SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 7 / 7
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Multifunkcijska avtonomna mobilna robotska platforma
Robert Ojsteršek, 2015, magistrsko delo

Opis: Magistrska naloga opisuje celovit postopek razvoja, izdelave in zagona multifunkcijske avtonomne mobilne platforme. Opisuje načrtovanje in izdelavo mehanskih, električnih in elektronskih komponent avtonomno vodene multifunkcijske robotske platforme, ki jo je moč nadgraditi oz. uporabiti v najrazličnejših aplikacijah, npr. kot avtonomni invalidski voziček, snemalno vozilo, transportni voziček v proizvodnji. Pogonski sistem ima za osnovo dva kolesna enosmerna motorja, ki ju krmili elektronsko vezje dveh H-mostičev, krmiljenih z mikrokrmilnikom. Kot vir napajanja je uporabljen baterijski komplet, ki je nadgrajen s sistemom za upravljanje baterij (BMS). Vodenje platforme je izvedeno z uporabo mobilnega telefona, ki zajema podatke iz kotov zasuka okoli posameznih osi in hitrosti spreminjanja teh kotov ter jih preko brezžične komunikacije pošilja na mikroračunalnik platforme. Opisana je tudi programska oprema platforme in mobilne aplikacije. Celotna robotska platforma ponuja dovolj veliko zanesljivost, nosilnost in robustnost, in predstavlja temelj za nadaljnje nadgradnje.
Ključne besede: Konstruiranje, regulacije, vodenje, robotika, mobilna robotika, mikrokrmilnik, strojni vid, WiFi, avtonomnost, multifunkcionalnost
Objavljeno: 02.07.2015; Ogledov: 933; Prenosov: 187
.pdf Celotno besedilo (3,44 MB)

2.
Avtomatizacija servo obračalne mize s Siemens Step7 in WinCC flexible
Robert Ojsteršek, 2013, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo temelji na konfiguraciji in povezavi Siemensovega industrijskega krmilnika S7 315-2 PN/DP s Siemensovim krmilnikom servo motorja Sinamics S120 z industrijsko komunikacijo Profinet. Poudarek je na konfiguraciji, pravilni nastavitvi in povezavi s pomočjo programskega paketa Simenes Step7 in vizualizacije sistema s pomočjo programa WinCC flexible. Diplomsko delo je zasnovano tako, da si lahko vsak, ki si želi takšen sistem realizirati, pomaga z njim kot navodila in priročnik, saj so vsi detajli in nastavitve podrobno prikazane in opisane.
Ključne besede: Siemens S7 315-2 PN/DP, komunikacija, konfiguriranje, Profinet, vizualizacija
Objavljeno: 18.10.2013; Ogledov: 1705; Prenosov: 236
.pdf Celotno besedilo (2,02 MB)

3.
4.
5.
Planiranje kapacitet in razmeščanje delovnih mest s pomočjo računalniške podpore
Simon Lažeta, 2017, magistrsko delo

Opis: Magistrska naloga se osredotoča na planiranje kapacitet in razmeščanje delovnih mest teoretičnega primera. Temeljni problem magistrske naloge je bil isti teoretični primer rešiti analitično (s pomočjo izračunov planiranja kapacitet in matriko OD-KAM ter trikotno metodo za razmeščanje delovnih mest) in nato aplikativno s pomočjo računalniškega programa Autodesk Factory Design Suite. Ugotovili smo, da se analitični izračun in pridobljeni aplikativni podatki s pomočjo računalniških simulacij razlikujejo. Navedli smo ključne razloge za razliko in podali predloge za odpravo omenjene razlike.
Ključne besede: planiranje kapacitet, razmeščanje delovnih mest, Autodesk Factory Design Suite
Objavljeno: 06.11.2017; Ogledov: 307; Prenosov: 56
.pdf Celotno besedilo (3,86 MB)

6.
Snovanje in oblikovanje proizvodnega procesa s pomočjo naprednih programskih okolij
Dejan Šmigoc, 2019, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu obravnavamo načrtovanje proizvodnega procesa s pomočjo sodobnih programskih okolij. Glede na pridobljene vhodne podatke smo v virtualnem okolju oblikovali proizvodni proces. Skonstruirali smo diskretni simulacijski model proizvodnega procesa, glede na več različnih scenarijev. Rezultate simulacij smo primerjali glede na referenčni scenarij. Cilji simulacijskih scenarijev so ugotoviti karakteristike proizvodnega procesa, pretočne čase izdelkov in stopnje proizvodnosti. S tem primerom želimo prikazati prednosti uporabe simulacijskih okolij v namen postavitve in optimizacije proizvodnega procesa.
Ključne besede: Načrtovanje in planiranje proizvodnje, simulacija proizvodnih sistemov, simulacijski scenariji, optimizacija
Objavljeno: 06.03.2019; Ogledov: 101; Prenosov: 25
.pdf Celotno besedilo (2,64 MB)

7.
Uporaba programov Simio in Autodesk Factory Design za optimizacijo proizvodnje z uporabo virtualne resničnosti
Danijel Šešerko, 2019, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo predstavlja možnosti optimizacije proizvodnje z uporabo simulacijskih paketov Simio in Autodesk Factory Design. V začetnih poglavjih so podane teoretične osnove obravnavane problematike. Jedro naloge predstavlja uporaba diskretnih simulacij. Optimizirali smo popolnoma avtomatizirano proizvodno linijo, kjer smo glede na podatke, ki smo jih dobili v podjetju, izdelali simulacijski model proizvodnega procesa na liniji. S simulacijskim modelom smo nato eksperimentirali po različnih scenarijih in jih primerjali z referenčnim scenarijem. Dobili smo rezultate, ki podjetju podajajo informacije, kako lahko izboljšajo produktivnost, kje so ozka grla, kakšna je zasedenost strojev in naprav. Posebnost naloge je uporaba virtualne resničnosti. S tem želimo prikazati, da lahko navidezno resničnost uporabimo tudi za optimizacijo proizvodnje.
Ključne besede: simulacija, simulacijska paketa Simio in Autodesk, simulacijski scenariji, optimizacija proizvodnje, virtualna resničnost
Objavljeno: 26.04.2019; Ogledov: 265; Prenosov: 20
.pdf Celotno besedilo (1,75 MB)

Iskanje izvedeno v 0.2 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici