SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 48
Na začetekNa prejšnjo stran12345Na naslednjo stranNa konec
1.
Analiza bonitete bančnih komitentov s poudarkom na povezanih družbah : diplomsko delo
Simona Levičar, 2004, diplomsko delo

Objavljeno: 28.09.2007; Ogledov: 1207; Prenosov: 45
.pdf Celotno besedilo (544,77 KB)

2.
3.
Upodabljanje gora v slikarstvu na Slovenskem v 19. in 20. stoletju
Rok Levičar, 2009, diplomsko delo

Opis: V svojem delu Upodabljanje gora v slikarstvu na Slovenskem v 19. in 20. stoletju sem želel predstaviti pomembnejše na Slovenskem (nekdaj in danes) delujoče slikarje, na delih katerih so pomembno mesto zavzemale (oz. še zavzemajo) gore. Pomembno se mi je zdelo, da preden se lotim na Slovenskem delujočih slikarjev, se prej še posvetim raziskovanju pojavljanja gora v evropskem slikarstvu od poznega srednjega veka dalje. Vzpodbudna je bila ugotovitev, da so gore kot motiv imele opazno mesto pri mnogih pomembnih evropskih slikarjih (npr. pri Joachimu Patenierju, Albrechtu Dürerju, Leonardu da Vinciju, Josephu Mallordu Williamu Turnerju, Paulu Cézzanu). V določenih umetnostnozgodovinskih obdobjih, še posebej pa v romantiki, so se umetniki zelo navdihovali ter navduševali nad gorskim svetom. Ob študiranju avtorjev, ki so v 19. stoletju ustvarjali na Slovenskem, sem prišel do ugotovitve, da je bilo romantično pojmovanje narave (gora) pri njih ključnega pomena. Romantično pojmovanje gora se je prenehalo šele v 20. stoletju z avtorji, ki niso bili le umetniki (slikarji, arhitekti, pisatelji), ampak tudi aktivni gorniki. Ob študiranju avtorjev, delujočih v 20. stoletju, sem prišel do ugotovitve, da je bilo njihovo aktivno udejstvovanje v gorah pomemben element pri njihovem upodabljanje gora. Svojo povezanost z gorami so izkazovali na več načinov, med drugim z upodabljanjem skritih kotičkov gora ter z zelo osebnimi in likovno izčiščenimi interpretacijami.
Ključne besede: slikar, slikarstvo, krajina, gore, gorski svet
Objavljeno: 03.03.2009; Ogledov: 2874; Prenosov: 137
.pdf Celotno besedilo (17,51 MB)

4.
Zdravstvena vzgoja nosečnice
Claudia Levičar, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo predstavlja in opisuje zdravstveno vzgojo nosečnice in vlogo ter naloge medicisnke sestre pri zdravstveno-vzgojnem delu. Diplomsko delo je sestavljeno iz dveh delov. V prvem (teoretičnem) delu je predstavljena nosečnost po trimesečjih, zdravstveno varstvo nosečnice, predporodna oskrba, zdravstvena vzgoja v času nosečnosti in šola za bodoče starše. V drugem (empiričnem) delu diplomske naloge so predstavljeni rezultati raziskave, s katero smo želeli ugotoviti način življenja nosečnic med nosečnostjo. Raziskava je bila opravljena v ginekoloških ambulantah — dispanzerjih za ženske, in sicer v Zdravstvenem domu Hrastnik, Zdravstvenem domu Trbovlje ter v Zdravstvenem domu Zagorje ob Savi. Anketiranje je bilo izvedeno v mesecu decembru 2009 in januarju 2010. Rezultati raziskave so pokazali, da se večina nosečnic zaveda pomembnosti zdravega načina življenja v času nosečnosti.
Ključne besede: nosečnost, nosečnica, zdravstvena vzgoja, šola za bodoče starše, medicinska sestra, partner
Objavljeno: 09.08.2010; Ogledov: 4638; Prenosov: 1223
.pdf Celotno besedilo (1,96 MB)

5.
Upravljanje in skladiščenje streliva in minsko-eksplozivnih sredstev : diplomsko delo
Davorin Levičar, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je opisano skladiščenje in upravljanje s strelivom in minsko-eksplozivnimi sredstvi. Opredeljeni so ukrepi, ki jih moramo upoštevati pri skladiščenju in manipuliranju s strelivom in MES (strelivom in minsko-eksplozivnimi sredstvi) zaradi povečanja varnosti, pravočasnosti ter ukrepi, da bi snovi v hranjenih sredstvih obdržale svoje prvotne lastnosti in kvaliteto. Opisan je celoten projekt skladiščenja od samega načrtovanja skladišč, pravilnega upravljanja ter rokovanja s strelivom in MES, podroben opis pravil in postopkov skladiščnega poslovanja, vrste materialnih dokumentov in evidenc ter posebni dokumenti pri skladiščenju. Osrednji del pa smo namenili možni problematiki in rešitvi problemov postavitve in varnosti skladišč v terenskih okoliščinah ob dejanskih razmerah na bojišču oziroma na operacijah in misijah, katere izvaja naša enota. Opisan je predlagani načrt za celotno pravilno, funkcionalno in varno postavitev sekcije.
Ključne besede: strelivo, eksplozivna sredstva, skladiščenje, rokovanje s strelivom, varnost
Objavljeno: 03.09.2010; Ogledov: 1998; Prenosov: 233
.pdf Celotno besedilo (1,18 MB)

6.
Optimizacija stroškov nabave sekundarne ovojnine v farmacevtski industriji s poudarkom na izbiri sodobnih materialov in uvajanju novih tehnologij
Sanja Vehar, 2011, diplomsko delo

Opis: Farmacevtska industrija sodi med najpomembnejše in najzahtevnejše panoge na svetu. Proizvodnja zdravil in embalaža v farmacevtski industriji sta z vidika stroškov ključnega pomena. Pod nenehnim nadzorom raznih inšpekcij mora upoštevati predpisane standarde, ki veljajo tako za zdravilne učinkovine kot embalažo. V podjetju Krka, d. d., se srečujemo s pakiranjem različnih zdravilnih oblik v različno ovojnino. Vsaka ovojnina ima specifične lastnosti in zahteve. Izbiramo jo v oddelku za razvoj embalaže v sodelovanju z marketingom. Preden pa se odločimo za nabavo večjih količin, jo preizkusimo v pilotni proizvodnji, kjer se pokažejo določene pomanjkljivosti in prednosti. S trenutnim dobaviteljem A sodelujemo že skoraj 20 let. S sodobno tehnologijo tiska pa lahko spremenimo dizajn embalaže in posledično znižamo stroške.
Ključne besede: farmacevtska industrija, embalaža, zloženka, stroški, dobavitelji, tehnologija tiska
Objavljeno: 16.04.2012; Ogledov: 1121; Prenosov: 228
.pdf Celotno besedilo (1,70 MB)

7.
Nasilje med zaporniki v času prestajanja zaporne kazni : diplomsko delo
Mija Levičar, 2012, diplomsko delo/naloga

Opis:
Ključne besede: zaporna kazen, zapor, zaporniki, nasilje, preprečevanje, diplomske naloge
Objavljeno: 23.03.2012; Ogledov: 1850; Prenosov: 304
.pdf Celotno besedilo (658,63 KB)

8.
Vpliv projekta 5S na spremembo embalažnih enot v podjetju Adria Mobil
Jure Žagar, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu sta nas zanimala povezava in vpliv projekta 5S na embalažne enote v podjetju Adria Mobil. Teoretično smo opisali metodo 5S in embalažo, ki jo uporabljajo v podjetju. Nato smo s pomočjo podatkov podizvajalca analizirali stanje proizvodnje pred uvedbo metode 5S. V nadaljevanju smo pridobljene teoretične informacije združili in ocenili, kako projekt 5S vpliva na embalažne enote. Opazovali smo sektor proizvodnje in ugotovili, da nekateri dobavitelji blago za nadaljnje delo v proizvodnji dostavljajo v neprimerni embalaži. Posledice neprimernega embaliranja so večja potreba po zaposlenih in višji stroški podjetja ali pa počasnejše delo delavcev na montažni liniji. Na primeru dobavitelja Cableks smo izračunali povračilo investicije novih embalažnih enot. Analizirali smo, koliko časa potrebujejo delavci za odstranjevanje potrebne in nepotrebne embalaže. Prišli smo do spoznanja, da vpeljava metode 5S v veliki meri vpliva na spremembo embalažnih enot v proizvodnji podjetja Adria Mobil.
Ključne besede: Adria Mobil, metoda 5S, embalažne enote
Objavljeno: 11.09.2012; Ogledov: 1281; Prenosov: 157
.pdf Celotno besedilo (1,95 MB)

9.
Problematika razgradljivosti embalaže na primeru podjetja Mapis d.o.o.
Miha Polajžer, 2012, diplomsko delo

Opis: V teoretičnem delu diplomske naloge smo obravnavali pojem embalaže, namen uporabe embalaže, odpadno embalažo in ravnanje z njo, funkcije embalaže ter vrste in oblike embalaže, kjer smo dali največji poudarek embalaži iz polimernih in biopolimernih materialov. Na kratko smo opisali zakonodajo in standardizacijo in pisali o vplivih embalaže na nakupno odločitev. V raziskovalnem delu diplomske naloge smo obravnavali podjetje Mapis, d.o.o., ki v svoji proizvodnji uporablja plastične materiale. Predlagali smo možnosti za zamenjavo materialov z biološko razgradljivimi, možne rešitve in predstavili vplive novega stanja na okolje.
Ključne besede: Embalaža, odpadna embalaža, polimer, biopolimer, plastika.
Objavljeno: 03.11.2012; Ogledov: 70755; Prenosov: 372
.pdf Celotno besedilo (1,71 MB)

10.
Problematika uporabe različnih vrst embalaže v tovornem letalskem prometu v podjetju Aerodrom Ljubljana d.d.
Žiga Janežič, 2012, diplomsko delo

Opis: Namen tega diplomskega dela je izpostaviti in predstaviti problem, s katerim se srečuje podjetje Aerodrom Ljubljana d.d.. V prvem delu bomo za lažje razumevanje podali nekaj teoretičnih osnov o sami embalaži in pakiranju. Na kratko bomo predstavili tudi inteligentno embaliranje in podali bistvo razbremenilne logistike. V drugem delu bomo najprej predstavili podjetje Aerodrom Ljubljana d.d.. Nato se bomo posvetili samemu problemu, ki ga predstavlja nepravilno pakiranje tovornih pošiljk. Podali bomotrenutno stanje v skladišču podjetja. Potem bomo opisali in predstavili različne vrste embalaže, ki se uporabljajo pri transportiranju blaga oziroma v katero je najpogosteje zapakirano. Sledila bo še kritična analiza stanja. Na koncu pa bomo predlagali možne rešitve, s katerimi bi lahko izboljšali trenutno stanje oziroma vsaj nekoliko zmanjšali in omejili problem, ki povzroča podjetju težave.
Ključne besede: embalaža, pakiranje, razbremenilna logistika, inteligentno embaliranje
Objavljeno: 01.11.2012; Ogledov: 942; Prenosov: 173
.pdf Celotno besedilo (1,63 MB)

Iskanje izvedeno v 0.19 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici