| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 23
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
Vpeljava združitveno-razdružitvenega principa v integrativne pogajalske procese
Andrej Bregar, 2009, doktorska disertacija

Opis: V doktorski disertaciji je definiran izviren mehanizem integrativnih večagentnih pogajanj, ki temelji na dihotomijskem sortiranju alternativ ter izražanju presoj v obliki parnih primerjav, mehkih vrednosti, holističnih informacij, psevdokriterijev in prednostnih relacij. Gre za prvi pristop k uporabi združitveno-razdružitvene analize v pogajalskih in skupinskih odločitvenih procesih z visoko stopnjo avtonomnosti. Združitveno-razdružitveni princip zmanjšuje miselno breme, izboljšuje zmožnost učenja o problemski domeni in udejanja samodejno prilagajanje individualnih presoj konsenzni odločitvi. Vpet je v protokol sodelovanja agentov, ki omogoči aktivno razreševanje nesoglasij in konvergenco mnenj z upoštevanjem metrik gibanja skupine ter zagotovi verodostojnost, racionalnost in zanesljivost konsenzne odločitve na osnovi metrik robustnosti, implementiranih v obliki matematičnih optimizacijskih algoritmov. Nadgrajen je v smislu izpeljave korelacij med parametri odločitvenega modela, pri čemer se osredotoča na specifikacijo uteži kriterijev glede na vpliv veta. Vpeljane metodološke rešitve so ovrednotene s celovitim eksperimentalno-teoretičnim modelom, ki sestoji iz več kot dvajsetih spremenljivk in triindvajsetih hipotez. Rezultati simulacije na velikih naborih statističnih podatkov, ki so odraz širokega spektra problemskih situacij, in teoretični dokazi potrjujejo hitro konvergenco, sposobnost avtonomnega usmerjanja odločevalcev in njihovih osebnih agentov, učinkovitost obdelave preferenčnih informacij ter robustnost in verodostojnost sprejete odločitve kakor tudi samodejno izpeljanih uteži kriterijev.
Ključne besede: sistemi za podporo odločanju, večkriterijska odločitvena analiza, skupinsko odločanje, integrativna večagentna pogajanja, iskanje konsenza, združitveno-razdružitvena analiza, teorija koristnosti, prednostna relacija, sortiranje, elicitacija presoj, veto, izpeljava uteži kriterijev, simulacijska študija
Objavljeno: 16.02.2009; Ogledov: 2696; Prenosov: 211
.pdf Celotno besedilo (2,45 MB)

3.
An alternative sorting procedure for interactive group decision support based on the pseudo-criterion concept
Andrej Bregar, József Györkös, Ivan Rozman, 2003, izvirni znanstveni članek

Opis: An original interactive procedure is proposed, which aims at overcoming some of the major weaknesses of existent pseudocriterion based methods for group decision analysis. It refers to absolute judgements of feasible alternatives and is focused on complementary activities of opinion elicitation and robustness analysis. As a foundation, four interdependent principles are introduced - problem localization, interactivity on the basis of aggregation/disaggregation approach, automatic derivation of criteria weights according to selective effects of veto tresholds, and group consensus seeking. The principles are grounded and realized by appropriate methodological solutions.
Ključne besede: decision analysis, pseudo-criterion concept, decision models, group consensus, alternative sorting, group work, fuzzy relation
Objavljeno: 01.06.2012; Ogledov: 950; Prenosov: 32
.pdf Celotno besedilo (216,38 KB)
Gradivo ima več datotek! Več...

4.
Inoviranje bančnih storitev v slovenskih poslovnih bankah : diplomsko delo
Irena Bregar, 2004, diplomsko delo

Objavljeno: 28.09.2007; Ogledov: 1552; Prenosov: 195
.pdf Celotno besedilo (318,66 KB)

5.
Uporaba helikopterjev pri opravljanju policijskih nalog : magistrsko delo
Damjan Bregar, 2010, magistrsko delo/naloga

Ključne besede: policija, policijsko delo, letalska policijska enota, helikopterji, magistrska dela
Objavljeno: 11.06.2010; Ogledov: 1874; Prenosov: 211
.pdf Celotno besedilo (1,26 MB)

6.
7.
IZBOLJŠAVA NABAVNEGA POSLOVANJA V PROIZVODNEM PODJETJU TEHCENTER D.O.O.
Vesna Bregar, 2011, diplomsko delo

Opis: Kot vemo se poslovno okolje dolgoročno spreminja. Spremembe so tako številne, da jih je včasih zelo težko dohajati. To še posebej velja za tiste, ki se ukvarjajo z nabavnim managamentom. Hitro razvijajoča se informacijska tehnologija, s skoraj neomejenimi možnostmi, zagotavlja tudi hiter razvoj nabavne funkcije. Povsem na novo vpliva na sporazumevanje v samem podjetju in med podjetji. Nabavno dokumentacijo na papirju so zamenjala faksirana sporočila, elektronska pošta in neposredni telefonski klici po satelitskih omrežjih, ki povezujejo skoraj vse kraje po svetu. Ta nova informacijska tehnologija omogoča vodjem nabave odkrivanje novih dobaviteljev ter lažje in učinkovitejše sporazumevanje z njimi. V teoretičnem delu naloge smo s pomočjo domače in tuje literature najprej predstavili cilje, naloge in probleme nabavne službe, ter opisali nabavni postopek in dobavitelje. S tem smo prišli do ugotovitev, kakšna je oziroma naj bo nabava v podjetju. V praktičnem delu je predstavljeno podjetje Tehcenter d.o.o., predvsem z vidika njegove nabavne funkcije. Zaradi začetne majhnosti podjetja, nabavna funkcija ni imela posebnega mesta v podjetju, z njegovo rastjo, predvsem z vidika širitve proizvodnje, pa je postala njegov pomemben segment. S tem pa je postal neustrezen tudi obstoječi informacijski sistem, ki ga je bilo potrebno nujno spremeniti in prilagoditi novim razmeram. V diplomski nalogi smo zato z uvedbo novega IS skušali predstaviti njegove pozitivne učinke za boljšo in kakovostnejšo funkcioniranje nabavne službe.
Ključne besede: nabava, nabavni postopek, dobavitelji in njihov izbor, kakovost, dolgoročni odnosi
Objavljeno: 19.04.2011; Ogledov: 1798; Prenosov: 113
.pdf Celotno besedilo (614,26 KB)

8.
Predlog železniške povezave in carine na vojaško-civilnem letališču Cerklje ob Krki
Vesna Bregar, 2014, diplomsko delo/naloga

Opis: Obstajata dva problema, ki smo ju reševali v naši diplomski nalogi, in se nanašata na vojaško-civilno letališče Cerklje ob Krki, in sicer problem železniške povezave ter problem carine oziroma zračne točke schengenskega območja. Poikali smo morebitne vzroke za nastanek problema in se nato lotili sistematičnega reševanja problema. Rešitve, ki smo jih podali na koncu, se nam zdijo realne in vsekakor izvedljive, vendar pa se zavedamo, da bi za izvedbo teh rešitev potrebovali veliko kapitala.
Ključne besede: Vojašnica Jerneja Molana, letališče Cerklje ob Krki, železniška povezava, zračna točka schengenskega območja
Objavljeno: 23.01.2015; Ogledov: 665; Prenosov: 39
.pdf Celotno besedilo (539,79 KB)

9.
PRENOVA PROIZVODNEGA PROCESA NA KMETIJI ZUPANČIČ
Marjetka Bregar, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi z naslovom Prenova proizvodnega procesa na kmetiji Zupančič bomo prikazali, da je tudi v kmetijstvu in na sami kmetiji zelo veliko procesov, ki so povezani z logistiko. Če želi kmetija uspešno delovati in poslovati, mora uporabljati tudi znanje iz logistike. V diplomski nalogi se bomo posvečali točno določeni kmetiji, to je kmetija Zupančič, ki jo bomo potem preučevali. Kmetija se ukvarja z živinorejo in prirejo mleka. Po prenovi proizvodnega procesa pa bi se ukvarjala z rejo bikov pitancev. Opisali bomo predvsem, kako iz kmetije, ki se je do sedaj ukvarjala z živinorejo in prirejo mleka, preiti na rejo bikov pitancev. Pri prenovi proizvodnega procesa bomo podrobno opisali vse od gradnje novega hleva, silosov, menjave strojne mehanizacije do skrbi za nove živali. Skušali bomo prikazati, da bi delo na kmetiji po prenovi proizvodnega procesa potekalo lažje in z večjim dobičkom.
Ključne besede: Logistika, kmetija, prenova, hlev.
Objavljeno: 25.10.2011; Ogledov: 1389; Prenosov: 116
.pdf Celotno besedilo (1,53 MB)

10.
Iskanje izvedeno v 0.15 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici