| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 8 / 8
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Modalna analiza zadnje ščitne stene vgradne pečice Gorenje : diplomsko delo
Jure Funtek, 2019, diplomsko delo

Opis: Pri pečniškem ventilatorju, ki je vgrajen na zadnji strani, prične ščitna stena, zaradi silnic magnetnega polja, vibrirati, kar se odraža v hrupnosti aparata. Za merjenje lastnih frekvenc smo uporabili udarno kladivo, pospeškomer, zajemanje podatkov pa je potekalo v programu Labview. Lastne frekvence smo merili z namenom, da bi videli katere so najbližje višjim harmonikom elektromotorja in s tem najbolj kritične. Nato smo izvedli simulacijo in jo primerjali z meritvami, da smo lahko potrdili natančnost računalniškega modela. S tem smo lahko geometrijo modela spremenili in ponovno izvedli simulacijo. Nato smo izdelali prototip in še enkrat opravili meritve. S spremembo geometrije modela smo povečali togost in maso izdelka, s tem pa tudi lastne frekvence. Amplitude so se znatno zmanjšale s tem pa tudi hrup aparata. Dokazali smo, da lahko s simulacijami dosežemo primerljive rezultate z meritvami. S tem se čas razvoja bistveno zmanjša, s čimer se zmanjšajo tudi stroški prototipiranja.
Ključne besede: vgradna pečica, mehanska nihanja, lastne frekvence ščitne stene, numerične simulacije
Objavljeno v DKUM: 04.09.2019; Ogledov: 778; Prenosov: 92
.pdf Celotno besedilo (3,59 MB)

2.
TESTNA NAPRAVA ZA PREVERJANJE ZANESLJIVOSTI ROTACIJSKIH KODIRNIKOV
Rok Funtek, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljena praktična realizacija testne naprave za preverjanje zaneslijvosti rotacijskih kodirnikov. Opisane so vse komponente testirne naprave od rotacijskih kodirnikov, koračnih motorjev, mikrokrmilnika Arduino Mega 2560, gredi. Predstavljene so vse vezalne sheme, elektro načrt in programska koda. Na koncu je opisan test programske kode in test preverjanja zanesljivosti serije rotacijskih kodirnikov.
Ključne besede: preveranje, zanesljivost, arduino, rotacijski kodirnik
Objavljeno v DKUM: 16.09.2016; Ogledov: 696; Prenosov: 84
.pdf Celotno besedilo (1,69 MB)

3.
Urh, grof celjski : (teharski plemiči)
Anton Funtek, 1895

Ključne besede: slovenska književnost, libreti
Objavljeno v DKUM: 21.12.2015; Ogledov: 1225; Prenosov: 30
URL Povezava na celotno besedilo

4.
PLES LUTK MARIONET
Mojca Funtek, 2015, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga z naslovom Ples lutk marionet zajema teoretični in praktični del. V teoretičnem delu smo se osredotočili na lutko in gibanje. Predstavili smo različne vrste lutk, s katerimi potekajo različne metode dela. Kot glavno dejavnost otrok smo predstavili tudi igro. Prek nje se otrok celostno razvija, omenili smo otrokov razvoj ob igri ter se osredotočili na otrokov gibalni razvoj, pri katerem lahko pomembno vlogo igra tudi lutka. Sledi poglavje o gibanju, govorili smo o motoričnem in senzomotoričnem razvoju ter o telesni in prostorski orientaciji. Omenjena je telesno gibalna inteligenca, ki je pomemben dejavnik pri gibalnih in plesnih dejavnostih. V nadaljevanju smo predstavili plesno vzgojo in ustvarjalni gib ter omenili še povezavo glasbe in plesa. Glavni namen praktičnega dela diplomske naloge je prek lutke marionete otroke spodbuditi k plesni dejavnosti. V zadnjem poglavju smo nazorno zapisali priprave za plesne in lutkovne dejavnosti. Pripravili smo sedem plesnih dejavnosti in eno za izdelavo lutk. Glavna tema naših dejavnosti so bila različna potovanja lutke marionete. Na začetku smo uporabili lutko v gibanju, kasneje pa smo se sami postavili v vlogo lutke marionete in zaplesali. V pripravah so navedeni glavni cilji, metode dela, sredstva, ki smo jih uporabili, in natančen potek dela. Za vsak ples so natančno zapisani gibalni, vsebinski in glasbeni motivi ter prostorska porazdelitev. Vsaka priprava ima slikovno gradivo in evalvacijo.
Ključne besede: predšolska vzgoja, lutka, otrok, razvoj, gibanje, ples, lutka marioneta, priprave.
Objavljeno v DKUM: 21.07.2015; Ogledov: 1654; Prenosov: 189
.pdf Celotno besedilo (1,45 MB)

5.
PRENOVA JOŠTOVEGA MLINA V CELJU ARHITEKTURNA REANIMACIJA
Daša Funtek, 2015, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo podaja rešitev idejne prenove Joštovega mlina v Celju, ki je redek primer tovrstne industrijske arhitekturne dediščine iz prve polovice 20. stoletja, s simbolne zgodovinske plati pa ga povezujemo z zapuščino Celjskih grofov. Rdeča nit naloge je odnos med starim in novim, kar se odraža tudi v samem prijemu arhitekturne prenove. Posledično se magistrsko delo dotika treh ključnih sklopov, ki narekujejo izhodišča za razmišljanje o reanimaciji Joštovega mlina; staro in novo v arhitekturi, prenova ter specifika industrijske arhitekture. Idejna rešitev reanimacije, zasnovana na podlagi teoretskih izhodišč in arhitekturnih analiz, se odziva na relacijo starega in novega na način, ki ohranja vse vredne dele stare stavbne strukture, novi pa jo z lastnim oblikovalskim pristopom dopolnjujejo. Novo se odmika od starega, močna konceptualna zasnova pa dodatno poudari značaj obstoječe stavbne mase. Opuščena industrijska arhitektura tako ne predstavlja več problema, temveč rešitev, ki skupaj z novimi arhitekturnimi intervencijami postane dodana vrednost.
Ključne besede: Joštov mlin, prenova, arhitekturna reanimacija, industrijska arhitektura, kulturna dediščina, staro, novo, Celje
Objavljeno v DKUM: 07.07.2015; Ogledov: 1742; Prenosov: 275
.pdf Celotno besedilo (16,20 MB)

6.
STANDARD TRAJNOSTNE ARHITEKTURE: TRAJNOSTNA PRENOVA DOMAČE DRUŽINSKE HIŠE
Daša Funtek, 2011, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo prikazuje primer trajnostne prenove domače družinske hiše z vidika celostnega izboljšanja zgradbe, tako iz urbanistično-arhitekturno-oblikovalskega kot tudi iz okoljskega, družbenega in ekonomskega vidika. Princip prenove temelji predvsem na vseslovenski stanovanjski problematiki širjenja pozidanih površin, usmerjenega v nevzdržni oz. netrajnostni razvoj. Tako je osrednja pozornost arhitekturnega oblikovanja namenjena boljši izkoriščenosti prostora in preoblikovanju objekta v mejah obstoječih gabaritov iz večje, a slabo izkoriščene enote v dve manjši enoti s skupnim vmesnim delom. Prestrukturiranje samostojne enodružinske hiše v funkcionalni sklop dveh samostojnih bivalnih enot pa ima v slovenski bivalni kulturi tudi svoj razvojni smisel z vidika racionalnejše izrabe površin.
Ključne besede: družinska hiša, trajnostna stanovanjska gradnja, prenova, vidiki trajnostne gradnje
Objavljeno v DKUM: 11.10.2011; Ogledov: 2797; Prenosov: 241
.pdf Celotno besedilo (10,13 MB)

7.
ŽENSKE V MANAGEMENTU
Mateja Funtek, 2010, magistrsko delo/naloga

Opis: Proučevanje in raziskovanje zastopanosti žensk v managementu in njihovega načina usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja je v tem obdobju pomembna. Eden ključnih dejavnikov fleksibilnosti poslovanja podjetij je gotovo tehnologija, vendar so še pomembnejši ljudje, njihove osebne lastnosti in kompetence. Prihodnost uspešnega sodelovanj so mešani timi na vseh ravneh v podjetju. Čeprav v 21. stoletju govorimo o enakih možnostih med spoloma, imamo napredno zakonodajo s tega področja, ženske imajo enake izobraževalne in zaposlitvene možnosti, je razvidno, da so na trgu delovne sile ženske še zmeraj neenakopravne. Iz vseh strani se slišijo ideje, o katerih vse pogosteje poslušamo, da so ženske sposobnosti tiste, ki bodo v prihodnje lahko močno vplivale na to, ali bo neko podjetje uspešno poslovalo še naprej ali ne. Zdaj je pravi čas za bolj agresivni vstop žensk na vodilne položaje. V prvem delu bom opredelila delovanje in pomen spola v sodobnem managementu, pomen kompetenc za top managerja, stile sodobnega managerja, kakšne naloge ima in pristop k vodenju danes. V drugem delu bom obravnavala problematiko žensk v managementu. Preučevala bom področje management enakih možnosti, razvoj kariera, ovire na poklicni poti žensk, plača, usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja. Obravnavala bom tudi specifične dejavnike zaradi katerih ženske ne zasedajo najvišji pozicij v podjetjih. V zadnjem predstavila položaj žensk na vodilnih položajih v 21. stoletju na primeru Slovenije in nekaterih držav članic EU ter ocenila potencial žensk v slovenskih podjetij. Največjo težo nalogi bo opravljena raziskava. Opredelila bom vzroke za nizko udeležbo žensk na managerskih položajih. Sklepno sem tudi podala svoja mnenja in predloge za izboljšanje situacije.
Ključne besede: Management, Ženske, Neenakopravnost, Kariera, Družina
Objavljeno v DKUM: 18.01.2011; Ogledov: 3073; Prenosov: 0

8.
Trženje vzajemnih skladov : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija
Mateja Funtek, 2006, diplomsko delo

Ključne besede: varčevanje, vzajemni skladi, naložbe
Objavljeno v DKUM: 31.03.2008; Ogledov: 2283; Prenosov: 163

Iskanje izvedeno v 0.11 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici