| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 9 / 9
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
Vgrajeni sistem robota Robosapien : diplomska naloga univerzitetnega študijskega programa
David Bricman, 2008, diplomsko delo

Ključne besede: elektronika, vgrajeni sistemi, mikrokrmilnik, računalniška komunikacija, senzorji
Objavljeno: 18.09.2008; Ogledov: 1648; Prenosov: 143
.pdf Celotno besedilo (3,88 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

3.
PRESOJA MOŽNIH REŠITEV REKONSTRUKCIJE KRIŽIŠČA V TROBLJAH
Rok Bricman, 2012, diplomsko delo

Opis: Predmet obravnave diplomske naloge je presoja možnih rešitev rekonstrukcije obstoječega križišča v Trobljah. Prikazan je postopek in metoda planiranja rekonstrukcije križišča z opisom obstoječega stanja, podatki o prometu, analizo prometne varnosti, prognozo prometnih tokov za plansko obdobje ter predstavitev dveh variant rekonstrukcije s prikazom prometne učinkovitosti obeh variant.
Ključne besede: krožno križišče, semaforizirano križišče, rekonstrukcija, kriteriji upravičenosti, primernost izvedbe, promet
Objavljeno: 15.03.2012; Ogledov: 1436; Prenosov: 102
.pdf Celotno besedilo (3,60 MB)

4.
PRIMERJAVA TEHNOLOGIJ ZA RAZVOJ MOBILNIH REŠITEV
Andrej Bricman, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljen razvoj mobilne spletne aplikacije z uporabo ASP.NET MVC 4 in nativne mobilne aplikacije z uporabo Windows Phone SDK 8.0. Na začetku predstavi arhitekturo MVC vzorca in pa novosti v ASP.NET MVC 4. Nato je opisan nabor HTML5 spletnih tehnologij. Na splošno je predstavljen operacijski sistem Windows Phone, zatem pa razvoj z Windows Phone SDK 8.0, kjer so predstavljene novosti nove verzije, proces vezave podatkov in vzorec MVVM. Naloga je zaokrožena z opisom implementacije obeh aplikacij, zatem pa primerja še pristopa, ki sta se uporabljala pri izgradnji aplikacij.
Ključne besede: spletne aplikacije, mobilne aplikacije, ASP.NET, MVC 4, Windows Phone 8, HTML5, jQuery Mobile, Web API, XAML
Objavljeno: 15.07.2014; Ogledov: 905; Prenosov: 110
.pdf Celotno besedilo (2,75 MB)

5.
Zdravstvena obravnava nosečnice z multiplo sklerozo
Sabina Bricman, 2017, diplomsko delo

Opis: Izhodišča: Multipla skleroza je ena izmed pogostejših avtoimunskih kroničnih bolezni, ki najpogosteje prizadene mlajše odrasle osebe oz. ljudi v obdobju zgodnjih srednjih let. Ženske, ki še nimajo otrok, so zaradi bolezni pogosto v veliki dilemi, ali naj družino sploh načrtujejo. Čeprav multipla skleroza na nosečnost ne vpliva negativno, je pomembno, da ženske, ki se odločijo za naraščaj, o tem dobro premislijo. Namen diplomskega dela je predstaviti multiplo sklerozo nasploh, opisati vpliv nosečnosti na multiplo sklerozo in na podlagi študije primera predstaviti obravnavo pacientke s to boleznijo med nosečnostjo po procesni metodi dela. Raziskovalne metode: V diplomskem delu smo uporabili deskriptivno in kvalitativno metodo dela. Izvedena je bila študija primera nosečnice z multiplo sklerozo, s pomočjo intervjuja na podlagi delno strukturiranega vprašalnika. V pomoč pri zbiranju podatkov nam je bila tudi medicinska dokumentacija in opazovanje pacientke. Rezultati: Ugotovili smo, da pri pacientki z blažjim potekom bolezni nosečnost nima hujšega vpliva na splošno stanje pacientke. V nosečnosti se je pojavilo glede na stanje pred nosečnostjo nekaj novih negovalnih diagnoz, vendar pa so nekatere bile le posledica same nosečnosti. Bolezen je v nosečnosti nekoliko vplivala le na določene življenjske aktivnosti, in sicer najbolj na spanje in počitek, izločanje in odvajanje ter na vzdrževanje normalne telesne temperature. Prav tako smo ugotovili, da pri pacientki z blažjim potekom bolezni ni potrebe po carskem rezu, zato je pri pacientki načrtovan naravni porod. Diskusija in zaključek: Spoznali smo, da nosečnost pri obravnavani pacientki z multiplo sklerozo ni povzročala večjih težav. Ko se pacientka z multiplo sklerozo odloči za otroka, je dobro, da nosečnost načrtuje skupaj s svojim ginekologom in nevrologom, ki ji nudita strokovna mnenja, nasvete, navodila in podporo. Pred zanositvijo je priporočljivo, da pacientka dobro pozna svoj potek bolezni ter spozna, kako bolezen vpliva na partnerski odnos, saj breme, ki se pojavi z rojstvom otroka precej vpliva tudi na partnerja.
Ključne besede: multipla skleroza, nosečnica, multipla skleroza v nosečnosti, porod, družina
Objavljeno: 01.03.2017; Ogledov: 830; Prenosov: 127
.pdf Celotno besedilo (533,14 KB)

6.
Izpostavljenost gasilskih domov premoženjski kriminaliteti na Koroškem in dojemanje smiselnosti tehničnega varovanja
Ernest Bricman, 2016, diplomsko delo

Opis: Premoženjska kriminaliteta, pod katero najpogosteje razumemo tatvine, vlome, rope, požige itd., predstavlja večino vseh obravnavanih kaznivih dejanj, zato je potreba po varovanju in zaščiti premoženja dandanes že praktično nujna. Za razne oblike varovanja svojega premoženja se odloča vedno več podjetij, ustanov, društev in posameznikov. V zadnjih letih smo zasledili več kaznivih dejanj in požarov na škodo prostovoljnih gasilskih društev, katerih osnovni namen je pomoč občanom, zato so takšna kazniva dejanja še toliko bolj zavržna. Poleg najemanja varnostnih služb za fizično varovanje objektov se večina ustanov in podjetij zateka tudi k tehničnim oblikam varovanja, saj je ključno, da se objekt varuje celovito, tako fizično kot z mehanskimi in alarmnimi sistemi. Vedno boljša zanesljivost, izpopolnjenost in delovanje tehničnih sistemov sicer v veliki meri izpodrivajo fizično varovanje, vendar še vedno zahtevajo posredovanje interventne službe, policije, gasilcev ali druge pristojne osebe. Diplomsko delo obravnava tematiko tehničnega varovanja prostorov gasilskih društev in raziskuje dojemanje smiselnosti tehničnega varovanja pri vodstvih gasilskih društev na Koroškem ter dosedanje soočanje društev s tovrstno kriminaliteto.
Ključne besede: gasilci, gasilski domovi, premoženjska kriminaliteta, preprečevanje, tehnično varovanje, tehnična sredstva, alarmni sistemi, senzorji, varovanje, diplomske naloge
Objavljeno: 11.01.2017; Ogledov: 470; Prenosov: 61
.pdf Celotno besedilo (1,44 MB)

7.
TEHNOLOGIJE GRADNJE CEVOVODA IN STROŠKOVNA PRIMERJAVA
Sonja Bricman, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi so predstavljene tehnologije izgradnje cevovodov pri prečkanju infrastruktur na način brez izkopov. Predstavljene so tehnologija horizontalnega vrtanja s kovinsko zaščitno cevjo brez usmerjanja, usmerjeno vrtanje z optičnim vodenjem in usmerjeno vrtanje z radijskim vodenjem. Podrobneje pa je prestavljena tehnologija mikrotuneliranje, saj je to tehnologija, ki se je v Sloveniji pričela izvajati šele pred kratkim. Pomemben del diplomske naloge pa je primerjava tehnologij, kjer se s pomočjo stroškov prikaže naj optimalnejša tehnologija.
Ključne besede: izgradnja cevovoda, tehnologije podvrtavanja, mikrotuneliranje, stroškovna primerjava
Objavljeno: 18.10.2012; Ogledov: 1171; Prenosov: 214
.pdf Celotno besedilo (4,32 MB)

8.
ZANESLJIVOST GEODETSKIH PODATKOV PRI IZDELAVI PROJEKTNE DOKUMENTACIJE
Tadeja Bricman, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo v uvodu razložili kaj je geodezija in kakšno je delo geodeta. Nato smo prikazali postopke in metode umeščanja objekta v prostor ter vso dokumentacijo, ki je potrebna. Dotaknili smo se tudi trenutnih zakonov, ki najpomembneje vplivajo na umeščanje objekta na določeno parcelo. V jedru naloge smo se osredotočili na napake, ki se pojavijo pri umeščanju objekta v prostor ter nadaljevali na konkretnem primeru. Izbrali smo si določeno parcelo ter pridobili lokacijsko informacijo in na podlagi le te nadaljevali z osnovanjem načrtov, ki sodijo v vodilno mapo ter ostale dokumentacije. Odločili smo se za gradnjo pasivne enodružinske hiše. Izdelali smo načrte ter prikazali napake in pogreške, ki se zgodijo na tem konkretnem primeru. Za konkretni primer umestitve objekta v prostor smo izvedli tudi geodetske terenske meritve in izdelali geodetski načrt. Pred zaključkom smo še opisali koncept pasivne oz. energijsko varčne hiše. Napake in pogreške pri umestitvi objekta smo tudi slikovno ponazorili.
Ključne besede: geodezija, pasivna hiša, lokacijska informacija, zakonodaja pri umestitvi objekta v prostor, topografski načrti, geodetski načrt
Objavljeno: 15.10.2013; Ogledov: 817; Prenosov: 121
.pdf Celotno besedilo (12,41 MB)

9.
Servo pogoni in industrijsko Ethernet omrežje
Luka Bricman, 2019, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo je osredotočeno na uporabo industrijskega Ethernetnega standarda CC–Link za vodenje Mitsubishijevih sistemov s servo pogoni. Namen je bil vzpostaviti in preizkusiti povezave servo pogonov, krmilnikov in HMI-naprav. Za pravilno delovanje laboratorijskega sistema sem moral upoštevati lastnosti in uporabniška navodila za uporabljeno strojno opremo in izdelati uporaben program za testno delovanje, pri tem pa upoštevati pravila avtomatizacijske tehnike. Izdelan je bil testni program za vodenje servo motorja pri določeni hitrosti. Na tem programu smo izvedli tudi meritve časovnih zamikov med ukaznimi in statusnimi signali.
Ključne besede: vodenje sistemov, servo pogoni, industrijski Ethernet, protokol CC-Link
Objavljeno: 13.11.2019; Ogledov: 12; Prenosov: 1
.pdf Celotno besedilo (15,94 MB)

Iskanje izvedeno v 0.23 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici