| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Prodaja preko spletne platforme amazon
Saša Horvat, 2020, diplomsko delo

Opis: Cilj diplomskega projekta je analizirati postopek prodaje preko spletne platforme Amazon in predstaviti zasnovo načrta tovrstne prodaje izdelka za izbrano podjetje. V teoretičnem delu diplomskega projekta smo podrobneje predstavili spletno prodajo kot distribucijski kanal v mednarodnem trženju ter analizirali programe spletne prodaje podjetja Amazon in postopek prodaje preko spletne platforme tega podjetja. Prodajalci se pri prodaji na Amazonu srečujejo s številnimi izzivi. Močna konkurenca od njih zahteva temeljite priprave. Mednje med drugim spadajo proces iskanja izdelka in dobaviteljev, odločanje o načinu dostave ter priprava strani izdelka (listinga). Ključno vlogo pri uspešni prodaji preko spletne platforme Amazon pa ima mednarodno trženjsko komuniciranje, še posebej oglaševanje. V empiričnem delu diplomskega projekta smo predstavili načrt prodaje izdelka preko spletne platforme Amazon za izbrano podjetje. Primer vključuje predstavitev izbire oblike podjetja, izbire trga, izdelka, iskanje dobaviteljev, strategijo oglaševanja in pripravo listinga.
Ključne besede: Mednarodno trženje, distribucijski kanal, spletna trgovina, spletna platforma, Amazon.
Objavljeno: 04.01.2021; Ogledov: 487; Prenosov: 104
.pdf Celotno besedilo (1,10 MB)

2.
Razmerje med vlado in parlamentom po slovenski ureditvi in primeri interpelacij v 9. vladi Republike Slovenije
Saša Horvat, 2018, magistrsko delo

Opis: POVZETEK Prvi del magistrske naloge zajema razlago ustavnih ureditev treh držav, Združenih držav Amerike, Francije in Slovenije, ter instrumente in institucije, podobne slovenski interpelaciji. Ustavne ureditve so vključene zaradi razumevanja razmerja med parlamentom in vlado, saj to igra ključno vlogo pri sprožitvi procesa interpelacije ter pri postavljanju poslanskih vprašanj. Interpelacija po slovenski ureditvi pomeni formalno vloženo pisno vprašanje skupine deset ali več poslancev z namenom, da bi odstavili bodisi ministra ali vlado. Interpelacija je orodje opozicije, da izpostavi trenutno oblast in jo postavi v položaj, kjer se mora javno zagovarjati. V ta kontekst so postavljeni primeri interpelacije v Sloveniji, ker so primer dejanskega nadzora parlamenta nad delovanjem vlade. Interpelacij se je v naši 26 let stari državi zgodilo kar nekaj, za magistrsko delo smo izbrali obdobje devete vlade Republike Slovenije, ki jo je vodil Borut Pahor. V času od novembra 2008 do februarja 2012 so se zgodile štiri interpelacije, ki so dober primer tega, kako je delovalo določeno ministrstvo v tistem obdobju, kakšen je bil sproten pritisk parlamenta na vlado in stališče opozicije do takratne oblasti. Z najprej opisanim razmerjem med parlamentom in vlado ter s primerjavo z drugimi državami smo pojasnili razmerje v slovenski ureditvi, nato pa s primeri interpelacije prikazali, kako to razmerje deluje v praksi.
Ključne besede: KLJUČNE BESEDE Združene države Amerike, kongres, predsednik države, razmerja, delitev oblasti, Francija, Slovenija, parlament, vlada, interpelacija
Objavljeno: 25.09.2018; Ogledov: 599; Prenosov: 99
.pdf Celotno besedilo (1,12 MB)

3.
DODATNE DEJAVNOSTI IN UČNA GRADIVA ZA POUK ANGLEŠČINE V TRETJEM RAZREDU OSNOVNE ŠOLE
Saša Horvat, 2016, magistrsko delo

Opis: Magistrska naloga temelji na učbeniku My Fairyland 3, za tretji razred osnovne šole. Glavni namen naloge je narediti bolj splošen in razširjen priročnik za učitelje z dodatnimi materiali in aktivnostmi, ki so lahko uporabljeni za učenje angleščine v tretjem razredu, ob uporabi tega ali kateregakoli drugega učbenika. Dodane bodo aktivnosti za učence, ki sledijo pouku hitreje, ter aktivnosti za tiste, ki sledijo počasneje kot večina in potrebujejo dodatno pomoč. Teoretični del magistrske naloge temelji na učnem načrtu za tretje razrede osnovne šole iz leta 2013, ko se je program začel izvajati, opisane so potrebe mladega učenca tujega jezika, obravnava hitrosti in razvoja ter raznotere inteligentnosti. Prav tako so vključeni otroci s posebnimi učnimi potrebami, ker je skoraj v vsakem razredu osnovne šole vsaj en tak učenec. V empiričnem delu, so teme iz učbenika nadgrajene z novimi aktivnostmi, ki so lahko uporabljene pri učni uri. Uvodne pravljice so lahko nadomeščene z drugimi verzijami, če se učitelju zdijo primernejše in lahko izpelje bolj učinkovite aktivnosti. Vse izbrane aktivnosti in materiali so prilagodljivi katerikoli temi ali učni uri, ne samo tem iz izbranega učbenika. Dodani so primeri, kako se aktivnosti lahko prilagodijo s spreminjanjem nekaterih besed ali navodil. Pod vsako novo aktivnostjo so komentarji, ki razložijo kako prilagoditi aktivnost za učence, ki potrebujejo dodatno pomoč in dodane aktivnosti za nižji nivo znanja.
Ključne besede: tretji razred, aktivnosti, učni materiali, prilagodljivost
Objavljeno: 24.09.2018; Ogledov: 642; Prenosov: 75
.pdf Celotno besedilo (1,00 MB)

4.
MEDSEBOJNI ODNOSI KOT POMEMBNA DIMENZIJA ORGANIZACIJSKE KLIME
Saša Horvat, 2015, diplomsko delo

Opis: V teoretičnem delu diplomskega dela smo opisali organizacijsko klimo in dimenzije, ki vplivajo na organizacijsko klimo ter medsebojne odnose in dejavnike, ki vplivajo na njih. Teoretični del diplomskega dela smo zaključili z opisom pozitivnih in negativnih dejavnikov, ki vplivajo na delo s pacientom. V empiričnem delu pa smo z raziskavo ugotavljali organizacijsko klimo med zaposlenimi v zdravstveni negi v Splošni bolnišnici Murska Sobota. Raziskava je temeljila na kvantitativni metodologiji z uporabo anketnega vprašalnika. Vprašalnik je bil sestavljen iz 74 vprašanj zaprtega tipa. Anketa je bila izvedena v Splošni bolnišnici Murska Sobota v času od februarja do maja 2014. V anketi je sodelovalo 82 zaposlenih v zdravstveni negi. Po rezultatih raziskave smo ugotovili, da so zaposleni v Splošni bolnišnici Murska Sobota najbolj zadovoljni z delom, ki ga opravljajo in s sodelavci. Nekoliko manj so zadovoljni z delovnim časom in z neposredno nadrejenimi. Najmanj pa so zadovoljni z delovnimi pogoji in z možnostmi za izobraževanje. Zavedati se moramo, da organizacijsko klimo oblikujejo zaposleni, vendar pa so vodje tisti, ki so v večji meri odgovorni za dobre medsebojne odnose.
Ključne besede: organizacijska klima, medsebojni odnosi, timsko delo, zadovoljstvo, zaposleni
Objavljeno: 30.06.2015; Ogledov: 983; Prenosov: 161
.pdf Celotno besedilo (849,86 KB)

5.
STRATEŠKI KONCEPT TRŽENJA SLOVENIJE KOT TURISTIČNE DESTINACIJE NA KITAJSKEM TRGU - ODZIVI SLOVENSKIH TURISTIČNIH AKTERJEV
Saša Horvat, 2012, magistrsko delo

Opis: Strateški koncept trženja Slovenije kot turistične destinacije na kitajskem trgu – odzivi slovenskih turističnih akterjev.
Ključne besede: Mednarodno trženje v turizmu, trženje turistične destinacije, znamka turistične destinacije, Slovenija kot turistična destinacija, LR Kitajska, emitivni turistični trg, promocija.
Objavljeno: 14.10.2013; Ogledov: 1274; Prenosov: 378
.pdf Celotno besedilo (2,91 MB)

6.
Iskanje izvedeno v 0.1 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici