
URL Celotno besedilo (0,00 KB)

8.
METODOLOGIJA IZRAČUNA NAPOVEDI PRIHODOV AVTOBUSOV NA POSTAJALIŠČA V REALNEM ČASU
Marko Čelan, 2013, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu je predlagana metodologija za izračun napovedi prihodov avtobusov na postajališče v realnem času. Metodologija v osnovi sestoji iz treh delov, in sicer na oblikovanju oz. modifikaciji avtobusnega omrežja, algoritmu za napoved prihodov avtobusov na postajališča in izračunu potovalnih časov avtobusov po segmentih avtobusnega omrežja. Osnova za izračun časa, ki ga bo avtobus porabil do izbranega avtobusnega postajališča, je trenutna lokacija avtobusa in predvideni potovalni časi avtobusov po segmentih omrežja, ki temeljijo na podatkih iz preteklosti. Avtobusno omrežje sestoji iz postajališč in cestnih odsekov oz. segmentov, ki povezujejo postajališča med seboj. V predlagani metodologiji je avtobusno omrežje razdeljeno na cestne in postajne segmente oz. na segmente brez in s pripadajočimi avtobusnimi postajališči. Glede na sestavo avtobusnega omrežja se avtobusi lahko nahajajo na različnih lokacijah, in sicer na cestnem segmentu omrežja, na postajnem segmentu omrežja ali pa na začetnem avtobusnem postajališču. Za vsako izmed navedenih opcij je podan algoritem za izračun prihoda avtobusov na postajališče. Najzahtevnejši del pri izračunu prihoda avtobusov na postajališče je določitev potovalnih časov, ki jih avtobusi porabijo za prevoz po posameznem segmentu avtobusnega omrežja. V predlagani metodologiji so podane tri opcije izračuna potovalnih časov po segmentih avtobusnega omrežja: določitev potovalnih časov glede na časovno obdobje, v katero spada dotična napoved prihoda avtobusa na postajališče, glede na potovalne čase predhodnih avtobusov, ki so vozili po istem segmentu avtobusnega omrežja in kombinacija izračuna potovalnih časov posameznih segmentov omrežja glede na predhodne avtobuse in potovalne čase po časovnih obdobjih, določenih na podlagi podatkov iz preteklosti. Predlagana metodologija je preverjena na primeru mestnega avtobusnega prometa Maribor.
Ključne besede: algoritem izračuna prihoda avtobusov na postajališče, potovalni čas, segment avtobusnega omrežja, RTPI sistem, RT informacije, trenutna lokacija avtobusa
Objavljeno: 07.10.2013; Ogledov: 1290; Prenosov: 110
.pdf Celotno besedilo (2,95 MB)

9.
PREOBLIKOVANJE POŠTNEGA OMREŽJA V POŠTI SLOVENIJE
Monika Hozjan, 2014, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo teoretično obravnava stanje poštnega omrežja v Pošti Slovenije ter prikazuje možnosti učinkovite izboljšave za zmanjševanje stroškov družbe s projektom Optimizacija poštnega omrežja. Projekt Optimizacija poštnega omrežja zagotavlja Pošti Slovenije dolgoročno vzdržno, stabilno in uspešno poslovanje. Cilj projekta je učinkovitejše poslovanje oz. lažje in boljše prilagajanje potrebam uporabnikov ter poslovnim potrebam, ki so posledica sprememb okolja in navad uporabnikov. Pošta Slovenije v okviru projekta izvaja proces preoblikovanja stalnih pošt v pogodbene pošte in še pred tem centralizacijo dostave. Pogodbena pošta je ena izmed organizacijskih oblik pošte, ki načeloma deluje enako kot druge pošte in v diplomski nalogi je največ pozornosti namenjeno prav njej. Medsebojne primerjave z dolgoletnimi mednarodnimi izkušnjami drugih evropskih držav in dobre prakse kažejo, da so pogodbene pošte učinkovita in ekonomična oblika ponudbe storitev tako za izvajalca univerzalne poštne storitve kot tudi za pogodbene izvajalce in seveda predvsem za uporabnike poštnih storitev. Ker so pogodbene pošte v Sloveniji še relativna novost, smo z anketno raziskavo želeli preveriti, kako so sprejete med krajane in na koncu ocenili njihovo zadovoljstvo. Zaključimo lahko, da je splošen vtis anketirancev s pogodbenimi poštami pozitiven.
Ključne besede: pošta, poštni promet, poštno omrežje, pogodbene pošte, analiza zadovoljstva uporabnikov na pogodbenih poštah
Objavljeno: 27.06.2014; Ogledov: 934; Prenosov: 120
.pdf Celotno besedilo (2,21 MB)

10.
Robert Bartini and his contribution to the development of transport and aviation
Sergej Težak, 2017, objavljeni znanstveni prispevek na konferenci

Ključne besede: public transport, aviation
Objavljeno: 14.11.2017; Ogledov: 178; Prenosov: 26
.pdf Celotno besedilo (1,57 MB)

Iskanje izvedeno v 0.1 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici