| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 22
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
ZDRAVSTVENA NEGA STAROSTNIKA S PREKOMERNO TELESNO TEŽO V PROGRAMU CINDI
Valentina Viher, 2010, diplomsko delo

Opis: Zdrava in ustrezna prehrana je pomemben dejavnik v skrbi za zdravje in s tem za kvaliteto življenja v starosti. Samo z zdravo prehrano lahko organizmu zagotovimo vse potrebne hranljive ter zaščitne snovi in ga tako v veliki meri varujemo pred nastankom nekaterih obolenj, hkrati pa ga ohranjamo v dobri telesni ter duševni pripravljenosti. Tako lahko vplivamo tudi na kakovost življenja v poznejših letih. Prehrano je treba prilagajati biološkim in energijskim potrebam, ki se s starostjo človeka spreminjajo, zato količinsko in kakovostno neprimerna prehrana prej ali slej pripelje v zdravstvene probleme. V diplomskem delu smo predstavili starostnika s prekomerno telesno težo v programu CINDI. V teoretičnem delu je opisana zdrava prehrana v starosti in posledice debelosti. Poseben del je namenjen programu CINDI in vlogi medicinske sestre v promociji zdravja ter posebnosti zdravstvene vzgoje. V empiričnem delu so predstavljeni rezultati raziskave, ki je bila izvedena v Zdravstvenem domu Murska Sobota. Vprašalnik je vseboval 24 vprašanj in sodelovalo je 15 starostnikov. Želeli smo ugotoviti prehrambene navade starostnikov in njihov način življenja v Prekmurju. Ugotovili smo, da ima večina nepravilni režim prehranjevanja, da so le zmerno telesno dejavni, in da je program CINDI uspešen za hujšanje ali izgubo telesne teže.
Ključne besede: starostnik, zdrava prehrana, prekomerna telesna teža, program CINDI, promocija zdravja
Objavljeno: 11.05.2010; Ogledov: 3020; Prenosov: 557
.pdf Celotno besedilo (1,32 MB)

8.
Infuzija tekočin pod tlakom v prehospitalnem okolju nujne medicinske pomoči
Tomaž Viher, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo je kontrolirana eksperimentalna študija, kjer smo ugotavljali učinkovitost različnih metod infuzij pod tlakom. V laboratorijskem okolju smo merili pretok infuzije po treh metodah: manšeta pod različnim tlakom (150, 200 in 250 mmHg), z Esmarchovo prevezo in s stiskom z golimi rokami. Dodatno smo s kratkim anketnim vprašalnikom zbirali podatke o pogostosti infuzij pod tlakom v enotah nujne medicinske pomoči. Rezultati so pokazali najučinkovitejšo metodo infuzije s pomočjo manšete pod tlakom 250 mmHg, kjer smo dobili pretok 346,85±1,46 ml/min pri i.v. kanili 14G v primerjavi z Esmarchovo prevezo s pretokom 224,80±2,55 ml/min (p<0,0001). Pri i.v. kanili 16G so pričakovano moški ustvarili večje pretoke v primerjavi z ženskami (216,81±28,42 proti 184,99±21,78 ml/min) (p<0,0001). Zdravstveno osebje je dosegalo višje pretoke pri stisku z golimi rokami 210,70±30,97 ml/min v primerjavi z laiki 191,10±25,27 ml/min (p<0,0001). Pri primerjavi med laiki in Esmarchovo prevezo smo pri i.v. kanili 16G dosegli večje pretoke pri laikih (191,10±25,27 proti 184,50±2,44 ml/min) (p<0,0001). Pričakovano smo v vseh primerih dobili statistično signifikantne razlike med različnimi premeri i.v. kanil. Pri infuziji pod visokimi tlaki (300 mmHg) moramo biti pozorni na plastenko, ki lahko poči. V tem primeru predlagamo infuzijo iz vrečke, ki jo namestimo znotraj manšete. Pretoki z infuzijo pod tlakom so približno 30% višji od deklariranih pretokov. Ugotavljamo, da se ekipe NMP poslužujejo infuzije pod tlakom v 56%.
Ključne besede: Infuzija tekočin pod tlakom, agresivno nadomeščanje tekočin, prehospitalno okolje nujne medicinske pomoči, i.v. kanila, manšeta za merjenje centralnega arterijskega krvnega tlaka, Esmarch podveza, stisk z rokami
Objavljeno: 17.11.2010; Ogledov: 2836; Prenosov: 268
.pdf Celotno besedilo (3,31 MB)

9.
OPIS IN UPORABA FREKVENČNEGA PRETVORNIKA OMRON V 1000
Rok Viher, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljen frekvenčni pretvornik znamke OMRON V1000 in zamenjava le — tega z obstoječim frekvenčnim pretvornikom OMRON SYSDRIVE 3G3IV v hidravličnem sistemu vodenja. Na kratko je opisana uporaba in delovanje frekvenčnih pretvornikov na splošno, podana je specifikacija, ter instalacijsko okolje frekvenčnega pretvornika OMRON V1000. Nato je opisano parametriranje oz. programiranje pretvornika na dva načina in sicer direktno preko procesnega terminala in s pomočjo programskega paketa CX — Drive, ki je podrobneje opisan. Povezava računalnik frekvenčni pretvornik poteka preko serijske komunikacije RS — 232. Na koncu je predstavljeno še delovanje frekvenčnega pretvornika v hidravličnem sistemu vodenja, ter primerjava s starim frekvenčnim pretvornikom.
Ključne besede: frekvenčni pretvornik, regulacija nivoja, hidravlični sistem, avtomatizacija
Objavljeno: 31.01.2012; Ogledov: 2084; Prenosov: 636
.pdf Celotno besedilo (8,28 MB)

10.
OBVLADOVANJE KONFLIKTOV V ORGANIZACIJI
Marina Viher, 2011, delo diplomskega seminarja/zaključno seminarsko delo/naloga

Opis: Kot že večkrat poudarjeno je treba v življenju in na delovnem mestu paziti na konflikte, s tem predvsem mislim, da jih omejimo, saj se jim popolnoma izogniti ni mogoče. Zakaj nebi našo energijo in čas raje preusmerili iz misli na konflikt sam na miselnost, kako bi si pridobili sposobnost za obvladovanjem le-teh. Na delovnem mestu je ta lastnost ne le dobrodošla ampak nujna za nemoteno delovanje podjetja. Ker si v podjetju velikokrat na žalost ne moremo zbirati s kom bomo delali, si lahko pomagamo vsaj tako, da ljudi sprejmemo takšni, kot so in se raje posvetimo samokontroli sebe in ne spreminjanju drugih. V vsakodnevnem bi bilo dobro, če bi imeli več strpnosti do drugih in bi poskusili vsaj razumet (če se že ne strinjat) stališča nekoga drugega. Skozi diplomsko nalogo sem poskušala opredeliti konflikt sam, se pravi vzroke za nastanek, posledice in odzive ljudi. Ob tem sem spoznala, da določitev samega vzroka vedno ni lahka naloga in prav zato je tudi oteženo iskanje rešitve. Velikokrat pa je vzrok zelo jasen in zmotno bi lahko mislili, da je zaradi tega na dlani tudi uspešna rešitev. Najti pravo rešitev, še ne pomeni, da je konflikt rešen, saj se lahko zgodi, da se rešitev zaradi različnih dejavnikov ne more realizirati. Naš največji sovražnik je v današnjem času stres. Vsak človek se je vsaj enkrat znašel zaradi stresa v konfliktu. Če se stres stopnjuje se lahko prevesi v izgorevanje in preobremenjenost na delovnem mestu. Posledica pa je lahko upad storilnosti in delanje napak. V podjetju se mora že na začetku v temeljne cilje, vizijo in poslanstvo vključiti tudi motivacijski načrt zaposleni. S tem načinom bistveno pripomoremo k zmanjšanju stresa. Ljudje, ki se dobro počutijo na delovnem mestu so tudi bolj uspešni pri delu. V pristojnosti vodilnega v podjetju je, da neprestano bdi na ozračjem podjetja in spodbuja komunikacijo, saj je velikokrat kriva prav ta za nastanek konfliktov. Kadar konflikti nastanejo je pomembno, da jih gledamo na pozitiven način, torej izvlečemo iz njih najboljše, kar lahko. Če ne vidimo nekih konkretnih pozitivnih posledic pri konfliktu, je vsaj ena prisotna in sicer, da bomo ob naslednjem podobnem konfliktu vedeli kako ravnati.
Ključne besede: Vrste konfliktov, čustvena inteligenca, navzkrižje interesov, miselni vzorci, sprejemanje konflikta, reševanje konflikta
Objavljeno: 02.08.2011; Ogledov: 1629; Prenosov: 255
.pdf Celotno besedilo (503,99 KB)

Iskanje izvedeno v 0.24 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici