| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Analiza priložnosti za uvedbo proizvodnega informacijskega sistema
Rok Murnik, 2022, magistrsko delo

Opis: V magistrski nalogi smo raziskali, kako v izbranem proizvodnem podjetju s pomočjo poslovne programske rešitve SISTEM8 obvladujemo in spremljamo proizvodni proces. Raziskali smo proizvodni informacijski sistem, njegov razvoj in kako pripomore k planiranju in spremljanju proizvodnje. Pri anonimnem podjetju smo izvedli raziskavo, analizirali proizvodni proces in z izbranim informacijskim sistemom SISTEM8 simulirali postopek obvladovanja, planiranja in terminiranja proizvodnje. Namen naloge je bil prikazati, katere podatke podjetje potrebuje za optimalno in učinkovito obvladovanje proizvodnjih kapacitet. Namen je bil tudi izvesti SWOT analizo za podjetje, ki se želi pripraviti na implementacijo informacijskega sistema za podporo proizvodnji. Pri izvedeni analizi smo podjetju predstavili tudi dobljene rezultate ter podali strokovno mnenje in priporočilo o ustreznosti programskega paketa SISTEM8. Definirali zahteve, ki jih proizvodno podjetje mora izpolnjevati za učinkovito delovanje informacijskega sistema SISTEM8. Usmerili smo se v proces obvladovanja kapacitet in proučili, ali bi uvedena programska podpora lahko predstavljala učinkovito orodje planerjev za planiranje in obvladovanje kapacitet. Predvsem smo se osredotočili na problem obvladovanja sprememb v proizvodnji, ki je stalnica v proizvodnem procesu. Učinkovito razvrščanje dela v proizvodnji (optimizacija proizvodnje) je namreč ključen dejavnik zniževanja stroškov v proizvodnem podjetju, s tem pa ustvarjanja konkurenčne prednosti pred sorodnimi podjetji. SISTEM8 nam je pokazal učinkovito razvrščanje dela po proizvodnji in optimalno zapolnil vse možne kapacitete strojev. S tem ko smo zmanjšali zastoje v proizvodnji, se je povečala produktivnost proizvodnje.
Ključne besede: planiranje materialnih potreb, planiranje in optimizacija proizvodnje, proizvodnji informacijski sistem, terminiranje proizvodnje, materialni in informacijski tok
Objavljeno v DKUM: 09.03.2022; Ogledov: 772; Prenosov: 122
.pdf Celotno besedilo (3,63 MB)

2.
Izbor celovite programske rešitve za manjše podjetje
Rok Murnik, 2017, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu so predstavljene osnovne lastnosti celovitih programskih rešitev ali ERP-sistemov. Predstavljeni so možni načini uvajanja celovitih programskih rešitev in celovita struktura projekta uvedbe celovite programske rešitve. V osrednjem delu diplome je na podlagi študije primera predstavlje izbor in uvedba celovite programske rešitve v manjšem podjetju. Predstavljena je primerjalna analiza treh celovitih programskih rešitev, ki se v Sloveniji najpogosteje uporabljajo v manjših podjetjih. Prikazali in predstavili smo jih na primeru prototipnem namestitve programa Datalab Pantheon, nastavitve programa kot tudi ob poskusni uporabi programa s funkcijami, ki jim jih izbrana celovita programska rešitev ponuja. Poskusna uporaba izbrane celovite programske rešitve je pokazala povečanje učinkovitosti zaposlenih pri izvajanju nekaterih procesov v proučevanem podjetju.
Ključne besede: Celovite poslovne programske rešitve, Poslovni informacijski sistem, Uvajanje, Malo podjetje
Objavljeno v DKUM: 21.09.2017; Ogledov: 1292; Prenosov: 204
.pdf Celotno besedilo (3,31 MB)

3.
MOTIVACIJA ZAPOSLENIH ZA IZOBRAŽEVANJE V PODJETJU RŽIŠNIK PERC D.O.O.
Tadeja Murnik, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Za vsako organizacijo je v času hitrih sprememb dobro, da svoje zaposlene pozna, jih pravilno motivira, da s svojim znanjem ter znanjem, ki ga pridobivajo v času dodatnih izobraževanj na delovnem mestu, zagotovijo boljšo uspešnost in konkurenčnost podjetja. V diplomskem delu smo predstavili motivacijo za izobraževanje v podjetju Ržišnik Perc d.o.o. V uvodnem delu smo predstavili namen in metodologijo diplomskega dela ter opisali podjetje Ržišnik Perc ter njihovo strukturo zaposlenih. V teoretičnem delu smo se osredotočili na obstoječo literaturo in predstavili pojma motivacije in izobraževanja ter ostalih pojmov, povezanih z njima. V empiričnem delu pa smo se posvetili raziskavi. V podjetju smo izvedli anketo ter rezultate grafično in tekstovno razložili. Postavili smo si raziskovalna vprašanja, na njih odgovorili na podlagi analize anketnega vprašalnika ter podjetju ponudili predloge izboljšav.
Ključne besede: - motivacija - izobraževanje - zaposleni - Ržišnik Perc d.o.o.
Objavljeno v DKUM: 03.11.2016; Ogledov: 1161; Prenosov: 123
.pdf Celotno besedilo (1,10 MB)

4.
POMEN KOMUNICIRANJA V ODNOSU DO POTROŠNIKA V PODJETJU X
David Murnik, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je obravnavan pomen komuniciranja v odnosu do potrošnika v podjetju X. V prvem delu so predstavljeni pojma komunikacije in tržno komuniciranje, oblike tržnega komuniciranja in storitve na splošno. V raziskovalnem delu smo z anketo opravili raziskavo med uporabniki storitve podjetja X. Z raziskavo smo ugotovili, da oglasi nimajo vpliva pri nakupu izdelkov ali storitev, da se jim zdijo oglasi podjetij, ki oglašujejo svoje izdelke ali storitve, zavajajoči in da imajo strokovno usposobljeni prodajalci vpliv pri odločitvi o nakupu izdelka ali storitve. Podjetju X smo predlagali, naj bodo pri oglaševanju pazljivi, da so v oglasu predstavljeni vsi pomembni podatki in da oglasi ne smejo biti zavajajoči. Potrošniku predlagamo, naj se o ponudbi podrobneje pozanima pri prodajalcih, ki so za to usposobljeni.
Ključne besede: - tržno komuniciranje, - oglaševanje, - storitev.
Objavljeno v DKUM: 23.06.2014; Ogledov: 1075; Prenosov: 107
.pdf Celotno besedilo (751,20 KB)

Iskanje izvedeno v 0.14 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici