| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 37
Na začetekNa prejšnjo stran1234Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
PROJEKTIRANJE AB KONTINUIRNEGA NOSILCA
Simon Balažič, 2011, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava projektiranje armirano betonskega kontinuirnega nosilca čez dve polji. Prikazan je celoten postopek dimenzioniranja po mejnem stanju nosilnosti in mejnem stanju uporabnosti. Uporabili smo različne metode izračuna, po katerih lahko dimenzioniramo armirano betonske konstrukcije in jih preverili s pomočjo programa za dimenzioniranje Tower 6. Upoštevali smo predpise, ki jih podaja slovenski standard SIST Evrokod.
Ključne besede: gradbeništvo, armirani beton, nosilec, statični izračun, dimenzioniranje, armaturni načrt
Objavljeno: 01.09.2011; Ogledov: 3632; Prenosov: 1009
.pdf Celotno besedilo (6,25 MB)

4.
MONTAŽNA AB HALA S PRIMARNIM NOSILCEM SPREMENLJIVEGA PREREZA
Matjaž Lorenčič, 2011, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava statično analizo enoetažne montažne armiranobetonske hale in dimenzioniranje posameznih konstrukcijskih elementov. Statična analiza je bila izvedena v programu Tower 6, v nadaljevanju pa je prikazano dimenzioniranje posameznih elementov. Elementi, ki so v diplomskem delu dimenzionirani so: primarni nosilec s spremenljivim prerezom, steber in temeljna čaša. Dimenzionirali smo po metodi mejnih stanj, v skladu s pravili in po principih evrokod standardov EC 0, EC 1 in EC 2
Ključne besede: gradbeništvo, montažna gradnja, armiran beton, nosilec, spremenljiv prerez
Objavljeno: 15.09.2011; Ogledov: 2360; Prenosov: 377
.pdf Celotno besedilo (1,49 MB)

5.
PROJEKTIRANJE MONTAŽNE ARMIRANO BETONSKE HALE
Blaž Žnidarič, 2011, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela je bil izvesti računsko analizo montažne armirano betonske hale. Statična analiza je bila narejena v programu Tower 6. Na osnovi dobljenih računalniških rezultatov je bilo izvedeno dimenzioniranje izbranih konstrukcijskih elementov (strešni leseni nosilec, montažni AB nosilec, steber s kratko konzolo in temeljna čaša). Statična analiza in dimenzioniranje je bilo izvedeno po slovenskih standardih SIST EN 1990, SIST EN 1991 in SIST EN 1992.
Ključne besede: gradbeništvo, armirano betonske konstrukcije, montažna hala, vplivi na konstrukcije, dimenzioniranje.
Objavljeno: 15.12.2011; Ogledov: 5224; Prenosov: 843
.pdf Celotno besedilo (10,25 MB)

6.
PRENOVA KAMNITE HIŠE
Peter Hribar, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je opisana prenova kamnite hiše. V osrednjem delu so podane tri možne variante preureditve obstoječega neizkoriščenega postrešja tradicionalne kamnite hiše v mansardno stanovanje. Variante vsebujejo opise izvedbe, načrte in prostorske animacije. Prva varianta prikazuje preureditev obstoječega lesenega podstrešja brez konstrukcijskih posegov. Drugi dve varianti pa sta kompletni novogradnji - nadzidavi etaže, in sicer kot nadzidava nad kamnitim delom hiše ter nadzidava nad celotno hišo. Za varianto nadzidave nad kamnitim delom hiše so izdelani statična analiza, dimenzioniranje in armaturni načrt armirano-betonske plošče, katera naj bi zamenjala obstoječi leseni strop. Uvodoma sta v diplomskem delu podani razčlenitev Slovenije na arhitekturne regije in predstavitev tipov tradicionalnih podeželskih hiš s poudarkom na regiji obravnavane hiše. Sledijo opisi vzrokov poškodb na posameznih elementih kamnite hiše in postopki sanacije le-teh ter opis in razčlenitev posameznih vrst stropov.
Ključne besede: gradbeništvo, mansarda, podstrešje, prenova, sanacija, kamnite hiše, strop, armirani beton, plošča.
Objavljeno: 17.05.2012; Ogledov: 3729; Prenosov: 551
.pdf Celotno besedilo (36,63 MB)

7.
PROJEKTIRANJE ARMIRANOBETONSKIH GRADBENIH ELEMENTOV S PROGRAMOM FRILO
Tadej Kolar, 2012, diplomsko delo

Opis: Program Frilo je namenjen predvsem statičnim analizam in projektiranju enostavnejših gradbenih konstrukcij, s katerimi se inženirji srečujejo vsak dan. V tem diplomskem delu bomo prikazali statično analizo in dimenzioniranje preprostejših armiranobetonskih in opečnih elementov s pomočjo različnih Frilovih aplikacij po veljavnih nemških standardih DIN-EN. Dobljene rezultate analize iz programa Frilo bomo uporabili za konstruiranje armature in izdelavo armaturnih načrtov s pomočjo programa Allplan.
Ključne besede: armirani beton, projektiranje, Frilo, Allplan
Objavljeno: 20.04.2012; Ogledov: 2372; Prenosov: 428
.pdf Celotno besedilo (11,16 MB)

8.
PRIMERJAVA PROGRAMSKIH ORODIJ SCIA, SOFISTIK IN TOWER ZA DIMENZIONIRANJE ARMIRANOBETONSKIH ELEMENTOV
Grega Ljubej, 2012, diplomsko delo

Opis: Na trgu obstaja veliko programske opreme, namenjene modeliranju, statični analizi, dimenzioniranju in konstruiranju gradbenih konstrukcij. Poraja se vprašanje, katero programsko opremo uporabiti, da bo zmožna reševati kompleksne gradbene probleme na čim bolj enostaven in uporabniku prijazen način. Namen diplomskega dela je podroben prikaz izbire modelov, statičnega izračuna in dimenzioniranja enostavnih armiranobetonskih konstrukcijskih elementov s programskimi orodji Scia, Sofistik in Tower ter primerjava dobljenih rezultatov.
Ključne besede: armiran beton, dimenzioniranje, Tower, Scia, Sofistik, Allplan
Objavljeno: 24.09.2012; Ogledov: 2664; Prenosov: 483
.pdf Celotno besedilo (10,21 MB)

9.
UPORABA MODERNIH PROGRAMSKIH ORODIJ ZA DIMENZIONIRANJE NA PRIMERU DOMINO SISTEMA
Iris Kus, 2012, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava Le Corbusierjev model Domino in uporabo računalniških programov Frilo, ArchiCad in Allplan za projektiranje in konstruiranje. Ker je konstrukcija Domino sistema v celoti iz armiranega betona, so v diplomskem delu opisane osnovne značilnosti betona. Skozi svoja dela pa je predstavljen arhitekt Le Corbusier ter njegov razvoj ideje o serijski gradnji stanovanjskih objektov iz armiranega betona. S pomočjo programa ArchiCad je zasnovan objekt po modelu Domino. S programom Frilo je izvedeno dimenzioniranje posameznih konstrukcijskih elementov, v programu Allplan pa konstruiranje armature.
Ključne besede: beton, Le Corbusier, Domino sistem, projektiranje, Frilo, ArchiCad, Allplan
Objavljeno: 28.09.2012; Ogledov: 1697; Prenosov: 144
.pdf Celotno besedilo (8,60 MB)

10.
PROTIHRUPNE OGRAJE IZ LAHKEGA BETONA
Jernej Šilak, 2013, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava protihrupne ograje iz lahkega betona (Liapor®-ja). Predstavili smo izvor hrupa in njegove negativne lastnosti. Zmanjšanje hrupa lahko preprečimo z različnimi ukrepi proti zaščiti hrupa. V diplomskem delu smo predstavili protihrupne ograje iz različnih materialov. Podrobneje so predstavljene protihrupne ograje iz lahkega betona. Lahki beton je v gradbeništvu vedno bolj prisoten, saj ima veliko pozitivnih lastnosti. S pomočjo programske opreme Nemetschek smo izvedli analizo in statični izračun točkovnega temelja, ki je bil izveden na obvoznici Škofja Loka. Analizo in statični izračun smo izvedli s pomočjo programa Frilo. Dobljene rezultate smo izvozili v program Allplan in tako izdelali armaturne risbe.
Ključne besede: hrup, protihrupne ograje, lahki beton, Liapor®
Objavljeno: 13.02.2013; Ogledov: 2053; Prenosov: 374
.pdf Celotno besedilo (5,10 MB)

Iskanje izvedeno v 0.3 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici