| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Izbira informacijskega sistema za spremljanje prometa omrežja GSM : diplomsko delo
Marko Ivartnik, 2004, diplomsko delo

Objavljeno: 28.09.2007; Ogledov: 1480; Prenosov: 84
.pdf Celotno besedilo (498,24 KB)

2.
Življenjski slog in zdravje študentov
Veronika Ivartnik, 2011, diplomsko delo

Opis: V današnjem svetu so vse pogostejše kronične nenalezljive bolezni, ki nastanejo predvsem zaradi nezdravega prehranjevanja, nezadostne telesne aktivnosti, kajenja, alkohola, stresa oziroma na kratko, nastanejo zaradi nezdravega življenjskega sloga posameznika. Zdrav življenjski slog se v današnjem času, ko ljudje nimajo več časa za telesno aktivnost in zdravo prehrano zanemarja. Zanemarjanje zdravega življenjskega sloga pa za seboj pušča posledice na vseh področjih, še posebej pa so posledice vidne tako na telesnem, kot na duševnem zdravju. V diplomskem delu so predstavljeni modeli zdravja, življenjski slog mladostnikov, dejavniki tveganja, ki zavirajo zdrav življenjski slog posameznika in preventivna vloga medicinske sestre pri izboljšanju zdravja. Raziskovalna metodologija. Raziskava je temeljila na kvantitativni metodologiji. Podatke za raziskavo smo pridobili iz preventivnih zdravstvenih kartonov, ki so vsebovali 13 vprašanj zaprtega in odprtega tipa. V raziskavi je sodelovalo 125 študentov in študentk Univerze v Mariboru. Podatke smo statistično obdelali ter rezultate ponazorili v obliki grafikonov. Rezultati. Raziskava je pokazala, da študentke ne uživajo bolj ali manj zdrave prehrane kot študenti. Vsi posegajo namreč po zelo podobni prehrani, saj se jih večina hrani v identičnih študentskih restavracijah. Dobili smo tudi podatek, da so študentke manj telesno aktivne kot študenti, saj se več kot polovica anketiranih študentk s športom ne ukvarja več kot štiri ure tedensko. Vrste razvad katerih se poslužujejo študenti in študentke se v večini med seboj ne razlikujejo, večina jih posega po cigaretah, manj po alkoholu, najmanj pa jih ima izkušnje z drogami. Razprava in sklep. Odnosi do zdravega načina življenja so predvsem med mladimi zelo slabi, zato bo potrebno na tem področju še marsikaj spremeniti. Pot do zdravega sloga življenja se oblikuje že v otroštvu, zato je potrebno v tem obdobju otroke poučiti, kaj je zdrav življenjski slog in kako vpliva na naše zdravje in počutje.
Ključne besede: študent, življenjski slog, odnos do zdravja, zdravje, medicinska sestra
Objavljeno: 06.01.2012; Ogledov: 4620; Prenosov: 770
.pdf Celotno besedilo (1006,68 KB)

3.
STRATEGIJE ISKANJA V SEZNAMIH BESED KOT PRIPOMOČEK PRI REŠEVANJU KRIŽANK
Rok Ivartnik, 2015, diplomsko delo

Opis: Križanke predstavljajo dober vir zabave, nas spodbujajo k razmišljanju in bogatijo naše znanje. Nemalokrat se zgodi, da pri reševanju križanke naletimo na vprašanje, na katerega ne znamo odgovoriti, ali pa imamo že nekaj črk, a ne najdemo prave rešitve. Klasični slovarji v primerih, ko ne iščemo besed po začetnih črkah, niso v pomoč. V diplomski nalogi smo v programskem jeziku Java razvili pripomoček, s katerim si bodo ljubitelji križank pri težavnih besedah lahko pomagali. Programski pripomoček za izbrani niz besed, v katerem so znane le določene črke, poišče vse besede v seznamu, ki ustrezajo danemu nizu.
Ključne besede: križanke, leksikon, Java, sortirni algoritmi, iskalni algoritmi
Objavljeno: 27.05.2015; Ogledov: 1010; Prenosov: 86
.pdf Celotno besedilo (1,55 MB)

4.
VPLIV NEVROLINGVISTIČNEGA PROGRAMIRANJA NA ZMANJŠANJE IZGORELOSTI MEDICINSKIH SESTER
Veronika Ivartnik, 2016, magistrsko delo/naloga

Opis: Izgorevanje je postal resen problem današnjega časa. Vpliva tako na izgorelo osebo, kot na osebe, ki so z njo v stiku. Prav tako vpliva na celotno organizacijo, delodajalca, paciente, družino, predvsem pa ohromi posameznika, ki lahko zaradi izgorelosti izgubi službo, zdravje, ugled, notranji mir. Zaradi nenehnega tehnološkega razvoja se spreminjajo osnovne vsebine dela in obremenitve zaposlenih. Obremenitve nastajajo zaradi neugodnih pogojev, predvsem pa so na udaru psihične obremenitve, značilne za storitvene dejavnosti. Posledice teh obremenitev pa vodijo k pogostejšemu doživljanju stresa in posledično vseh s stresom povezanih bolezni, ena izmed njih je izgorelost. V teoretičnem delu naloge smo predstavili znake in faze izgorelosti, prav tako smo predstavili dejavnike tveganja za nastanek izgorelosti. Opisali smo nekaj tehnik nevrolingvističnega programiranja, s katerimi se izognemo stresnim situacijam in posledično izgorelosti. V nadaljevanju smo opravili raziskavo s pomočjo ankete, s katero smo zbrali podatke za nadaljno analizo, na podlagi vzorca medicinskih sester. Izpolnile so ga diplomirane medicinske sestre in diplomirani zdravstveniki iz Splošne bolnišnice Slovenj Gradec. Prišli smo do ugotovitev, da je njihovo delo močno podvrženo izgorelosti, ter da uporaba tehnik in veščin nevrolingvističnega programiranja pomaga oziroma preprečuje izgorelost. Izkazalo se je, da tehnike in veščine nevrolingvističnega programiranja, ki jih uporabljajo na nezavedni ravni, ne vplivajo na izboljšane odnose s sodelavci. Ugotovljeno je bilo, da izgorelost ne vpliva na strokovnost dela medicinskih sester.
Ključne besede: Medicinska sestra, izgorevanje, nevrolingvistično programiranje
Objavljeno: 22.11.2016; Ogledov: 670; Prenosov: 64
.pdf Celotno besedilo (5,98 MB)

5.
Rekonstrukcija krmiljenja in optimizacija delovanja termo pakirnega stroja v podjetju TAB d.d.
Jure Ivartnik, 2017, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo opisuje rekonstrukcijo krmiljenja za termo pakirni stroj. Rekonstrukcija obsega zamenjavo starejšega krmilnika z novejšim zaradi poenotenja rezervnih delov v tovarni in uporabniškega vmesnika z novejšim, in sicer zaradi menjajočih se delavcev pri delu z dvema podobnima strojema. Kompaktni regulatorji se nadomestijo s programsko rešitvijo ON/OFF regulacije. Namen diplomskega dela je spoznavanje realnih problemov, ki nastanejo v industriji predvsem na področju avtomatizacije procesov. Njihovo razreševanje pa temelji na poznavanju programskih jezikov in uporabi logike. Končni rezultat diplomskega dela predstavlja delujoč krmilni sistem.
Ključne besede: avtomatizacija, programirljiv logični krmilnik, optimizacija, termo- pakirni stroj, akumulatorske baterije
Objavljeno: 06.10.2017; Ogledov: 356; Prenosov: 60
.pdf Celotno besedilo (5,27 MB)

Iskanje izvedeno v 0.12 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici